Xenon svijetla vs obična

poruka: 8
|
čitano: 12.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Xenon svijetla vs obična

Lijep pozdrav
ovako posjedujem citroen c3 , auto nema xenon farove , nema leću , niti je far dizajniran za xenon svjetla
zanima me sta preporucate da stavim kirbaj xenon svjetla za 400 500 kn , znaći samo kratko svjetlo

ili da stavim žarne žarulje Osram night breaker unlimited , kratko plus dugo  plus maglenke
izađe me na isto po cijeni , što se tice tog Osrama reklamiraju da daje 110% više svjetla od obicih zarulja i da bacaju 40 metara dalje

sa čime ču bolje vidjeti cestu ?

Hvala 

16 godina
neaktivan
Re: Xenon svijetla vs obična

xenon svjetla, ako nemas lecu koja usmjerava snop svjetla, jako smetaju vozacima iz suprotnog smjera a na tehničkom te može srušiti zbog toga..

ujedno i za sve sto stavljas na auto, a nije standardna oprema, morao bi imati atest..

za ovo drugo ne znam..

ja na svom bravu imam xenon od 12K k ali imam lece i mogu ti rec da mi uz njih duga svjetla ni ne trebaju..

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 18:41 (Vesperian).
15 godina
Xenon svijetla vs obična

takve morone sa čajna ksenonom bi najrađe stavio da 3 dana gledaju u svoje remek djelo, da im ne bi slučajno palo napamet to ikad više ponoviti.

12 godina
Xenon svijetla vs obična

Stavi obične žarulje, nemaš far za xenon i to izgleda jako loše.

13 godina
protjeran
Xenon svijetla vs obična

Kvalitetan kseon kosta 3000 kuna,a ne kao oni kineski laznjaci od 200 kuna.Ako imas metalna sjenila(plasticna pozute) u farovima kupi zarulje od 100W umjesto standardni 55W kojiih ima u H1,H7 i H4 standardu.Samo takve zarulje ne smijes napajati preko kabela od standardnih zarulja jer ce ti izgoriti elektro instalacija u autu,a moguce je  da se i zapali.Takve zarulje napajas direktno sa polova akumulatora preko zasebnog releja kojim upravljas sa kontkata od normalnh zarulja.Mada zarulje tolike snage nisu legalne za upotrebu na cesti (nemaju E slovo na sebi)  to nebi predstavljalo nikakav problem.Znaci takvih 6 komada(2duga,2 kratka i 2 kseon) bi imalo ukupnu snagu od 600W.Kad to sve upalis ne moze se porediti ni sa kakvim kseonom.

12 godina
Xenon svijetla vs obična

Kakav ti je to "kvalitetan" xenon?

Imaš HID xenon kit o kojem se ovdje priča i original D2S ili D2R žarulje. S tim da onda trebaš i far za xenon, balaste, elektroniku, automatsko niveliranje snopa i pranje farova kako bi to bilo tehnički ispravno i "original". Sve ostalo je smeće.

12 godina
Xenon svijetla vs obična

pozz forumaši zanima me nesto oko xenon svijetala. imam renault Lagunu 2001 godište 1.9dci htio bih staviti XENON svijetla ali ne znam mogu li ta svijetla na to auto citao sam po forumima da trebaju neka svijetla trebaju imati i kondenzatore adaptere i usput htio bih sam ručno ugraditi LED traku u štop svijetla pa koja bi mi preporučili. hvala unaprijed na odgovorima.

fb34
12 godina
Xenon svijetla vs obična

Najbolje ti je da ništa ne diraš.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice