NVIDIA Turing - RTX 2070 / 2080 / 2080 Ti

poruka: 3.190
|
čitano: 650.943
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Turing - RTX 2070 / 2080 / 2080 Ti
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...

Ja drugačije ne mogu guštati, precjenjeno ubija svaki gušt. Znači guštam

jebeš guštanje u škrtosti...

biti štedljiv, povremeno i škrt, paziti s novcem i sve to skupa jest pametno, no za sve postoji mjera

kad ti se život svede na brojanje lipica za baš svaku jebenu stvar koju kupuješ, bojim se da ti život prolazi poprilično uzaludno

pametni ljudi su davno rekli - s novcem treba znati, ne samo zaraditi ga, nego i potrošiti

ja sam i sam više škrt nego rasipan, no ako ću iz dana u dan gledat čeznutljivo u pršut i baš svaki put kupovat parizer na akciji, e pa jebem ti takav život

Tako deda.

Svak dan visi na forumu i gleda pravi HW, a doma dere po posebnoj.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...

jebeš guštanje u škrtosti...

biti štedljiv, povremeno i škrt, paziti s novcem i sve to skupa jest pametno, no za sve postoji mjera

kad ti se život svede na brojanje lipica za baš svaku jebenu stvar koju kupuješ, bojim se da ti život prolazi poprilično uzaludno

pametni ljudi su davno rekli - s novcem treba znati, ne samo zaraditi ga, nego i potrošiti

ja sam i sam više škrt nego rasipan, no ako ću iz dana u dan gledat čeznutljivo u pršut i baš svaki put kupovat parizer na akciji, e pa jebem ti takav život

Ha ha nemam pojma kako si to sve izvukao iz mog posta

Ne želim biti ovca koju će šišati i kupovati jahte preko mojih leđa. Jenostavno ne pušim rekalame tak lagano. Zašto bi npr. platio neko putovanje 10 000 kn ako znam da će svejedno uletiti neka last minute ponuda 30-50% jaftinija?

Dok meni zbilja zatreba RTX 2080 ti postati će masmarket kartica   Do tada mogu svoj RT prodavati nekome drugome a mene slobodno nazvati škrticom.

Inače pršut je često na akcijama i nije stvar da biraš između parizera i pršuta, nego između dva pršuta

17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
Tako deda.

Ti dereš na magli, skalapaš taj komp godinama i nikako da ga ne sklopiš. Kaj te hebe?

12 godina
XXX kaže...
XXX kaže...

kako sam izvukao... tako kako si rekao

precijenjenih stvari ima na svakom koraku, nekad moraš platit i precijenjeno ako ti je to gušt

ako ti to ubija svaki gušt, onda ti je briga o novcima previše primarna, čim opet dolazimo do onoga što sam rekao - život ti prođe u brojanju kuna

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...
XXX kaže...

kako sam izvukao... tako kako si rekao

precijenjenih stvari ima na svakom koraku, nekad moraš platit i precijenjeno ako ti je to gušt

ako ti to ubija svaki gušt, onda ti je briga o novcima previše primarna, čim opet dolazimo do onoga što sam rekao - život ti prođe u brojanju kuna

Samo pod uvijetom da nemaš alternativu....što je jako rijetko u današnjem vremenu. win-win je gušt, a ne ogulio me ko ovcu ali boli me _urac Mogu misliti kak te boli, jer svi broje kune, nemojmo se lagati, samo kaj to neki priznaju a neki se prave veči od života

13 godina
protjeran

Naravno da se slicna stvar moze naci za manje para na nekoj akciji ili moze sugrabiti nekakav dobar deal za polovno itd, al picajzla govori o onim stvarima za koje ces uvijek morati investirati malo vise ako su ti bas zelja.

Evo npr ako zelis ganjat neki high rr gaming, jednostavno moras nabaviti solidnu karticu, cpu i monitor, a kako god okrenes to ce uvijek kostati.

U tom slucaju nemres rec, ma uzeo sam super povoljni 75hz monitor, jer to nikako nije ista stvar. 

17 godina
odjavljen

Onda ne škratriš sa TN-om na 24" nego uzmeš neki 34" IPS UW 144 hza i igraš kao gospodin ako ti je to tolki gušt

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...
DarthMarkus kaže...
Tako deda.

Ti dereš na magli, skalapaš taj komp godinama i nikako da ga ne sklopiš. Kaj te hebe?

Ne treba mi trenutno.

Lenovo lap sa I7 i 860m kojeg sam platio nekih 6,5 - 7 somića prije par godina još me služi.

6700k sa 1080ti sam prodao upravo zato što mi nije trebao. Ostavio SSD, Corsairovo 850W napajanje i R5 kućište

Za Božić budem kompletirao sa 2080ti i vjerovatno Ryzen bazom.

Što se primaš ? Prcamo te malo.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2018 17:22 (DarthMarkus).
17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
XXX kaže...
DarthMarkus kaže...
Tako deda.

Ne treba mi trenutno.

Lenovo lap sa I7 i 860m kojeg sam platio nekih 6,5 - 7 somića prije par godina još me služi.

6700k sa 1080ti sam prodao upravo zato što mi nije trebao. Ostavio SSD, Corsairovo 850W napajanje i R5 kućište

Za Božić budem kompletirao sa 2080ti i vjerovatno Ryzen bazom.

Što se primaš ? Prcamo te malo.

To trenutno kod tebe traje godinu dana, stalno nekaj mjerkaš, odmjeravaš pa bokte ja kad sam kupovao auto bio sam svjetlosnim godinama brži da ne pričam o nekim večim stvarima.

Ti to važeš kao da skalpaš životni projekt..Zakaj Ryen pored i9?

Prcam povratno Bolje od današnjih igara

12 godina
XXX kaže...

Samo pod uvijetom da nemaš alternativu....što je jako rijetko u današnjem vremenu. win-win je gušt, a ne ogulio me ko ovcu ali boli me _urac Mogu misliti kak te boli, jer svi broje kune, nemojmo se lagati, samo kaj to neki priznaju a neki se prave veči od života

ma govorim o povremenom otpuštanju uzdi, ne da se razbacuješ non-stop i onda bankrotiraš

češće me škrtost koštala gušta, nego obrnuto

primjer - prošle godine idem sa ženom u amsterdam, štedim na hotelu, štedim na prijevozu jer mi je to manje bitno

s hotelom je prošlo ok, ionako samo spavamo tamo, ryanair od zadra do weezea ili kako se već zove gradić u njemačkoj je bio ok jer ionako se voziš malo više od sat vremena

i onda gledaš do amsterdama 80 kilometara, to je još sat i pol, uštedim na busu 15 eura i sjednem na bus weeze-amsterdam računajući da smo tamo začas

kurčina, bus ide okolo-naokolo cijene nizozemske, eidhoven, roterdam, haag i svaki gradić između, na kraju umjesto da dođemo u amsterdam rano ujutro odmorni i spremni za gušte, mi stignemo navečer krepani od vožnje

eto ti jebem štednju i 15 eura, prvi dan i odmah sjeban do daske

13 godina

Na 4k nema smisla i9.

Samo da mi odobre bezkamatni .

Ok tuche, al te svejedno po amortizaciji šijem. 

picajzla0707 kaže...
XXX kaže...

Samo pod uvijetom da nemaš alternativu....što je jako rijetko u današnjem vremenu. win-win je gušt, a ne ogulio me ko ovcu ali boli me _urac  Mogu misliti kak te boli, jer svi broje kune, nemojmo se lagati, samo kaj to neki priznaju a neki se prave veči od života 

ma govorim o povremenom otpuštanju uzdi, ne da se razbacuješ non-stop i onda bankrotiraš

primjer - prošle godine idem sa ženom u amsterdam, štedim na hotelu, štedim na prijevozu jer mi je to manje bitno

s hotelom je prošlo ok, ionako samo spavamo tamo, ryanair od zadra do weezea ili kako se već zove gradić u njemačkoj je bio ok jer ionako se voziš malo više od sat vremena

i onda gledaš do amsterdama 80 kilometara, to je još sat i pol, uštedim na busu 15 eura i sjednem na bus weeze-amsterdam računajući da smo tamo začas

kurčina, bus ide okolo-naokolo cijene nizozemske, eidhoven, roterdam, haag i svaki gradić između, na kraju umjesto da dođemo u amsterdam rano ujutro odmorni i spremni za gušte, mi stignemo navečer krepani od vožnje

E zato ja il idem ko čovjek ili uopće ne idem.

Naprotiv, ne treba bit blesav, ali nekad stvarno treba pustit uzde.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2018 17:33 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
war3_tft kaže...
Promster kaže...

"Igrivo" je sigurno više na toj konzoli nego na bilo kakvom haj end mega giga pisiju, jer vidi vraga nije izašlo za pisi, hm hm...

Rekel bi da je bolje odigrati igru dok je nova na tim "peasent" konzolama pri "ultra low" postavkama nego za dvije i pol godine na haj end pisiju i to AKO uopće bude portano. Bolje sam iskusiti nego da mjesecima čitaš po netu, naletiš na spoilere, da ti baba na placu veli da se konju jaja skupe kad mu je zima...

Morat ćete se vi die hard PC fanboy-i pomiriti s tim da, ukoliko vas zanimaju igre morate nabaviti konzolu, i to po mogućnosti PS4 zbog svih ekskluziva koje ne dođu na PC, prije se i nije propuštalo mnogo, ali sad ima mnogo toga i grijeh je neke stvari ne odigrati. 

Ekskluzive su potrebne konzolama jer inace ne bi opstale.

Iskustvo na 30-fpsa sa dropovima da je ne znam kakva igra, ne hvala. 

Osim toga cemu nabavljati PS4 radi par pisljivih SP ekskluziva medu kojima su vecina nezahtjevne igre bez izazova radene na isti kalup sa minimalnim rokom trajanja, cast iznimkama.

Jos kad procitam preko u rdr2 temi (nevezano za konkretnu igru) o nekakvim aim asistentima, cheat kodovima itd bas i ne letim od zelje da budem dio te ekipe. 

Wat? Svaka igra vjerojatno 85% zarade dobije od konzola, a ostalih 15% se proda za PC i to nije ništa novo (možda tebi je), i sad ti kažeš da bi propale bez ekskluziva...eh?

Znači rađe nebi igrao uopće nego igrao na 4K 30fps? Čudno...

Postoje igre (a i ljudi koji vole takve igre) koje nisu kompetitivne prirode, ti možda voliš kompetitivne, a to se naravno odvija najbolje na PC-u. Volim i ja OW, ali dopizdi mi ponekad ljudska glupost s kojom se moram baviti tamo, i koji god da si rank neće te to zaobići. Ali reći da su ekskluzive sve iste, na isti kalup je komično, samo si izlistaj PS4 ekskluzive zadnjih par godina i pogledaj ocijene....

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...

Trebao si sa mnom i ženom ove godine u obilazak Toskane ako ti je do otpuštanja uzdi. U hotelu dobiješ doručak i onda kasnije po restoranima pa da vidiš...otpusti se dosta uzdi kroz 6-7 dana po njihovim cijenama

Ali i to je škrtarenje za moj pojam...fino ak se netko raspištolji pa uzme mjesec dana USA rutu 66 sa rent a carom onda mu priznam da nije škrtica

A ne ovo sklapanje dječijih igračaka a igre bolje na plastičnim kutijicama za šaku kuna

12 godina
DarthMarkus kaže...

E zato ja il idem ko čovjek ili uopće ne idem.

ma sve je prošlo ok, osim tog busa - tu me sjebalo

na hrani, cugi, šopingu i ... nisam štedio, tu smo se baš zguštali tjedan dana bez obzira na cijenu

tim više mi je tih 15 eura uštede prisjelo, trebao sam uzeti direktni let i bok

XXX kaže...

Trebao si sa mnom i ženom ove godine u obilazak Toskane ako ti je do otpuštanja uzdi. U hotelu dobiješ doručak i onda kasnije po restoranima pa da vidiš...otpusti se dosta uzdi kroz 6-7 dana po njihovim cijenama 

viš, to je dobra ideja za iduću godinu... notirano

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2018 17:46 (picajzla0707).
17 godina
odjavljen

Kao da nemamo vec svi dovoljno glavobolje od RTX-a sad vi jos serete bezveze tko je koliko na sta potrosio a na sta nije...

Freak Show Inc.

4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Friday kaže...

Kao da nemamo vec svi dovoljno glavobolje od RTX-a sad vi jos serete bezveze tko je koliko na sta potrosio a na sta nije...

Aj napiši koju pametnu vezano uz RTX-ce. Kakvi su RT efekti na tvojoj, opiši malo nama sirotinji....

12 godina
Friday kaže...

mene glava ne boli, tko ti je kriv što si prodao pascala i bio prisiljen uzeti ovaj poluproizvod po više nego punoj cijeni 

a da odlutamo svakuda, to da, očito nam fali "ona" tema 

17 godina
odjavljen
XXX kaže...
Friday kaže...

Aj napiši koju pametnu vezano uz RTX-ce. Kakvi su RT efekti na tvojoj, opiši malo nama sirotinji....

Ja ne koristim nikakve efekte, cuvam za kasnije

picajzla0707 kaže...
Friday kaže...

mene glava ne boli, tko ti je kriv što si prodao pascala i bio prisiljen uzeti ovaj poluproizvod po više nego punoj cijeni 

a da odlutamo svakuda, to da, očito nam fali "ona" tema 

Znalo mi je dropat 1-2 puta u partiji ispod 60 fps na 1070-ki u BF5. Sad sam koliko-toliko siguran da nece. A i soba mi je toplija

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Friday kaže...

Nadam se da si nabavio nakekav 720p monitor za te efekte

17 godina
odjavljen
XXX kaže...
Friday kaže...

Nadam se da si nabavio nakekav 720p monitor za te efekte

Ljudsko oko svejedno ne vidi vise od 30 fps

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Onda ne škratriš sa TN-om na 24" nego uzmeš neki 34" IPS UW 144 hza i igraš kao gospodin ako ti je to tolki gušt

Ak nemas postenog argumenta ne moras odmah ici u krajnost. Ovo sto sad imam vec nije "stednja", a to sta ti predlazes je duplo skuplje. Na kraju sam opet isao za svojim gustom i najvazniji uvjeti tj high rr monitor, adaptive sync i kartica/cpu koji to mogu gurati su zadovoljeni.

Iduci korak je definitivno high rr 27'' IPS 1440p + jaca kartica, sto se UW-a tice da mi ga netko pokloni isti dan bi zavrsio na oglasu. 

12 godina
Friday kaže...

Znalo mi je dropat 1-2 puta u partiji ispod 60 fps na 1070-ki u BF5. Sad sam koliko-toliko siguran da nece. A i soba mi je toplija

al' te zato boli glava 

EDIT:

kako će nas admini pošamarat u ponedjeljak...

otprite nam "onu" temuuuuu

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2018 17:59 (picajzla0707).
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Friday kaže...

al' te zato boli glava 

Ma ne, bas sam zadovoljan. Gotovo nista ni ne igram jer cekam BF5. Odigram tu i tamo partiju BF4 ili malo PoE i to je to.

Freak Show Inc.
17 godina

Ja vas čitam i ne vjerujem kak nitko ne reagira... al dobro sad.

Kad padne 2080Ti na 7k kuna bit će dobra kupnja (mislim si black friday, al ne vjerujem da će tolko past). Isto kao kad bi se desio i9 9900k po 2.5-3k kuna. Mežutim ni po tim parama ih ne bih kupio jer trenutnon ulazim u veliku investiciju i nemam 20k kuna za složit komp, a toliko bi mi terbalo (ostatak kompa minus kučušte, napajanje i HDD, te dobar monitor).

Ispada po svemu da ja stagniram slijedeću godinu. Ili do revolucije iz crvenog tabora, a to je također 2H 2019... razočaran sam, ali razumijem trenutnu situaciju. RTX 2080Ti je kartica koja zaista omogućuje 4k... ali toliko preskupo da je to suludo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Friday kaže...

al' te zato boli glava 

EDIT:

kako će nas admini pošamarat u ponedjeljak...

otprite nam "onu" temuuuuu

Pa normalno da treba otvoriti temu, dok se tamo nisu ukljucili razni gurui, pshihicki bolesnici i kompleksasi, sve je prolazilo u zdravoj zezanciji i laganom prc prc bez potrebe za stalnim moderiranjem.

Vrijeđanje po bilokakvoj osnovi strogo kaznjavati pa ce se forum ocistiti od kokosarsko-kompleksaskog sljama.

Lagani prc prc po hw osnovi tamo treba biti svakodnevnica

Friday kaže...
picajzla0707 kaže...
Friday kaže...

al' te zato boli glava 

Ma ne, bas sam zadovoljan. Gotovo nista ni ne igram jer cekam BF5. Odigram tu i tamo partiju BF4 ili malo PoE i to je to.

Blago tvojoj 2080, instaliraj bar OW da se zagrije jadna koji stupanj vise nego u bf4

Rhodin kaže...

Ja vas čitam i ne vjerujem kak nitko ne reagira... al dobro sad.

Kad padne 2080Ti na 7k kuna bit će dobra kupnja (mislim si black friday, al ne vjerujem da će tolko past). Isto kao kad bi se desio i9 9900k po 2.5-3k kuna. Mežutim ni po tim parama ih ne bih kupio jer trenutnon ulazim u veliku investiciju i nemam 20k kuna za složit komp, a toliko bi mi terbalo (ostatak kompa minus kučušte, napajanje i HDD, te dobar monitor).

Ispada po svemu da ja stagniram slijedeću godinu. Ili do revolucije iz crvenog tabora, a to je također 2H 2019... razočaran sam, ali razumijem trenutnu situaciju. RTX 2080Ti je kartica koja zaista omogućuje 4k... ali toliko preskupo da je to suludo.

Mislim da je realno za ocekivati oko 1000eura 2080ti kroz neki razuman period, 1080ti cak i top modeli su uredno bili oko 6500kn prije majning ludila... a 9900k za 3000kn ce ipak ici malo teze osim ako crvendaci nesto uskoro ne poduzmu a mislim da taj film nece tako brzo...

17 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

Blago tvojoj 2080, instaliraj bar OW da se zagrije jadna koji stupanj vise nego u bf4

BF4 ju drzi na 100% cijelo vrijeme tak da je sto se grijanja tice to sasvim dovoljno

Freak Show Inc.
8 godina
protjeran
Friday kaže...
lav1000 kaže...

BF4 ju drzi na 100% cijelo vrijeme tak da je sto se grijanja tice to sasvim dovoljno

Rokas na 400 fps? Fhd?

13 godina

RTX je fjučr pruf ma koliko mi šutjeli o tome.

1 1 hvala 0
8 godina
protjeran
mislioc kaže...

RTX je fjučr pruf ma koliko mi šutjeli o tome.

Rtx je present proof, da imam ko deda XXX uw sa hdr pa odmah bi slozio sli 2080ti,  koja bi to rapsodija gaminga bila   

13 godina

Neznam kaj čeka, to se ne propušta na takvom monitoru. RTX HDR10 njam. A nije da nema love, toliko dobrih dealova je napravio zadnjih godina sa preprodajama, da je upravo sad pravo vrijeme za priklat tu kobru u džepu i uparit 2080ti sa hdr 10.

ovo samo deda vidi u punom sjaju na cijelom forumu.

Ali mislim da deda čeka i9 9900k da kompletira build.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2018 21:26 (mislioc).

2 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice