Access sql upit vezano za datum

poruka: 12
|
čitano: 7.444
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

pozdrav svima

kreirao sam jednu tablicu korisnik u accessu u kojoj imam polja ime, prezime, oib, broj_telefona, datum_zahtjeva, trajanje_ugovora i datum_zavrsetka_ugovora...e sad zanima me kako u sqlu kreirat upit da mi izbaci ime, prezime itd. od korisnika kojima je do isteka ugovora ostalo 6 mjeseci recimo : SELECT ime, prezime FROM korisnik WHERE trajanje_ugovora=(ovaj dio nemogu nikako napravit). i jos me zanima da li je moguce da access automatski ispuni polje datum_zavrsetka_ugovora na temelju unesenih podataka trajanje_ugovora i datum_zahtjeva, ako je moguce molim pojasnjenje! Hvala puno svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Access sql upit vezano za datum

SELECT ime, prezime

FROM korisnik

WHERE datum_zavrsetka_ugovora - date() < broj_dana //(npr. 180)

Ovo ce ti vratiti razliku dana. Sad imas vise opcija da gadjas mjesece. Npr. da dijelis sve sa 30, pa da kazes (datum_zavrsetka_ugovora - date())/30 < 6, ili da probas da prebacis ove datumske tipove u format mjeseca, a mislim da je to u Access-u http://www.techonthenet.com/access/functions/date/month.php .

Jos nesto, posto nisam u Accessu radio sto godina, probaj umjesto date() da stavis now(), ukoliko ti on ne vrati datum na dan kada ga pozivas. u Oracle-u je sysdate..

Sto se tice ovog drugog pitanja, probaj da doradis insert kojim ubacujes podatke u tabelu tako da za datum_zavrsetka_ugovora insertujes (trajanje_ugovora + datum_zahtjeva) ili (trajanje_ugovora + date()). Nisam siguran sta ti Access sve dozvoljava, pa ako nista, probaj ovako nesto da ubacis u samu formu kojom radis insert podataka.

Nadam se da sam bar pomogao logikom stvari.

Pozdrav,

Miroslav

17 godina
neaktivan

Hvala ti, puno si mi pomogaoSmijeh

16 godina
neaktivan

Nema problema Namigiva

17 godina
neaktivan

Hm...sve sam uspio ali nazalost nikako nemogu rijesit zadnji problem, dakle kako kad kad u formu upisem datum potpisivanja ugovora i trajanje ugovora da mi izbaci datum isteka ugovora automatski, dakle da ga nemoram ja rucno racunat, u excelu je lagano to dobit ali u accessu nemogu to nikako shvatit, ovo sto si mi rekao s insertom ne ide, jer među insertom nema takve opcije koja bi rijesila problem, da li znas neu drugu opciju ili ako bilo tko drugi zna rijesenje problema molio bih da ga posta ovdje. tnx 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako sam ove sedmice druga smjena, nikako da se sastavim. Pazi, ja sam nekada davno probao Access i vidio kako izgleda, nista obiljnije nisam radio. Da li ti mozes vidjeti sql kod te forme koju si napravio? Ako mozes, onda cemo probati da uguramo u taj kod jedno dodatno polje koje ce sabirati navedene datume.

17 godina
neaktivan

ne, na žalost sql kod forme ne mogu vidjet, sql vidim samo kod stvaranja upita koji kreiram pomoču sqla

16 godina
neaktivan

Ako stignem, isntaliracu Access i pogledati koje su mu mogucnosti. Mozda uopste ne moze da se radi takva vrsta automatike.

17 godina
neaktivan

bio bih ti jako zahvalan kad bi to mogao napraviti....nadam se da postoji ta vrsta automatike jer ovako ručno unosit nema smisla :/

16 godina
neaktivan

Mozda je ruzno da pitam zasto bas koristis Access, ali on je rijetko opravdan, osim ako ti bas firma ne insistira na tome ili ako radis za skolu (fakultet i sl.). Opet probacu cim stignem, ali ti nista uskoro ne obecavam, jer i posle posla imam posla, pa sam te sak stigao da pogledam uopste da li si sta uspio ovde na forumu. Ako radis bilo sta ozbiljnije, a ne trazi ti se eksplicitno Access, nemoj ga ni koristiti.

Nadam se da cu imati malo vremena u skorijoj buducnosti..

Poz..

16 godina
neaktivan

neznam za access al pogledaj jel ima nesto tipa datediff za vracanje razlike u datumima

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Access sql upit vezano za datum

Izvini, ali tek sam sad vidija tvoj problem.

Najjednostavnije možeš riješit kroz querie, pomoću filtera

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice