Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.212.012
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ljude koji kupuju nove strojeve a inzistiraju na win7 treba osamariti mehanickom tipkovnicom

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen CPU
Friday kaže...

Ljude koji kupuju nove strojeve a inzistiraju na win7 treba osamariti kontinuirano šamarati sat vremena mehanickom tipkovnicom

There, fixed it for you.

prodajem jednu od mašina
14 godina
Stjepanj kaže...
Znaci amd u startu "nepokriva" cca 35% trzista(udio win7)...sad ce ih kao prisiliti da predu na win10...😑lol

Pod službeno ne podržava ne znači automatski da neće raditi. Rečeno je da radi i na Win7 ali moraju odrezat nekad negdje kao i sa XP-om.

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

ne znam je li bilo nesto poput ove informacije.. ako je, ispricavam se

kodno oznacavanje CPU-a po specifikacijama

--<--<--@
16 godina
odjavljen

Očekujem 16+64 cache model za 1800X. :)

prodajem jednu od mašina
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Koje aplikacije i koliko bi profitirale od toga? Onako, subjektivno...

Freak Show Inc.
13 godina
Tonči kaže...
Friday kaže...

Ljude koji kupuju nove strojeve a inzistiraju na win7 treba osamariti kontinuirano šamarati sat vremena mehanickom tipkovnicom

There, fixed it for you.

Postoji iznimaka. Neki programi za modeliranje na strojarstvu se crashaju ko ludi na w10, dok rade bez problema na win7. Siemens NX npr

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
17 godina
odjavljen
maks0806 kaže...
Tonči kaže...
Friday kaže...

There, fixed it for you.

Postoji iznimaka. Neki programi za modeliranje na strojarstvu se crashaju ko ludi na w10, dok rade bez problema na win7. Siemens NX npr

Bottleneck sigurno

Freak Show Inc.
10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
ABCD1919 kaže...

Sad ce oni oji imaju 7-icu morat ici na desetku.

Sad, da li ce radit 8 i 8.1, mislim da sam negdje vidio da Kaby lake procesori, nisu za 8-icu,

nego samo za win 10

Na Kaby Lake procesorima 8.1 uredno radi a za sedmicu neznam jer nisam nikad probao (doduše sastavio sam samo dvi mašine s Kabyem)

Andrea
16 godina
odjavljen
Friday kaže...
Tonči kaže...

Koje aplikacije i koliko bi profitirale od toga? Onako, subjektivno...

Sve, da budem iskren. :) Neke više, neke manje, ali najviše benchmarci. 

maks0806 kaže...

Što nije krivnja Windowsa. :)

prodajem jednu od mašina
15 godina

Malo su skupi ti novi Zenovi. Vrlo vjerovatno neće biti jači ili bolji od Intelovi sa 4 jezgre.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2017 22:18 (x18x05x).
15 godina
protjeran
x18x05x kaže...

Malo su skupi ti novi Zenovi. Vrlovjerovatno neće biti jači ili bolji od Intelovi sa 4 jezgre.

Bit ce puno jaci, drugi je problem sta se snaga 8/16 procesora nece manifestirat tolko u igrama.. 

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Friday kaže...

Dalo bi se o ovome raspravljati. Aplikacija izdana 2013 godine bez crasha radi 3 godine. Nakon "besplatne" nadogradnje rušenje svako malo. Rješenje je ili povratak na windows 7 ili nadogradnja na novu verziju aplikacije (ne tako besplatno). Krivca treba tražiti ili u aplikaciji koja nije predvidila izmjene u OS-u 4 godine unaprijed ili u OS-u koji nije vodio računa o aplikaciji staroj 4 godine.

9 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Tonči kaže...
Friday kaže...

Dalo bi se o ovome raspravljati. Aplikacija izdana 2013 godine bez crasha radi 3 godine. Nakon "besplatne" nadogradnje rušenje svako malo. Rješenje je ili povratak na windows 7 ili nadogradnja na novu verziju aplikacije (ne tako besplatno). Krivca treba tražiti ili u aplikaciji koja nije predvidila izmjene u OS-u 4 godine unaprijed ili u OS-u koji nije vodio računa o aplikaciji staroj 4 godine.

ako si kupio aplikaciju, pa valjda imas i support

i kakvi su to developeri koji si ne rade azuriranje aplikacije za novi OS 

16 godina
odjavljen
BlueMax kaže...
Tonči kaže...
Friday kaže...

Točno kako je X3M rekao. Kako bi to trebao OS voditi računa o stotinama tisuća starih aplikacija? OS napreduje (hvala Bogu da ne sluša autore takvih aplikacija), a ako je aplikacija korisna/stvara prihod, neka izvole ulagati u modernizaciju i prilagodbe. 

To je nešto isto kao šarlatansko vođenje aplikacija za mobilno bankarstvo. 32-bitne su, godinama je 64-bita tu i sad kad se gasi 32-bitna podrška, sad je panika. Ne, Apple (Microsoft itd.) bi trebali zapeti tamo gdje ekipi odgovara da ne mora uložiti kunu više u softver i time kočiti sve ostalo.

prodajem jednu od mašina
13 godina
Tonči kaže...

Micao sam IHS jednom kad smo hladili tekućim dušikom i rezultati su bili "meh", a opasnosti i problemi ogromni (čip više nije jednako visok, zaštita je teška itd.).

Odmah se sjetim svog davnog Durona 600@960 MHz nakon par godina skidanja coolera, koji na jezgri nije visi imao niti jednu ravnu liniju na sva 4 brida jezgre; kako je radio, dan danas mi nije jasno (u shopu gdje sam radio umirali su Duroni sa puno manjim krhotinama)   Skidao se cooler, jbga trebalo je isprobati svih 4 modela konkretnih coolera (Gold/Silver Orb, anyone? ) tada na tržištu; a i eto trebalo je obnoviti pinove tehnickom olovkom na CPUu da ostane otključan (samo dvije godine kasnije otkrili smo da se isplati dati 75 kn za bocicu liquid silvera u Chipoteci )  #GoodOlDays #Rant

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

sto je sve  blizi  start i pojave na trziste sve je napetije  i neizvjesnost

koliko su nam nadanja optimisticna...

mozda vam ova informacija malo smiri  i izmami nesto pozitivno.....

saljem jedan web na njemackom a vi reko google.... iskreno  ocajno prevodi.... moze biti do moga intelovog procesora koji lose to obraduje tcccc tccccc

http://www.pcgameshardware.de/AMD-Zen-Codename-261795/News/Geruechte-Preis-1220335/

nicht böse gemeint!

--<--<--@
13 godina
protjeran
Jovanka kaže...
Tonči kaže...

Micao sam IHS jednom kad smo hladili tekućim dušikom i rezultati su bili "meh", a opasnosti i problemi ogromni (čip više nije jednako visok, zaštita je teška itd.).

Odmah se sjetim svog davnog Durona 600@960 MHz nakon par godina skidanja coolera, koji na jezgri nije visi imao niti jednu ravnu liniju na sva 4 brida jezgre; kako je radio, dan danas mi nije jasno (u shopu gdje sam radio umirali su Duroni sa puno manjim krhotinama)   Skidao se cooler, jbga trebalo je isprobati svih 4 modela konkretnih coolera (Gold/Silver Orb, anyone? ) tada na tržištu; a i eto trebalo je obnoviti pinove tehnickom olovkom na CPUu da ostane otključan (samo dvije godine kasnije otkrili smo da se isplati dati 75 kn za bocicu liquid silvera u Chipoteci )  #GoodOlDays #Rant

ja sam imao chrome orb-a, na tada najjacem cpu na svijetu, athlonu 600(oc-a se vise niti ne sjecam koliki je bio, takoder ga "otkljucao olovkom", i naravno cosak mu je bio okrhnut, jer su tada sistemi na coolerima bili uglavnom samo s polugama pa si lako mogao unistiti doticni, uglavnom zamjenio je tada celerona 400, perfomanse tog athlona naspram celerona su mi tada bile neizmjerljivelp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 0:38 (Stjepanj).
8 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU
Meni je moj 8120 i 6970 u kombinaciji sasvim dovoljni da vrte igrice na max (1080).
Doduše možda je vrijeme za promjenu.
15 godina
protjeran
AMD_IT kaže...
Meni je moj 8120 i 6970 u kombinaciji sasvim dovoljni da vrte igrice na max (1080).
Doduše možda je vrijeme za promjenu.

Nisu dovoljni za zahtjevnije igre, a ako su kao sta ti kazes dovoljni, cemu onda mijenjat?

13 godina
protjeran
Jos vrti sve na max...;)
16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Podosta pratim ovu temu i zamjećujem koliko se neki žele brzo prebaciti na nove proceve..

A meni pod stolom konfiguracija kojoj se bliži 10-a godišnjica i dalje ne posustaje (Asus P5Q lga 775, Xeon x5470 4.1ghz, 8gb ram ddr2)

Intel po meni daleko pretjeruje sa izbacivanjem novih socketa

2 gen procesora i opet novi socket.. Meh

Opet za novi i7 koji je ustvari samo "finiji kaby lake" opet novi soc..... Jadno do bola

Nemojte me krivo shvatiti

Nisam navijač ijedne strane

Ali ovo je pretjerivanje što izvode

Očekujem da će se cijene smiriti kroz 1-2 god pa ide opet kupnja a sad da li bude intel ili amd... Ima vremena

Ali definitivno bi izveo kao i ovaj put

Matična što bolja, neki osrednji proc, a kasnije top koji ima za taj socket. Win - win

17 godina
odjavljen
LOL123 kaže...

Matična što bolja

Ne kuzim bas ovaj pristup. Ja uglavnom pikiram neke osrednje maticne. Ne vidim nikakvog razloga davati vise od 2.000 kn za maticnu. To sto ima eventualno trun bolju regulaciju pa ces izvuci dodatnih 200 mhz pri overclocku, ili?

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan

Očito sam se krivo izjasnio !

Nisam mislio na top topova matičnih ploča

Mislio sam na što bolji "segment" ili čipset

Kao što su nekad bili p35 / p43 i p45 za isti LGA775

Bolje uzeti p45 i vozi 

Eto 

17 godina
Jebodiah kaže...

sto je sve  blizi  start i pojave na trziste sve je napetije  i neizvjesnost

koliko su nam nadanja optimisticna...

mozda vam ova informacija malo smiri  i izmami nesto pozitivno.....

saljem jedan web na njemackom a vi reko google.... iskreno  ocajno prevodi.... moze biti do moga intelovog procesora koji lose to obraduje tcccc tccccc

http://www.pcgameshardware.de/AMD-Zen-Codename-261795/News/Geruechte-Preis-1220335/

nicht böse gemeint!

Zapravo odlično prevodi, ali na engleski. Novi googleov AI prevoditelj, al ne za HR još

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 12:00 (hrvooje).
17 godina

.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 11:58 (hrvooje).
9 godina
Friday kaže...
LOL123 kaže...

Matična što bolja

Ne kuzim bas ovaj pristup. Ja uglavnom pikiram neke osrednje maticne. Ne vidim nikakvog razloga davati vise od 2.000 kn za maticnu. To sto ima eventualno trun bolju regulaciju pa ces izvuci dodatnih 200 mhz pri overclocku, ili?

ako samo igraš igrice naravno da nema smisla najkvalitetnija workstation maticna od asusa na koju su potrošili isto r&d sati ko na sve ostale ploće kombinirano. ako radiš išta ozbiljnije na kompu onda nema smisla ništa drugo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 13:12 (dabar_solta_V2).
10 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

koje čete vi ploče uzimat za ryzen,

ja bih mozda ovu ASrock ali nekako,, ipak bi Asus, ili MSI

Koju bi vi uzeli?

Andrea
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

ja bih mozda ovu ASrock ali nekako,, ipak bi Asus, ili MSI ostali?lp