- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Neka bn bar se ne grije kao grijalica za razliku od fx-a
Meni je od kako sam promjenio 380X sa rx 470 proc u igrama na max 52 stupnja kloknut na 4.3. To fakat nije puno, ide lagano topli zrak iz kućišta. Ali da je pvaj pentium barem duplo bolji po tom pitanju, je i to na stock hladnjaku. Hebati neki malo bolji hladnjak je skuplji od tog procesora
Jbg treba znati i ohladiti CPU
Ajde dosta
Tonci ureduj
Tako je i Pentium g528 bio nešto neopisivo (povoljno i dobro) a sada ga se svi masovno rješavaju.
Moguće da se ponovi isto ali bez HT-a neke igre ne rade sa dvije jezgre. Sa ovim nema problema ni sa jednom trenutnom igrom, sve rade i to puno bolje nego što košta procesor. Pa da ga se ideš i riješiti za npr. godinu dana, koliko češ izgubiti 100 kn ili možda malo više. LOL, nije vrijedno spomena a imaš novu platormu na koju možeš upiknuti i7 kad poželiš ako ti treba. Gdje je problem?
Iako je forum zamro vec neko vrijeme, pa je logicno da se ekipa ovdi skuplja, ova tema je toliko puno OFF da je vise jezivo.

Nista sad se mozemo samo nadati da ce amd imati na odgovor na sve ovo ili je ipak to velik izazov za njih, uglavnom vidjet cemo sve krajem godine.
U duhu ovog odličnog Pentiuma testirao i ja malo i7 vs i3 u krizi 3 pa da vidimo :). Kriza je CPU bound i to jedna od najzahtjevnijih i mogu reć da je i3 bio zakucan manje više većinom na full ali stutteringa nema i subjektivno baš i nisam mogao znati da je i3 a ne i7 CPU jer je FPS dovoljno visoko. Naravno, nije iskorištavao u tim nekim djelovima moju clockanu GTX 970 ali s obzirom da mi je monitor 60hz to nije ni bitno. Igrao sam gameplay od otprilike 10-ak min a ne ono minutu pa je dosta reprezentativno. Otprilike je izvlačio iz grafe oko 85% do 90% u prosijeku ali sam smanjio grafičke detalje. Da napomenem, i7 mi je clockan na 4.5Ghz a i3 sam simulirao u BIOS-u isključivanjem dvije jezgre. S obzirom da je ovaj Pentium na 3.5Ghz to ih čini manje više sličnim. Moj je na većem taktu a Kaby ima bolji IPC. Ako uzmemo u obzir da Crysis 3 uništava CPU onda se može pretpostavit da će većina drugih igara raditi još bolje. Zaista vrhunska ponuda s obzirom na cijenu.
P.S. Znam da nema veze s temom ali ovdje 70% postova nema veze s temom a bilo mi dosadno pa sam malo testirao .
Da ali do sad je bila problem cijena za i3, barem po meni i to toliko da mi se gadio. Sad to više nije nikava problem...500 kn je fenomenalno. Konačno da se PC odmiće od elitističke platforme za igranje, konzole nas budu inače pokopale. Ovakav nam proc baš treba
P.S. Znam da nema veze s temom ali ovdje 70% postova nema veze s temom a bilo mi dosadno pa sam malo testirao .
Ja cu ti samo potvrditi to tvoje sa dokazom odnosno filmicem od 13 min za nekih 2h kad ga uploadam isto sam uradio sto i ti.
Nema veze što oftopičarimo o Pentiumu, treba nekad malo pogledati i "susjedu" u dvorište, što radi.
Što se tiče AMD-a, trenutna novost je da neće biti 6-jezgrenog (zasad samo nagađanje, jer AMD nije ništa potvrdio) Ryzena nego 8 jezgri/8 threadova za cijenu oko $300 (2100Kn) a vjerojatno najpopularniji i cjenovno najprihvatljiviji proc iz serije će biti 4 jezgri / 8 threadova za $170 (1200Kn). Izlazak novih procesora će biti početkom ožujka.
AMD rumored to Not release an SR5 6-core Ryzen CPU, But The 8C/8T Parts instead
To cijene prije poreza pretpostavljam, kad bi bile konačne bilo bi fenomenalno.

a8 x4-Kaveri-3.1ghz
mislim da mora bit dosta lošiji kaveri na manjoj frekvenciji.
a i carizo je već star pa ga nema smisla uspoređivat s novim intelima nego sad s Athlon X4 950 kad dođe u prodaju.
uglavnom rasprava nema smisla(zamisli ćuda amd od prije godinu dana je lošiji od intela od prije tjedan dana) jer u prošloj generaciji ovakvih cpua je amd bio bolji izbor , a za koji mjesec ćemo vidit šta će bit ove godine jer amd još nije izbacia konkurenciju kaby pentiumu.
E pa da to je tak fučkaj ga, kad niko ne prati kaj sam ja ranije napisal, ili bože sačuvaj nač neke konkretne informacije=ljenčine na kvadrat.Dakle to su identični procesori ili CPU arhitektura, a razlika je samo u imenu i jasno CPU socketu.
Kaveri/Steamroller CPU je 10% sporiji vs Excavator CPU na istoj CPU frekvenciji, pa kad još dodaš 400mhz+više na Excavator CPU tu je sve jasno.
- Athlon X4 845/3.5ghz Excavator CPU Socket FM2+
- Athlon X4 950/3.5ghz Excavator CPU Socket AM4
Što se tiče AMD-a, trenutna novost je da neće biti 6-jezgrenog (zasad samo nagađanje, jer AMD nije ništa potvrdio) Ryzena nego 8 jezgri/8 threadova za cijenu oko $300 (2100Kn) a vjerojatno najpopularniji i cjenovno najprihvatljiviji proc iz serije će biti 4 jezgri / 8 threadova za $170 (1200Kn). Izlazak novih procesora će biti početkom ožujka.
a da to je valjda im ta nova fora sa slaganjem čipova. i po tome ispada sve varijacije na broj 4 če bit moguće. pitanje je hoće li bit moguće i neparno, jer ako ne onda ostaje samo 4, 8, 16, 32 jezgreni... a ti su i najavljeni do sad.
Kaveri/Steamroller CPU je 10% sporiji vs Excavator CPU na istoj CPU frekvenciji, pa kad još dodaš 400mhz+više na Excavator CPU tu je sve jasno.
jeli to oces rec da nece bit ryzen 4/4 athlona?šteta.
U duhu ovog odličnog Pentiuma testirao i ja malo i7 vs i3 u krizi 3 pa da vidimo :). Kriza je CPU bound i to jedna od najzahtjevnijih i mogu reć da je i3 bio zakucan manje više većinom na full ali stutteringa nema i subjektivno baš i nisam mogao znati da je i3 a ne i7 CPU jer je FPS dovoljno visoko. Naravno, nije iskorištavao u tim nekim djelovima moju clockanu GTX 970 ali s obzirom da mi je monitor 60hz to nije ni bitno. Igrao sam gameplay od otprilike 10-ak min a ne ono minutu pa je dosta reprezentativno. Otprilike je izvlačio iz grafe oko 85% do 90% u prosijeku ali sam smanjio grafičke detalje. Da napomenem, i7 mi je clockan na 4.5Ghz a i3 sam simulirao u BIOS-u isključivanjem dvije jezgre. S obzirom da je ovaj Pentium na 3.5Ghz to ih čini manje više sličnim. Moj je na većem taktu a Kaby ima bolji IPC. Ako uzmemo u obzir da Crysis 3 uništava CPU onda se može pretpostavit da će većina drugih igara raditi još bolje. Zaista vrhunska ponuda s obzirom na cijenu.
Dodatak:
Testirao sam i Watch Dogs 2 malo te i3 nema ni tu problema. Doduše to je ona uvodna misija i inače kontam da bude više CPU opterećen. Crysis sam testirao u levelu Red Star Rising i Safeties Off te tu nema problema, odnosno odgovara opisu koji sam naveo u postu. No, danas sam išao malo provjeriti situaciju u zloglasnom Welcome to the Jungle levelu kod onog tornja i tu je sasvim druga priča. Sa i7 naravno nema problema s iskorištavanjem grafe. Primjer je da sam sa i7 benchao 66 fps avg a 50 fps min dok je i3 u istom scenariju imao 37 fps avg a 25 fps min, dakle vidjelo se i osjetilo da ne radi igra glatko. Pa eto da se čuje i druga strana medalje . I dalje preporuka za budget gaming jer za 500kn je odlično.
Nema veze što oftopičarimo o Pentiumu, treba nekad malo pogledati i "susjedu" u dvorište, što radi.
Da ali to više nije novost, pa to sam ja linkal prije okvirno četri dana dakle i ti si ponavljač.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=64&jumpto=5289838&sort=asc&view=flat
jeli to oces rec da nece bit ryzen 4/4 athlona?šteta.
Kak si došel do tog zaključka, kad su to performansama potpuno različiti procesori, 4/4 Ryzen je okvirno 50% brži=cijena nikako ne može bit identična.
Excavator CPU je staro u novom Socketu, i to po cijeni kao brat blizanac u starom FM2+ socketu okvirno 70dolara.AM4 Excavator CPU je tu samo onako reda radi, da popuni ponudu niskom cijenom+performanse ništa drugo.Kad se lansira Ryzen CPU kompletna ergela, onda je gotovo prestaje proizvodna AM3 matičnih ploča+istovremeno zaustavlja se proizvodnja stare Excavator CPU 28nm serije.
- Ryzen 4/4, cijena hm za početak ispod 120dolara nema nikakve šanse
Što se tiče AMD-a, trenutna novost je da neće biti 6-jezgrenog
Da ali to više nije novost, pa to sam ja linkal prije okvirno četri dana dakle i ti si ponavljač.
Fućkaj ga, nemam vremena niti volje za čitanje svih prethodnih postova.
da li su došli ryzen procesori u dućane ako nisu zna li se okvirni datum?
da li su došli ryzen procesori u dućane ako nisu zna li se okvirni datum?
sve je vec unaprijed prodano, ceka se po par mjeseci!lp
Kak si došel do tog zaključka,...., 4/4 Ryzen ..
pa tako da su rekli da nema više fm2 nego sve da će bit am4 , pa mi je nekako logićno da i apu/4core bude ryzen isto a ne refresh stare tehnologije, pogotovo jer je intel isto napravia s ovim pentiumima.
pa tako da su rekli da nema više fm2 nego sve da će bit am4 , pa mi je nekako logićno da i apu/4core bude ryzen isto a ne refresh stare tehnologije, pogotovo jer je intel isto napravia s ovim pentiumima.
Pa ubuduče imaš samo jedan jedini AM4 socket, i u njega idu svi Ryzen procesori pa i novi APU modeli pod imenomRaven Ridge.Ali to več znamo odavno, a ova zelenjava stiže negdje na jesen ove godine.Meni se čini da dost ljudi ne čita ovu temu sa razumjevanjem, ili pročita=zaboravi pa opet za mjesec dana idu ista pitanje i dileme.
- Raven Ridge APU=Ryzen CPU+Vega GPU
u pravu si, takav je plan da
S ovime se i ja slazem, evo jutros upravo narucen G4560 + MBO + RAM, dosadilo mi cekati taj AMD RYZEN (bolje da se zove oce doci/nece doci), nakon podosta godina vracam se u Intel tabor sto se tice procesora (a kasnije u toku ljeta/jeseni ako padu cijene procesora mozda i ubodem neki i5), gledam zadnja 24 sata recenzije po netu, i samo sam ostao u cudu sto je Intel izbacio i po kojoj cijeni, strasno nesta za nas vikend igrace, e sad da li da kupim 1060 ili rx470, to mi je najveca nedoumica. Ali cu prvo da se malo igram s frendovom r9 270x (mozda ga nagovorim da mi je proda za neku sicu).
Koja ploča i ram i gdje si uzimao, koliko košta ta kombinacija?
R7 240 je skovaca na kojoj se ni na low ne da nista igrat, tako da to sta je 20-30% brza od neke integrirane intelove nema nikakve veze jer je i jedno i drugoj domet prikazivanje slike a ne igranje igara...
Jednog dana kad u AMD-u ovo shvate možda se i vrate na pravi put. Postoje kupci koji žele jake grafičke performanse i oni kojima treba grafika koja će moči pokrenuti 1080p ili eventualno 4K video a to uredno vrte računala koja (dakle komplet raćunala a ne samo procesori) koštaju 30$. Ni jedne ni druge ne privlači podatak o AMD-ovim 30% boljim IGPU performansama. Kompletna APU filozofija je promašena.
A ima dosta ekipe kojima je bar malo jaca igpu dovoljna za vikend gejmanje nezahtjevnih igara, pogotovo ako amd sad malo vise unaprijedi rajzen apuove
Problem sa APU procesorom ako se gleda gaming je što pre brzo zastari njegov grafički dio. To je i prednost PC-a, da si nadograđuješ po potrebi.