Kubanski Linux

poruka: 45
|
čitano: 6.747
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kubanski Linux".
17 godina
RE: Kubanski Linux
niki kaže...
...5 sati reinstaliranja OSa i programa i drivera... 
 Symantec Ghost ;)
Kublach
16 godina
neaktivan

Također sam ja imao jedno vrijeme windows za igre, ali ni windowsi ponekad nerade najbolje sa igrama, nekad te igre bolje rade preko wine emulacije. 

Ako se smatrate gamerskim tipom, onda preporučujem igraću konzolu (playstation) puno bolje od igara za PC.  

Neču govoriti ono i ono, da i početnik bi na linux. No mislim da bi trebalo uvesti linux u škole ta djeca nauče raditi i na linuxu, da razumiju razliku između slobodno i zatvorenog softwera.

Nekažem maknuti windowse i staviti linux, nego obadvoje. Neka znaju prednosti.

Ako netko želi windows, ne branim mu to, ali lijepo je imati slobodu izbora koju inaće microsoft neda. 

17 godina
linuxuser kaže...

Također sam ja imao jedno vrijeme windows za igre, ali ni windowsi ponekad nerade najbolje sa igrama, nekad te igre bolje rade preko wine emulacije. 

Ako se smatrate gamerskim tipom, onda preporučujem igraću konzolu (playstation) puno bolje od igara za PC.

Nikako, svim gamerima bih preporučio PC... PC je najmoćniji od svih... Nema ništa bolje od igranja na PCu, još ako imamo razne dodatke ;)
linuxuser kaže...

Neču govoriti ono i ono, da i početnik bi na linux. No mislim da bi trebalo uvesti linux u škole ta djeca nauče raditi i na linuxu, da razumiju razliku između slobodno i zatvorenog softwera.

Nekažem maknuti windowse i staviti linux, nego obadvoje. Neka znaju prednosti.

Ja u školi imam predmet na kojem radimo u Linuxu, također imam predmet na kojem radimo na Windows Serveru. Iskreno, podjednako su mi dragi, već sam se i navikao na Linux. Inače predmet se zove Računalne Mreže i Internet ili skraćeno RMI.
linuxuser kaže...

Ako netko želi windows, ne branim mu to, ali lijepo je imati slobodu izbora koju inaće microsoft neda.

Neee... Naravno da MS daje slobodu, ali mislim da nije logično da se npr. u Hrvatskoj gdje je 95% PCa na Windowsima (ako ne i više) računala isporučuju sa Linuxom. Ako se već i isporuče sa Linuxom, ja bi ga obrisao. Zašto ? Zato jer recimo moj kolega donese meni igru ili nešto slično i ja to nemogu pokrenuti.*

*Sada će se uplesti Wine. Wine je dobar emulacijski software, ali neke stvari ne rade. Ako i rade, nije to to. Probano u praksi.
Kublach
17 godina
neaktivan
Kubanski Linux

Linux nije za ozbiljno igranje. Točka.

Probaj Linux! - www.linuxzasve.com | Otkrij Linux! - wiki.open.hr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...

Linux nije za ozbiljno igranje. Točka.

I mislim da su to ljudi, uz ovoliko rasprava na forumu, trebali već i shvatiti. Ako želiš igrat igre, ostani na windowsima. Ako želiš siguran, ozbiljan i kvalitetan rad...šibni si linux na komp. :)
There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! ----- HP 6715b: Turion X2 64bit, 3 GB DDR2 667Mhz, 120GB SATA disk, X1250 graphics chip, Ubuntu 8.10 I ja ću si kao i naxeem stavit neku sexy tetu na avatar. Aha!
17 godina
neaktivan
Kublach kaže...
 Ako ništa drugo, meni barem, windows je jednostavniji.
 Naravno, kad su ti Windowsi familijarni; i sam si rekao da si odrastao na njima. Ali netko tko se prvi puta susreće s računalom, puno brže bi se snašao u Linuxu (ovdje mislim isključivo na GNOME). IMHO naravno.
17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
Kublach kaže...
nadimak888 kaže... 

običnom useru to ne treba. bitno da je os stabilan e ne da gledam source code Oo
 I da se problem lako riješi... dakle... Windows ;)
 U redu, ova tvoja izjava zvuči da linux nemože biti stabilan, može. Nekad su i besplatne alternative bolje i od komercijale. Ne znači da je linux potpuno besplatan ima i linux komercijalnih distri RHEL,SLES. Citrirat ću Linus-a Torwaldsa (Nekad su i komercijale dobre, samo treba napraviti neku granicu uz opensource) a tu granicu uopce firme kao apple i Microsoft ne poštuju.

Najčesto i obični useri ni neznaju ni koristiti ni windows, znam jednoga koji je pitao "Kamo da uštekam printer"  Tako da ja mislim da su večina hrvata informatićki nepismeni.

ne kažem da je linux nestabilan. on je stabilan. samo kazem da mene,a i vecinu usera, ne zanima source code.
Ubuntu je tak jednostavan kao da radim na windowsima. konzola mi ne smeta kad ju i pod windowsima koristim. neda mi se 20 put kliknut da vidim ip adresu, brže je kad upišem ipconfig ( ifconfig na linuxu).

17 godina
neaktivan
Kublach kaže...
Ja u školi imam predmet na kojem radimo u Linuxu, također imam predmet na kojem radimo na Windows Serveru. Iskreno, podjednako su mi dragi, već sam se i navikao na Linux. Inače predmet se zove Računalne Mreže i Internet ili skraćeno RMI.
 hahah. jel ti predaje jurelinac?
17 godina
nadimak888 kaže...
Kublach kaže...
 hahah. jel ti predaje jurelinac?
 Da...
Kublach
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2009 19:41 (Kublach).
16 godina
neaktivan

sve je to ok samo sto je linux pre kompliciran...bar za mene

Prije sam bio umišljen sad sam savršen
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2009 18:34 (Hrvojestr).
17 godina
neaktivan
Kubanski Linux

Offtopic...

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! ----- HP 6715b: Turion X2 64bit, 3 GB DDR2 667Mhz, 120GB SATA disk, X1250 graphics chip, Ubuntu 8.10 I ja ću si kao i naxeem stavit neku sexy tetu na avatar. Aha!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
linuxuser kaže...

Najčesto i obični useri ni neznaju ni koristiti ni windows, znam jednoga koji je pitao "Kamo da uštekam printer"  Tako da ja mislim da su večina hrvata informatićki nepismeni.
 Kak te nije sram pisati o pismenosti bilo koje vrste nakon ovakvih rečenica. :-)

BTW ako već hvalite neki softver možda nebi bilo šteta tu i tamo koristiti njegov puni naziv GNU/Linux. Evo citat s gnu.org "The GNU Project was launched in 1984 to develop a complete Unix-like operating system which is free software: the GNU system. GNU's kernel isn't finished, so GNU is used with the kernel Linux. The combination of GNU and Linux is the GNU/Linux operating system, now used by millions. Sometimes this combination is incorrectly called Linux. There are many variants or “distributions” of GNU/Linux."

Pozdrav!
17 godina
neaktivan
Kubanski Linux

nemoj se truditi. ovdje ako stallmana spomenes, skoce svi ko da si reko osama bin laden.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladni kaže...
BTW ako već hvalite neki softver možda nebi bilo šteta tu i tamo koristiti njegov puni naziv GNU/Linux. Evo citat s gnu.org "The GNU Project was launched in 1984 to develop a complete Unix-like operating system which is free software: the GNU system. GNU's kernel isn't finished, so GNU is used with the kernel Linux. The combination of GNU and Linux is the GNU/Linux operating system, now used by millions. Sometimes this combination is incorrectly called Linux. There are many variants or “distributions” of GNU/Linux."

Ova tema je već toliko prožvakana da se ne isplati ulaziti u to.
16 godina
neaktivan
Hladni kaže...
linuxuser kaže...
 Kak te nije sram pisati o pismenosti bilo koje vrste nakon ovakvih rečenica. :-)
Pozdrav!

Ako Linux kernel rađen na GNU licenci nemora značit da je on namjenjen GNU licenci, jer čak je se Linus Tovards protivio protiv toga zato jer naprimjer X.org drajveri ne koriste GNU licencu i isto tako je važan za Linux (jer je on zaslužan za grafiku na Linux-u), a isto tako trebalo bi dati malo više prostoru komercijali!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice