Nikoliko. Ista je stvar, manje više. Bolje se hladi RDP, jer je pod vodom. Čipovi na jednom PCB-u su i dalje spojeni isto kao kroz PCIE, PLX-om.
NVLink je Nvidijina nova sabirnica (mijenja PCIE), nema veze s ovim, a još manje AMD-om. :)
lako mi je za termale i ostalo, zanima me kako je rješeno pošto je amd od havaja odbacio dodatne "direktne" konekcije čipova za crossfire.
nvlink se reklamira ko bolje/brže od pciekspresa, korištenjem dediciranih lane-ova/signala za komuniciranje između više ćipova-samim tim izbjegavanje problema koje je klasićan sli donosia ,pa zato mi se ćini da ima dosta veze s ovim..
amd nema odgovor na ovo rješenje pošto su poslje tahiti ćipa izbacili dodatne direktne laneove , i dalje koriste sami pcie na fury ko na havajima za cf,doduše bolje nego nvidia pcie + dodatne konekcije ali nebitno.
nije mi jasno zašto nvidia ide na veću propusnost u tim dediciranim laneovima za sli, dok u isto vrjeme amd odbacuje ovakvo rješenje za cf a navodno radi dobro preko sporog pcie, tj zašto jednoj arhitekturi paše jedno drugoj drugo. shvaćam da je primarna namjena nvlinka compute u serverima s milijon grafićkih, a crossfirea gaming i da nvidia neće kartice za gaming radit na nvlinku ,ali svjedno .
ne mogu nać ništa klasićnim metodama traženja,u zadnje vrjeme previše šuma u google rezultatima pretrage.. sorry ekipa ako je malo off topic.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!

lp

Svejedno, razocaran sam 400 serijom sto se tice high enda