Kupovina tenisica sa www.adidassuperstar2.com

poruka: 5
|
čitano: 7.807
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kupovina tenisica sa www.adidassuperstar2.com

Pozz

Imam u planu uzet tenisice sa stranice navedene u naslovu (http://www.adidassuperstar2.com/) pa me zanima jel ima tko kakvih iskustva s tim? Ili je uopće čuo za tu stranicu?

Cijene se čine super povoljne jer za takve tenisice kod nas treba ostaviti i preko 600kn a tu ih ima i po 50E. Kontaktiro sam njihov support i cijena dostave je 35$ neovisno o broju pari tenisica u paketu tako da mi se čini super prilika.

Jedino što me muči je da shipaju iz Kine pa me zanima koliko bi tu još došlo poreza i carine? PDV je znači 25% što bi na tih 50E bilo 12,5 E i još uvijek isplativije nego kod nas. Ali ne znam u kojem se postotku naplaćuje carina. Ako netko zna bio bih zahvalan na odgovoru.

16 godina
moderator
Re: Kupovina tenisica sa www.adidassuperstar2.com

Carina i porez se obračunavaju na ukupnu cijenu proizvoda i poštarine.

Do 160kn se ne plaća ništa.

Za robu od 22-150 eura se plaća 25% pdv, ali samo za onaj dio cijene koji prelazi 22 eura.

Za robu iznad 150 eura se plaća 25% pdv i 8-12% carina (ovaj postotak je za odjeću i slično).

Dakle naručiš jedan par za 50€ i platiš:

50€ tenisice + 27€ (35$) poštarinu = 77€ ukupno

77€ - 22€ = 55€  - cijena na koju se obračunava pdv

25% od 55€ = 13,75€

50€ tenisice + 27€ poštarina + 13,75€ pdv = 90,75€, to je oko 680 kuna

Ili naručiš 3 para po 50€ i platiš:

150€ tenisice + 27€ poštarina = 177€

35% (carina i pdv) od 177€ = 61,95€

150€ tenisice + 27€ poštarina + 61,95€ carina i pdv = 238,95€, oko 1800 kuna

I dalje ti se isplati?

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 17:39 (XXX-Man).
14 godina
neaktivan

Mislit ćeš da sam lud, ali isplati se. Po toj računici dođe oko 600kuna par. Baš sad gledam kod nas i cijene su od 650kn naviše i izbor je jedan do dva modela. Skupila se neka ekipa tako da poštarina po osobi dođe 30ak kuna tako da to nije problem. Tako da mi je računica od oko 600kn po paru prihvatljiva s obzirom da mogu birat model. Puno hvala na matematici.

Sad je jedino problem koliko je taj site pouzdan. kad ih probam googlat ne nalazim ništa o njima pa mi je malo sumnjivo. i cijene su dosta niske. na ebayu samo najjednostaviniji modeli koštaju oko 50E a sve što je malo "kompliciranije" je od 60 pa preko.

Znam da ušteda nije neka, ali taj site stvarno nudi ogroman izbor modela, a iz osobnog iskustva znam da  je ta adidas superstar linija skoro nepoderiva. Tako ako to ispadne cca600kn ispati se. Pa makar isto koštale ko i kod nas kad ću moći izabrat one koje su mi fora, a ne uzet neke obične bijele kakve nosi pol hrvatske.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 17:51 (udarnik60).
16 godina
moderator

Ti jedini znaš dal se isplati, ja u to neću ulaziti :)

Za pouzdanost pojma nemam...pitanje dal je to uopće originalna obuća...

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
17 godina
neaktivan

Odeš kod nas u trgovinu i kupiš. Makar su sad sniženja svugdje .. 

GL&HF
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice