Ovaj je zakana za sve u slobodnoj Americi. Mislim da treba da se terminira po uzoru na Asange.
Ovaj je zakana za sve u slobodnoj Americi. Mislim da treba da se terminira po uzoru na Asange.
Daj prevedi ovo što si napisao.
Ha???
Ja znam da je svim kompanijama stalo do američkih novaca, al trebali bi bar na mjesec dana bojkotirati američko tržište pa da ameri malo razmisle o tom svom patentnom zakonu.
WTF ???
Nekoliko stranskih komentara
> Rambus Attacks Open Interfaces Again
> patent troll destroys world economy
> Seriously, someone should nuke this "company"
Ne znam sta je nejasno ? Tip je neprijatelj slobodne ekonomije, zeli zabraniti prodazbu svih lepih gadgeta, onda moramo terminirati njega, ugasiti mu DNS, web hosting, podmetnuti mu 2-3 lepe prostitutke itd.
Btw, pozdrav iz Makedonije.
Kak bi se reklo: "Sve bum vas tužil! " 
zanimljivo kakve firme mogu postojat u največoj ekonimiji svijeta, al dobro sad čitam i o ženi koja misli dokazat da je vlasnik sunca, al ovo sa patentima postaje još gluplje
zanimljivo kakve firme mogu postojat u največoj ekonimiji svijeta, al dobro sad čitam i o ženi koja misli dokazat da je vlasnik sunca, al ovo sa patentima postaje još gluplje
Analogija ti je vrlo, vrlo krivo i lose postavljena. "Ovo sa patentima" nije gluparija. Patenti se izdaju poradi zastite od nelegalnih radnji, te zastite autora patenata. Zamisli sebe i svoju pametnu ideju kako raste u tvojoj glavi, kako se razvija iz misaone stvarnosti u prakticnu, te kako ti ista naposljetko donosi neki novac. To je dugotrajan i financijski iscrpan posao. Ljepo je vidjeti kada ti netko tu ideju ukrade, prepakira i naslovi ju na svoje ime, te na temelju toga zaradi brdo love. U toj fazi postajes glup sto nisi zastitio svoju ideju u vidu patenta i prava koristenja.
Anologija ti je vrlo, vrlo krivo i lose postavljena. "Ovo sa patentima" nije gluparija. Patenti se izdaju poradi zastite od nelegalnih radnji, te zastite autora patenata. Zamisli sebe i svoju pametnu ideju kako raste u tvojoj glavi, kako se razvija iz misaone stvarosti u prakticnu, te kako ti ista naposljetko donosi neki novac. To je dugotrajan i financijski iscrpan posao. Ljepo je vidjeti kada ti netko tu ideju ukrade, prepakira i naslovi ju na svoje ime, te na temelju toga zaradi brdo love. U toj fazi postajes glup sto nisi zastitio svoju ideju u vidu patenta i prava koristenja.
da slažem se krivo sam se izrazio.
dakako da ja ili svatko ima pravo na svoju ideju unutar nekih granica, al meni ovo osobno sa rambusom mi je neznam koncept firme ko rambus mi je malo stran
Anologija ti je vrlo, vrlo krivo i lose postavljena. "Ovo sa patentima" nije gluparija. Patenti se izdaju poradi zastite od nelegalnih radnji, te zastite autora patenata. Zamisli sebe i svoju pametnu ideju kako raste u tvojoj glavi, kako se razvija iz misaone stvarosti u prakticnu, te kako ti ista naposljetko donosi neki novac. To je dugotrajan i financijski iscrpan posao. Ljepo je vidjeti kada ti netko tu ideju ukrade, prepakira i naslovi ju na svoje ime, te na temelju toga zaradi brdo love. U toj fazi postajes glup sto nisi zastitio svoju ideju u vidu patenta i prava koristenja.
da slažem se krivo sam se izrazio.
dakako da ja ili svatko ima pravo na svoju ideju unutar nekih granica, al meni ovo osobno sa rambusom mi je neznam koncept firme ko rambus mi je malo stran
Moje shvacanje tvrtke ocituje se u vidu operativnosti i licenciranju novih tehnologija, a posebice DRAM XDR tehnologije i sucelja prema istom, posto su derivati tih tehnologija i DDR, DDR2 i DDR3, te G izvedenice pitanje je koliko toga je RAMbusovog a koliko nije. Kada se pogleda razvijanje te tehnologiie i koliko je ista rasirena na razne elektronicke uredjaje tada RAMbus ima osnova potrazivati odredjenu naknadu za koristenje. Koliko toga jest njihovo a nije pokazati ce vjerodostojni sud.
Kaj oni imaju patent na prijenos binarnih brojeva istosmjernom strujom? Svaki put tuže cijelu industriju. Taj patentni zakon podhitno treba reformu, mjesto da potiče inovativnost on ju usporava.