Amiga krajem godine?

poruka: 54
|
čitano: 11.812
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Amiga krajem godine?".
15 godina
neaktivan
Amiga krajem godine?

LOL

“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Amiga krajem godine?

GT330M mogli su nać još goru grafičku...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Amiga krajem godine?

heh, biti će zanimljivo vidjeti kako će proći na tržištu

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Amiga krajem godine?

16 godina
Amiga krajem godine?

15 godina prekasno. Uludo sam 1995. ububao više od 1000 tadašnjih maraka u 060 procesor :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Coverdale kaže...

Ocito...!? Bit ce ocito kad neka druga arhitektura ponudi bolji omjer performansi i cijene od x86. Dotad nista nije ocito vec samo fantazija...

Jedino kako Amiga moze danas uspjeti je na x86 platformi(kad govorimo o stolnim racunalima). Sve ostalo su fantazije...

AROS ima port i na ARM i na PowerPC... stoga mobilne edicije nisu iskljucene.

Sve je stvar odluke investitora. Nekako sumnjam da su oni koji su novce uložili u non-Intel hardveraj budale. Ljudi vore izbor, pa makar dirigiran.

x86 arhitektura vuce ogromen repove zbog zadrzavanja kompatibilnosti, a neka nova arhitektura ne bi imala tih problema. Ako nista drugo nova arhitekutra znaci da Intelu ne treba placati tantijeme.

Ako je nesto sveprisutno i jeftino ne znaci da je i najbolji odabir za sve potrebe.

Intel sa svojom softverskom klikom vec puno godina proizvodi sapunicu. Sigurno ima ljudi i novaca koji mogu zaraditi na tome nudeci ljudima iste performanse za manje para. Moguce je. To bi bilo nesto kao US demokrati na podrucju hardvera. Namigiva

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Coverdale kaže...

.....Ajde da su barem ostali na POWER arhitekturi (i jedni i drugi)...

I jesu ostali na PowerPC arhitekturi....

...barem A-Eon jest...:

http://en.wikipedia.org/wiki/AmigaOne_X1000

Stvarno je zanimljiv fenomen kako Bug uvijek prenosi vijesti o navodnoj

x86-izaciji Amiga platforme....koja se na kraju nikad ne dogodi...:-)

A nekako mu uvijek promaknu vijesti o novim 64bit dualCore PPC Amigama koje stvarno i rade i krecu u 100-tinama komada betatesterima u ruke...:-)

Amiga & Linux rULeZ

power to the linux chix

17 godina
neaktivan

Ako ce proizvod biti kao "render" prikazan u clanku, loše im se piše...

15 godina
neaktivan
Chaos kaže...

x86 arhitektura vuce ogromen repove zbog zadrzavanja kompatibilnosti, a neka nova arhitektura ne bi imala tih problema. Ako nista drugo nova arhitekutra znaci da Intelu ne treba placati tantijeme.. Namigiva

Danasnja x86 arhitektura u izvedbi nema vecih veza sa x86 nekada. Ako mislis da je to isti procesor na drugom taktu, grdno se varas Smijeh

15 godina
neaktivan
drGspot kaže...
rustweaver kaže...
Coverdale kaže...

.....Ajde da su barem ostali na POWER arhitekturi (i jedni i drugi)...

I jesu ostali na PowerPC arhitekturi....

...barem A-Eon jest...:

http://en.wikipedia.org/wiki/AmigaOne_X1000

Stvarno je zanimljiv fenomen kako Bug uvijek prenosi vijesti o navodnoj

x86-izaciji Amiga platforme....koja se na kraju nikad ne dogodi...:-)

A nekako mu uvijek promaknu vijesti o novim 64bit dualCore PPC Amigama koje stvarno i rade i krecu u 100-tinama komada betatesterima u ruke...:-)

Amiga & Linux rULeZ

power to the linux chix

Cijena tog PPC kompjutera ce biti 2000 eura.

A-eon proizvodi AmiguOne, Commodore Amigu

17 godina
neaktivan
Coverdale kaže...

Danasnja x86 arhitektura u izvedbi nema vecih veza sa x86 nekada. Ako mislis da je to isti procesor na drugom taktu, grdno se varas Smijeh

x86 arhitektura mora vuci kompatibilnost prema natrag, o tome sam pricao, o kakvom ti sad taktu pricas?

Neka nova arhitektura ne bi imala te repove i teoretski bi mogla biti efikasnija na istom taktu (ako bi joj uopce i trebali ovi bjesni megahertzi koji moraju izvrsacati hrpu bloather Win koda). Jel sad jasnije?

15 godina
neaktivan
Chaos kaže...
Coverdale kaže...

x86 arhitektura mora vuci kompatibilnost prema natrag, o tome sam pricao, o kakvom ti sad taktu pricas?

Neka nova arhitektura ne bi imala te repove i teoretski bi mogla biti efikasnija na istom taktu (ako bi joj uopce i trebali ovi bjesni megahertzi koji moraju izvrsacati hrpu bloather Win koda). Jel sad jasnije?

Sve mi je jasno, ali kao sto vidis, repovi prema unatrag ne smetaju performansama ni cijeni. Kad netko ponudi arhitekturu za stolna racunala sa boljim omjerom onda cemo moci pricati o alternativi. Svi dosadasnji pokusaji da se ne zamijeni, nego samo konkurira na desktop trzistu x86, su propali.

17 godina
Coverdale kaže...
Chaos kaže...
Coverdale kaže...

Sve mi je jasno, ali kao sto vidis, repovi prema unatrag ne smetaju performansama ni cijeni. Kad netko ponudi arhitekturu za stolna racunala sa boljim omjerom onda cemo moci pricati o alternativi. Svi dosadasnji pokusaji da se ne zamijeni, nego samo konkurira na desktop trzistu x86, su propali.

x86 je uspio samo jer ga je Intel izabrao za svoj PC, inače je vjerojatno jedna od najlošijih procesorskih arhitektura na računalima 80-ih

15 godina
neaktivan
Chaos kaže...

Najbolji primjer koji potvrđuje tvoju tvrdnju je legendarni Doom. Romero iz ID-a je jednom prigodom izjavio da ni najbrža Amiga u to vrijeme nije dovoljno brza za pokretanje Dooma. Tek se na 486-ici Doom mogao igrati na full screenu, a njen pandan kod Motorole se zvao 68040. Nažalost, kako je Amiga baratala skroz drugačijom grafikom, trebalo je napraviti brzi chunky2planar algoritam.

I onda se pojavila skupina klinaca koja je napravila port Dooma za Amigu (samo exe file, wad-ovi su se koristili od PC-a). Ne samo da su pobili Romerove tvrdnje, nego je već Motorola 68030 (pandan i386SX) vrtila Doom brže od 486-ice?! I da, pogled si mogao micati po obje osi, za razliku od PC verzije.

PC, kako softverski, tako i hardverski gubi puno resursa zbog kompatibilnosti unatrag i traljavog programiranja.

15 godina
neaktivan
Wizo kaže...

15 godina prekasno. Uludo sam 1995. ububao više od 1000 tadašnjih maraka u 060 procesor :D

Ako si 68060 koristio samo za igrice, onda je to stvarno bio uludo bačeni novac;-) Mene su dvije Amige sa 060 i Lightwaveom godinama hranile.

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Zasto bi bila mrtva? Kako je umrla tako se i moze ozivjeti...

Nisam rekao da je pala prodaja, propustas bit mog posta. Rekao sam da nema smisla, barem sto se nas korisnika tice, to racunalo nece imati puno dodirnih tocaka sa "onom Amigom", nego je samo prepakirani PC.

Nije toliko bitno na kojem hardwareu vrtiti nova Amiga. Najbitnije je da novi OS bude revolucionaran kao i KickStart+Workbench 1.1 sad već daleke 1985, naspram crnog DOS prompta tvanog MS-DOS.

Naravno, treba osigurati i dobru softversku podršku, kao što je svojevremeno bio DPaint/PPaint, Real3D/Lightwave, PageSetter/PageStream, AWeb/Voyager, Thor, Wordsworth itd, itd.

15 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Tu rendanu sliku ja imam na hardu već 10 godina:-) Obrati pozornost na monitor? Gdje još možeš naći katodnu cijev? Ne znam odakle Bugovci izvlače ovakve stvari?!

EDIT: Sad sam se sjetio. Na slici je prikazana famozna A1400, najavljivanja još u doba C=... znači, staro jedno 15++ godina:-))

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 14:00 (Luciano).
15 godina
neaktivan
Luciano kaže...

Nije toliko bitno na kojem hardwareu vrtiti nova Amiga. Najbitnije je da novi OS bude revolucionaran kao i KickStart+Workbench 1.1 sad već daleke 1985, naspram crnog DOS prompta tvanog MS-DOS.

Naravno, treba osigurati i dobru softversku podršku, kao što je svojevremeno bio DPaint/PPaint, Real3D/Lightwave, PageSetter/PageStream, AWeb/Voyager, Thor, Wordsworth itd, itd.

Onda neka Commodore postane cisto softveraska firma koja ce prodavati svoj AmigaOS za PC i Mac racunala...

To hocu reci, stara amiga je bila nesto posve drugo, ovo sada se svelo samo na drukciji OS. Zar je stvarno potrebno forsirati i nekakav prepakirani PC u kompletu?

A kakve prednosti AmigaOS ima danas, nakon X godina hibernacije? Lightwave i Cinema4D rade na Windowsima, od cega Cinema jos radi i na MacOS-u, a Lightwave ce uskoro i na Linuxu. Photoshop je davno prerastao Dpaint. Znaci sa strane podrske za neke odlicne programe je nepotreban.

A revolucionarnost? Nije ni AmigaOS bio revolucionaran sa svojim grafickim suceljem, bio je revolucionaran samo zato sto se vrtio na hardveru koji je omogucavao sarenije sucelje od konkurencije (DOS nije jedini OS iz tog doba). Jedino sto je AmigaOS drukcije radio od konkurencije je mikrokernel pristup, koji je danas nezamisliv u onom obliku, a puno prespor u modernom obliku.

Evo jedna definicija sa wikipedije:

The Amiga is a family of personal computers sold by Commodore in the 1980s and 1990s. The first model was launched in 1985 as a high-end home computer and became popular for its impressive graphical, audio and multi-tasking abilities.

Za grafiku je zaduzen hardver (grafika na PC-u je tada bila veoma ogranicena, uglavnom mode 13), za zvuk je zaduzen hardver (o zvuku na PC-u sa svojim internim bip-bip bukacem nije pristojno ni pricati), za "impresivni multi-tasking" je odgovoran mikrokernel (dok DOS podrske za multitasking nema).

E sada, malo se zamisli (i ne moras mi odgovarati na ovo, jer moj stav o tome neces izmjeniti), moze li Amiga i danas biti toliko revolucionarna, i ako da, kakva bi to revolucionarnost trebala biti, tj. sto bi joj tocno trebalo da ponovi uspjeh iz '85 i pogazi konkurenciju (PC, Mac)?

Zapravo ono sto mene zanima jest, zasto bih ja uzeo bas ovu novu Amigu, a ne PC ili Mac, evo budi prodavac na trenutak i uvjeri me.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 14:58 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Luciano kaže...
mislav_01 kaže...

Tu rendanu sliku ja imam na hardu već 10 godina:-) Obrati pozornost na monitor? Gdje još možeš naći katodnu cijev? Ne znam odakle Bugovci izvlače ovakve stvari?!

EDIT: Sad sam se sjetio. Na slici je prikazana famozna A1400, najavljivanja još u doba C=... znači, staro jedno 15++ godina:-))

Slika prikazuje tzv. Amiga Fantasy case, dizajnirana je negdje pocetkom 2000tih od strane jednog dizajnera amigasa.

Amiga 1400 bi dosla u desktop caseu sa odvojenom tipkovnicom.

15 godina
neaktivan
Luciano kaže...
rustweaver kaže...

Zasto bi bila mrtva? Kako je umrla tako se i moze ozivjeti...

Nisam rekao da je pala prodaja, propustas bit mog posta. Rekao sam da nema smisla, barem sto se nas korisnika tice, to racunalo nece imati puno dodirnih tocaka sa "onom Amigom", nego je samo prepakirani PC.

Nece biti novog OS-a... U ponudi ce biti Ubuntu i AROS, predinstalirani na svakom Commodoreu i Amigi(Commodore ce biti pocetni, Commodore Amiga high-end modeli).

Buduci da sam bio u kontaktu sa osobom iz Commodorea zaduzenom za razvoj novih masina, on sam mi je potvrdio da zasada nemaju namjeru ulaziti u softwareski, kamoli OS biznis.Prvo treba napraviti trziste a onda mozda razmisljati o tome.

Prvih 20 000 Commodorea PC64 ce biti u prodaji za Bozic Smijeh, sto znaci da ce moja Kanta(C= 64) dobiti nasljednika uskoro. Specifikacije su dual Atom, nVidia Ion2, 1 TB disk, DVD/Bluray drive, 802.11n, 6 USB portova.

P.S. Pitao sam i za cijenu i jedino sto je rekao je... affordable.

P.P.S. Naslov iz clanka, amiga krajem godine.... najvjerojatnije pocetkom iduce(kraj godine je rezerviran za predstavljanje PC64), a realno vjerovatno negdje u ljeto 2011 IMHO.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 15:42 (Coverdale).
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Onda neka Commodore postane cisto softveraska firma koja ce prodavati svoj AmigaOS za PC i Mac racunala...

To hocu reci, stara amiga je bila nesto posve drugo, ovo sada se svelo samo na drukciji OS. Zar je stvarno potrebno forsirati i nekakav prepakirani PC u kompletu?

A kakve prednosti AmigaOS ima danas, nakon X godina hibernacije? Lightwave i Cinema4D rade na Windowsima, od cega Cinema jos radi i na MacOS-u, a Lightwave ce uskoro i na Linuxu. Photoshop je davno prerastao Dpaint. Znaci sa strane podrske za neke odlicne programe je nepotreban.

A revolucionarnost? Nije ni AmigaOS bio revolucionaran sa svojim grafickim suceljem, bio je revolucionaran samo zato sto se vrtio na hardveru koji je omogucavao sarenije sucelje od konkurencije (DOS nije jedini OS iz tog doba). Jedino sto je AmigaOS drukcije radio od konkurencije je mikrokernel pristup, koji je danas nezamisliv u onom obliku, a puno prespor u modernom obliku.

Evo jedna definicija sa wikipedije:

The Amiga is a family of personal computers sold by Commodore in the 1980s and 1990s. The first model was launched in 1985 as a high-end home computer and became popular for its impressive graphical, audio and multi-tasking abilities.

Za grafiku je zaduzen hardver (grafika na PC-u je tada bila veoma ogranicena, uglavnom mode 13), za zvuk je zaduzen hardver (o zvuku na PC-u sa svojim internim bip-bip bukacem nije pristojno ni pricati), za "impresivni multi-tasking" je odgovoran mikrokernel (dok DOS podrske za multitasking nema).

E sada, malo se zamisli (i ne moras mi odgovarati na ovo, jer moj stav o tome neces izmjeniti), moze li Amiga i danas biti toliko revolucionarna, i ako da, kakva bi to revolucionarnost trebala biti, tj. sto bi joj tocno trebalo da ponovi uspjeh iz '85 i pogazi konkurenciju (PC, Mac)?

Zapravo ono sto mene zanima jest, zasto bih ja uzeo bas ovu novu Amigu, a ne PC ili Mac, evo budi prodavac na trenutak i uvjeri me.

AmigaOS JEST bio revolucionaran u to doba. Koliko si ozbiljno mogao raditi pod DOS shellom zvanim Win3.11? Recimo, u 15 godina profesionalnog korištenja Amigi NIKAD nisam imao potrebu reinstalirati OS. U to doba sam Win 95 i 98 bio prisiljen redovno reinstalirati.

AmigaOS i danas ima neke stvari koje mi nedostaju i kod Win7 i SnowLeoparda:-( Recimo, famozno riješeni screenovi, jednostavno riješena instalacija/deinstalacija programa (libs/prefs folderi vs. registry), dobar datotečni sustav itd.

Ne mora biti Amiga hardverski revolucionarna naspram PC-a i Maca. Sjeti se Nintendo Wii konzole koja je daleko inferiornija od PS3 i XBoxa, pa je opet napravila pravu revoluciju. Što je to revolucionarno ponudio iPhone? TouchScreen? Hrpu aplikacija? Multimedijalne mogućnosti? Imao sam sve to još na SE p900. Lijepo kućište, brzi OS lagan za korištenje i marketing su od iPhona napravili sociološki fenomen.

Osobno budućnost Amige vidim kao kućnog računala, ili što je jednom davno P.Bečirić napisao u SK: "Amiga, kraljica kućnih računala" (sad znaš koliko sam mator:-)

Znači, za razumne novce ponuditi u malenoj kutiji (npr. tipa "pizzabox - 30x30cm) stroj spojen na LCD TV koji može biti media player (vrtiti full HD video, MKV...), vrtiti neki brzi browser (npr.Chrome), mail/news clinet (npr.Thunderbird), Skype... ali pogonjeno malenim i brzim OS-om gdje korisnik ne mora brinuti o registryu, codecima, virusima i sl. Još kad bi Amiga mogla zavrtiti neku igricu u stilu Wii-a... znači, multimedijalna zabava za cijelu obitelj (tata provjerava mailove, mama skida recepte sa coolinarke, klinci igraju igrice i gledaju crtiće).

Ja bih tako nešto odmah kupio. Sada HTPC stalno updateam, stavljam nove codece, bojim se virusa kao crnog vraga, ventilatori huče kao AirbusA380... i proklinjem Windouze svaki dan po par puta:-( Linux mi ne igra jer je postao trom do boli (moram li napomenuti da mi netbook pod WinXP na bateriji radi 3h, a pod Ubuntu Netbook release svega 2h?!)

Danas ovakva riješena postoje (npr. Asus EEEBox), ali ih guše Windowsi i Intelovo nasljeđe.

Moram li napomenuti i to da se i najnoviji Win7 vrte za prastaroj NT jezgri i NTFS-u kakve smo imali na WinNT? Koliko su Windowsi zastarjeli i tromi, najbolje pokazuje usporedba IE8 i npr. Chromea. Najtragičnije je što smo "umotvorine" i "napredak" DeBilla i Stevice shvatili zdravo za gotovo pa ne vidimo mjesta za pravi napredak i revoluciju.

15 godina
neaktivan
Luciano kaže...
ali pogonjeno malenim i brzim OS-om.

Onda je za tebe AROS.... boota se u sekundi, pa i ako se zaledi, vrlo brzo opet ponovno radis na njemu Smijeh

Medjutim, pripremi se na generalno malen broj aplikacija na tom OS-u. Mozda se sad stanje popravi sa objavom sluzbene podrske, ali recimo Amiga OS4 je jos uvijek svjetlosnim godinama bogatija aplikacijama od AROS-a. Usput budi receno, nit podrzavaju SMP, ni memory protection, JAVA-u zaboravi, kao i Flash(Osim MorphOS-a koji podrzava donekle stariju inacicu Flash-a), nit postoji ikakav ozbiljniji IDE. Mada moram reci da se u zadnje vrijeme stanje znantno popravlja, upravo dolazi Tablet sa AROS-om(BroadwayCE, distribucija AROS-a), razvijaju se i neke komercijalne aplikacije. Samo ne ocekuj neke velike stvari tako uskoro.

Ja sam u razmisljanju da pokusam portati i modernizirati GEOS za PC64... bilo bi cool Smijeh

15 godina
neaktivan
Luciano kaže...

AmigaOS JEST bio revolucionaran u to doba. Koliko si ozbiljno mogao raditi pod DOS shellom zvanim Win3.11?

Iznenadio bi se koliko se je moglo, ali dos je imao svoj shell koji se zvao Dosshell, Win 3.11 je ipak bio relativno dobar OS (ja ga koristio) kada si ga vrtio u 386 enhanced modu. Tada je vrijedilo pravilo DOS za igre, Windows za rad. Ono sto ga je ubijalo je cudna ideja multitaskinga koju je i MS napustio pocevsi od windowsa nt i 95.

Luciano kaže...

Recimo, u 15 godina profesionalnog korištenja Amigi NIKAD nisam imao potrebu reinstalirati OS. U to doba sam Win 95 i 98 bio prisiljen redovno reinstalirati.

Ovo stoji...

Luciano kaže...

AmigaOS i danas ima neke stvari koje mi nedostaju i kod Win7 i SnowLeoparda:-( Recimo, famozno riješeni screenovi, jednostavno riješena instalacija/deinstalacija programa (libs/prefs folderi vs. registry), dobar datotečni sustav itd.

Ovo ima Linux, pogotovo ako su screenovi ono sto ja mislim da jesu.

Luciano kaže...

Ne mora biti Amiga hardverski revolucionarna naspram PC-a i Maca. Sjeti se Nintendo Wii konzole koja je daleko inferiornija od PS3 i XBoxa, pa je opet napravila pravu revoluciju. Što je to revolucionarno ponudio iPhone? TouchScreen? Hrpu aplikacija? Multimedijalne mogućnosti? Imao sam sve to još na SE p900. Lijepo kućište, brzi OS lagan za korištenje i marketing su od iPhona napravili sociološki fenomen.

Ne slazem se, upravo je to ono sto je Amigu proslavilo. Ali to je proslost. Danas je PC koncept modularnosti porazio zatvorena racunala i potisnuo ih u zasebno trziste. Konzole su nesto sasvim drugo, Wii je pokazao da je kvaliteta i inovativnost ipak vaznija od sirove snage i grafike, ali to je konzola i prema tome namjena joj je igranje, za racunala vrijede neka druga pravila (neki poslovi traze svu snagu koju mozes dobiti). A Apple fanatici i bling bling efekt su sasvim drugi par postola...

Luciano kaže...

Znači, za razumne novce ponuditi u malenoj kutiji (npr. tipa "pizzabox - 30x30cm) stroj spojen na LCD TV koji može biti media player (vrtiti full HD video, MKV...), vrtiti neki brzi browser (npr.Chrome), mail/news clinet (npr.Thunderbird), Skype... ali pogonjeno malenim i brzim OS-om gdje korisnik ne mora brinuti o registryu, codecima, virusima i sl. Još kad bi Amiga mogla zavrtiti neku igricu u stilu Wii-a... znači, multimedijalna zabava za cijelu obitelj (tata provjerava mailove, mama skida recepte sa coolinarke, klinci igraju igrice i gledaju crtiće).

Znaci ti zelis nesto oko cega ne moras biti tehnicki potkovan, nego da "samo radi". U biti zelis konzolu (prije nego me krivo shvatis moram napomenuti da danasnje konzole reproduciraju filmove, glazbu i mogu pretrazivati internet pored svoje glavne namjene - igranja).

Luciano kaže...

Ja bih tako nešto odmah kupio. Sada HTPC stalno updateam, stavljam nove codece, bojim se virusa kao crnog vraga, ventilatori huče kao AirbusA380... i proklinjem Windouze svaki dan po par puta:-( Linux mi ne igra jer je postao trom do boli (moram li napomenuti da mi netbook pod WinXP na bateriji radi 3h, a pod Ubuntu Netbook release svega 2h?!)

To svejedno nije argument protiv linuxa nego protiv jedne specificne distribucije. Slackware radi i na 386-ici. Sve ovisi o tome imas li zivaca podesavati kripticne linux podsustave da bi ti radilo k'o zmaj. Koliko je linux u stvari malen i brz govori ti cinjenica da se vrti na mobitelima i routerima.

Luciano kaže...

Moram li napomenuti i to da se i najnoviji Win7 vrte za prastaroj NT jezgri i NTFS-u kakve smo imali na WinNT? Koliko su Windowsi zastarjeli i tromi, najbolje pokazuje usporedba IE8 i npr. Chromea. Najtragičnije je što smo "umotvorine" i "napredak" DeBilla i Stevice shvatili zdravo za gotovo pa ne vidimo mjesta za pravi napredak i revoluciju.

Ne, windows kernel je jako brz i optimiziran, iznenadio bi da znas. Problem je ono sto se vrti povrh samog kernela. Ja osobno mogu gledati i u konzolu, ali prosjecan korisnik zeli Aero, zeli kic i efekte.

Tu se u neku ruku zapravo i slazemo, mrzim bloat, ali sudeci po razmisljanju prosjecnog korisnika on nece nestati.

Sudeci po svemu sto si napisao ti zapravo zelis malo racunalo (ili konzolu kao sto sam sugerirao), pristupacne cijene, na kojem neces gubiti puno vremena podesavajuci ga, sa malim operativnim sustavom koji radi brzinom munje (da se tako izrazim). Nadam se da ce ova nova Amiga ispuniti tvoja ocekivanja, moja zasigurno ne ispunjava.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
Re: Amiga krajem godine?
Wizo kaže...

nisi jedini ako te tjesi :)

Tada je to vrijedilo truda - jos. Danas mi se cini da je to proslo svrseno vrijeme. RISC arhitektura je proslo svrseno vrijeme. AMIGA je odigrala svoju ulogu malo prekratko al plodonosno. Ako ikad dodje ovo cudo u prodaju kupit cu jer i dan danas zalim sto sam je prodao a poslije cuo da je zavrsila na otpadu. Da se prisjetim Direktori Opusa i inih u ono vrijeme nestvarnih.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice