GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.567.539
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Dežurni veseljaci, lupim fotku kad stigne. Pa ćemo vidjet oćemo ziđat ili što...

Edit: provjerio, 100%, samo to niš ne znači jer je bilo samo na par itema...

Da sam mu provjeravo OIB i ostalo netko bi ju je već ćopio... Skočio sam pa budemo vidli.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 13:56 (Dala).

2 0 hvala 0
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Dala kaže...

...Skočio sam pa budemo vidli.

hop...

u svakom slučaju sretno

9 godina
protjeran

Estonac zaradio 450e a ni orao ni kopao, to je posao 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lucidius kaže...

Zaraditi nece sigurno, paypal je sa sellerima rigorozan i treba minimum 3 mjeseca da seller taj novac povuce na bankovni racun.

Najbolje mu je snimiti otvaranje paketa i ukoliko stvarno dobije ciglu automatski ce dobiti dispute i pare nazad.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
15 godina
protjeran
Backdraft kaže...
Lucidius kaže...

Zaraditi nece sigurno, paypal je sa sellerima rigorozan i treba minimum 3 mjeseca da seller taj novac povuce na bankovni racun.

Najbolje mu je snimiti otvaranje paketa i ukoliko stvarno dobije ciglu automatski ce dobiti dispute i pare nazad.

Ili prvo pazljivo otvori, zamjeni graficku sa ciglom pa onda snimi otvaranje, pa da estonac vidi sta je balkanac 

13 godina
neaktivan

ansha, matere ti, jel i 1060 ima samsung memoriju?

15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

ansha, matere ti, jel i 1060 ima samsung memoriju?

Ova kod mene? Da..

13 godina
Dala kaže...
Nisam kupio iz ducana, nego od lika koji ju je navodno dobio, i nije otvarao. Navodno kupljena prije par dana i poklonjena. Zisku sada?

ucestala je praksa da koristene kartice stavljaju u original kutije i onda omotaju u celofan (sto ih dodje ravno 10 lipa tamo u kini - a i bilo gdje drugdje u svijetu) kao da su nove, nikad neotvarane

btw ne koriste svi proizvodjaci celofan, tako da to ni ne mora uopce biti znak da je graficka nova, neotvarana..

sretno.

jedina ti je sreca sto ebay favorizira kupce umjesto prodavaca - tako da i da je original nekoristena grafa, mozes nakon 2mj uloziti zalbu ebayu i reci da je graficka neispravna i dat ce ti povrat novca

ebay ce prije sjebati prodavaca nego kupca

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2017 10:05 (Fanu).
16 godina
Fanu kaže...
Dala kaže...
Nisam kupio iz ducana, nego od lika koji ju je navodno dobio, i nije otvarao. Navodno kupljena prije par dana i poklonjena. Zisku sada?

ucestala je praksa da koristene kartice stavljaju u original kutije i onda omotaju u celofan (sto ih dodje ravno 10 lipa tamo u kini - a i bilo gdje drugdje u svijetu) kao da su nove, nikad neotvarane

btw ne koriste svi proizvodjaci celofan, tako da to ni ne mora uopce biti znak da je graficka nova, neotvarana..

sretno.

jedina ti je sreca sto ebay favorizira kupce umjesto prodavaca - tako da i da je original nekoristena grafa, mozes nakon 2mj uloziti zalbu ebayu i reci da je graficka neispravna i dat ce ti povrat novca

ebay ce prije sjebati prodavaca nego kupca

Imaju money back guarantee, a ako neće oni još mi ostaje paypal za žalbu. No nadam se da će bit sve ok. Da je i rabljena, glavno da je ispravna - meni paše. EVGA ima 3g worldwide warranty na njih.

11 godina
neaktivan

Woops! Baš "ne vole" minere

(Tu lijepim pošto je Vega tema pod lockom)

AMD povisio cijenu RX Vega 64

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

However few shops will still offer Vega 64 at official suggested price, just so AMD can say it was sold for 499 USD.

Rudari su sjebali trziste definitivno, sad mogu pucati svi cijene kako hoce, svejedno ce se prodavati jer nema nista na policama.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran

Da im je stalo do gamera imali su nacina skresat mining performanse, bar na dijelu kartica..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Njima je bitno da se kartice prodaju i da imaju profit, jebe se njima da li ih kupuju "gameri", "majneri", Đuro ili Pero.

A trgovcima je cilj isto tako da iskoriste trenutno stanje na tržištu i prema tome prilagode svoje cijene.  Pa nisu ludi prodavati po 500$ ako mogu staviti 600$ i više ako kartice budu išle po toj cijeni kao kifle.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Dali prodati SVE kartice u roku 4mj ili ih prodavati godinama, pitanje je sad..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
neaktivan
Crljo kaže...

Njima je bitno da se kartice prodaju i da imaju profit, jebe se njima da li ih kupuju "gameri", "majneri", Đuro ili Pero.

A trgovcima je cilj isto tako da iskoriste trenutno stanje na tržištu i prema tome prilagode svoje cijene.  Pa nisu ludi prodavati po 500$ ako mogu staviti 600$ i više ako kartice budu išle po toj cijeni kao kifle.

naravno da im je bitno da se prodaju i da imaju profit

ali ne da ih prodaju minerima, jer onda sav taj profit pojede RMA, i ako ne pazis ode u minus samo tako

prodaju ih minerima dok god je omjer na strani normalnog trzista i dok je u granicama podnosljivosti RMA, a to znaju samo oni

10 godina
neaktivan

jesu li ti bitcoini "rivali" bankama, golemo kako je sjebano trziste da sam na pocetku ove godine uzimao komp mogo bi imat 1070ku 1060

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Crljo kaže...

A cuj, da nema gamera ne bi bilo ni ati/amd-a, pa je ok ocekivat da ce se potrudit svojoj vijernoj publici barem omogucit da dodju do kartica.

Trebala je postojat gaming linija kartica sa gimpanim mining performansama i mining linija s visom cijenom..

16 godina
odjavljen

Već su objasnili zašto im majneri ne odgovaraju: upropaste kartice češće nego gejmeri, vraćaju ih zbog pokvarenih ventilatora itd. jer majneri često koriste kartice bez adekvatnog hlađenja.

Nope.
11 godina
neaktivan

Minere nece zaustaviti nikakva cijena i nikakvi paketi, AMD to zna i zato trpa sve u cijenu jer ekipa kupuje i nekoliko pro duoa za mineanje. Vecinu ozbiljnih minera uopce ne dira cijena i ja bi napravio isto da sam u AMDu. Samo zato što su podigli cijenu za 100€ kao zaustavit ce minere? Podigli su da gameri mogu kupit Vegu 64 iako za tu cijenu skoro pa mogu kupit 1080ti koji je jaci i manje troši? Dajte....

Boli ih k za koju grafu koja ce zavrsit na servisu 2019. zbog konstantnog mineanja, ne kvari se to ni blizu tako kako ljudi misle, ventovi mozda ako ih drzis na 100% 24/7, a to nitko ne radi.

16 godina
odjavljen

Neće grafa završit 2019., nego unutar mjesec dana i ne zbog rudarenja, nego lošeg hlađenja. Rudari to rade, drže ventove 24/7. I jako im je bitna cijena. Jako, zato i štede na svemu, najčešće hlađenju..

Nope.
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Minere nece zaustaviti nikakva cijena i nikakvi paketi, AMD to zna i zato trpa sve u cijenu jer ekipa kupuje i nekoliko pro duoa za mineanje. Vecinu ozbiljnih minera uopce ne dira cijena i ja bi napravio isto da sam u AMDu. Samo zato što su podigli cijenu za 100€ kao zaustavit ce minere? Podigli su da gameri mogu kupit Vegu 64 iako za tu cijenu skoro pa mogu kupit 1080ti koji je jaci i manje troši? Dajte....

Boli ih k za koju grafu koja ce zavrsit na servisu 2019. zbog konstantnog mineanja, ne kvari se to ni blizu tako kako ljudi misle, ventovi mozda ako ih drzis na 100% 24/7, a to nitko ne radi.

Cuj izjave da minerima nije bitna cijena, bitna je cijena i te kako. Kriptovalute su i te kako nestabilno i nepredvidivo podrucje. Dal ces isplatit investiciju ako sad kupis rx 580 za 3k kn? Nisam bas siguran...

11 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Neće grafa završit 2019., nego unutar mjesec dana i ne zbog rudarenja, nego lošeg hlađenja. Rudari to rade, drže ventove 24/7. I jako im je bitna cijena. Jako, zato i štede na svemu, najčešće hlađenju..

Frend je u jesen 2013. kupio 290X referentnu onu sa naj gorim mogucim blowerom na svijetu. Mineao je Litecoin nekoliko mj. Dakle nekoliko mj. je GPU bio na 95c, a ostali dijelovi i preko 100c. Ventilator vrlo vjerojatno blizu 100% jer ono radi ko fen. Od 2013. do danas je ugasio možda 10 puta komp, ugl. kad ide negdje na par dana i kad se preselio. A na toj kartici se vent nikad ne gasi, njena idle temperatura zimi je 50c, dakle još malo ce biti 4 godine kako ta kartica radi 24/7 sa ventilatorom u pogonu (ne uvijek na max. ali opet). Evo neki dan igrali Bf i sve šljaka još uvijek. Tako da nema šanse da ce se kvarit unutar godinu dana a ne unutar mjesec dana

ansha kaže...
D3lBoy kaže...

Cuj izjave da minerima nije bitna cijena, bitna je cijena i te kako. Kriptovalute su i te kako nestabilno i nepredvidivo podrucje. Dal ces isplatit investiciju ako sad kupis rx 580 za 3k kn? Nisam bas siguran...

Govorim o onima sto kupuju po 15 Rx 580, ili tip koji ima 6 Radeon ProDuo i 6 Nano kartica. Također vec se kupuju Vega Frontier za mineanje, koje su skuplje od RX Vege. Kupuju i zrak i onu sa vodenim zracenjem.
Skuzite da AMD ne dize cijenu "zbog" vec "za" minere, jer su svijesni da za 600€ (ili 700€ za vodeno) postoje bolje Nvidia kartice za gameanje, ali zašto bi spuštali cijenu kad znaju da ce se Vega rasprodat pa taman da daje 50mh/s. 2013. je bila ista stvar, 780ti je bio bolji u gameanju od 290X, ali AMD je ipak podigao cijenu jer su znali da ce mineri to pokupovat - i pokupovali su. To je cisti marketing i logika

15 godina
protjeran

Nebitno jel ih imas jednu ili 100, ako se jedna nece isplatit onda ces sa 100 imat 100 puta vece gubitke..

Davat 1500€ za 60mh/s je retardirano, to radis ako zelis popusit a ne zaradit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Frontier zrak daje 35-36mh, Voda 45-47mh.
14.8. Kad izađe RX izlazi i novi driver koji bi trebao jos poboljšati hashrate, još ako RX bude bolja od Frontiera u mineanju a košta 600€?! Rasprodat ce se ko kifle, evo arhivirat cu si poruku pa se vidimo za mj. dana.

Bitno je koliko kupujes i koliko si ozbiljan, jer to kupuju oni koji ne prodaju ETH cim mu cijena skoci 50€, vec oni sto ce to cuvat u nekoj valuti godinama i njima ce se isplatit. Ako prodajes na malo naravno da je gubitak, onda je gubitak i kupovanje par komada RX 480.

Ovo je samo jedan od mnogih... "Currentry I am running 24 Rigs (123 Sapphire Nitro RX 480 8GB and 12x Stock XFX RX 480 8GB)" Jel se to isplati? Kupit sve te kartice i sve to napajat? Ocito nekima da.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 14:29 (D3lBoy).
15 godina
protjeran

To da ce se ETH isplatit drzat godinama je samo tvoja procjena i daleko je od sigurne stvari. Pricao sam za pro duo kad kazem 1500€ i 60mh/s..

Najbolji omjer ulozeno dobiveno je sa jeftinim 3gb 1060-kama, jedino da je bit siguran da ces dobit samsung memoriju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Ovo je samo jedan od mnogih... "Currentry I am running 24 Rigs (123 Sapphire Nitro RX 480 8GB and 12x Stock XFX RX 480 8GB)" Jel se to isplati? Kupit sve te kartice i sve to napajat? Ocito nekima da.

Jel se isplati? Sve oviski kad je kupio i po kojoj ciijeni, ako je kupio za 200-250€ prije pola godine i od onda minea i ako je cuvao ETH - to se vrhunski isplatilo.

Al to je proslo svrseno, sta ce biti s onima koji kupuju sad kad je se prihodi puno manje po kartici a kartice su skuplje? To ne znamo..

11 godina
neaktivan

Rekoh u bilo kojoj valuti (eth/btc) sta god bude bilo vrh, lako je exchangeat. A ja iskreno mislim da BTC nece umrijet nikada, ali to je vec druga tema.

16 godina
odjavljen

Ovakvu hrpicu uvijek je pametnije uložiti u Octane/Redshift mašinu, nego rudarenje. 

Nope.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

Ovakvu hrpicu uvijek je pametnije uložiti u Octane/Redshift mašinu, nego rudarenje. 

Eh da mi je samo jedna kako bi to dobro bilo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 16:07 (mislioc).
14 godina
mislioc kaže...

Eh da mi je samo jedna kako bi to dobro bilo.

Zašto je to problem? Odeš u dućan i kupiš je. 

ps. sumnjam da su i kolegi pale s neba.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice