PayPal - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.596
|
čitano: 968.496
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: PayPal - pitanja i odgovori
Epyon kaže...
millennial kaže...

Što ti smatraš "karticom"? Revolut će ti kako sam ranije napisao izdati normalnu VISA karticu.

Treba ti kreditna jer nemaš trenutno novaca za kupovinu? Jer ne vidim inače koja je druga razlika između prepaid i kreditne, po pitanju kupovinu isto funkcioniraju razlika je samo što na jednu ti stavljaš novce, a druga dolazi sa predodobrenim limitom (minusom).

Ukoliko želiš fizičku karticu platiti ćeš je oko 6 eura, ali ako nemaš potrebe za njom možeš koristiti virtualnu verziju. Za ostalo vidi tu https://www.revolut.com/hr-HR/our-pricing-plans/ opcije su od besplatnog do nekakve pretplate, ovisno što ti treba.

Treba mi kreditna jer dućan prima samo Paypal ILI kreditne. (Ne prepaid i ne debitne - probala platiti s 3 debitne i nije htjelo.) Briga me dal je fizička ili virtualna, mora biti kreditna i na moje ime (tj. na isto ime s kojim sam ulogirana u dućan), inače dućan neće dati da platim. Ok, proučit ću link, hvala puno.
.

dućan prima kartice, i kao takve Payment Gateway ne razlikuje kreditne od prepaid/debitnih. Ono što je kod tebe bio problem je što si vjerojatno imala debitnu koja nije imala omogućenu kupovinu putem interneta ili u određenoj regiji i za to si trebala kontaktirati banku. Revolut kartice nemaju s tim problema, koristim ih već godinama i kupovao sam u stotinama različitih trgovina iz cijelog svijeta, nikad nikakvih problema.

7 dana
millennial kaže...
dućan prima kartice, i kao takve Payment Gateway ne razlikuje kreditne od prepaid/debitnih. Ono što je kod tebe bio problem je što si vjerojatno imala debitnu koja nije imala omogućenu kupovinu putem interneta ili u određenoj regiji i za to si trebala kontaktirati banku. Revolut kartice nemaju s tim problema, koristim ih već godinama i kupovao sam u stotinama različitih trgovina iz cijelog svijeta, nikad nikakvih problema.

TAJ dućan NE prima ništa OSIM kreditnih i Paypala. Zaljepila bi ti screenshot ali ne znam umetnuti sliku. Evo ti copy-paste. Oni su boldali tekst, nisam ja.

Choose Payment Method

Credit Card (Visa, MasterCard, JCB)
We only accept credit cards with 3D Secure authentication.
If your card does not have this security feature, please contact your card provider.
* Debit cards and pre-pay cards are not accepted.

Paypal account is required to pay by Paypal.
Paypal payment is not allowed for adult related materials.
* Please DO NOT try to send any payment directly to our Paypal account.
* If your shipping address is in the United States, payment will be in U.S. dollars.

.
Znam da trebaju kartice imati omogućenu kupovinu putem interneta ili u određenoj regiji - to sam sve odavno u banci napravila za sve 3 debitne od Zabe. Sve 3 imaju 3D Secure. 
Kao što sam prije rekla, u 1 jap dućanu sam uspjela platiti (jer primaju i debitne - PIŠE im na stranici "Debit or Credit Card"), u ovom jap dućanu ne mogu platiti jer NE primaju debitne (PIŠE im na stranici BOLDANO).

Znači stisnem "plati" dođe mi push-up poruka ili QR kod na m-Zabu, to riješim, piše mi poruka da je kupovina dovršena i da treba još dućan potvrditi i onda piše na stranici dućana "payment process failed". Znači nakon što su "kontaktirali" moju banku i vidjeli da je kartica debitna a ne kreditna. Ne prođe taj zadnji korak jer dućan neće odobriti debitnu.
.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2025 23:22 (Epyon).
15 godina
Epyon kaže...
millennial kaže...

TAJ dućan NE prima ništa OSIM kreditnih i Paypala. Zaljepila bi ti screenshot ali ne znam umetnuti sliku. Evo ti copy-paste. Oni su boldali tekst, nisam ja.

Choose Payment Method

If your card does not have this security feature, please contact your card provider.

* If your shipping address is in the United States, payment will be in U.S. dollars.

.
Znam da trebaju kartice imati omogućenu kupovinu putem interneta ili u određenoj regiji - to sam sve odavno u banci napravila za sve 3 debitne od Zabe. Sve 3 imaju 3D Secure. 
Kao što sam prije rekla, u 1 jap dućanu sam uspjela platiti (jer primaju i debitne - PIŠE im na stranici "Debit or Credit Card"), u ovom jap dućanu ne mogu platiti jer NE primaju debitne (PIŠE im na stranici BOLDANO).

Znači stisnem "plati" dođe mi push-up poruka ili QR kod na m-Zabu, to riješim, piše mi poruka da je kupovina dovršena i da treba još dućan potvrditi i onda piše na stranici dućana "payment process failed". Znači nakon što su "kontaktirali" moju banku i vidjeli da je kartica debitna a ne kreditna. Ne prođe taj zadnji korak jer dućan neće odobriti debitnu.
.

Vjerojatno bi bilo puno jednostavnije da samo navedeš link od tog web shopa.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:10 (kipo).
2 godine
Epyon kaže...
millennial kaže...

Choose Payment Method

.

.

Jako čudno. Naplaćuju li ti nekakvu posebnu naknadu za plaćenje kreditnom karticom? Radi li se o nekakvoj specijaliziranoj trgovini, tipa prodaja oružja (ovo je samo primjer)?

Inače to što piše plaćanje "kreditnom karticom" kod većine trgovaca ne znači previše jer i dalje većina njih sve kartice naziva "kreditne kartice", ali ovdje stoji napomena da ne primaju debitne i pre-paid tako da je to druga priča.

7 dana
millennial kaže... 

Jako čudno. Naplaćuju li ti nekakvu posebnu naknadu za plaćenje kreditnom karticom? Radi li se o nekakvoj specijaliziranoj trgovini, tipa prodaja oružja (ovo je samo primjer)?

Inače to što piše plaćanje "kreditnom karticom" kod većine trgovaca ne znači previše jer i dalje većina njih sve kartice naziva "kreditne kartice", ali ovdje stoji napomena da ne primaju debitne i pre-paid tako da je to druga priča.

Nemam pojma kaj naplaćuju za plaćanje kreditnom karticom, jer nisam nikad platila tako pošto nemam kreditnu karticu. Od 2010. plaćam s Paypalom u svim japanskim dućanima (hrpa dućana). 

Evo sad mi došao podsjetnik od trećeg japanskog dućana da će uskoro izaći figurica koju sam pre-orderala i rekoh "shit, zaboravila na taj 3. dućan - idem im brzo poslati poruku" jer piše da oni isto prihvaćaju samo Paypal ILI kreditne kartice i još mi na figurici piše "Cannot be Cancelled". *lupa glavom u zid*

Znaći dućan 1 - platila jer su prihvaćali i debitne i kreditne (uz Paypal). Dućan 2 - cancellali mi narudžbu jer primaju samo kreditne (uz Paypal). Dućan 3 - pitala ih kaj da radim - čekam odgovor.

Svi ti japanski dućani su specijalizirane trgovine za prodaju merchandisea ("trgovačke robe"?) vezanih za japanske crtiće, video igre, TV serije i filmove, stripove, romane, muziku itd. Ja ih većinom koristim za kupovanje figura, privjesaka, plišanaca i artbooks (knjige s ilustracijama pojedinog crtača stripova) - ali sam znala kupiti i stripove i romane na japanskom (kao "budem jednom to koristila za vježbati čitati japanski jezik" - nisam nikad, ali i dalje kupujem, LOL). Inače stripove i romane većinom kupujem na engleskom i njemačkom iz online knjižara (prije sam i iz fizičkih knjižara dok je internet bio u povojima), a video igre kupujem na engleskom 2nd hand s Ebaya. Kolekcionar sam svačega vezanog za Japan (i ponešto Južne Koreje, iako to manje kupujem, 90% je Japan).
.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:10 (Epyon).
7 dana
kipo kaže...

Vjerojatno bi bilo puno jednostavnije da samo navedeš link od tog web shopa.

https://order.mandarake.co.jp/order/?lang=en (taj neće debitne niti prepaid)

https://hobby-genki.com/en/ (taj prima debitne i kreditne)

https://www.1999.co.jp/eng/ (taj navodno isto samo kreditne - pitala ih sad kaj da radim ako nemam kreditnu a Paypal mi ne radi)

https://www.amiami.com/eng/ (ovog isto puno koristim - sad pročitala da plaćanje debitnima se ne preporuča, a ne prihvaćaju plaćanje s prepaid)

Uglavnom, skraćena priča, na svima piše plaćanje Paypal ili kreditne. Morala bi ići sad svaki pojedino provjeriti dal može i debitna ili baš mora biti kreditna.

.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:24 (Epyon).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice