Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.212.040
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

u pravu ste

za MB je najbolje pricekati, bit ce veci izbor nego CPU-a

i vjerujem da ce imati iste nazive kao i za Intelove S i KB cpu pa i oprema

za mene vrijedi zlatna sredina,, nit skupo nit jeftino....

ovisi sto mislis s MB u vidu nadogradnje ....

svi su dobri za svoj novac

NSI u svoiim modelima ima Killer net chip. Nahamic soudn ak se ne varam.. i jos nesto 

ovo sam rekao primjer... drugi imaju druge stvari

a to s prijevodom .. ma dobro . vec sam opaske dobio. pa eto izvolite kako kome treba....

nema problema s tim....

a priijevod na HR ...ma uskoro .. uskoro... samo sto nije skoro da nam ko Pervan poceti prevesti (nicht böse gemeint(

tcccccc tccccccc

--<--<--@
9 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Jebodiah kaže...

....

MSI u svoiim modelima ima Killer net chip....

imam taj killer ćip bolje ploće s tim zanemarit jer užas je softver taj šta se dobije original samo radi probleme,treba tražit od proizvođaća normalni softver za taj ćip,meni se zapravo radi o qualcomm ćipu za koji još nisam naša taj normalni driver i to me strašno nervira.

9 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
Jebodiah kaže...

....

imam taj killer ćip bolje ploće s tim zanemarit jer užas je softver taj šta se dobije original samo radi probleme,treba tražit od proizvođaća normalni softver za taj ćip,meni se zapravo radi o qualcomm ćipu za koji još nisam naša taj normalni driver i to me strašno nervira.

slazem se, takoder imam Killer i uzas je 

14 godina
neaktivan
X3M kaže...

ako si kupio aplikaciju, pa valjda imas i support

i kakvi su to developeri koji si ne rade azuriranje aplikacije za novi OS 

Developeri su takvi da rade ažuriranje za zadnju i predzadnju inačicu aplikacije. Ja imam predpredzadnju koja bi mi sama po sebi služila zauvijek.

9 godina
X3M kaže...
dabar_solta_V2 kaže...
Jebodiah kaže...

....

slazem se, takoder imam Killer i uzas je 

http://www.killernetworking.com/driver-downloads/category/other-downloads
probaj ovo.

8 godina
protjeran
ansha kaže...
AMD_IT kaže...
Meni je moj 8120 i 6970 u kombinaciji sasvim dovoljni da vrte igrice na max (1080).
Doduše možda je vrijeme za promjenu.

Nisu dovoljni za zahtjevnije igre, a ako su kao sta ti kazes dovoljni, cemu onda mijenjat?

Zadnje što sam igrao je bio Alien Isolation i Deus Ex: Mankind Divided i njega sam gurnuo na max i išlo je.

Zašto bi mijenjao, pa trenutnu konfiguraciju imam 5 godina pa sam se zaželio novoga..

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 16:08 (AMD_IT).
16 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
Jebodiah kaže...

....

a to će bit oni čipovi šta ti od bakrene parice naprave optički kabel pa ti je latencija niža. čuo sam za to...

10 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU
17 godina
AMD Ryzen CPU

pa taj ima 8coreva i kosta skorom 200baxa manje od 1800x

uz to je jos unlockan za veci oc

po meni isplativo za novi komp 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 16:27 (4mal).
12 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Single thread još uvijek zaostaje. Dosta manje doduše. No ovo i nije toliko loše. Jer u svemu parira 8c 16t 6900k. Ako se 6c 12t bude dao klokat do 4.5ghz - to će bit pun pogodak.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

nije ni bajno...skylake ima jos brze single core perfomanse naspram haswella/e a multy cak i vise! ovaj graf ce izgledati porazavajuce za amd kad izade skylake-x!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 16:52 (Stjepanj).
8 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU
Neka, AMD je napravio dobar posao. Vidjeti ćemo koliko će se to odraziti na prodaju.
Nadam se puno.
17 godina

ti nikad nisi zadovoljan ! 

13 godina
eywa33 kaže...

Single thread još uvijek zaostaje. Dosta manje doduše. No ovo i nije toliko loše. Jer u svemu parira 8c 16t 6900k. Ako se 6c 12t bude dao klokat do 4.5ghz - to će bit pun pogodak.

Tvoja "tablica" mi nekako izgleda preradzeno s istoimenog izvora,evo origigi slike ..

Po ovoj "original" tablici se vidi znatni skok u SP-u naspram konkurenciji..

10 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

sve u svemu, bitno da bude brz, sto se mee tice ne treba bit niti brzi od intela

, ne pretjerujte, kao da vama treba nezz ni ja sta,

bitno da ne kosta puno,i da bude dobar

Andrea
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 17:00 (ABCD1919).
17 godina
AMD Ryzen CPU

plus uz neku vegu 10 -20 kako tko si moze prisutit i vozi misko 

17 godina
eywa33 kaže...

Takva tablica je okvirno neptrebna, jedino je bitno istaknuti glavne činjenice i usporediti to sa poznatim procovima za točnu usporedbu.

Passmark Single Core

- i7 2600K=3.8ghz TurboCore, 1920

- ES Zen 3.4ghz=od ranije znamo SingleCore Turbocore uopče nije omogučen ili ne radi, 2046

S obzirom kaj sam napisal u dolnjem prvom postu, nek se forumaš Friday javi na Bug portu poradi nošenja fotke na čelu.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-zen-cpu/224306.aspx?page=27&jumpto=5248353&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/coffee-lake-procesori-imat-sest-jezgri/245374.aspx?page=0&jumpto=5223727&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 17:15 (rambox).
11 godina
Stjepanj kaže...

nije ni bajno...skylake ima jos brze single core perfomanse naspram haswella/e a multy cak i vise! ovaj graf ce izgledati porazavajuce za amd kad izade skylake-x!

Taj skylake e od 8 jezgri će morati biti max 100 dolara skuplji od ovog amd-a da bi bio isplativ, zar ne? A ako amd uspije sa ryzenom, ja očekujem opasnu borbu za dominaciju narednih godina. Ako ne uspije, to je problem...., za nas .

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 18:14 (Chico12).
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Referentni hladnjaci za Ryzen po kategorijama (imaju i crveni led ring oko venta)

15 godina
AMD Ryzen CPU

Stvarno nikad zadovoljni, ako ovaj amd bude kostao ovoliko i bio uz neki blagi oc koliko toliko blizu i7 6900k onda neznam uopce kakva dilema postoji pri kupnji osim ako se ne radi o nekim brutalnim rezama, tj. 4k ili je u poslovne svrhe. Ono sta meni nikako nije jasno u ovoj temi, dakle za nas obicne smrtnike koji se i dalje vucemo na 1080p mislim da je ovakav amd ryzen sasvim dobra kupnja. Gledaj da ti kupis neki r5 uz njega dobijes i sasvim zadovoljavajuci cooler ali 15% manji ipc koji je opet sasvim dovoljan za glatko igranje. 

S druge strane na zapadu je standard veci pa i vecina uzima i7 koji je njima norma. 

Ja mislim da je veci problem BIO taj sta vecina ljudi koji ne prate toliko hardware zna intel intel intel jer samo o tome pricaju, pa ni ne uzimaju u obzir ista drugo. Kad sam sa frendom i njegovim starim iso po komp pred god i nes sitno sugerirao sam mu da uzme 8320 ,neki dobar cooler i klokne ga (ionako igra lol, day z i tome slicne igre i to kao i ja na 24" monitoru). U svakom ducanu kojem smo bili da nam oni naprave ponudu samo intet, i kazem tipu ali covjeku je najzahtjevnija radnja na kompu lol  sta nije bolje da uzme to i ssd za razliku a on meni pocne nabrajat kako je amd puno losiji, grije se uzasno, da se to nemoze ohladit, da ce to po ljeti bit pecnica i tupi po intelu. Naravno stari koji pojma nema o tome slusao njega jer ipak on tamo radi. I sad ima doma intela kojeg ne koristi niti 70% a uz klokanje i ssd bi po meni bolje proso.

Edit: mene osobno zanimaju cijene r5 modela, a ako se budu prodvali valjda nece ovi nasi lopovi nabit cijene 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 19:01 (toninho).
13 godina
protjeran
Cek je to gore rambox napisao da ce ryzen imati sigle core perfomanse neznatno bolje od sandy bridga? I radi toga friday mora nosit prsut na čelu?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ryzen, osim što bi trebao dati vjetar u leđa AMD-u, ujedno je i tržišni eksperiment, da se ubace 8-jezgreni procesori u mainstream. Slično kao što je Intel popularizirao 4-jezgrene procesore sa svojom Core 2 Quad (tj. modelom Q6600) serijom, prije 10 godina.

EDIT: Naravno, AMD je već imao 8 jezgrene procesore u ponudi od 2011, ali unatoč 8 jezgara, peformansama nisu uspjeli konkurirati Intelovim procesorima, tako da sa Ryzenima imaju 2. šansu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 19:30 (Crank1d).
14 godina
AMD Ryzen CPU

Prvi pravi quad core je bio AMD Phenom,Q6600 je bio 2x dual core zapravo.

Problem nije bio u slabom IPC nego u tome sto igre nisu koristile vise od 4 jezgre sto je automatski davalo prednost intelu, a nitko nije htjeo praviti igre za vise od 2/4 jezgre.. Danas se to polako balansira i FX8350 je u rangu pocetnih i5 sa duplo manjom cijenom i dizajnom starim 5 godina.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 19:40 (ivanzu).
17 godina
Chico12 kaže...
Stjepanj kaže...

Taj skylake e od 8 jezgri će morati biti max 100 dolara skuplji od ovog amd-a da bi bio isplativ, zar ne? A ako amd uspije sa ryzenom, ja očekujem opasnu borbu za dominaciju narednih godina. Ako ne uspije, to je problem...., za nas .

Taj zeleni proc bit če neisplativ, pa okvirno ko Jugo 45/1990 godište kojeg danas neko prodaje za 1500eura.

AMD-ovu prezentaciju smo videli, dakle vrlo poznati Blender i Handbrake u kojima je Ryzen ispao identična priča kao i7 6900K.Ovisno o kakvom se CPU testu radi, rezultati variraju ali to je očekivano ništa čudno.

Bench programi su igra u pijesku, procesori se uspoređuju u profi programima to je tek onda prava uloženo-dobiveno usporedba.Recimo program za obradu video Adobe Premier, pa kad u njemu usporediš 8/16 Ryzen i i7 6900K onda ti bude odma jasno zakaj je ovaj podebljani Intel žutanjak preskupo govno.

Eto ja sam istaknul još četri Passmark CPU testa, u jednom je Ryzen opet bolji od i7 6900K a u tri preostala testa je na razini i7 6900K.Ima primjera gdje je i7 6900K osjetno brži, ali poanta je jasna šta su ispekli AMD+Jim Keller i njegova ekipa.Ja sam to stalno napominjal več mjesecima, tu je sve čisto i jasno te baš zato ovi u Intelu čupaju kosu to sigurno.Jim Keller nije došel u AMD da bere jagode, nego da odradi posel dakle človek je došel pa odradio svoje i otišo dalje za izazovima.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/amd-zen-arhitektura-cetvrtom-kvartalu-2016-godi/230196.aspx?page=3&jumpto=4786664&sort=asc&

view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 19:54 (rambox).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Cek je to gore rambox napisao da ce ryzen imati sigle core perfomanse neznatno bolje od sandy bridga? I radi toga friday mora nosit prsut na čelu?

Lik se napio tinte, baljezga otkako se pocelo suskati o zenu. Nigdje nikakvih informacija prije 4-5 mjeseci, a on prica o "klasicnom zenu" i takve bombe. AMD sad ima proc koji po single-core performansama parira intelovom procesoru koji je izasao prije 6 godina i to je sad neka pobjeda? E jebem te robijo. Ali sve je jasno, fuckaj ga.

Skoro sam mu napisao na cemu bih ga nosio...

Freak Show Inc.
14 godina
Friday kaže...

Lik se napio tinte, baljezga otkako se pocelo suskati o zenu. Nigdje nikakvih informacija prije 4-5 mjeseci, a on prica o "klasicnom zenu" i takve bombe. AMD sad ima proc koji po single-core performansama parira intelovom procesoru koji je izasao prije 6 godina i to je sad neka pobjeda? E jebem te robijo. Ali sve je jasno, fuckaj ga.

Da je i 10% brži od SB-a clock per clock a bolji ocer od 8 core i 6 core verzija Intela kako izgleda da je i dalje je za te pare ajme...

Činjenica je da nemate pojma ni jedni ni drugi kakvo je realno stanje, u temi nema nijedne hebene relevante informacije osim vašeg prepucavanja, i to offtopičarenja na kvadrat većinom.

Po onome što ja vidim IPC će biti na razini Haswella, dakle 10%-15% ispred SB-a, i dalje odlično jer nisu skupi i dobro se clockaju a dolaze i sa relativno visokim stock taktovima po svemu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 20:22 (zoharbizo).
15 godina
Friday kaže...
Stjepanj kaže...

Covjek radi za AMD pa mu oni sve kazu zato nije nikad ni htio preci na trenutnu fx seriju posto su mu rekli da je to shit 1st class

17 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Činjenica je da nemate pojma ni jedni ni drugi kakvo je realno stanje

Pa to i ja cijelo vrijeme govorim, a rambox se ponasa kao da je cijelu seriju procesora vec testirao na dugacko i siroko. I sta god netko pita - sve je jasno, fuckaj ga.

Freak Show Inc.
12 godina
Zanimljivo, ako ce taj najjeftiniji rajzen nuditi 8c/16t i klokanje do ibera, ovisno o hladnjaku, sto ce onda nuditi ovi skuplji da bi opravdali toliku razliku u cijeni
14 godina
AMD Ryzen CPU

Dali postoji uopće fiksan datum izlaska?

Ja osobno mislim da će biti itekako konkurentni procesori, ovakav roadmap je pravi put za AMD na polju procesora konačno, jer imaju konačno shemu koju mogu dodatno korigirati i revizijama izvući bolji IPC a možda i overclock, kao što je Intel dosada radio, od SB-a pa nadalje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice