Ljude koji kupuju nove strojeve a inzistiraju na win7 treba osamariti mehanickom tipkovnicom
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljude koji kupuju nove strojeve a inzistiraju na win7 treba osamariti kontinuirano šamarati sat vremena mehanickom tipkovnicom
There, fixed it for you.
Pod službeno ne podržava ne znači automatski da neće raditi. Rečeno je da radi i na Win7 ali moraju odrezat nekad negdje kao i sa XP-om.
Očekujem 16+64 cache model za 1800X. :)
Koje aplikacije i koliko bi profitirale od toga? Onako, subjektivno...
Ljude koji kupuju nove strojeve a inzistiraju na win7 treba osamariti kontinuirano šamarati sat vremena mehanickom tipkovnicom
There, fixed it for you.
Postoji iznimaka. Neki programi za modeliranje na strojarstvu se crashaju ko ludi na w10, dok rade bez problema na win7. Siemens NX npr
There, fixed it for you.
Postoji iznimaka. Neki programi za modeliranje na strojarstvu se crashaju ko ludi na w10, dok rade bez problema na win7. Siemens NX npr
Bottleneck sigurno
Sad ce oni oji imaju 7-icu morat ici na desetku.
Sad, da li ce radit 8 i 8.1, mislim da sam negdje vidio da Kaby lake procesori, nisu za 8-icu,
nego samo za win 10
Na Kaby Lake procesorima 8.1 uredno radi a za sedmicu neznam jer nisam nikad probao (doduše sastavio sam samo dvi mašine s Kabyem)
Koje aplikacije i koliko bi profitirale od toga? Onako, subjektivno...
Sve, da budem iskren. :) Neke više, neke manje, ali najviše benchmarci.
Što nije krivnja Windowsa. :)
Malo su skupi ti novi Zenovi. Vrlo vjerovatno neće biti jači ili bolji od Intelovi sa 4 jezgre.

Malo su skupi ti novi Zenovi. Vrlovjerovatno neće biti jači ili bolji od Intelovi sa 4 jezgre.
Bit ce puno jaci, drugi je problem sta se snaga 8/16 procesora nece manifestirat tolko u igrama..
Dalo bi se o ovome raspravljati. Aplikacija izdana 2013 godine bez crasha radi 3 godine. Nakon "besplatne" nadogradnje rušenje svako malo. Rješenje je ili povratak na windows 7 ili nadogradnja na novu verziju aplikacije (ne tako besplatno). Krivca treba tražiti ili u aplikaciji koja nije predvidila izmjene u OS-u 4 godine unaprijed ili u OS-u koji nije vodio računa o aplikaciji staroj 4 godine.
Dalo bi se o ovome raspravljati. Aplikacija izdana 2013 godine bez crasha radi 3 godine. Nakon "besplatne" nadogradnje rušenje svako malo. Rješenje je ili povratak na windows 7 ili nadogradnja na novu verziju aplikacije (ne tako besplatno). Krivca treba tražiti ili u aplikaciji koja nije predvidila izmjene u OS-u 4 godine unaprijed ili u OS-u koji nije vodio računa o aplikaciji staroj 4 godine.
ako si kupio aplikaciju, pa valjda imas i support
i kakvi su to developeri koji si ne rade azuriranje aplikacije za novi OS
Točno kako je X3M rekao. Kako bi to trebao OS voditi računa o stotinama tisuća starih aplikacija? OS napreduje (hvala Bogu da ne sluša autore takvih aplikacija), a ako je aplikacija korisna/stvara prihod, neka izvole ulagati u modernizaciju i prilagodbe.
To je nešto isto kao šarlatansko vođenje aplikacija za mobilno bankarstvo. 32-bitne su, godinama je 64-bita tu i sad kad se gasi 32-bitna podrška, sad je panika. Ne, Apple (Microsoft itd.) bi trebali zapeti tamo gdje ekipi odgovara da ne mora uložiti kunu više u softver i time kočiti sve ostalo.
Micao sam IHS jednom kad smo hladili tekućim dušikom i rezultati su bili "meh", a opasnosti i problemi ogromni (čip više nije jednako visok, zaštita je teška itd.).
Odmah se sjetim svog davnog Durona 600@960 MHz nakon par godina skidanja coolera, koji na jezgri nije visi imao niti jednu ravnu liniju na sva 4 brida jezgre; kako je radio, dan danas mi nije jasno (u shopu gdje sam radio umirali su Duroni sa puno manjim krhotinama) Skidao se cooler, jbga trebalo je isprobati svih 4 modela konkretnih coolera (Gold/Silver Orb, anyone?
) tada na tržištu; a i eto trebalo je obnoviti pinove tehnickom olovkom na CPUu da ostane otključan (samo dvije godine kasnije otkrili smo da se isplati dati 75 kn za bocicu liquid silvera u Chipoteci
) #GoodOlDays #Rant
sto je sve blizi start i pojave na trziste sve je napetije i neizvjesnost
koliko su nam nadanja optimisticna...
mozda vam ova informacija malo smiri i izmami nesto pozitivno.....
saljem jedan web na njemackom a vi reko google.... iskreno ocajno prevodi.... moze biti do moga intelovog procesora koji lose to obraduje tcccc tccccc
http://www.pcgameshardware.de/AMD-Zen-Codename-261795/News/Geruechte-Preis-1220335/
nicht böse gemeint!
Micao sam IHS jednom kad smo hladili tekućim dušikom i rezultati su bili "meh", a opasnosti i problemi ogromni (čip više nije jednako visok, zaštita je teška itd.).
Odmah se sjetim svog davnog Durona 600@960 MHz nakon par godina skidanja coolera, koji na jezgri nije visi imao niti jednu ravnu liniju na sva 4 brida jezgre; kako je radio, dan danas mi nije jasno (u shopu gdje sam radio umirali su Duroni sa puno manjim krhotinama) Skidao se cooler, jbga trebalo je isprobati svih 4 modela konkretnih coolera (Gold/Silver Orb, anyone?
) tada na tržištu; a i eto trebalo je obnoviti pinove tehnickom olovkom na CPUu da ostane otključan (samo dvije godine kasnije otkrili smo da se isplati dati 75 kn za bocicu liquid silvera u Chipoteci
) #GoodOlDays #Rant
ja sam imao chrome orb-a, na tada najjacem cpu na svijetu, athlonu 600(oc-a se vise niti ne sjecam koliki je bio, takoder ga "otkljucao olovkom", i naravno cosak mu je bio okrhnut
, jer su tada sistemi na coolerima bili uglavnom samo s polugama pa si lako mogao unistiti doticni
, uglavnom zamjenio je tada celerona 400, perfomanse tog athlona naspram celerona su mi tada bile neizmjerljive
lp
Doduše možda je vrijeme za promjenu.
Doduše možda je vrijeme za promjenu.
Nisu dovoljni za zahtjevnije igre, a ako su kao sta ti kazes dovoljni, cemu onda mijenjat?

Podosta pratim ovu temu i zamjećujem koliko se neki žele brzo prebaciti na nove proceve..
A meni pod stolom konfiguracija kojoj se bliži 10-a godišnjica i dalje ne posustaje (Asus P5Q lga 775, Xeon x5470 4.1ghz, 8gb ram ddr2)
Intel po meni daleko pretjeruje sa izbacivanjem novih socketa
2 gen procesora i opet novi socket.. Meh
Opet za novi i7 koji je ustvari samo "finiji kaby lake" opet novi soc..... Jadno do bola
Nemojte me krivo shvatiti
Nisam navijač ijedne strane
Ali ovo je pretjerivanje što izvode
Očekujem da će se cijene smiriti kroz 1-2 god pa ide opet kupnja a sad da li bude intel ili amd... Ima vremena
Ali definitivno bi izveo kao i ovaj put
Matična što bolja, neki osrednji proc, a kasnije top koji ima za taj socket. Win - win
Matična što bolja
Ne kuzim bas ovaj pristup. Ja uglavnom pikiram neke osrednje maticne. Ne vidim nikakvog razloga davati vise od 2.000 kn za maticnu. To sto ima eventualno trun bolju regulaciju pa ces izvuci dodatnih 200 mhz pri overclocku, ili?
Očito sam se krivo izjasnio !
Nisam mislio na top topova matičnih ploča
Mislio sam na što bolji "segment" ili čipset
Kao što su nekad bili p35 / p43 i p45 za isti LGA775
Bolje uzeti p45 i vozi
Eto
sto je sve blizi start i pojave na trziste sve je napetije i neizvjesnost
koliko su nam nadanja optimisticna...
mozda vam ova informacija malo smiri i izmami nesto pozitivno.....
saljem jedan web na njemackom a vi reko google.... iskreno ocajno prevodi.... moze biti do moga intelovog procesora koji lose to obraduje tcccc tccccc
http://www.pcgameshardware.de/AMD-Zen-Codename-261795/News/Geruechte-Preis-1220335/
nicht böse gemeint!
Zapravo odlično prevodi, ali na engleski. Novi googleov AI prevoditelj, al ne za HR još

.

Matična što bolja
Ne kuzim bas ovaj pristup. Ja uglavnom pikiram neke osrednje maticne. Ne vidim nikakvog razloga davati vise od 2.000 kn za maticnu. To sto ima eventualno trun bolju regulaciju pa ces izvuci dodatnih 200 mhz pri overclocku, ili?
ako samo igraš igrice naravno da nema smisla najkvalitetnija workstation maticna od asusa na koju su potrošili isto r&d sati ko na sve ostale ploće kombinirano. ako radiš išta ozbiljnije na kompu onda nema smisla ništa drugo.
koje čete vi ploče uzimat za ryzen,
ja bih mozda ovu ASrock ali nekako,, ipak bi Asus, ili MSI
Koju bi vi uzeli?
ja bih mozda ovu ASrock ali nekako,, ipak bi Asus, ili MSI ostali?lp
ja bi nekako pričekao da izađu....
I procesori i ploče...