GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.570.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...

"Uz neke kompromise". Naravno. No, "uz neke kompromise" mogu igrati i u 5K. Ali to onda nije to. BF1 i SW:BF su tako lijepe igre da je bolje uvijek rezati rezoluciju, nego detalje. I BF2 sam igrao na 800x600 kad sam mogao na 1600x1200 zbog detalja i frameratea. :)

Naravno da nije to - to. Kako to može bit to ako si lightning i effects sa ultra stavio na high?! Na jadni, pišljivi, bijedni high? Naravno, kompromis je brutalan i ne znam kako netko uopće može pomislit na to! Svetogrđe!

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
11 godina
neaktivan

Ja nebi smanjivao detalje, ali mislim da 8X MSAA na 1440p nema nekog smisla, a ako smanjis i snimis video doci ce neko i rec "e al nije ultra"

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Drz se ti 1080p ako ces snimat, ne samo radi grafe, nego ce ti i proc štucat prilikom snimanja, a i ovako je bottleneck 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jao ne opet bn tema... Do sada što sam probao sve je bilo super, osim BF naravno, u njemu i7 profitira. Sve ostalo savršeno radi

Iako BF ne pošteđuje ni malo stariji i7 3770k tako da nam to nije neka tema za oslonit se kao "Bottleneck"

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 23:25 (D3lBoy).
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

"Uz neke kompromise". Naravno. No, "uz neke kompromise" mogu igrati i u 5K. Ali to onda nije to. BF1 i SW:BF su tako lijepe igre da je bolje uvijek rezati rezoluciju, nego detalje. I BF2 sam igrao na 800x600 kad sam mogao na 1600x1200 zbog detalja i frameratea. :)

Naravno da nije to - to. Kako to može bit to ako si lightning i effects sa ultra stavio na high?! Na jadni, pišljivi, bijedni high? Naravno, kompromis je brutalan i ne znam kako netko uopće može pomislit na to! Svetogrđe!

A gle... svrha tog lightninga na ultra je da ga vidiš u tehnologiji iz 2016. a ne 2012. godine, kako to već biva. Svaka redukcija detalja uklanja neki feature grafike. To je sve pitanje kako voliš, ukusa. Ja volim sve na max na nižoj rezi, nego visoka pa low ili medium detalje.

11 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Drz se ti 1080p ako ces snimat, ne samo radi grafe, nego ce ti i proc štucat prilikom snimanja, a i ovako je bottleneck 

Pa ti u temama za sklapanje PC konfiguracija preporucas ljudima i5 6500 sa GTX 1080, a ovdje pricas o bc sa i5 6600 i GTX 1070.

11 godina
neaktivan

Osvjetljenja, refleksije, teksture... To nikada nebi smanjivao, ali malo podrezao AA, ugasio "posebnu" kosu ili sjene sa ultra na high da.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 23:44 (D3lBoy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
D3lBoy kaže...

Osvjetljenja, refleksije, teksture... To nikada nebi smanjivao, ali malo podrezao AA, ugasio "posebnu" kosu ili sjene sa ultra na high da.

Osobno - sjene nikad ne bi dirao , aa gotovo uvijek krešem

11 godina
neaktivan

Ali u vecini igara sjene iznad High utjecu samo na njihovu udaljenost, i to se naj cesce odnosi na dosta veliku udaljenost, a rađe cu žrtvovat nešto u daljini nego teksture i slicno.

9 godina
protjeran
IvanDado kaže...
Lucidius kaže...

Pa ti u temama za sklapanje PC konfiguracija preporucas ljudima i5 6500 sa GTX 1080, a ovdje pricas o bc sa i5 6600 i GTX 1070.

To je bio specifican slucaj zato jer je taj isao na 144hz, u tom slucaju je to bila najbolja kombinacija za nabit tolki fps.

Normalno, ekipa koja se javlja tamo na slaganje konfi u pravilu nema ni pojma o fps-u bn-u i slicnim stvarima niti toliko gleda na postavke i svaki detalj, tako da im nece smetat negdje par fps-a manje zbog slabijeg procesora.

11 godina
neaktivan

Pa isto tako zasto bi ti smetao BN u BF, gdje i sa njim imas po 120fpsa ?

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
IvanDado kaže...
Lucidius kaže...

To je bio specifican slucaj zato jer je taj isao na 144hz, u tom slucaju je to bila najbolja kombinacija za nabit tolki fps.

Normalno, ekipa koja se javlja tamo na slaganje konfi u pravilu nema ni pojma o fps-u bn-u i slicnim stvarima niti toliko gleda na postavke i svaki detalj, tako da im nece smetat negdje par fps-a manje zbog slabijeg procesora.

Bitno je da ti, uvaženi savjetnik za pc komponente možeš valjat, a ostali nemaju pojma. E pa i ovdje opet valjaš. savjetuješ korisniku 144hz mon da uzme non k i5 i jači grafu, što glupo, jer za visoki fps je iznimno potreban jaki cpu, minimalno klokabilna i5. Procesor će u tvom slučaju biti bneck, a to je zadnje što korisniku treba. Radije 1070ka i i7. Barem znaš da ćeš grafu koristiti do maksimuma. Ne znam jesi se lupio nedavno u glavu, ali ide te nešto vidim.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

BF1 - 2560x1440 - dvije 1080 NE mogu uhvatiti 144 FPS. Dvije. Kamoli jedna. Dvije Titan X Pascal mogu oko 160-180 max. Raspon dvije 1080 je 85-100, a dvije TXP 110-180.

neznam bome je meni ovo dosta blizu 120hz lik vrti avrage oko 120fps-a

nisam nikad vidio da mu padne ispod 100fps na ultra 64playera mapa a to je samo jedna gtx 1080

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 3:03 (Nvidia GTX 680).
13 godina
protjeran
Zasto neki mjesaju avg fps s min? Na 144hz monitoru MORA biti min 144 ne avg, fps ako pada javlja se isti efekt(tearing/stuttering) kao i na 60hz kad je fps manji od 60, gubi se fluidnost! Druga stvar je da cca 50% populacije uopce nevidi razliku izmedu 60 i 120hz pa nekim ljudima to niti nemozete utuviti u glavu! Imao bas nedavno jedan primjer(frend, nekuzi razliku da ga hebes u glavu:)
Najnoviji I7 je za 144hz i nista vise...svaka miliseku da je iznimno bitna na 1ms ekranu!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen

Jedva čekam da izbace 344 hz monitore 

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
336 ili 360 mozda.344hz nikako.

12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Zasto neki mjesaju avg fps s min? Na 144hz monitoru MORA biti min 144 ne avg, fps ako pada javlja se isti efekt(tearing/stuttering) kao i na 60hz kad je fps manji od 60, gubi se fluidnost! Druga stvar je da cca 50% populacije uopce nevidi razliku izmedu 60 i 120hz pa nekim ljudima to niti nemozete utuviti u glavu! Imao bas nedavno jedan primjer(frend, nekuzi razliku da ga hebes u glavu:)
Najnoviji I7 je za 144hz i nista vise...svaka miliseku da je iznimno bitna na 1ms ekranu!lp

Gsync i freesync su već odavno na tržištu, freesync je jako dostupan, nema smisla zaobilaziti ove dvije tehnologije koje rješavaju problem čuvenog "min fpsa", stutter etc...

16 godina
odjavljen

Ne rješavaju baš problem. Fluktuacije su i dalje fluktuacije, makar refresh bio sinkroniziran s njima. Također, svrha 120 i 144Hz je da to bude 120 i 144Hz, a ne da je 60Hz, jer je onda apsolutno svejedno. Najgore je ako je to malo 70 pa malo 80 pa malo 144 pa malo 90 pa malo 85...

11 godina
neaktivan

Minimalni fps 144... Pa kako, sa kojom karticom, u cemu ? Doom II ?

Moj PC  
6 0 hvala 0
10 godina

Shodono tome, te monitore za visokim refreshom nije isplativo uzimat ako nećeš imat min 120/144 fps. 

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

dakle uloga freesynca ili gsynca je u rasponu od 30-144hz i ne mora biti 144hz da imas fluidnost dakle ako imas 60 na 144hz s gsync ili freesync opcijom tearinga nema, ovo ti pricam iz iskustva a ti bi to trebao vidjeti/znati

Dakle ne MORA biti 144hz moze biti ovisno o rasponu freesynca tj gsynca i nema nikakvih problema.

Jbga ljudi koji su kupili 144hz bez ovih tehnologija su na zalost osudeni na tearing jer brzi pad frejmova i nagli rast upravo dolazi do shranja kakvog si gore naveo.

10 godina
neaktivan

Ima netko ovu Gigabyte GTX 1060 Extreme 6GB? Razmišljam o njoj isključivo jer Gigabyte daje mogućnost dodatne godine garancije. Dakle, 3+1.

Šta se tiče temperatura mislim da je hladnija čak i od MSI Gaming X, ali me zanima po pitanju Coil whine i onih gluposti sa ventovima kod G1 koji su se javljali?

0 0 hvala 0
13 godina
Rocky90 kaže...

Ima netko ovu Gigabyte GTX 1060 Extreme 6GB? Razmišljam o njoj isključivo jer Gigabyte daje mogućnost dodatne godine garancije. Dakle, 3+1.

Šta se tiče temperatura mislim da je hladnija čak i od MSI Gaming X, ali me zanima po pitanju Coil whine i onih gluposti sa ventovima kod G1 koji su se javljali?

Preskupo, precijenjeno i neisplativo. 

Radije gledaj jeftinije modele ili dodaj nesto sitno za 1070 ili Fury.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...
IvanDado kaže...
Lucidius kaže...

Bitno je da ti, uvaženi savjetnik za pc komponente možeš valjat, a ostali nemaju pojma. E pa i ovdje opet valjaš. savjetuješ korisniku 144hz mon da uzme non k i5 i jači grafu, što glupo, jer za visoki fps je iznimno potreban jaki cpu, minimalno klokabilna i5. Procesor će u tvom slučaju biti bneck, a to je zadnje što korisniku treba. Radije 1070ka i i7. Barem znaš da ćeš grafu koristiti do maksimuma. Ne znam jesi se lupio nedavno u glavu, ali ide te nešto vidim.

Ti bubnes i ostanes ziv.

Kako mu moze u tom slucaju biti bolje uzeti i7 sa gtx 1070 kada ce u tom slucaju imati barem 20fps manje... Gtx 1080 radi drasticnu razliku spram gtx 1070 na tako visokom fps-u

10 godina
neaktivan

Prije bih naručio 480-ku nego Fury, a neću ni jednu ni drugu. (zapravo prije bih uzeo ovu 980ti ovdje sa oglasnika nego navedene dvije)

Za 1070-ku sa poštenim hlađenjem ne mogu baš dodati nešto sitno, a i realno mi je overkill za 1080p.

Naručio MSI, obzirom da nema Phoenix GS u svijetu medija, a Giga je sklona whine-u. Realno nema tu neke uštede kad pričamo o jeftinijim modelima, a btw. i dužina garancije je uglavnom 2 godine.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 17:34 (Rocky90).
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

i5 i i7 (K) su u pravilu isti procesori. i7 nema 8 jezgara, nego virtualne jezgre, što baš i nema preveliku svrhu u igrama. Bitan mu je takt. Ništa drugo.

17 godina

i jedan i5k npr skylakea se bolje nosi u igrama od mog i7 radi novije arhitekture...

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 19:18 (4mal).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

i jedan i5k npr skylakea se bolje nosi u igrama od mog i7 radi novije arhitekture...

Jel ovo mamac za Stjepka 

3.............2...............1................

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

U BF1 jedino vidim gdje bi i7 profitirao, mozda GTA V u nekim dijelovima iako odlicno radi na 99% i sa i5

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 20:05 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

evo tu lako usporedite "najpopularnije" i5 i i7-ice

sve od reda su ingame benchmarci!

skylake i5 6600k je u rangu i7 3770K

koliko sam vidio a i nesto mjerio dobit u fps-ima bila prepolovljena da je u pitanju ddr3(kad se zbroji napredak ipc-a od skylakea + dobitak perfomansi s ddr4 postotci ispadaju tocno ovakvi)!

evo i taj primjer:

uglavnom skylake ubijamozda cak sad uzmem i 6600k i roknem ga na min 4,6ghz posto je poprilicno hladan noctua ce to da drzi bez problema!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice