Mirror's Edge

poruka: 179
|
čitano: 27.704
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Mirror's Edge
Faerdhur kaže...
Burs kaže...

Da li netko ima problema sa izvođenjem speed vaulta (LB prije neke prepreke)?

Kad igram preko gamepada, kaze mi da stisnem LB i sve prođe ok (Faith preskoci prepreku u punom trku).

Al kad koristim tastaturu (koju preferiram), stisnem left shift (default) i onda samo skoci i zaustavi se pred preprekom, tj. nemoze dalje.

Jel ja nesto krivo radim ili je igra jednostavno bolje podesena za gamepade?

Left Shift je za čučanj - klizanje - dočekivanje pri padu (za niske akcije). Potraži drugu tipku na tipkovnici za takav skok.

Ma onda sam ja rekonfigurao tu tipku, al siguran sam da mi je Left Shift skok odnosno LB.
Dok sam na mjestu, isti potez se napravi i sa Left Shift i sa LB na gamepadu, ali pred preprekom na gamepadu preskoci, a na keyb se zaustavi ispred nje?
Nema nitko taj bug? Probao sam disablati gamepad i mijenjati postavke tastature pod control panel al nista ne pomaze. Nitko nema taj problem?

I da... maloprije i ja dosao na level gdje sve trza. Nema veze Physxom ili zahtjevnoscu levela, jer inace do tud sve ide na fiksnih 60fps, a na tom dijelu levela se spusti na 6fps. Treci put kad sam ga prolazio, sve mi se smrzlo i jedva se vratio u windowse. Moze bit da je to neka od zastita koju je reloaded previdio. Sumnjam da je do mojeg kompa.
17 godina
neaktivan
Mirror's Edge

Što se tiče usporavanja, kupite igru, jer čujem da prvi crackovi ne rade, hipotetski možda postoji triger koji igru uspori, i hipotetski možda postoji noviji crack. A što se tiče kontrola, blago vama ako vam je to najveći problem, ja sam sat vremena podešavao gamepad kroz config datoteku u Documentsima. Naime problem mi je bio što je krivo shvatio y axis, pa kad bi stisnuo naprijed Faith bi išla natrag Smijeh Dok sam polovio što trebam zamijenit ...  Anyway, to se nikad nije smijelo dogodit, stvarno nemarno.

Why so serious???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mirror's Edge

igra nije losa za zabavu kad se oces odmorit od ostalih pucacina.grafa u igri je pre dobra na max postavkama.malo mi je glupo to sto ne mozes imati oruzije kad skaces.sve u svemu ocjena po mom 3+

MB Gigabyte EP45-DS5,s775,ip45 Intel Core 2 Quad Q8300 Box 4×2.5GHz,1333MHz-ddr2 4GB(2×2GB kit)pc8500(1066MHz)OCZ,Reaper--OCZ 700W SLI-ready--Nvidia 8800ultra×2

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...

Što se tiče usporavanja, kupite igru, jer čujem da prvi crackovi ne rade, hipotetski možda postoji triger koji igru uspori, i hipotetski možda postoji noviji crack. 

Da, radi se o zaštiti i novi crack fix to sređuje, od iste "firme", ista veličina. Sve radi.

Mislim da ta igra, kao i svaki drugi oblik zabave, treba pogoditi igraču faktor zabavnosti i to mora biti jako velik faktor da bi platio ~€50 za nju. Kod mene je slučaj da je faktor zabavnosti toliki da bih dao 150 kn, ne više, pa ću tako pričekati popust za original ili povremeno iz zabave zaigrati ovu verziju koju imam.

bajic kaže...

malo mi je glupo to sto ne mozes imati oruzije kad skaces.sve u svemu ocjena po mom 3+

Štoviše, oružje usporava Faith. Svako oružje ima neki koeficijent usporavanja, a kad nosi snajper onda je maksimalno opterećena. Pokušajte igrati samo bježanjem, to potiče na više razmišljanja i uzbudljivije je nego borba. Osobito korištenjem onog "lijevi-Alt pogleda" kao u panici tražeći izlaz.

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
17 godina
bajic kaže...

igra nije losa za zabavu kad se oces odmorit od ostalih pucacina.grafa u igri je pre dobra na max postavkama.malo mi je glupo to sto ne mozes imati oruzije kad skaces.sve u svemu ocjena po mom 3+

Nebi bilo realno da imaš oružije u rukama, ovako su ti ruke slobodne za sve te akrobacije i ine budalaštine
"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...

Što se tiče usporavanja, kupite igru, jer čujem da prvi crackovi ne rade, hipotetski možda postoji triger koji igru uspori, i hipotetski možda postoji noviji crack. A što se tiče kontrola, blago vama ako vam je to najveći problem, ja sam sat vremena podešavao gamepad kroz config datoteku u Documentsima. Naime problem mi je bio što je krivo shvatio y axis, pa kad bi stisnuo naprijed Faith bi išla natrag Smijeh Dok sam polovio što trebam zamijenit ...  Anyway, to se nikad nije smijelo dogodit, stvarno nemarno.

Evo Faerdhur kaze da vec ima crack fix za skinut.
Krekerske grupe bi trebale odigrat igru do kraja i uvjeriti se da sve radi kako spada LOL :)
A ovo u vezi kontrola, to majstore! Bas sam se pitao da li ima neki config file za to. Isti problem sam imao u GRIDu i rijesio rucnim editiranjem XML filea.
Danas cu bas probat isto napraviti i sa Mirror's Edge. E da, meni je isto krivo shvatio y axis, ali samo u meniju, u igri je dobro. U meniju sad korsitim D-pad.
Anyway, glavni razlog sto bih htio igrat igru preko tastature je sto nisam bio u mogucnosti konfigurirati gamepad i tipke mi definitivno ne pasu.
PozZ
17 godina
neaktivan
Mirror's Edge

Vani je Mirrors Edge Update 1.01, kao i odgovarajući fix od "firme".

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Igra je super, puna je adrenalina, moraš stalno bježati.

Ocjena 8.5/10 zato jer mi nedostaje malo više pucanja .

Inače ono kaj  on izvodi je super napravljno.

Moj forum o 3d programiranju http://threedimensions.forumi.hr/index.php
17 godina
neaktivan
Mirror's Edge

Ma šta će vam oružje. Kolko sam skužio, u ovoj igri se bježi od protivnika i koriste se melee napadi dok je oružje u drugom planu. Ja sam baš sretan što nema oružja (tj. ne koriste se mnogo prema riječima drugih).

Jedva čekam da se skine, još 16 h @ ~60 kB/s...

Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Ja sam baš sretan što nema oružja (tj. ne koriste se mnogo prema riječima drugih)

Ima lokacija gdje treba oružje - ali kao alat! S obzirom da oružje usporava Faith, pametno je što se u priči u nekoj sobi pronađe pištolj i kad skužiš da ti treba za razbijanje udaljenih staklenih pregrada vratiš se po oružje, iskoristiš ga i baciš.

17 godina

tu lokaciju koju spominješ sa pištoljem kao oružijem...ta stakla možeš i šakom razbiti....skočiš i razbiješ...

eto toliko, pištolj uopće nije potreban. ;-)

17 godina
neaktivan
Mirror's Edge

Evo sam je završio, dosta je kratka. Što je je ima frustrirajuće teških dijelova, al isplati se, budući je pravo osvježenje u poprilično ustajalom žanru (velike puške, i ili drugi svjetski ili aleni).

Jedino što mi je još preostalo je napokon nekoga upucat Smijeh prošao sam igru a ne znam kako oružja "zvuče".

Why so serious???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mirror's Edge

igram je na high postavkama nekih sat vremena kad me pocnu vijati panduri zasteka ko ludo odvratno cak sam stavio i patch igra je odvartna neipslati se uopste igrat samo trcis bezis od nekog,totalno neoptimizirana sa 4gb rama q6600 na 3.4ghz i grafom 3870x2 da se nemoze normalno igrat nemogu da verujem ostaje mi samo da pljujem po ovom sranju...poz

0 0 hvala 0
17 godina

Tebi šteka kad te panduri napadnu jer tada ima puno lomljave stakla...i pošto nemaš Physx karticu onda je preveliko opterećenje i komp šteka. Ugasi Physx ili kupi Nvidiu i igraj na miru.

Igra je odlična, prvo malo prouči pa onda pljuj...

Pozz

17 godina
neaktivan

Evo baš sam je kupio na Steamu, moram još hash check napraviti pa javim dojmove.

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
16 godina
neaktivan
nCh! kaže...
bajic kaže...

Nebi bilo realno da imaš oružije u rukama, ovako su ti ruke slobodne za sve te akrobacije i ine budalaštine
 a dobro to je ali igrica je malo i pre dosadna kad se vrtis okalo dok trazis di triba ici dalje...cilj igre je u stvari samo nosis neke vazne podatke i skaces po zgradama i to je od prilike to....nista posebno
MB Gigabyte EP45-DS5,s775,ip45 Intel Core 2 Quad Q8300 Box 4×2.5GHz,1333MHz-ddr2 4GB(2×2GB kit)pc8500(1066MHz)OCZ,Reaper--OCZ 700W SLI-ready--Nvidia 8800ultra×2
17 godina
Mirror's Edge

igra je zabavna, dinamična, zanimljiva....jednostavno nesto novo inovantivno...odlicna jednom rječju...sviđa mi se to da nema puno oružja i nasilja...grafika je nikad bolja...must try igra :D

jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P MSN> leo_labin@hotmail.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2009 12:43 (leo_819).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mirror's Edge

Ako ikome igra šteka, to je ili do cracka ili do physxa. Ne znam zašto su ostavili da je po defaultu uključen, ipak nemaju svi Nvidia karticu i ne znaju o čemu je riječ. Ali kako na mojoj konfi sve radi u konstantnih 60 frameova (E7200 na 3,2 GHz, ATI HD 4850, i 4 GB RAMa) mislim da većina nebi trebala imati problema. Radi se o jednoj od bolje odrađenih konverzija, pogotovo u zadnje vrijeme (GTA IV i Saint row 2 su recimo primjeri kako se to ne radi). Inaće, ima tipka čija je jedina svrha da vas uputi u pravom smijeru, pa da ne razbijate ritam trčanja, mada moram priznat da se i s njenom pomoći nekad (rijetko) izgubim.

Why so serious???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Tebi šteka kad te panduri napadnu jer tada ima puno lomljave stakla...i pošto nemaš Physx karticu onda je preveliko opterećenje i komp šteka. Ugasi Physx ili kupi Nvidiu i igraj na miru.

Igra je odlična, prvo malo prouči pa onda pljuj...

Pozz

to je ugaseno igra je sranje i na tom ce i ostat (nvidia mens to be played ili kako vec svaka je igra skoro takva nervira me)zar nije tako
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 22:54 (theljuti).
17 godina
Mirror's Edge

Eto skinio, počeo igrat, sad sam došao do jackbladea negdje. E sad dojmovi :D

Meni je igra izvrsna. Može pljuvat po njoj tko god hoće, ali igra je osvježenje žanra FPS-a. Konačno jedan naslov di ti nisi rambo koji nosi cijeli arsenal sa sobom (bez obzira što nemaš pojma di ga on spremi, valjda u džepove). Igra je puna adrenalina, u dosta situacija se očekuju od igrača brze reakcija i uključit malo mozga. Grafika je jednostavno predivna, a boje osvježavajuće, za razliku od mnogih tmurnih naslova gdje se provlačiš po ruševinama, zgradama i mračnim prašumama. Nekome će možda smetati manjak akcije ali meni definitivno nije, jer dosada nisam ni jedan metak ispalio. Dođem do frajera razbijem ga ili razoružam i odmah bacam oružije i trči, skaći dalje. Osobno preporučam bilo kome, ako se nekome ne sviđa nemora ni igrat, pa pobogu nitko ga ne tjera :D. 

Što se tiče framedropa sad će mnogi reć o.O ali ja takvih problema nisam imao uopće.

Igram na 1280x1024, sa high, high postavkama te ugašenim AA i PhysXom.

Konfa:

AMD Athlon X2 4200+ (2x2,23Ghz)

2 Gb Kingmax DDR 2 (800Mhz)

Point of view Ge Force 7900 Gs (256DDR3, 256-bit).

Grafička mi kao što vidite više i nije nešto opasno (bila je kad sam kupio), ali ja frame dropa nisam imao, tako da ili updateajte drivere za grafičku, directx i ostale budalaštine ili skinite bolji rip jer meni igra radi savršeno na koliko vidim slabijoj konfiguraciji od nekih ovdje navedenih. I naravno vi kojima trza, jel vam palo napamet ugasit AA xD. Ono što vi dobijate sa paljenjem AA je mizerno s obzirom koliko vam nabije grafičku.

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nCh! kaže...

Eto skinio, počeo igrat, sad sam došao do jackbladea negdje. E sad dojmovi :D

Meni je igra izvrsna. Može pljuvat po njoj tko god hoće, ali igra je osvježenje žanra FPS-a. Konačno jedan naslov di ti nisi rambo koji nosi cijeli arsenal sa sobom (bez obzira što nemaš pojma di ga on spremi, valjda u džepove). Igra je puna adrenalina, u dosta situacija se očekuju od igrača brze reakcija i uključit malo mozga. Grafika je jednostavno predivna, a boje osvježavajuće, za razliku od mnogih tmurnih naslova gdje se provlačiš po ruševinama, zgradama i mračnim prašumama. Nekome će možda smetati manjak akcije ali meni definitivno nije, jer dosada nisam ni jedan metak ispalio. Dođem do frajera razbijem ga ili razoružam i odmah bacam oružije i trči, skaći dalje. Osobno preporučam bilo kome, ako se nekome ne sviđa nemora ni igrat, pa pobogu nitko ga ne tjera :D.

Što se tiče framedropa sad će mnogi reć o.O ali ja takvih problema nisam imao uopće.

Igram na 1280x1024, sa high, high postavkama te ugašenim AA i PhysXom.

Konfa:

AMD Athlon X2 4200+ (2x2,23Ghz)

2 Gb Kingmax DDR 2 (800Mhz)

Point of view Ge Force 7900 Gs (256DDR3, 256-bit).

Grafička mi kao što vidite više i nije nešto opasno (bila je kad sam kupio), ali ja frame dropa nisam imao, tako da ili updateajte drivere za grafičku, directx i ostale budalaštine ili skinite bolji rip jer meni igra radi savršeno na koliko vidim slabijoj konfiguraciji od nekih ovdje navedenih. I naravno vi kojima trza, jel vam palo napamet ugasit AA xD. Ono što vi dobijate sa paljenjem AA je mizerno s obzirom koliko vam nabije grafičku.

Sve vise-manje potpisujem. I meni je igra odlicna. U petak bio skinuo, u subotu dosao do kraja, i u nedjelju jos jednom :) Cca. 2,5 sata...

Nego...  usporavanje/trzanje  koje  se  pojavljuje  nema  veze  sa  driverima  ili  grafom  (osim  ako  nemate  FX5600),  jer  se  problem  javlja  na  ATI  karticama  i  NVidiama  koje  ne  podrzavaju  Physx. Cak niti moj Quad na 3.2 nije mogao progutati to, a fps je pao sa fixnih 60fps na cca. 5fps. Tu i Nvidia ima upletene svoje prste, jer 95% igara koje koriste "softversko" Physx ubrzanje koje pada na pleća procesora, puno bolje rade posao (skoro i da nema usporavanja u usporedbi sa Physx/Nvidia karticama). Naravno i AA ima dosta veliki utjecaj na framedrop, pogotovo ako ga nafrljite na 16x.

Druga  stvar,  ako na  pocetku  jednog  levela  primijetite da vam je sve usporeno (akka. Matrix slo-mo :), kupite original ili se snađite na onaj drugi nacin...

PozZ

17 godina
neaktivan
Mirror's Edge

Ja sam za pad performansi našao samo jedno i jedino bedasto rješenje - čekati da se sve učita. Iznenađen Uključim ME, kliknem "Continue", i kad se učita pozicija, još ostavim minutu-dvije Faith da stoji na početku misije. Ne mičem miša, ništa ne diram. Od tog trenutka nadalje, bez obzira koliko dugo igrao, ME doslovce "leti" kao da sam stavio neku igru od prije pet godina i nema pada performansi ni u kakvim situacijama.

Ali nikako ne smijem Alt+Tab, jer se nakon povratka u igru događa opet pad frameratea, pa opet čekanje.

Ne znam za dobar port na PC sa konzole u zadnje vrijeme, osim Fallout 3 koji ima super performanse, a i nije pravi port na PC, već ravnopravan uradak.

0 0 hvala 0
17 godina
Mirror's Edge

Koja je razlika izmedju ukljucenog Physixa i iskljucenog? Dali se to osjeti?

AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Koja je razlika izmedju ukljucenog Physixa i iskljucenog? Dali se to osjeti?

Globalno gledano, ne osjeti se. Al kad prvi put osjetis, neces moci nastaviti igranje, jer igra postano totalno neigriva. Naravno ako imas ATI karticu.
U kojoj mjeri usporava Nvidia kartice, neznam. Ako imas neku od zadnjih modela, mislim da ne bi trebao osjetiti preveliki framedrop.
Inace ako imas Physx iskljucen, sve za sto ces biti zakinut je efektnije lomljenje stakala, simulacija dima i leprsanje tkanina po zraku. That's all.
Ja Physx imam iskljucen i fps je takoreci lockan na 60. Kad dođem na 95% scena u kojoj se koristi physx, jedva mogu pauzirat igru i izaci van.
17 godina
Mirror's Edge

toliko o physx-u...

Physx se treba koristit u nekoj igrici kao crysis,farcry 2, cod 4... Jedva cekam da uvedu probijanje zidova, ali ono gdje god ti puknes da se probije i ne stalno da bude ista animacija nego svaki put drukcije...(ima vec ,ali to nije jos tak dobro)

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / ASUS M2N-privremena/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mirror's Edge

Sto se tice Physx-a, valjda se dogodi neki bug ili stogod, jer GPU-Z u tom trenu pokazuje pad zauzeca GPU-a u na ravno 0% i nije cudo da dobijemo slideshow od 5-9 FPS-a (kod mene je ATI 4870)...  Naravno, uvijek se desi kod pucanja neke staklene stijene i sl, kao na onom trecem nivou. Iskljucen Physx i sve ide na konst. 60 FPS, 1280x1024, 4x AA .

Nego zapeo sam na jednom dijelu jer ne mogu izvest skok nikako pa nikako... Pogledao i video-prohode, ali jednostavno ne dodje do stange...? Evo i slike, to je na kraju onog mall-a.

Plus, Faerdhur, cudno mi je to da moras cekati da se sve ucita, na kompu sa 6 GB ram-a... Evo ja alt-tab malo malo dok gledam walkthrough-e, probam opet skok, razljepim se po plocicama i tako opet bez problema. :))

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 16:10 (Pixidar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pixidar kaže...

Sto se tice Physx-a, valjda se dogodi neki bug ili stogod, jer GPU-Z u tom trenu pokazuje pad zauzeca GPU-a u na ravno 0% i nije cudo da dobijemo slideshow od 5-9 FPS-a (kod mene je ATI 4870)...  Naravno, uvijek se desi kod pucanja neke staklene stijene i sl, kao na onom trecem nivou. Iskljucen Physx i sve ide na konst. 60 FPS, 1280x1024, 4x AA .

Nego zapeo sam na jednom dijelu jer ne mogu izvest skok nikako pa nikako... Pogledao i video-prohode, ali jednostavno ne dodje do stange...? Evo i slike, to je na kraju onog mall-a.

Plus, Faerdhur, cudno mi je to da moras cekati da se sve ucita, na kompu sa 6 GB ram-a... Evo ja alt-tab malo malo dok gledam walkthrough-e, probam opet skok, razljepim se po plocicama i tako opet bez problema. :))

Igrica ti steka kad ukljucis physx zato sto nemas nvidia-inu graficku iz 8,9,200 serije jer one racunaju fiziku, a kad nemas nvidia-u onda procesor racuna fiziku(on sporo racuna, jedino mislim da bi core i7 jos nekak to dobro racunao...) pa dobijes slideshow.
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / ASUS M2N-privremena/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
17 godina
Hyperion kaže...
 Igrica ti steka kad ukljucis physx zato sto nemas nvidia-inu graficku iz 8,9,200 serije jer one racunaju fiziku, a kad nemas nvidia-u onda procesor racuna fiziku(on sporo racuna, jedino mislim da bi core i7 jos nekak to dobro racunao...) pa dobijes slideshow.
Ma to mi je jasno, ali igra se svejedno nastavi izvoditi (i graficki jel), a gpu u tom trenu ostane bez posla...?
17 godina
neaktivan
Pixidar kaže...

Yep, znam sto te muci :) Neznam po kojem principu da te navodim gdje trebas ici, pa nek to bude tocno od one pozicije gdje se prvi put pojavis poslije one animacije (pod pretpostavkom da se dobro sjecam koje je to mjesto). Znaci kad pogledas ravno gore vidis platformu na koju moras doci. S desno i lijeve strane imas hodnik, ti moras krenut lijevo. Poslije 10ak metara, odmah skreni u prostoriju na lijevo, i vidjet ces na podu neku crvenu kutiju koju koristis za speed jump i pomocu nje se popnes na kat iznad. Slika koju si postao je upravo ta lokacija. Krenes preko onih dasaka na podu i skrenes lijevo. Razbij staklenu stijenku (desni dio ti smeta), i pomocu wall run se popni na stangu iznad. Skoci na srednju platformu, postigni najvecu brzinu (morat ces koristiti i LB, tj. low action key) i konacno skoci na platformu na koju moras doci. Simple as that :)

PozZ

17 godina
Mirror's Edge

instalirao prije 1h igricu, i mogu rec da nije loša.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice