Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.029
|
čitano: 16.564.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Da da dizel BMW sa 230 tkm, super prilika, nema šta

Ovo bez ulaganja je najjače.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
DuMe kaže...

http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-5-530d-oglas-23128857

Ljudi,meni izgleda odličan za tu lovu..šta mislite?

Zaplakati ces kad ili rikne dizna ili bude vrijeme za zamasnjak ili rikne turbina ili kompresor.
A to je vec postena kilometraza,ovjes,kvacilo i dosta dijelova odradilo svoje,motor kao motor ce trajati 200 somova tkm,ali cijela ergela senzora nece i ostaloga.

16 godina
Jakovp kaže...

Ja cu ti samo reći da stari vozi E60 redizajn , novija verzija od ove sto se prodaje, novi uzeo , sad ima 200k km( svi servisi u ovlaštenom, svakih 30k km kako nalaze proizvođač ). Ulaganja osim početne cijene, su slobodno mogu reći na razini niže klase vozila....

Osim redovnih servisa, ništa vanredno nije trebalo menjat ( turniba, dizne itd.. )

Sve je u redovnom i propisanom održavanju.

Ovaj gore u oglasniku ako je redovno održavan kako to prepisuje BMW, dogurat će još toliko km bez nekog većeg ulaganja.

Druga stvar je ako vlasnik nije u stanju ni osnovni servis napravit kako to nalaže proizvođač, onda je svaki auto bez obzira na održavanje rupa bez dna...

Ili koristi  ulja , filtere tokić ''brand'' .....

Za moj Golf 5 me više održavanje dođe nego ovaj BMW....

Tak da te priče o skupom održavanju objesite mačku o rep, jer ovo pišem iz prakse,  a ne čuo od kumovog prijatelja itd...kako to inače ide...

Mogu tu slobodno nabrojit cijenu dizne i ostalih tehnikalija za bmw, iznenadit ćete se o kojim ciframa se radi...

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ma da BMW se ne kvari,dajte te price prodajte na autopijaci,ne znam zasto me cude te price,naposljetku ovo je forum.
Svaki novi auto ce proci 400.000 km bez problema u 2-3 godine sa redovnim servisima,drugo je proci istu tu kilometrazu u 14 godina bez kvarova glupih sitnica koje kad se skupe su bome paprene cifre.

Da ne pricam o kvaliteti nasih cesta i goriva

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 18:23 (doky01akablava).
15 godina
Jakovp kaže...

Vjeruj mi, kakvih sve ima auta ima po oglasima, ovaj je još i dobar. 

Ali dati 10k eura za auto sa 230k km, no thanks. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
14 godina
Auti - ultimativna tema

Maloprije se seljacina u Type R skoro zabila u mene, uletio je u zavoj koji se inace prolazi sa 30-40kmh sa jedno 70kmh pa mu je auto krenuo podupravljati na sto je on reagirao naglim pustanjem gasa sto je onda rezultiralo da mu guzica odleti u stranu pa je to pokusao ispraviti skretanjem u moju strane ceste, imao je srece sto ne drkam po mobitelu/radiju dok vozim tako da sam ga uspio izbjeci skrecuci na travu pokraj ceste, da sam sjebo auto pozalio bih dan kada je kupio auto. 

15 godina
neaktivan

Tome služi dash cam 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
odjavljen

Hvala ali ne moraš mi pričati, dobar prijatelj je imao puno zabavnih trenutaka s BMW dizelom sa sličnim kilometrima i otišlo je tu dosta para. Sada je auto sređen i ok, ali uložilo se puno para i živaca.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

frendu na e90 320d riknula turbina na 150k, nabavio novu, za 10-15k riknula i nova.. kasnije skužili da je uzrok bio zaštopani katalizator 

cca 20k kn bačeno u vjetar, a može se svakome dogoditi.. ne znaš kako se prijašnji vlasnik vozio i tu bilo kakvo redovno održavanje u ovlaštenom ne može pomoći, osim recimo da u ovlaštenom pod redovno održavanje mijenjaju cat svakih 100k km, što sumnjam da je slučaj  ma i da ponude zamjenu, jedno 99% ljudi će reći "ma je, ne treba to mijenjati, ne dam par iljada za to, doviđenja"..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
Auti - ultimativna tema

khm khm diesel khm khm

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Moj mehaničar, koji vozi F30, kaže da je BMW dobar dok nešto ne ode. Kad ode, a otići će, ili ga prodaj kako znaš ili se hvataj za glavu i plači.

15 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

khm khm diesel khm khm

diesel je i ovak i onak vrlo ubrzo game over, barem u civiliziranim zemljama.. vrlo brzo sve ispod EURO6 neće moći više u velike gradove. čekamo da bandić povuče potez po uzoru na EU metropole 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
12 godina
Auti - ultimativna tema

prije 9 godina imali bmw 318d 2003 god sa 150 000km, svaki dan je radio oko 180km (Sisak-Velika Gorica, 4x45km) i tak se vozilo nekih 4 godine (bio je redovito servisiran kod nekog privatnika, znaci ono najbitnije, ulje, filteri i takve stvarcice), to bi sve zajedno bilo oko 260 000km + 150 000km = 410000 km 

Battleog - 191silvinjo
17 godina
DuMe kaže...

http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-5-530d-oglas-23128857

Ljudi,meni izgleda odličan za tu lovu..šta mislite?

Na ovo se pice ljepe ko muhe na drek :)

Lijep auto, al neisplativ... Jedino ak si junfer i vec ne znas kak ga smocit, al sumnjam da je do toga :)

Fakat lijepo izgleda... 

Ono sto je ekipa navela vec, zamasnjak, mozda lamela no ne mora biti nista od toga - sve je to lutrija.

S obzirom da smo na fakin balkanu, prije bi reko da ces se unesrecit sa tim autom...

Truth in engineering.
17 godina

automatik je pa ne bi trebalo biti problema oko getribe.

s takvim autima i motorima automatik je jedini logican izbor

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

nekako mi je najbolja "petica" na njuskalu za tu lovu koju sam vidio,a i atraktivan je dosta

10 godina
kostolomac kaže...
Jakovp kaže...

Ja cu ti samo reći da stari vozi E60 redizajn , novija verzija od ove sto se prodaje, novi uzeo , sad ima 200k km( svi servisi u ovlaštenom, svakih 30k km kako nalaze proizvođač ). Ulaganja osim početne cijene, su slobodno mogu reći na razini niže klase vozila....

Osim redovnih servisa, ništa vanredno nije trebalo menjat ( turniba, dizne itd.. )

Ovaj gore u oglasniku ako je redovno održavan kako to prepisuje BMW, dogurat će još toliko km bez nekog većeg ulaganja.

Druga stvar je ako vlasnik nije u stanju ni osnovni servis napravit kako to nalaže proizvođač, onda je svaki auto bez obzira na održavanje rupa bez dna...

Tak da te priče o skupom održavanju objesite mačku o rep, jer ovo pišem iz prakse,  a ne čuo od kumovog prijatelja itd...kako to inače ide...

Mogu tu slobodno nabrojit cijenu dizne i ostalih tehnikalija za bmw, iznenadit ćete se o kojim ciframa se radi...

Hvala na još jednom argumentu kolko je golf precijenjen.. Čim je servis skuplji nek za "bimera", znaš kolko je sati

16 godina
Karlek_19 kaže...
kostolomac kaže...
Jakovp kaže...

Hvala na još jednom argumentu kolko je golf precijenjen.. Čim je servis skuplji nek za "bimera", znaš kolko je sati

Ovo trebas uzet sa ''rezervom''...meni krepa egr ventil, njemu npr ne..... tako da govorim u tom smislu....

Krepa mi vanjska brava,njemu ne......itd.....

BMW ima servis na 30k, dok VW na 15k ( iako uskoro VW će ići na 20k, kao npt.  Ford  )

Pa precijenjen je, suprotno nikad nisam reko, iz tog razloga nisam ni prešo na noviju liniju jer imaju kudikamo više kvarova na nekim smješnim kilometražama.

Moj G ima trenutno 315k km, motor netaknut ( dizne , turbine itd.. ), jedino egr jednom mjenjao ( trošak cca 600kn sića ) i to je to. Ostalo neke gluparije odlazile koje nisu vrijedne spomena s obzirom na cijenu popravka.

Za bmw je ''jeftin'' servis( govorim sad isključivo za E60, 2007g , jer posjedujem sve račune od prvog dana što se radilo na njemu, isto imam i za G pošto je od početka  kod mene ), tako da mogu sve potkrijept dokazima, a ne baljezgat napamet kao što to većina čini, a bmw vozili jednom u životu, a ostalo čuli tamo od nekog rođakovog prijatelja

Za BMW je bio najveći trošak zamjena prednjih i zadnjih diskova nedavno......

To što ljudi kupuju neodržavana groblja ( mi u HR smo prvi vjerovatno po neodržavanju vozila ), pa poslije pljuju okolo je sasvim druga stvar, vrijedi za bilo koju marku.....

A s obzirom da u servis gdje odlazim ujedno su ovlašteni i za Ford, par puta sam prisustvovao gdje su ljudi dolazili sa novim Fordovima na reklamaciju, a bogami bilo  je i teških riječi.....

Dosla nova Ford Kuga, čovjeku se auto gasio svakih par km, a dijagnostika nije nista pokazivala. Lik ih je popljuvao do neba sve redom....

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2017 8:14 (kostolomac).
15 godina
neaktivan
kostolomac kaže...

To što ljudi kupuju neodržavana groblja ( mi u HR smo prvi vjerovatno po neodržavanju vozila ), pa poslije pljuju okolo je sasvim druga stvar, vrijedi za bilo koju marku.....

pa u tome i je fora.. ne kupuje se premium sa 200+k nego novi.

isto tako bih rekao za dizele općenito.. tko kupi rabljenog dizla sa 200+k je kamikaza.

16 godina
nine kaže...
kostolomac kaže...

pa u tome i je fora.. ne kupuje se premium sa 200+k nego novi.

isto tako bih rekao za dizele općenito.. tko kupi rabljenog dizla sa 200+k je kamikaza.

Kupis izvana, x put veća ponuda, održavani auti ( u većini slučajeva, pogotovom premiumi ), većina sa full opremom ( dok je kod nas kontra većina socijala- vrijedi za sve marke ) bar kod bmw je tesko smuljat servise jer ako su rađeni u ovlaštenom na x mjesta se zapisuju, malverzacije gotovo nemoguće..... A i ako vidis nesto sumnjivo bježi dalje.......u 21. stoljeću smo, danas ak te netku uspije naj... kod kupovine  rabljenog drugo ni ne zaslužuješ ( ovo ide, općenito, ne na tebe :P )

Prošo vani , pogotovo u D, xy salona, ovo kod nas je smijurija od ponude.....

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

nije ni vani med i mlijeko po pitanju ponude. kolega sa posla prije mj. dana kupio A6 2.7TDI..

auto se nalazio negdje u sjevernoj njem., kao 230+k, vrhunsko stanje 11k€, dođe po auto kad ono lijeve i desne gume različit proizvođač, jedna strana DOT od prije 7 godina. mulja se na sve strane, pa tako ima ciganije i skidanja km i vani. nismo mi balkanci izmislili prevare, krađu i muljaže.

16 godina

Mi smo prije koji mjesec uvezli X3, 2013, auto tip top, kako je pisalo u oglasu tako je bilo i uzivo, naravno provjera preko bmw servisa itd....

Jos se zena pohvalila da su joj česti kupci braća Kovač

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ima tko ovdje Citroena DS5 da mi javi dojmove, imam neku oke ponudu, avion je mrak po izgledu, napucan opremom ali Citroen je to 

16 godina
neaktivan
nixass kaže...

automatik je pa ne bi trebalo biti problema oko getribe.

s takvim autima i motorima automatik je jedini logican izbor

Da ne bi trebalo bit problema ako je vlasnik mijenjao ullje redovno. Ako je jedan od onih seljačina koji misli da se ulje nikad ne mijenja onda je bolje što dalje od tog auta. Sa toliko kilometara je sigurno mulj i katran u mjenjaču.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2017 10:12 (zeroname).
16 godina
nine kaže...

nismo mi balkanci izmislili prevare, krađu i muljaže.

Mi smo po tom pitanju ko japanci, mi samo usavrsavamo stvari 

15 godina
neaktivan

Vozio, sto te tocno zanima?

I da, Citroen je to, neces pogrijesiti 

8 godina
protjeran
chutac kaže...

Vozio, sto te tocno zanima?

I da, Citroen je to, neces pogrijesiti 

Ima li klasične Citroen bolje:

Kvaliteta plastike i elektronike? Buka motora dok se vozi? Koliko mu stvarno pomaže električni motor pri uštedi? Cijena servisa? 

15 godina
neaktivan

E hibrid nisam vozio.
Kvaliteta materijala je super(koža iznad instrumenata, mekana plastika na kokpitu), svi materijali s kojima si u kontaktu su baš ugodni na dodir. Ništa ne škripi, sve je čvrsto, kontrole djeluju "muški", ali na skrivenim mjestima ćeš naći jeftinije materijale(obična plastika na ladicama ispod sjedala, plastika oko nogu i sl.).

Za elektroniku ne znam, ali ako je upola kao moj c4, 5 godina si miran . Izolacija je super, ja sam vozio 2.0 dizela sa pravim automatikom i stvarno se lijepo vozi. Šaltanje ne osjetiš, jedino čuješ motor kad si na punom gasu, ali i tada je zvuk "pun". Nema nekakvog lupanja, zvukova sa raznih strana, jako solidna izolacija. Na autocesti vozio 140-150 na tempomatu - tiho, stabilno, izolacija kao A5, možda bolja.

Jedina mana je praktičnost. Ne baš velik gepek, ne puno korisnih pretinaca u interijeru - stil ispred korisnosti.

Ali, sve je ono što Citroen treba biti - šik je, radiš puno ugodnih kilometara na visokim brzinama i, što je najvažnije, imaš tipke na krovu.

Ne znam jesi ga vozio, ali mjesto je "pilotsko". Sjediš zabarikadirano, krov je nisko, ali imaš mjesta, ruka na naslonu za ruke, malo ju digneš i stišćeš tipke na krovu. Jako zakon 

A za dugotrajnost ne znam. Ovako ulijeva povjerenje, ali nisam ga imao 10 godina pa ne mogu ništa reći.

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Hvala na informacijama. Nisam ga vozio, idem ga danas pogledati. Ovo što si naveo su mi sve razlozi više da ga kupim. Reci mi još jesi imao iskustva s servisom i rezervnim djelovima, kakve su tu cijene?

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

E to ti na zalost ne znam. 

E da, jos jedna zamjerka je infotainment. Ne trza, ni slicno, ali se koristi na touch i nije najbolje organziran. Steta sto nemaju kontrole kao Audi, to je izvrsno. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice