Jesi probao i druge ulaze na monitoru?
probaj ti procitati mojih zadnjih 5-6 postova u kojima sam napisao sta sam sve probao..
niti jedna graficka u zadnjih 30g mi nije zadala muke kao ova 5070 ti - najskuplja racunalna komponenta koju sam ikad kupio i ne radi ispravno
nakon svega sto sam probao mislim da mozemo iskljuciti user error i da mozemo prebaciti krivnju na samu komponentu..
Probaj upalit monitor prije nego upalis PC.
Vecina foruma pise da nije problem u grafi vec maticna ploca ili monitor, ako imas kakav drugi monitor ili TV probaj spojit.
maticnu ne planiram mjenjati jer su mi 2 prethodne graficke na njoj radile bez problema - a i izvan je garancije tako da mi ne pada na pamet kupovati drugu (niti znam hoce li to riješiti problem)
monitor je novi, kupljen prosli tjedan - radi bez problema spojen na laptop..
nemam kome dati grafu da ju isprobam u drugom racunalu
najjaci su mi ovi koji govore da njihove graficke drugih proizvodjaca rade bez problema na sasvim drugim platformama.. jedina relevantna informacija mi je ako netko ima AM4 B550 maticnu i asus 5070 Ti grafu na njoj kao sto ja imam sad
Jedino ako ima Strix b550e onda je relevantna informacija.
Jebat ga salji natrag i uzmi drugu ako moze nemoj Asus uzet opet.
edit: ja bi na tvom mjestu poslao cjeli pc pa neka ga hebu.
sad sam spojio racunalo na tv (bio je upaljen) sa hdmi kabelom - isti problem, bijelo svijetlo na maticnoj i no signal na tvu
jedino rijesenje koje vidim jest zamjeniti asus graficku sa grafickom nekog drugog proizvodjaca
Baš čudan problem, vidim na redditu da ima problema tog tipa sa RTX 5070 serijom.
Jedan primjer:
Više je toga što je upalilo da grafa proradi kako treba: clear CMOS, promjena baterije na matičnoj, postavljanje PCIEx16 u BIOSU matične sa Auto na Gen-4 ili Gen-5, korištenje originalnog 12VHPWR kabela od napajanja ( izbjegavanje adapera ), promjena napajanja, dodatno pritiskanje grafičke da malo bolje sjedne u PCI-E slot i meni osobno najzanimljivije: izbjegavanje NVME SSD diska za operativni sistem jer moguće da u nekoj kombinaciji ( gpu + matična ) dolazi do konflikta u PCI-E sabirnici.
Možda nešto pomogne
LP