Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.223.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Nisu samo grafičke kartice problem. Moderni SSD-i su na PCIE-u.

Inače, Titan X (Pascal):

"Overall, the results of our testing is pretty mixed. With a single Titan X, we saw a wide range of results between using a PCI-E 3.0 slot at x8 and x16. Some applications (Unigine Heaven Pro and Octane Render) showed no difference, while others (Ashes of the Singularity, GRID Autosport, and Davinci Resolve) showed up to ~5% difference in performance.

At this point, we would say that if you are using a high end video card like the Titan X (Pascal) or possibly even a GTX 1080, it is probably a good idea to try to use a PCI-E 3.0 x16 slot - especially in multi GPU configurations. Depending on the applications you use it may not make much of a difference, but the fact that we saw a 10-30% drop in performance with x8/x8 compared to x16/x16 in a couple of our tests just goes to show how large of a difference it can make in certain situations."

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2017 16:11 (Tonči).
15 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen CPU
Tonči kaže...
Makić kaže...

ne znam jel netko posta, al ovo je prvi info da vidim da neće

izaći svi proc u veljači..

http://www.guru3d.com/news-story/amr-ryzen-new-speculation-on-prices-and-release.html

Ovo je razočaranje. 

DanijelX kaže...

Glavna prednost HT-a je sto omogucuje da se "jeftino" (na CPU razini) pokrene drugi thread kad prvi thread zapne i ne moze koristiti procesor, npr. kad prvi thread ceka da se nesto procita iz radne memorije.

Ali ima i jedan veliki nedostatak sto efektivno prepolovljuje dostupan cache po "jezgri", a svi znamo kakav znacaj za performanse ima kolicina cachea, neke aplikacije su posebno osjetljive na to, zbog cega moze imati negativan efekt.

U nacelu, pred par godina kad sam zadnji puta gledao stanje je bilo takvo da koliko je ta tehnika pomagala u nekim tipovima aplikacijama, toliko je odmagala u drugim aplikacijama. Neki strucnjaci su cak preporucavali da se vise isplatit imat ga isljucenog (za obicne korisnike). Ne znam da li se sta promjenilo od onda.

S tim da svaki stall u slučaju HT-a purgea cache i to je negativno za performanse. Za igre je često bolje isključiti ga. Osim kad su igre nafilane multithreadanim zadacima, što je, pretpostavljam, slučaj u GTA zbog velikog broja individualnih AI-ja koji stalno računaju pathfinding i imaju jednostavna (single-op) stabla za odluke. Za DeusEx ima opterećenja (što pokazuje da je 5960X skoro pa zakucan s 4 jezgre, ali udara na performanse nema, što znači da i nije baš tako paraleliziran kako se misli. FPS je identičan na 4 i 4+HT. Što je najgore, identičan je i na 8-core, samo što je 8-core nezakucan već na laganih 30%.

Cek ti si valjda odvrtio benchmark jednom i mislis da je to reprezentativni prikaz kako ce se igra ponasati sta se cpu zahtjevnosti tice? Pa jesi vidio da je meni svih 12 threadova @4.3ghz na iznad 60%?

Mogo si tako testirat u meniju igre i rec d anije zahtjevno..

16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Cek ti si valjda odvrtio benchmark jednom i mislis da je to reprezentativni prikaz kako ce se igra ponasati sta se cpu zahtjevnosti tice? Pa jesi vidio da je meni svih 12 threadova @4.3ghz na iznad 60%?

Mogo si tako testirat u meniju igre i rec d anije zahtjevno..

Igra ima očajno loš engine, tako da me ne bi iznenadilo baš ništa, čak niti to da ti napuca 6 jezgara i HT... doduše, nisam puno testirao osim one velike bitke.

No, složit ćemo se da se ne slažemo. Ja volim dokaze da i7 ne vrijedi novca i uglavnom beskoristan za igrače. Kad igra koristi više od 4 jezgre, onda kupiš više od 4 jezgre, a ne "u nekim benchmarcima dajem do 30% više" za igre koje u pravilu ne koriste ni 4.

Zato je Ryzen prilika: 8 jezgara za cijenu intelovog smeća.

prodajem jednu od mašina
14 godina
Budimo realni tu na forumu barem 95% ljudi ne zna što je zapravo HT i koje su njegove glavne prednosti.Možemo se svi skupa praviti pametni ali u igrama od HT nema baš neke osobito velike koristi jer je HT u suštini "duži" instrucijski set procesorskih jedinica koja je pripojena glavnoj osnovnoj jezgri i ništa više. Dobro u konačnici je bolje imati HT ali u igrama je bolje imati prave jezgre nego li virtualne.
13 godina
3n3m1 kaže...
Budimo realni tu na forumu barem 95% ljudi ne zna što je zapravo HT i koje su njegove glavne prednosti.Možemo se svi skupa praviti pametni ali u igrama od HT nema baš neke osobito velike koristi jer je HT u suštini "duži" instrucijski set procesorskih jedinica koja je pripojena glavnoj osnovnoj jezgri i ništa više. Dobro u konačnici je bolje imati HT ali u igrama je bolje imati prave jezgre nego li virtualne.

Vrlo diskutabilno...

Ako govorimo o gamingu - ako govorimo o radu; naravno....

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Rizen jos nije nista, kad izadje i vidimo cijene i testove, onda cemo moci pricat sta je Ryzen..

17 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...

Rizen jos nije nista, kad izadje i vidimo cijene i testove, onda cemo moci pricat sta je Ryzen..

Druže Tito uzmi čiste čokse, Prewiv testove(službene i neslužbene sa bugovitim IS primjerkom) si več videl, i to ti je realnost CPU performansi nema tu više nikakvih nepoznatica.

15 godina
protjeran
rambox kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Druže Tito uzmi čiste čokse, Prewiv testove(službene i neslužbene sa bugovitim IS primjerkom) si več videl, i to ti je realnost CPU performansi nema tu više nikakvih nepoznatica.

Sve i da je to 100% tocno, opet bez cijena ne mozemo nista rec. 

14 godina
DarthMarkus kaže...

Vrlo diskutabilno...

i7 je generalno za sada najbolji procesor jer nudi sa HT dozu fleksibilnosti. Sa jedne strane ima dovoljno nazovimo pravih jezgri za gaming sa druge strane ima HT koji mu daje osjetnu prednost u programima i slično. Neda mi se više ponavljati odnosno prepucavati oko HT .

14 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Jebo vas HT vise. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2017 19:38 (Leopard_st).
16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

tražim si nešto za plex i slučajno polupam par procesora. čisto da vidim šta me čeka pri kupnji, i ovako da usporedim prije nego izađe. a graf čudo. točno se vidi koliko intel šiša ovčice.

:) :)
13 godina
protjeran
ranko091 kaže...

tražim si nešto za plex i slučajno polupam par procesora. čisto da vidim šta me čeka pri kupnji, i ovako da usporedim prije nego izađe. a graf čudo. točno se vidi koliko intel šiša ovčice.

zasto bi šišao?, tko god zeli moze doci kod mene raditi i za 3 dana si zaraditi taj pisljivi i7...ak zna zanat naravnolp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
ranko091 kaže...

Ma to je još sitna sitnica, mobilno SoC/CPU Pametnjakovič tržište je glavni teren za šišanje prosječnog kupca.Heba ih prokleti Geekbench na kvadrat, Samsung šminkersko đubre ima tri puta veči score. Ali u praksi realna upotreba jel, pa eto ti Samsung brzine ili Jabučari ista priča=skupa šminkerska govna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2017 20:17 (rambox).
13 godina
neaktivan

Koji je pišljiv, 6700 ili 6900?

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ranko091 kaže...

zasto bi šišao?, tko god zeli moze doci kod mene raditi i za 3 dana si zaraditi taj pisljivi i7...ak zna zanat naravnolp

Hocu ja ako moze?, cisto da vidim kako se to kod tebe u 3 dana zaradi za i7, bas mi treba jedan... 

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Niš nebudu prodali ak nabe cijene, ljudi će samo odmahnuti rukom i kupit Intela ili ostati na istom. I tak je tržište prezasičeno a potreba za jakim procom kod kućnog korisnika sve manja. Ja kupujem samo ako bude bagatela, inače FX ostaje dok ne crkne.

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Hocu ja ako moze?, cisto da vidim kako se to kod tebe u 3 dana zaradi za i7, bas mi treba jedan... 

ak znas radit parkete, javi se na pmlp

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ha ha njemu bi parketi dobro došli 

14 godina
AMD Ryzen CPU

Ti onda radiš zgrade, svaka čast.

Da do kraja 2 mjeseca izađe Ryzen odmah kupujem :(

13 godina
protjeran
XXX kaže...

Ha ha njemu bi parketi dobro došli 

haha, da i bas se on javi!lp

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Luci, ne 6950x. Obični, 4 jezgre, onaj sa ht-om koji mu daje prednost pred i5-icom. Jel tako Tonči? 

Stjepanj kaže...

ak znas radit parkete, javi se na pmlp

Stjepko, ja u gradnji kuće, uskoro dolazi i parket na red. Ajd se zaleti do Korčule. Doduše, skuplji put od posla, ali evo, nudim smještaj  džabe

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
Dobro u konačnici je bolje imati HT ali u igrama je bolje imati prave jezgre nego li virtualne.

Vrlo diskutabilno...

Što je ovo ponekad točno, a ponekad ne. HT pomaže u specifičnim situacijama, a prava jezgra jest korisnija, no, ako HT ne pomaže, neće baš ni prava jezgra u većini slučajeva. Pomoći će onda kad je procesor zakucan na max.

ansha kaže...
Tonči kaže...

Dobro, ali cijela tema se temelji na glasinama i objavljenim testovima. Ako ne možemo na tome bazirati zaključke, onda nema ni tema smisla. 

prodajem jednu od mašina
14 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

Ovaj CPU value je potpuno besmislena kategorija. Što jeftiniji procesor uzmeš to će mu value biti veći neovisno ko mu je proizvođač. Isti taj FX 8350 kojeg imaš i kojeg hvališ je u nekim testovima ispod i3 pa čak i daleko jeftinijeg Pentiuma. 

17 godina
rambox kaže...

Ti bokca pa ovo je Ryzen CPU tema, zakaj se tu raspravlja kako neki tamo Intel šljaka u igricama sa HT ili bez njega.Sve oftopičarske postove treba pobrisat, pa ekipu poslat na hlađenje a Tončeku zbog zabušavanja zaljepit žutanjak i eto nema frke.

Kaj se tiče nekih novih informacija, bolje reč updejtanih izgleda da uopče i nema 6 Core Ryzen procesora.Dakle lansiraju se samo ove tri zelene verzije, i realno to je ok prilično se slaže sa prijašnjom informacijom da AMD priprema i 4/4 Ryzen proc.Kaj se tiče raznih varijanti, vjeorjatno če bit više modela recimo dvije varijante 4/8 jeftinija pa skuplja itd.

- 4/4 vs i3 ili i5 ekipa

- 4/8, vs i5 ili i7

- 8/8, vs i7 ili Intel 6 Core CPU

- 8/16, šamaranje po i7 6900k

http://www.zolkorn.com/news/amd-ryzen-sr5-will-be-8c-8t/

Da, uh 8/16 mi zvuči primamljivo. Inače, ja sam jedan od onih koji još renda samo sa CPU, pa zato navijam. No nebitno. 
rambox je ovo podebljano najbolje označio. Tonči, napravi reda.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
AMD Ryzen CPU

Usporedujete ryzen i cijene a jos nije ni izasao i to vec trubite mjesecima, neznam kako vam ne dojadi. u q1 ove godine dolazi a to moze biti i kraj 3 mj. Tek dok izadje ce se moci neki klinac usporediti

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
AMD Ryzen CPU

A hoce li biti 8C/16 500$ to je veliki upitnik

13 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

pa bit ce dvije verzije, jedan zakljucan drugi ne...koliko sam skuzio, cijena jeftinijeg 500+ a drugi 700€+

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
dreadmoore kaže...

pa bit ce dvije verzije, jedan zakljucan drugi ne...koliko sam skuzio, cijena jeftinijeg 500+ a drugi 700€+

Ja sam skuzio da ce svi biti otkljucani, zakljucani ne vrijedi 500E..

13 godina
neaktivan

Zar nisu rekli da će svi bit otključani? Možda će biti jedan skuplji jer će imati više stock taktove.

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
ranko091 kaže...

Ovaj CPU value je potpuno besmislena kategorija. Što jeftiniji procesor uzmeš to će mu value biti veći neovisno ko mu je proizvođač. Isti taj FX 8350 kojeg imaš i kojeg hvališ je u nekim testovima ispod i3 pa čak i daleko jeftinijeg Pentiuma. 

dobro sad, meni specifično plex najbitnija stavka, ja se lijepo igram i sa ovim fx-om šta imam. ali da te podsjetim moj fx je izašao 2012-10-23 (wiki)... mislim da ne miješaš 5 generacija razlike. plus proizvodni proces.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice