Ono što GW2 ima za razliku od svih tih igara je neko poštenje da je B2P identičan za sve.
Ima F2P gdje ne moraš kupiti ništa, B2P trenutno kupuješ PoF (zadnju ekspanziju) i dobiješ kompletnu igru.
Keyeva se dalo nać za 20ak€
B2P model (dakle kupi pa igraj) ti otključava punu igru - znači NEMA premium pretplate, NEMA ničega što ne možeš igrom zaraditi ili već dobiti kad igru kupiš.
E, sad, mali disclaimer: ja imam više slotova u banci, imam više tabova u banci i banka za materijale mi je smaksana u smislu da mi stane 2000 svakog materijala, po defaultu je 500 za sve, ostatak moraš kupit pravim novcem ili GEM-ovima koje možeš i kroz ingame gold zaradit i kupit.
Postoje salvage kitovi koji su iz gemstorea i permanent su, one u igru moraš kupovat ili craftat i predstavljaju trošak.
Extra character slotove moraš kupovat, neke zatvorene dijelove - character hub - imaš za posjetit samo sa pozivnicom, koju možeš kupit na 2 tjedna, ili skuplje permanent. - Recimo, imaš 5 većih gradova i glavni grad, gdje su hubovi sa crafting stationma, trade post, banka.... I možeš ići uvijek port na njih, pa naza, a možeš kupit pozivnice gdje ti se slični hubovi otključaju diljem mape. To pojeftinjuje skokove i često, ako si na toj mapi u LS preskače bilo kakav load.
Ima home instance portal, isti princip, direktno te "doma" porta, za razliku od odlaska u veći grad, pa ulaska...
Dakle recimo da su na storeu "conveniance" itemi - bonue exp boosteri i slično (stvari koje imam punu banku od poklona što je ANET davao i NIKAD nisam kupovao), do skinova, haloween, wintersday... igračaka, minipetova koje služe ukrasu i slično.
Za razliku od ostalih igara ničime nisi zapravo ograničen ako si "samo kupio" igru, dok ostali nude taj "premium" plan koji otključava dodatna područja, dodatne rase, klase, konje, nešto. Ovdje sve zaradiš kroz igru, a living story ko je igrao kad je bio aktualan je dobio besplatno (B2P računi, F2P nisu imali to pravo).

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.