Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.212.285
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Ryzen CPU

Onda nema više smisla stalno pričati kako je i7 7700k kn bolji od R7 serije isključivo za gaming, tu priču smo već sto puta potvrdili.

Čekaj R5 seriju pa onda piši kako je i7 7700k bolji ili gori za igre.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 11:56 (evincar).
15 godina
XXX kaže...
war3_tft kaže...
hrvooje kaže...

Imaš u videu gore što sam linkao objašnjeno. Zen je arhitektura s kompromisima. Nije kao Intelova s jednim CCX-om i 8 jezgri na njemu, jer su htjeli manji, jeftiniji i štedljiviji čip da odgovara server tržištu. AMD se bori za preživljavanje i ne može kao Intel uložiti R&D, imati odvojeno arhitekturu za desktop i server i nema puno vremena na raspolaganju niti ostalih resursa kao Intel. Čip će trošiti manje energije, bit će jeftiniji u proizvodnji i bolji u multitheadingu, a bugovi će biti ispeglani dok dođu na servere. Kao kad imaš kombi vozilo umjesto kamiona ili osobnog automobila.

Druga je stvar što svatko ima drugačije potrebe na računalu. Nije više bitno samo da li si gamer ili kreator sadržaja, nego koju točno igru igraš za tu igru trebaš kupit cpu, memoriju i grafiku, ako želiš baš u toj igri najviše fps-a na svijetu. 

Ja konkretno govorim o gamingu, ovo ostalo je nebitno u cijeloj prici, jednog gamera ne zanima koliko novaca ADM ima ili koliko vremena ima na raspolaanju, nego ga zanima da dobije najbolje sto moze sa novce koje namjerava potrositi. Ne razumijem cemu cinizam sa ovim"najvise fps-a na svijetu", izmedu ostalog trenutno i nije bas slucaj da se ryzen i intel razmjenjuju po igrama kao sto to npr cine rx480 i gtx 1060 vec sve ide u korist intelu. Ja vjerujem da ce optimizacija doci, ali kao sto sam vec rekao u pitanju su dva faktora, kada ce multi core postati main stream u igrama i kada ce se isti optimizirati za ryzen, ako nista treba pricekati r5 seriju.

Zašto bi itko tko kupuje CPU za gaming uopće gledao 8/16 cpu? Zašto bi itko kome treba 8 jezgri/16 niti gledao neki 4/8? Zašto bi netko kome treba 8/16 za posao ali istovremeno se igra na tom stroju kupio išta osim Ryzena 1700? Zašto se 8/16 proceor uspoređuje sa 4/8 procesorom? Ako se već uspoređuju, zašto se u obzir uzima gaming segment a ali ne i programi koje znaju koristi više jezgri, pa realno usporediti sve skupa?

Zato je svatko mora opravdat svoju investiciju proca od 3+ soma kuna i zato jer je masu zatucanih koji i da im nesto das besplatno opet ce po svome ko ovce. Najbolji su mi ovi koji kritiziraju day 1 cijene proca i maticnih i govore kako je sad intel u istom cijenovonom rangu skoro, a zaboravljaju da su oni sam taj proc preplatili masno. Isto tako javljaju se ljudi sa 22"-24" monitorom i 1080p rezama i onda hvale da njihov i7 rastura u lolu i da mu brojke od fps-a ni ne stanu na monitor koliko ga ima, e pa takvi su problem.

Pa jbt napokon imamo zdravu konkurenciju, imas vise od 1 mogucnosti i opet nevalja. Takoder mislim da ce u naredna 2-3 mjeseca ovi amdovi poderat intel kad/ako dodu sve potrebne zakrpe biosa, windowsa i ostalih stvari koje ocito nisu 100% ispeglane4 jos za ryzena.

8 godina
protjeran
Zvjerka kazu
My pleasure darlin
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Zašto bi itko tko kupuje CPU za gaming uopće gledao 8/16 cpu? Zašto bi itko kome treba 8 jezgri/16 niti gledao neki 4/8? Zašto bi netko kome treba 8/16 za posao ali istovremeno se igra na tom stroju kupio išta osim Ryzena 1700? Zašto se 8/16 proceor uspoređuje sa 4/8 procesorom? Ako se već uspoređuju, zašto se u obzir uzima gaming segment a ali ne i programi koje znaju koristi više jezgri, pa realno usporediti sve skupa?

Kao i svi ostali ja usporedujem ono sto trenutno imamo i uvijek naglasim da govorim konkretno o gamingu, osim toga u ovom istom postu koji si citirao, ai i u proslom sam rekao kako treba cekati r5 seriju jer ce ona najvjerovatnije biti bolja za gaming, tako da ne razumijem koji dio nije jasan.

Onda pričekaj 4/4 i 4/8 proceve pa uspoređuj uloženo/dobiveno samo u gamingu. Do tada ako uspoređuješ ovaj 1700 koji košta jednako kao i i7 7700K usporedi ih realno u svemu. Ne vidim zašto bi itko kupovao 8/16 proc samo zbog gaminga...ako i kupuje samo zbog toga baca novce ak ne misli gurat tu platformu pet godina.

13 godina
protjeran
toninho kaže...

Zato je svatko mora opravdat svoju investiciju proca od 3+ soma kuna i zato jer je masu zatucanih koji i da im nesto das besplatno opet ce po svome ko ovce. Najbolji su mi ovi koji kritiziraju day 1 cijene proca i maticnih i govore kako je sad intel u istom cijenovonom rangu skoro, a zaboravljaju da su oni sam taj proc preplatili masno. Isto tako javljaju se ljudi sa 22"-24" monitorom i 1080p rezama i onda hvale da njihov i7 rastura u lolu i da mu brojke od fps-a ni ne stanu na monitor koliko ga ima, e pa takvi su problem.

Pa jbt napokon imamo zdravu konkurenciju, imas vise od 1 mogucnosti i opet nevalja. Takoder mislim da ce u naredna 2-3 mjeseca ovi amdovi poderat intel kad/ako dodu sve potrebne zakrpe biosa, windowsa i ostalih stvari koje ocito nisu 100% ispeglane4 jos za ryzena.

Prije neko sto ista napisem samo da napomenem da pricam o gamingu.

Pratim svaki post ove teme, ali ocito sam previdio dio gdje ekipa koja igra lol i slicno hvali svoj i7 pa mi linkaj te postove da se i ja malo nasmijem. 

Cinjenice koje trenutno imamo je da su i7 7700k i r7 1700 slicnih cijena, osim toga r5 serija jos nije izasla pa je logicno da ce se ta dva procesora trenutno usporedivati, isto tako cinjenica je da i7 7700k trenutno vodi, u nekim igrama vise u nekima manje. Ono sto ne znamo je kad ce dobro optimizirana iskoristivost 6+ jezgara postati main stream u igrama ili barem malo cesci slucaj jer bi po svoj logici 1700 tada trebao presisati 7700k, ne znamo koliko ce trebati da se ryzen musice ispeglaju i isto tako ne znamo kako ce se pokazati r5 serija, ali svatko nomalan bi se trebao nadati da ce se pokazati super.

Ja osobno ne naginjem na niti jednu stranu (imam i sam AMD karticu), ali pokusavam realno sagledati stvari u granicama koliko se razumijem i ako je moguce potkrijepiti nekim podacima. Osjecam neku nepotrebnu ljutnju u tvojem postu pa eto samo da kazem da nema potrebe, vecina nas zeli dobiti najbolje za svoje novce. 

16 godina
johnny1177 kaže...

picajzla0707 

Da, slazem se, ne mijenja trenutno nista kod 8/16 Ryzena, ali ocito je da su mogli izbacit Ryzen s vise stazica, sad je pitanje koji je tocno razlog ili razlozi takve odluke.

Ali to znaći vjerojatno da su htjeli požurit s izlaskom Ryzena ili možda bi CPU-i bili skuplji a to nisu htjeli. Uglavnom mozemo samo nagađat u ovom trenutku.

Uzeo sam tvoj post kao primjer ponovo pošto vidim da se opet spominju stazice i SLI (očekivano tema je aktivna dosta)

AMD je to napravio namjerno da nerfa SLI-Nvidiu ima tekstova oko toga po netu a ima i smisla, u korist svojih kartica, vidjet cemo kako ce vega crossfire bit riješen, kakvim mosticima i da li ce do tad doci neke jače ploče za to, a vjerovatno hoce.

Znači Ryzenova mana je *samo* 16 stazica direktno na procu, ostalo na čipsetu valjda nitko ne računa ili ga ne zanima, gledajuci sveukupnu sliku, jer neces samo spojit 2 grafe u sli/crossfire i ostavit prazan komp, na to mnogi vidim ne računaju kada pričaju o nekih 28-40 pci stazica i kako se dijele kada zakrcas ostale komponente koje to mogu iskorsititi tipa pci-e kartice razne, nvme diskove itd.

Ajmo redom:

Za single

http://www.gamersnexus.net/guides/2488-pci-e-3-x8-vs-x16-performance-impact-on-gpus

Primjer nekog realnijeg scenarija koji ekipa na ovim prostorima slaze (pustimo Jayzija, Linusa i slične kojem sponzori šalju sve dzaba jer su na tom nivou iako je i ovaj primjer za naše prostore većinom kategorija *prodao sam bubreg ili nećak sam od Todorića*

https://linustechtips.com/main/topic/502425-x16x16-vs-x8x8-sli-resultsawkward/

Da gubi se nešto sitno, al ne toliko da je sad ono x16/x16 jedina opcija za one koji slazu ninja mašinu za SLI/Crossfire, opet se priča svodi na ono jel pati netko da na tako visokoj rezi i detaljima ima 100-110 fpsa ili 120-130 fpsa ili 150 ili 180, čista bolest u glavi ako se priča o realnom osjećaju/razlici performansi u igrama. Nemojte samo plz o ulaganju u budućnost sto se tice vjeka mašine, jer ovakav kalibar ljudi ionako mijenja skoro sve na mašini čim izadje nesto novo, jer moraju imat najbolje.

Primjeri na velikoj rezi single vs x8/x8 na jakom stroju/kartici:

Primjer 2 na 4K rezi :

- Razlika u FPS na dnu je lik stavio.

Brate ubilo se od gubitka, vlasnik nek se odma baci sa balkona jer taj x8/x8 fakat nevalja za SLI i sa najskupljim karticama. Ako sad vrti igre na toliko fpsa, dok padnu performanse takvih mašina ispod 60 FPSa u novim igrama čak i na ovako velikoj rezi proći će jos puno vremena. Gledao sam ovakvih testova i čitao, nema tu priče o nikakvoj razlici o 20% kako se tu spominje u topicu više puta. Mozda negdje na nekom benchu na nekom specificnom stroju, ostale plejade benchova govore suprotno. Uzmimo u obzir da peglanje drivera i UEFI ploče svako toliko u oba tabora mogu u nekoliko mjeseci raditi dosta veliku razliku u performansama na istom stroju u SLI/Crossfire.

I ono najvaznije, što mnogi izostavljaju nije više SLI samo matematika na ploči, nego sam predstavnik iz Nvidije govori da je dosta tereta i na samim aplikacijama i ostalim faktorima kako hendlaju SLI:

TDLR; x16/x16 ili x8/x8 zasad realno stvarno nije bitno. PCI-e 3.0 (uskoro izlazi PCI-e 4.0 kojeg će saturirati apsolutno ništa za sad) ima toliki bandwith da mu rang ni tih 1080 kartica nemoze uvijek zasititi bandwith.

Da se razumijemo, da imam 2 ploče/proca sa istom cijenom ili vrlo sitnom razlikom uzeo bih x16/x16 preko x8/x8  jer sam tip koji ne mijenja stroj svakih godinu dana oliti menga mi je sinkronizirana sa Intelovim-tick/tock procesom :) Ali takvi scenariji ne postoje, jer takve premium ploče od Intela imaju svoju cijenu, svako odlučuje za sebe da li je voljan i zasto to platiti. U praksi nebitno.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
17 godina
evincar kaže...

Evo ekipa na pcekspertu ga bez problema drzi na 4.0Ghz te je trenutno best value for money od svih procesora :)

Da to je R7 1700, ali samo dok ne dođu njegovi R5 bratiči onda on pada na treče mjesto.

Tu još dva friška testa, dakle zelenaš na kojeg se ekipa fakat gadno napikirala.

https://www.bit-tech.net/hardware/2017/03/08/amd-ryzen-7-1700-review/7

https://www.pcper.com/reviews/Processors/Overclocking-AMD-Ryzen-7-1700-Real-Winner

8 godina
neaktivan
Jbg dosta ljudi ovde pati za time da ima naj gaming performance trenutno i spremni su ulagati svako malo u nove konfe, barem po komentarima sam stekao takav dojam, sto se mene tice osobno sacekat cu r5 i njegove recenzije pa vidjeti.
14 godina
AMD Ryzen CPU

Jasno je da je 1700 model najbolji, ni najbolji primjerci 1700X/1800X neće ići preko 4.2GHZ 24/7 i to pod dobrom investicijom, mislim da dobru ploču plus vodeno, s tim da je i CPU osjetno skuplji.

R7 1700 je definitivni bestbuy.

16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Fora je kako je i strašno bitno koji je CPU najbrži, ali većina kritičara nikad sebi ionako ne kupuje najbrže ni CPU ni GPU ni memoriju. :) Jer im je skupo.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Onda pričekaj 4/4 i 4/8 proceve pa uspoređuj uloženo/dobiveno samo u gamingu. Do tada ako uspoređuješ ovaj 1700 koji košta jednako kao i i7 7700K usporedi ih realno u svemu. Ne vidim zašto bi itko kupovao 8/16 proc samo zbog gaminga...ako i kupuje samo zbog toga baca novce ak ne misli gurat tu platformu pet godina.

Ne moram ih niti usporedivati realno u svemu, mogu ti odmah reci da je u tom slucaju 1700 pobjednik. Usporedujem ih iz razloga sto vecinu zanima bas gamig, ekipa na veliko uzima i7 od cca 3000kn radi gaminga, a posto je ryzen iste cijene mislim da ga se treba usporedivati nebitno sto je 8/16. Cijela prica se vrti oko toga da li je bolje uzeti 7700k koji je trenutno bolji ili za iste novce 1700 koji bi trebao jednog dana postat bolji, mislim da ces se tu sloziti samnom.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Zakaj se opterečivati sa SLI i CF kad 90% developera boli tuki za takve korisnike? Eventualno za neko rudarenje ili u druge profi svrhe.

17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Ne moram ih niti usporedivati realno u svemu, mogu ti odmah reci da je u tom slucaju 1700 pobjednik. Usporedujem ih iz razloga sto vecinu zanima bas gamig, ekipa na veliko uzima i7 od cca 3000kn radi gaminga, a posto je ryzen iste cijene mislim da ga se treba usporedivati nebitno sto je 8/16. Cijela prica se vrti oko toga da li je bolje uzeti 7700k koji je trenutno bolji ili za iste novce 1700 koji bi trebao jednog dana postat bolji, mislim da ces se tu sloziti samnom.

LOL na ekipu, barem po ovim cijenama.

14 godina

Za normalan ugodan gaming je dovoljan običan i5, čak od Sandy-a pa na dalje i R3 koji će bar vjerujem biti najbolji bang for the buck,

uglavnom dobro ljeto će biti što se tiče nabavke procesora, R3 novi ili neki polovni i5 Haswell što je meni u planu,

ostatak bolje uložit u jaču grafičku, isključiti fraps, ne se sekirat i uživat u gamingu :)  

A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
9 godina
AMD Ryzen CPU

Uf svi trube o gejmanju i fps-ovima. Ryzen za ono što je i namjenjen,jednostavmo ubija. Još da je slučajno i u igrama bolji, pola blentavaca bi ga kupila samo da se igraju ( za takve bullet in the forehead) za drugo i nisu.

12 godina
Colossus7 kaže...

Brate ubilo se od gubitka, vlasnik nek se odma baci sa balkona jer taj x8/x8 fakat nevalja za SLI i sa najskupljim karticama... Ali takvi scenariji ne postoje... U praksi nebitno.

dobro si se oznojio za ovaj odgovor 

ali jebe te samo jedna stvar - nitko nije niti rekao da se problem javlja kod 1080 ili kod 980ti

izrazito sam naglasio da problem počinje kod grafičkih kartica razine titana ili 1080ti

čak i kod titana i 1080ti problem nije dramatičan, ali za godinu dana izlazi 2080ti koja će biti 30-40% jača od sadašnjeg titana i s tim ćeš povećanjem perfomansi na rajzenu moći obrisati guzicu u sli kombinaciji, jer to ×8/×8 neće propuštati

to je samo za godinu dana, a što je za dvije godine kad 3080ti bude 60% jača od titana x?

također, kakve veze rajzen o kojem pričamo ima sa skorim izlaskom pcie 4.0 kad ćeš za to ionako morat mijenjati ploču i procesor

17 godina
picajzla0707 kaže...

čak i kod titana i 1080ti problem nije dramatičan, ali za godinu dana izlazi 2080ti koja će biti 30-40% jača od sadašnjeg titana i s tim ćeš povećanjem perfomansi na rajzenu moći obrisati guzicu u sli kombinaciji, jer to ×8/×8 neće propuštati

to je samo za godinu dana, a što je za dvije godine kad 3080ti bude 60% jača od titana x?

također, kakve veze rajzen o kojem pričamo ima sa skorim izlaskom pcie 4.0 kad ćeš za to ionako morat mijenjati ploču i procesor

A kakve veze ima Ryzen danas sa karticama za godinu dana? Pa kad bude 3080ti bit će i Ryzen2, 3, 4  i7-8xxx, 9xxx itd ... Za jedne prolazi vrijeme, a za druge ne :))

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 14:33 (hrvooje).
12 godina
hrvooje kaže...

A kakve veze ima Ryzen danas sa karticama za godinu dana? Pa kad bude 3080ti bit će i Ryzen2, 3, 4  i7-8xxx, 9xxx itd ... Za jedne prolazi vrijeme, a za druge ne :))

kakvo je to bedasto pitanje, pa ne uzimaš procesor samo za danas ili za tri mjeseca

što sam ja trebao uzimati skylake procesor umjesto ovog dvije godine starog i5 haswella kad sam uzimao gtx 1050 da bi mi komponente bile istog godišta

16 godina
Nikakav znoj uz kavu je bilo tipkalica , a youtube search je cudo hehe. Naravno da ce nove kartice bit bottleneck za x8 ali pitanje koliko i koliko je to bitno osim za bench, kao sto vidis gore skoro nikakav. Primjeti da sam stavio i 1080ti isto u linku kao primjer tako da ni tu nema brige postotci su zanemarivi. A hrvoje dobro kaze takva ekipa ionako uzima najnovije komponente uz takve nove grafe, ostali su mirni ako bi slozili ryzen sli-crossfire makar i sa 1080ti karticama, i to je bila poanta mojih postova vezanih za stazice i trenutno stanje oko toga. Mnogi ne kuze koliko su mocni pciex slotovi sto se tice propusnosti pa onda ako i slazu neki jak stroj koji mu je zaista potreban za bilo sta jos nisu shvatili cijelu pricu i potencijal ryzen platforme u cjelini. Sad cekamo r5 da svi ubodemo jedan jel tako ;)
Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

R5 će vam biti istih performansi u igrama kao i ryzen 7. Znači tu nemate kaj iščekivati, kakvo je stanje sada biti će i po njihovom izlasku. Jedino što treba iščekivati je konačna cijena kod nas i riješavanje bugova. Nakon toga vidjeti uloženo/dobiveno.

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

čak i kod titana i 1080ti problem nije dramatičan, ali za godinu dana izlazi 2080ti koja će biti 30-40% jača od sadašnjeg titana i s tim ćeš povećanjem perfomansi na rajzenu 

picajzla0707 kaže...

kakvo je to bedasto pitanje, pa ne uzimaš procesor samo za danas ili za tri mjeseca

što sam ja trebao uzimati skylake procesor umjesto ovog dvije godine starog i5 haswella kad sam uzimao gtx 1050 da bi mi komponente bile istog godišta

U razmaku od dva posta kažeš (što je točno) da će ionako morati mijenjati CPU i ploču, ali (što je također točno) da tko kupuje CPU samo za "danas"? 

P.S. 7700K je usko grlo i za aktualnog Titana.

12 godina
Colossus7 kaže...
Nikakav znoj uz kavu je bilo tipkalica , a youtube search je cudo hehe. Naravno da ce nove kartice bit bottleneck za x8 ali pitanje koliko i koliko je to bitno osim za bench, kao sto vidis gore skoro nikakav. Primjeti da sam stavio i 1080ti isto u linku kao primjer tako da ni tu nema brige postotci su zanemarivi. A hrvoje dobro kaze takva ekipa ionako uzima najnovije komponente uz takve nove grafe, ostali su mirni ako bi slozili ryzen sli-crossfire makar i sa 1080ti karticama, i to je bila poanta mojih postova vezanih za stazice i trenutno stanje oko toga. Mnogi ne kuze koliko su mocni pciex slotovi sto se tice propusnosti pa onda ako i slazu neki jak stroj koji mu je zaista potreban za bilo sta jos nisu shvatili cijelu pricu i potencijal ryzen platforme u cjelini. Sad cekamo r5 da svi ubodemo jedan jel tako ;)

svejedno ništa ne znači 99% tvojeg odgovora kad ionako nije bila riječ o tim grafama koje si stavio na test kao dokaz da "problema nema"

mogao si tako pokazati test rx 460 u cf i vikati da takvi scenariji ne postoje

ovo je prvi put da čujem kako netko kritiku da procesor u jednom segmentu nije future proof niti za sljedeću generaciju grafičkih kartica opravdava time da se uvijek može kupiti novi procesor kod kojeg to neće biti problem

dakle, ne pričamo o rajzen seriji u cijelosti, ne pričamo niti o problemu r7 procesora koji će se odraziti na sve koji ga odluče kupiti, govorimo o uskom segmentu kupaca koji računaju na dvije top grafe

problem nije značajan za većinu nas, ali je tu i nikakvo banaliziranje i bedastoće tipa "kupi novi proc sljedeće godine" to neće promijeniti

da više ne picajzlamo i dramimo, najbolje da završimo tu priču

EDIT:

Tonči

malo si zbunjen, jel 

pročitaj još jednom što sam napisao

nekoliko činjenica, ako sam ih dobro shvatio:

1. problem za future i to vrlo skori future sli/cf je kod rajzena vrlo prisutan s ograničenjem na 16× pcie - počinje od grafi klase 1080ti i svakom jačom će biti izraženiji

2. pcie 4.0 neće vidjeti vlasnici rajzena koji ga kupe danas, dok ne promijene i ploču i procesor

3. da rajzen ima više pcie stazica ovih problema u idućih 4-5 godina ne bi bilo, odnosno bio bi future proof u odnosu na sada, bar što se tiče high end sli kombinacija, a takve kombinacije u klasi 8/16 procesora nisu rijetkost

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 15:10 (picajzla0707).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

GTX 1080 Ti je 4K kartica, tam nije usko grlo i7 7700K niti novi Ryzen.

http://www.techspot.com/review/1352-nvidia-geforce-gtx-1080-ti/

8 godina
neaktivan
Ta ekipa sa top grafama u sli/cf su totalno nebitni. Osim toga ako kesira netko za dve 1080ti u sli, nek onda kesira i za x99 proc umjesto da se klosari sa jeftinijim rjesenjima.
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

EDIT:

Tonči

malo si zbunjen, jel 

pročitaj još jednom što sam napisao

nekoliko činjenica, ako sam ih dobro shvatio:

1. problem za future i to vrlo skori future sli/cf je kod rajzena vrlo prisutan s ograničenjem na 16× pcie - počinje od grafi klase 1080ti i svakom jačom će biti izraženiji

2. pcie 4.0 neće vidjeti vlasnici rajzena koji ga kupe danas, dok ne promijene i ploču i procesor

3. da rajzen ima više pcie stazica ovih problema u idućih 4-5 godina ne bi bilo, odnosno bio bi future proof u odnosu na sada, bar što se tiče high end sli kombinacija, a takve kombinacije u klasi 8/16 procesora nisu rijetkost

Pa to je ona priča o price bracketima - tko želi najnovije i najbolje, mijenja često, kupuje najbolje. Tko ne želi, racionalizira, planira, optimizira, traži balans... :)

Ryzen je odličan balans!

XXX kaže...

GTX 1080 Ti je 4K kartica, tam nije usko grlo i7 7700K niti novi Ryzen.

http://www.techspot.com/review/1352-nvidia-geforce-gtx-1080-ti/

https://forums.geforce.com/default/topic/966653/i7-4790k-amp-titan-x-pascal-cpu-bottleneck-at-1440p-144fps/

ali ukratko, da - TitanXP i 1080Ti su bottleneckani na 1440...

I ne, nisu "4K kartica". :)

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Tebi nisu ali svima ostilima jesu. Fučkaj ga.

The GeForce GTX 1080 Ti is now the ultimate 4K gaming solution and until AMD releases Vega I don’t expect to see any significant shift in the GPU landscape. At $700 the fastest GeForce remains mighty expensive but it also delivers performance unlike anything else for the money."

http://www.techspot.com/review/1352-nvidia-geforce-gtx-1080-ti/page10.html

Evo testovi sa max detaljima, koji se na PC-u mogu lagano skinuti, nije to konzola.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 15:40 (XXX).
16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Tebi nisu ali svima ostilima jesu. Fučkaj ga.

The GeForce GTX 1080 Ti is now the ultimate 4K gaming solution and until AMD releases Vega I don’t expect to see any significant shift in the GPU landscape. At $700 the fastest GeForce remains mighty expensive but it also delivers performance unlike anything else for the money."

http://www.techspot.com/review/1352-nvidia-geforce-gtx-1080-ti/page10.html

Evo testovi sa max detaljima, koji se na PC-u mogu lagano skinuti, nije to konzola.

Ma gle, super je to za prodaju i kao reklama, ali Titan XP i 1080Ti nisu dovoljni za 4K. Imao, probao, prodao. Not worth it. Više sreće dogodine.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Tvoje mišljenje, testovi su tu da si ljudi kreiraju vlastito.

16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Tvoje mišljenje, testovi su tu da si ljudi kreiraju vlastito.

Ne, nema to veze s mišljenjem, nego je to činjenica koju pokazuju svi testovi dosad već mjesecima. Ili mi možeš dokazati drugačije?

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Imaš gore video se testovima na 4K. Kakav još dokaz treba? Max detalji i u svim igrama, osim u straijem AC oko 60 fpsa. Za stabilnih 60 skineš malo detalje i gdje je problem?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice