Minecraft

poruka: 6.705
|
čitano: 1.534.338
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Minecraft
ihush kaže...
CyberDemonVZ kaže...
..

Istina, mi smo u mreži, al valjda nema razlike.. :/

- naravno da ima veze (firewall modema-routera..) za igranje preko interneta treba podesiti modem (otvoriti portove potrebne za igru ili dmz.. u pravilu prvo tražiti operatera..). U LANu je to lakše, teoretski isto da nema zaštite i sl.

**

.

Dobro, naravno da postoji razlika između rada u mreži i preko neta 

Govorim o tome da od 20-tak multiplayer igara u zadnjih 10 godina ni za jednu nisam morao podešavati port forward, firewall (osim klinuti allow)...

Ako Microsoft ovo ne zna napaviti kak treba, a indie studio zna.. onda stvarno. 

Nego, zašto si ovo pisao, pa vjerojatno će mu raditi s verzijom koju ima.

Ali, jako dobre upute, možda će se pojaviti na googleu kad netko pretražuje! 

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
17 godina
CyberDemonVZ kaže...
...

Dobro, naravno da postoji razlika između rada u mreži i preko neta 

Govorim o tome da od 20-tak multiplayer igara u zadnjih 10 godina ni za jednu nisam morao podešavati port forward, firewall (osim klinuti allow)...

Ako Microsoft ovo ne zna napaviti kak treba, a indie studio zna.. onda stvarno. 

..

- za lan je recimo tako, dok internet-direktno nije (ne miješati s online na serveru kao steam ili wot..)

- nema veze s win-msom.. nego s mrežom-ruter-firewall... tj ms nema veze s proizvođačem (mada je u ovom slučaju ms i vlasnik, ali os je odvojen..) igre koj može napraviti što želi, koji to ne želi (jer svi zarađuju online npr steam..) i zato je sve manje klasičnih lan igara. Indie će upravo suprotno od biznis pravila to dati, no to je izuzetak.

-upute ko upute, 99% beskorisne :)) .. ali nek se nađe.

edit: update-dodano 'howto'.. post gore :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2020 12:04 (ihush).
17 godina
Minecraft

refresh.. tj linux howto, ubuntu 20.04.. ali je sve 'isto/slično' za ostale.

-'pravi' način.. howto server za lin-win-mac.. 

sličan primjeru u temi (par postova iznad), tj win je malo jednostavniji (jer je jedan os, ne ovisi o razlikama distribucija..)

-scrollajte, tj lakši-brži (i ''bolji'') način je korištenjem tlaunchera.. samo prvo provjeriti java-install ostalo sve isto. + pretpostavka da linxu juzeri znaju osnove pod lin kao sudo, path-mount-folder, skriveni .minecraft itd.. odnosno, sam soft je multiplatformski, isti, jarovi.. u tom dijelu nema razlike. Copy između win-lin radi, identično.. jedino treba napraviti shortcut na izvršnu tj launcher ili batch skriptu npr za server.

-downloadsi..

-nova fora je snapd.. tj juzerski način installa iz soft-centra/snapa.. ali tad juzer ne zna ništa, ima običan-vanilla mc + napadne reklame za kupnju i ograničen launcher.

-moja preporuka, ne koristiti snap, nego 'ručno' download npr minecraft.deb .. tlauncher.deb itd.. tj za napredne koji namjeravaju koristiti npr forge ili server tj tad je bolje da to naprave ručno tj tad znaju gdje-što-zašto.. dok početnici mogu kroz snap-softcentar.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Minecraft

imam jedno pitanje u vezi Minecrafta na mobitelu..  (Android)

Naišao sam na jedan čudan problem,
naime imam kupljen Minecraft za gmail račun, i instaliran je na jednom mobu, ali kad ga idem vidjeti i instalirati na drugi mob koji koristi isti gmail,  u trgovini piše cijena, tj. ne mogu ga skinuti nego bih ga trebao ponovo kupiti za isti račun ?
Gledao sam čak i povijest kupnje gdje se vidi da je igra već kupljena za taj gmail račun ?
Da li možda ima veze što je na jednom mobu Android 7 a na drugom  4.4.4 ?

Prije je bez problema bio instaliran uz mob i na tabletu (Android 7) koji je također koristio isti gmail...

0 0 hvala 0
13 godina
Ako na tom mob imas više gmail accounta ponekad se zablesira google play. Pa bi bilo najbolje imati samo jedan account.

Ako imaš samo jedan account (mislim gmail u google trgovini) pokusaj izbrisat data i cache.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Usput vidim da i ostali imaju godinama isti problem. I nisu ga uspjeli riješiti. Ako ideš kontaktirati support prebacuju jedni na druge krivnju.
Moj PC  
0 0 hvala 1
5 godina
neaktivan
Minecraft

Pozdrav svima,

ovdje jedna mama jednog desetogodišnjaka koji obožava igrati Minecraft, igricu o kojoj ja nemam blage veze osim da ima kreativni mod i da je jako popularna pa bih vas stoga molila za pomoć.

Kupili smo Playstation 4 prije šest mjeseci te smo kupili i online Minecraft igricu. Dijete je u igrici koristilo kreativni mod i radilo nove svjtove. No, on sad želi da ući u i istraživati tuđe kuće, konkretno ovu:

1. Kako da uđem u tuđe svjetove i ovu gore kuću  ? 

2.Dal je moguće preko Playstationa 4 snimiti svoje napravljne svjetove, snimiti svoj glas te objaviti preko youtube kanala?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
zviznemte kaže...
Usput vidim da i ostali imaju godinama isti problem. I nisu ga uspjeli riješiti. Ako ideš kontaktirati support prebacuju jedni na druge krivnju.

evo samo da javim da se problem nekako uspio riješiti sam od sebe, nakon nekoliko dana slučajno smo pogledali i moglo se normalno skinuti....

možda je Googleu trebalo malo vremena da shvati o čemu se radi  :D

18 godina

Ako netko moze pomoci: Danas sam slozio i upogonio komp za prijateljevog sina, a buduci da dijete vec igra Minecraft win 10 verziju sada hoce Java edition. I tu dolazi do problema jer ne mozemo finalizirati kupnju, uvijek na kraju po unosu podataka bilo koje kartice (Master, Revolut ..) izbaci neku gresku. Guglanje mi nije bas pomoglo, kaze da probam neku drugu metodu placanja, spominje cak i PayPal ali uopce nema mogucnosti izbora neke druge metode placanja na njihovim stranicama.

Takodjer se spominje da se proba sa nekom gift karticom ali ne znam gdje bi je bilo sigurno kupiti i da ce to provjereno raditi.

Ovo mi se prvi puta dogadja da ne mozes pare potrositi ni da hoces :)   

12 godina
neaktivan
Mislim da sam i ja to imao.. makni hrvatska slova pa ce proci.
13 godina
Eld kaže...

Ako netko moze pomoci: Danas sam slozio i upogonio komp za prijateljevog sina, a buduci da dijete vec igra Minecraft win 10 verziju sada hoce Java edition. I tu dolazi do problema jer ne mozemo finalizirati kupnju, uvijek na kraju po unosu podataka bilo koje kartice (Master, Revolut ..) izbaci neku gresku. Guglanje mi nije bas pomoglo, kaze da probam neku drugu metodu placanja, spominje cak i PayPal ali uopce nema mogucnosti izbora neke druge metode placanja na njihovim stranicama.

Takodjer se spominje da se proba sa nekom gift karticom ali ne znam gdje bi je bilo sigurno kupiti i da ce to provjereno raditi.

Ovo mi se prvi puta dogadja da ne mozes pare potrositi ni da hoces :)   

Ili kupis ovdje i ukucas kod koji dobijes na minecraft.net accountu

https://www.instant-gaming.com/en/442-buy-key-otherplatform-minecraft/

4 godine
neaktivan
Minecraft

Ovo je dokaz da je Minecraft najpopularnija videoigra na svijetu

Minecraft videos have hit a trillion views on YouTube

0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
Minecraft

Zanimljivo da je tek sada najpopularniji igrac Minecrafta na YT-u otkrio svoje lice

0 0 hvala 0
12 godina
Minecraft

Sjeća li se ko Bug Crafta 😂

I named my penis The Truth, because bitches can't handle it!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Minecraft

Pozdrav ekipa, trebam pomoć oko računa za Minecraft igru.

Nedavno sam kupio PS5 i kupio sam za sina Minecraft uz Playstation plus koji imam od prije.

E sad htio sam se logirati da sin može igrati online međutim izgleda da sam ja nekad kao mulac napravio Minecraft račun s istim mailom koji još koristim. Sad mi se neće logira na PS5 i ne znam što mi je činiti. Kad se logiram preko launchera na PC-a uopće ne vidim da sam kupio igru. A na PS5 se može igrati samo single player. Molim pomozite što da činim.

Zdravi i veseli bili :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice