RX 500 serija

poruka: 875
|
čitano: 203.633
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: RX 500 serija
The_Fichek kaže...

Aha, gledao sam bez zvuka. Nemrem slusat taj britanski naglasak.

Australski :p

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
nixass kaže...
The_Fichek kaže...

Novozelandski, actually.

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - J.W. Goethe
17 godina
neaktivan
RX 500 serija

greska. postao sam vec stavljeni bench

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - J.W. Goethe
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 18:26 (DhulKarnain).

0 0 hvala 0
17 godina
DhulKarnain kaže...
nixass kaže...
The_Fichek kaže...

Novozelandski, actually.

Australija

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina

Nebitno. Bitno je da se nabe postavke tak da uvijek mid range kofol postize 60fps na ultra, a realno smanjis MSAA ili nest i eto ti 60fps i sa 470/970.

13 godina
protjeran
RX 500 serija

Nije se 100% bilo sigurno da li rx 570 nitro plus dolazi sa debelim hladnjakom, odgovor je da, dolazi 

.

Ovdje je video gdje se vidi kako se kartica ponasa u igrama 

. Kad ju je klokao na 1375 MHz tempo su bile 60-65 stupnjeva ovisno o igri, vjerovatno bi bile i nize da se poigrao sa fan curveom.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
RX 500 serija

evo sjela xfx rx 570 rs u kutiju. prvi dojmovi su dosta dobri malo sam se igrao watmanom.. grafa drzi undevoltana 1400 /1850  u heaven loopu vec sat vremena.. temp 75-80 .. hladnjak je dosta dobar zapravo s obzirom da se radi o jednoj od jeftinijih rx 570. jedini minus je coil whine koji se javlja ponekad..  dole slika od watmana

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
=xfact= kaže...

evo sjela xfx rx 570 rs u kutiju. prvi dojmovi su dosta dobri malo sam se igrao watmanom.. grafa drzi undevoltana 1400 /1850  u heaven loopu vec sat vremena.. temp 75-80 .. hladnjak je dosta dobar zapravo s obzirom da se radi o jednoj od jeftinijih rx 570. jedini minus je coil whine koji se javlja ponekad..  dole slika od watmana

Spusti cca 100mhz i spustices 5-10C sigurno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan
RX 500 serija

ma necu dirat nista.kutija je stvarno vulgaris jeftilen koju imam u pragu. tak da u dobroj kistri vjerovatno ce ici dole koji c

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
=xfact= kaže...

ma necu dirat nista.kutija je stvarno vulgaris jeftilen koju imam u pragu. tak da u dobroj kistri vjerovatno ce ici dole koji c

deinstal taj setings wattman i stavi ovo za sapphire, jednostavnije i praktičnije

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 18:35 (dery).
14 godina
RX 500 serija

Hoće li itko ikad napravit praktični i lijepi OC softver? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dery kaže...
...

deinstal taj setings wattman i stavi ovo za sapphire, jednostavnije i praktičnije

Dok sam imao R9 380, taj softver mi je bio katastrofa za koristit. Nimalo jednostavan, X klikova napravit za neku jednostavnu funkciju. 

15 godina
odjavljen
=xfact= kaže...

Zanimljivo, ja na svojoj xfx 470 rs dobro nacvrcanoj nemam ni trunke coil whinea, ni u kojoj situaciji. Čuje se možda neki slabo primjetan zvuk malo dublje vibracije kad prisloniš uho i kad grafička lupa u power limit.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Hoće li itko ikad napravit praktični i lijepi OC softver? 

Grozni_Zabac kaže...
dery kaže...
...

Dok sam imao R9 380, taj softver mi je bio katastrofa za koristit. Nimalo jednostavan, X klikova napravit za neku jednostavnu funkciju. 

Ja ne shvacam ljude koji se zale na Trixx, znaci lijevo gpu, desno memorija, u sredini napon, a fan curve namjestis kako te volja i sve skupa sejvas na jedan od 5 prifila. Jedino sto u postavkama se mora namjestiti da se pali na startapu i da sejva klokove, al to napravis jednom i miran si.

13 godina

Ja govorim svoja iskustva. S Trixxom sam imao bezveznih problema. Nekad neće save-at profile, nekad se crasha iz x razloga dok podešavam nešto po njemu. Al dobro to je bilo prije više od pola godine. Ako se nešto promijenilo, nemam pojma.

14 godina
war3_tft kaže...

Ja ne shvacam ljude koji se zale na Trixx, znaci lijevo gpu, desno memorija, u sredini napon, a fan curve namjestis kako te volja i sve skupa sejvas na jedan od 5 prifila. Jedino sto u postavkama se mora namjestiti da se pali na startapu i da sejva klokove, al to napravis jednom i miran si.

Mislim više na činjenicu da je brutalno očito da je interface svakog OC softvera radila osoba koja za izradu interfacea nije zadužena. Em nijedan ne izgleda lijepo, em treba milijardu stvari podesit. User experience na svakom je očajan.

Afterburner je još najpraktičniji od svih, al dajte otvorite malo taj settings meni i pogledajte koliko stvari tamo ima.... Pa kome pola tih stvari treba?

17 godina
RX 500 serija

Kako mislis kome treba? Ja ih koristim skoro sve, tako da svakako odlican softwer, onome kome ne treba ne mora to ni gledati. Jos sa afterburnerom koristim i pluginove tako da je po meni to najbolji softwer za oc. S trixxom isto nisam imao nikakvih problema, znao se pokazati dobar u kombinaciji sa msi ab

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RX 500 serija

eto probao me andromedu i vidim nesto sasvim drukcije neg na 290 ki.. framerate stoji dobrano zacementiran na 60( high postavke) dok je to na 290 dropalo dosta cesto na 50-45 osobito na nekim zahtjevnim dijelovima.. 

u falloutu 4 isto dosta bolji i stabilniji framerate.. tomb raider vise manje isti.. ocito zavisi od igre do igre..ali ja zadovoljan. spustio sam ju na 1315 /1800.. temp ne prelaze 75-76 c. naznam sto je to sa amd-ovim karticama ali ove sto sam ja imao daju se debelo undervoltat.. 

ss dole grafa radi bez problema. 1370/1800 undervoltana. cak mislim da cu je jos skinut voltazom 

usage dropovi su radi alt tabanja na kraju. ali temp je oko 75.. grafa se jedva cuje iz kutije.. 

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.5.2017 16:15 (=xfact=).
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
RX 500 serija

Ima ko od vas koji je uzel 580 Gigabyte Aorus ili safirku nitro+ da podijeli neke dojmove, kolko vidim za nitro+ neki ju hvale koliko je tiha i da dobro hladi dok su naši na pceksert dobro debelo oprali zbog buke i zagrijavanja..

Sad nakon ove MSI 380 koja se ne cuje pa da joj neznam kaj radi covijek nebi si htel boeing 747 staviti u kučište kolko sam se naviknul na tišinu 

twice the pride double the fall
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
dad0r kaže...

Ima ko od vas koji je uzel 580 Gigabyte Aorus ili safirku nitro+ da podijeli neke dojmove, kolko vidim za nitro+ neki ju hvale koliko je tiha i da dobro hladi dok su naši na pceksert dobro debelo oprali zbog buke i zagrijavanja..

Sad nakon ove MSI 380 koja se ne cuje pa da joj neznam kaj radi covijek nebi si htel boeing 747 staviti u kučište kolko sam se naviknul na tišinu 

nitro+ je odlicna grafa sa mrak hladjenjem, gdje uz malo tjuninga ventovi ne idu iznad 1500rpm i drzi je ispod 75*C uz pristojan OC

14 godina
chaselol kaže...
dad0r kaže...

nitro+ je odlicna grafa sa mrak hladjenjem, gdje uz malo tjuninga ventovi ne idu iznad 1500rpm i drzi je ispod 75*C uz pristojan OC

Hvala za info, slične stvari sam i ja pročital okolo po netu i na yt uz tu i tamo neke "loše" komentare tipa ovo na pckspert.

Od početka i gledam safirku manje više da uzmem ali 4gb model ne bacaju mi se novci za 8gb kolko se ja i igram vise nego dovljno meni za fhd.

EDIT:ma da sam i gledal 570(isto nitro) da uzmem nije bas neka velika razlika, niti sam više neznam 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 9:50 (dad0r).
13 godina

Limited edition je samo "bolji cip" koji radi out of box na vecoj brzini, kad vidis kakvu mrcinu od hladjenja su stavili shvatis da je ovo grafa napravljena da traje

16 godina
RX 500 serija

Pozdrav ekipa, molio bi vas za savjet/procjenu.

Uzeo bi RX 580 Sapphire Nitro+ od 8 Gb. Jedino me brine moje napajanje: Fortron Hexa+ 500W (pod Moj PC). Na službenim stranicama piše da je PSU od 500W dovoljno. Ne mislim je dodatno OCat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

S obzirom na CPU koji imaš komp ti neće trošiti toliko da ćeš imati problema s tim napajanjem.

15 godina
neaktivan
dad0r kaže...

Aorus xtr 8g ti je 29-30 kod mene idle, load je oko 70-71, s tim da imam samo 1x120mm stražnji vent na kućištu starom 17g. (Chieftec onaj od valjda 20kg lol), s boljim protokom zraka i kućištem bi to išlo i stupanj dva niže.

Buka je također ok, u idleu je nečujna, u loadu na auto postavkama se ipak blago čuje, nije drama - da ideš za tim trebao bi isključiti zvuk u igri i slušati.. Ne znam tko to radi..

Performanse odlične, konačno su napravili karticu koja je u većini naslova brža i od novog 1060 9gbps modela, netko je tu bio stavio onaj australski link nedavno, i kod njih je izbor pao na xtr 8g aorus..

Ne znam kako su cijene drugih, ja sam ovu 2350kn mislim platio u ADM-u..Sad je vidim 2325kn..ima vjerojatno i jeftinijih pa clockneš, ali zbog hladnjaka i ako patiš na vizualu se isplati, kartica izgleda fenomenalno..

In the name of tragedy...
14 godina
thedream kaže...
dad0r kaže...

Aorus xtr 8g ti je 29-30 kod mene idle, load je oko 70-71, s tim da imam samo 1x120mm stražnji vent na kućištu starom 17g. (Chieftec onaj od valjda 20kg lol), s boljim protokom zraka i kućištem bi to išlo i stupanj dva niže.

Buka je također ok, u idleu je nečujna, u loadu na auto postavkama se ipak blago čuje, nije drama - da ideš za tim trebao bi isključiti zvuk u igri i slušati.. Ne znam tko to radi..

Performanse odlične, konačno su napravili karticu koja je u većini naslova brža i od novog 1060 9gbps modela, netko je tu bio stavio onaj australski link nedavno, i kod njih je izbor pao na xtr 8g aorus..

Ne znam kako su cijene drugih, ja sam ovu 2350kn mislim platio u ADM-u..Sad je vidim 2325kn..ima vjerojatno i jeftinijih pa clockneš, ali zbog hladnjaka i ako patiš na vizualu se isplati, kartica izgleda fenomenalno..

Hvala ti za dojmove o tome modelu nisam bas puno toga nasel 

12 godina
RX 500 serija

vidis vidis giga podbacila u 4 seriji a u 5 seriji je u vrhu....

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

XTR nije jedina Gigina kartica, tu su i Aorus/Gaming modeli koji su mogli biti bolji, ali to je za one koji su ocekivali MSRP cijene, tak da su oni manje bitni :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 21:07 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
RX 500 serija

Ja sam naručio Sapphire rx 580 Nitro+ LE, bacim sliku kad dođe.

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
RX 500 serija

Evo je, stigla, nisam još ništa igrao, samo sam odvrtio heaven da vidim temperaturu i buku, na 73c je došla max, a buke niti nema, ventilatori se ni ne čuju od ovih u kućištu, coil whinea nema, prezadovoljan za sada, OC nisam ni radio, samo sam stavio ovaj brži bios i to je to.

Platio sam 2420kn u centru.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 14:29 (IvanCROsemo).
Moj PC  
15 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice