Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.218.273
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen CPU
chaselol kaže...

Kad smo kod AM4 kulera, MSI @"izbacio" svoj click

Mislim da ce picajzla biti jedan od kupaca, ipak je to MSI 

već sam davnih dana uzeo be quiet hladnjak, taj msi mi se uopće ne sviđa

msi mi je ok samo kod grafike iz istog razloga zbog kojeg mi se sviđa i be quiet - jer su ultra tihi i dobro hlade

rambox kaže...
picajzla0707 kaže...

znači preuzeli su i intelovu ciganiju s cijenama, top model s parsto mhz više i cijena odmah 200 dolara gore

Jesu da to je jako skupo, pogotovo u odnosu na ovaj jeftiniji i7 6900K fučkaj ga sad.Inače ja sam več par puta ranije spomenul, da najači AMD Ryzen neče bit skuplji od 600dolara.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=57&jumpto=5271347&sort=asc&view=flat

Intel i dalje ostaje kralj nabijanja cijena, pa eto za laptope prodaju 4/8 proc za sitniš od 620 dolara, ili 100mhz viša frekvencija 200dolara skuplje.

lako za intel, ja se pitam što dobiješ kod 1800x u odnosu na 1700, a da to vrijedi 200 dolara više

niti više jezgri, niti više pcie stazica, ništa, osim možda parsto mhz višeg kloka i zar to nije cigansko nabijanje cijene za "premium" model

14 godina
picajzla0707 kaže...
osim možda parsto mhz višeg kloka i zar to nije cigansko nabijanje cijene za "premium" model

Kupit ćemo "slabijega" i sve pet.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
Valentin17 kaže...

slabiji cpu, jaca ploca i sve 5 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
picajzla0707 kaže...
...

lako za intel, ja se pitam što dobiješ kod 1800x u odnosu na 1700, a da to vrijedi 200 dolara više

niti više jezgri, niti više pcie stazica, ništa, osim možda parsto mhz višeg kloka i zar to nije cigansko nabijanje cijene za "premium" model

ista je stvar samo šta amdu premium plaćaš 1500, a intelu 5000kn. vjerujem da ovo ovisi o binanju najviše jer da mogu dali bi i 500mhz više neboj se.

12 godina
Valentin17 kaže...
picajzla0707 kaže...
osim možda parsto mhz višeg kloka i zar to nije cigansko nabijanje cijene za "premium" model

ma ja neću kupiti niti jednog, čekam 4c modele da izađu radi dječjeg kompa, a svoj i5 neći mijenjati još par godina

ali mi je zanimljivo to cjenovno kategoriziranje, skok sa 400 na 600 dolara nikako ne opravdava proc koji će biti mrvu sposobniji za klok (ako i to)

doduše, kad se sjetim fx 9xx serije ništa me ne čudi kod amd-a

14 godina
picajzla0707 kaže... 
a svoj i5 neći mijenjati još par godina

A bome ja bih mogao probati uloviti još koji otključani i7 za ispod 2000 kn, ako bude prilike od ovih koji budu svi u deliriju kad Rayzen izađe,

imam doma nekih dijelova po kutijama, pa to sve baciti na hrpu, bit će kao rezervna mašina.

A osobno da sam na tvome mjestu, čak i za djecu bih gledao octa core, dobro, sve ovisi o cijeni.

Što se tiče osobnog isprobavanja Rayzena, strpljivo budem sačekao da se cijene ustabile (neću letjeti kao muha bez glave), da imam čistu sliku onoga

što nudi s obzirom na cijenu, a onda budem odlučio da li ostati na i7 4790k, uzeti neki X8 Rayzen ili uzeti neki i7 na

socketu 2011, dobro bi mi došlo nešto sa više od 4 jezgre za posao.

12 godina
Valentin17 kaže...
picajzla0707 kaže... 
a svoj i5 neći mijenjati još par godina

A bome ja bih mogao probati uloviti još koji otključani i7 za ispod 2000 kn, ako bude prilike od ovih koji budu svi u deliriju kad Rayzen izađe,

imam doma nekih dijelova po kutijama, pa to sve baciti na hrpu, bit će kao rezervna mašina.

A osobno da sam na tvome mjestu, čak i za djecu bih gledao octa core, dobro, sve ovisi o cijeni.

Što se tiče osobnog isprobavanja Rayzena, strpljivo budem sačekao da se cijene ustabile (neću letjeti kao muha bez glave), da imam čistu sliku onoga

što nudi s obzirom na cijenu, a onda budem odlučio da li ostati na i7 4790k, uzeti neki X8 Rayzen ili uzeti neki i7 na

socketu 2011, dobro bi mi došlo nešto sa više od 4 jezgre za posao.

nema mi baš nikakvog smisla uzimati 8c/16t procesor za dječji komp, tim više što im manje služi za igranje, a i kad igraju najzahtjevnija im je igra sims 4

čak sam mislio ići na ovaj novi pentium 2c/4t bez dodatne grafe, što bi za njihove potrebe bilo više nego dovoljno, no ipak ću pričekati da vidimo kako će se razviti situacija sa slabijim rajzenima kad je već to tako blizu

14 godina
picajzla0707 kaže...
 a i kad igraju najzahtjevnija im je igra sims 4

To je sasvim nešto drugo i tu se slažem u potpunosti s tobom.

Za Sims 4 je pametnije uložiti u neki GPU čak, dobro, ovisi na kojoj rezoluciji igraju.

ps. sad si me dobro podsjetio za ovoga jeftinoga Pentiuma, baš bih ga mogao isprobati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 14:26 (Valentin17).
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ako si ga mislio isprobavati u igrama nemoj molim te...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
picajzla0707 kaže...

nema mi baš nikakvog smisla uzimati 8c/16t procesor za dječji komp, tim više što im manje služi za igranje, a i kad igraju najzahtjevnija im je igra sims 4

čak sam mislio ići na ovaj novi pentium 2c/4t bez dodatne grafe, što bi za njihove potrebe bilo više nego dovoljno, no ipak ću pričekati da vidimo kako će se razviti situacija sa slabijim rajzenima kad je već to tako blizu

djeciji pc = APU najbolja stvar, cak i za one koji igraju MOBA naslove i neke MMORPG 

Jos pogotovo ako nije 1080p monitor

17 godina
AMD Ryzen CPU

Eto još nekih usputnih "sitnica", dakle AMD tablica očito uslikana sa monitora onako usput jel.To je danas okačeno na jedan Američanski PC forum, ukratko ovo zeleno kaj sam ja zaokružil to su neke specifične TDP tehnikalije oko hlađenja dakle CPU hladnjaci.

To je očito original AMD dokument ili ispis, i prema njemu to je realno pa skoro službena potvrda da su 6/12 Ryzen procesori živi=stižu uskoro=i7 Kabylejkaši čuvajte guzice.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Navodne cijene svih modela

https://uploads.disquscdn.com/images/2d0d20f3cae76d975560f08c6ab15ff5783bb4ccedb482179f0188a4d1fe2769.jpg

Drugi tjedan vjerovatno kupujen novi pentium 2/4 

17 godina
XXX kaže...

Navodne cijene svih modela

https://uploads.disquscdn.com/images/2d0d20f3cae76d975560f08c6ab15ff5783bb4ccedb482179f0188a4d1fe2769.jpg

Drugi tjedan vjerovatno kupujen novi pentium 2/4 

Samo ti kupi nema frke, kaj si ti očekival da buš dobil najeftiniji 4/4 Ryzen za 70dolara?Pa to fakat ne bi imalo nikakvog smisla, Intel žutanjak i zeleni Ryzen/150dolara=za klokanje spreman ipak su performansama potpuno različiti procesori.

Ali to smo več raspravili, okvirno vrlo slične performanse kao taj Intel žutanjak, to ti u košari za istu lovu donosi AM4/Athlon X4 950 i onda nema frke.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=72&jumpto=5297707&sort=asc&view=flat

Kolko vidim na toj fotki, tu je za 8/16 Ryzen 65W TDP model navedena stock frekvencija od 3ghz.To je potpuno očekivano, suma sumarum fala ti "Samsung fejk 14nm" za ovakav proc= po defoltu upada u samo 65W TDP-a.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-zen-cpu/224306.aspx?page=17&jumpto=5247183&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 16:18 (rambox).
15 godina
AMD Ryzen CPU

Jbg ljudi su ovce sad bi ti pri izlasku htio imat r5 1600x za 1000kn i jos da ti poklone i maticnu uz to e pa neide to tako. I opet vidis koliko su ljudima mozgovi isprani da ce rade uzet intel bez obzira sta drugi ponude jer je to intel i da prodaje jednojezgreni proc i napise intel na njega ce ljudi  kupit jer jbg nemoze bit lose od intela je...

Jbt pa  i5 7600k dode 2200kn +200-250kn hladnjak i onda ti amd ponudi nesto 10-15% sporije za ~600kn manje i to je sranje koje nevalja i niko normalan to nebi trebao kupit... hrpa gluposti

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Pa tko to tvrdi i gdje su te ovce?

15 godina
XXX kaže...

Nije tebi bila upucena poruka. Procitaj unazad 20 stranica pa ces vidjet. Puno ljudi ocekuje bolje za manje para,a to je gotovo nemoguce.

14 godina
toninho kaže...

Jbg ljudi su ovce sad bi ti pri izlasku htio imat r5 1600x za 1000kn 

Ako pretjeruješ već, daj onda to radi kako treba, 1800x za 500 kn. 

ps. sad mi je sinula ideja, baš bih volio vidjeti negdje kad netko stavi neki novi oglas,

da ne moram stalno klikati po odjeljcima ispočetka, nego da negdje svijetli kad ima novih oglasa,

da mi prikaže samo ono što još nisam vidio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 16:41 (Valentin17).
17 godina
odjavljen
toninho kaže...
XXX kaže...

Nije tebi bila upucena poruka. Procitaj unazad 20 stranica pa ces vidjet. Puno ljudi ocekuje bolje za manje para,a to je gotovo nemoguce.

Još gore, puno ljudi navija za amd samo kako bi bio konkurentan i spustio cijene intel/nvidia proizvoda koje i pikiraju kupiti . Inače amd ni štapom nebi taknuli.

12 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Cijene su prilično dobre prema ovoj tablici. Ako se 6/12 ryzen da kloknuti na 4.5-4.8ghz to bi bio best buy čini mi se. Još ako budu lijepo lemili IHS kao inače, temperature neće biti problem ukrotit. 1600x model košta manje od 7700k a daje 2c/4t više. Dakle za cijenu jednog i5 7600k dobiješ ryzena sa 6 jezgri i ht-om. Samo da IPC bude na razini, i da se da kloknut dobro i na konju smo. 

XXX što si očekivao? Cijene su ti visoke? A da uzmeš konzolu neku?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 17:01 (eywa33).
17 godina
odjavljen

Nisam očekivao ništa, sve se poklapa sa predviđanjima Škota od prije koji tjedan. I prije ovih cijena, nakon prvih recenzija G4560, napisao sam da je to jedini procesor koji mi je zanimljiv i da ne vjerujem da će AMD imati odgovor na to. Što se cijena tiče nije meni to niš visoko, priuštim si kaj poželim kad bi smatrao konzolaške portove vrijednim ulaganja. Jedan PS4 pro novi/polovni po 2500 kn se posere po PC-u i 4K gamingu sobzirom na uloženo/dobiveno. Ali ni to mi nije napeto...čekam ecape from tarkov, to mi je trenutno jedini naslov vrijedan nekog skupljeg stroja ako ispadne igriv. Kaj se konzole tiče 99% sam siguran da bu PS 5 i 4K 50+ inča bio moj budući izbor, taman da prođu ove gluposti vezane uz prijelazno razdoblje rezolucija 

16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

$465 za 8/16 je jako, jako fino. Ovo je samo takav fini udarac Intelu da baš veseli čovjeka.

prodajem jednu od mašina
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Iskreno, iz iskustva mi je to sve malo pre dobro da bi bilo istinito... nebude to bas sve tako kako se prikazalo i kako se hajpa tjednima po forumima dajem ruku u vatru 

14 godina
Tako se to AMD radi,agresivnom cijenom protiv Intela! Ryzen če biti skup,ali u usporedbi sa intelovim konkurentom dosta prihvatljiviji. Što mislite za cijenu jednog FX8300 koji koristi 32 nm wafer koliko košta u proizvodnji sigurno isto predpostavljam kao nadolazeči najsnažniji ryzen po utrošku površine silicija.
13 godina
AMD Ryzen CPU
17 godina
AMD Ryzen CPU

amd is ryzzel my nizzel  ,big blut yo puff pufff 

17 godina

Pih pa zna se da ništa bez Hitlera, ali ipak to je stara reakcija kad je pokusni Zen još šljakal na samo 3.2ghz.

Eto i najnovijih vijesti, poskrivečki snimljen intelov CEO Brian Krzanich i njegova prva reakcija na Zen CPU testove.

12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Jedan PS4 pro novi/polovni po 2500 kn se posere po PC-u i 4K gamingu sobzirom na uloženo/dobiveno. Ali ni to mi nije napeto...čekam ecape from tarkov, to mi je trenutno jedini naslov vrijedan nekog skupljeg stroja ako ispadne igriv. Kaj se konzole tiče 99% sam siguran da bu PS 5 i 4K 50+ inča bio moj budući izbor, taman da prođu ove gluposti vezane uz prijelazno razdoblje rezolucija 

Samo, koliko god PS4pro koštao, na kraju uvijek dobiješ g**no za 4K. Evo baš gledam kako to funkcionira u igrama koje se vrte na nativnoj 4K rezi. Recimo prastari Skyrim pada ispod 30 frejmova. Mogu mislit kako je na zahtjevnijim naslovima. Dakle, uloženo dobiveno u ovoj situaciji može biti samo pogubno za ps4pro jer je na njemu 4K uglavnom slajdshov na 30fps-a i/ili stutter fest... 

Evo nekidan uzeo 55'' 4K tv pa probao malo gejmat na 4K i iako dosta igara mogu vrtit na 60fpsa bez smanjivanja detalja, aaa naslove ipak moraš rezat. Nije teško, ali sama činjenica da MOŽEŠ srezat par detalja da dobiješ 60fps-a je premium prema nategnutih 30fpsa i stutterfestu na PS4pro.

ps. u teškom sam offtopicu. tek sad vidim da smo u rižinoj temi :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 20:56 (eywa33).
17 godina
odjavljen

Da je idealno, sigurno da nije. Zato sam i napisao da preskaćčem ovu generaciju ali i dalje stojim kod toga da popiša PC 4K gaming kada se gleda uloženo/dobiveno. Ako tew baš zanima neka usporedba skini si sa nihove stranice nekompresirani video pa pogledaj na svom 4K ekranu usporedbu. Znači pričamo o 2500-3000 kn hardveru!!

također isprika zbog offtopica.

16 godina
XXX kaže...

Da je idealno, sigurno da nije. Zato sam i napisao da preskaćčem ovu generaciju ali i dalje stojim kod toga da popiša PC 4K gaming kada se gleda uloženo/dobiveno. Ako tew baš zanima neka usporedba skini si sa nihove stranice nekompresirani video pa pogledaj na svom 4K ekranu usporedbu. Znači pričamo o 2500-3000 kn hardveru!!

također isprika zbog offtopica.

ne mogu se ne uvatit, a koliko dođe game za ps4, znamo da za razliku pc može skoro sve odradit na način

17 godina
Tonči kaže...

$465 za 8/16 je jako, jako fino. Ovo je samo takav fini udarac Intelu da baš veseli čovjeka.

A čuj nije Intelu prvi put, pa još ih boli guzica iz doba Pentium 4 vs Athlon 64, i eto sad opet ista priča Ryzen CPU Powered By Jim Keller.

Reda radi fotku nisam ja sklepal, tak da se zna ja se ne kitim tuđim perjem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 22:06 (rambox).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice