Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.671
|
čitano: 27.675.909
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
MinecraftOnly kaže...

Može preporuka televizoru za 2500-2800 kn koji bi služio za gledanje filmova? Veličina 32'' ili više.

Može biti SMART, no kvaliteta slike je najbitnija. Philips ne dolazi u obzir.

S obzirom da su prioritet filmovi ja bi isao na ovaj 40" TCL sa VA panelom.

Matozan kaže...
Matozan kaže...
garfield1 kaže...
Matozan kaže...

Molim preporuku za FULL HD TV do 2.800-3.500 kn, (za roditelje u mirovini) za gledanje MaxTV-a (razne sapunice i nogomet),

sa što dužom garancijom, da zamijeni stari Vivax CRT TV.

Smart TV nije nužan, ionako imaju Internet sa samo 4 Mbit/s.

Veličina 40", 43" ili čak 49", ako je moguće uopće naći koliko-toliko kvalitetan TV za tako nisku cijenu.

Hoće li idući tjedan/ovaj vikend biti kakvih akcija/popusta prije Božića, jer na crni petak baš i nisam našao nešto povoljno?

Ako ti nije hitno sačekaj do Božica..

Nije hitno, samo je bitno da ga uzmem do idućeg četvrtka, kako bi u petak bio dostavljen na adresu.

Može već unaprijed prijeglog modela TV-a na koje da obratim pažnju? LG, Sony, Samsung,...

I dalje čekam prijedloge, ono što je Garfield1 predložio mi premašuje budget,

jedino ako ulete Božićni popusti (kad će isti početi?), pa uđu i gore navedeni raspon cijena.

A i 5 g. garancije ne bi bio na odmet.

Ovaj Sony je solidna opcija za tu namjenu i za te novce.

13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ponovo Sony televizor KD-55XE9005, 55" na akciji u santa domenica.. 8840 kn.. koliko sam skužio popust traje ovaj vikend.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
geronimo4661 kaže...
MinecraftOnly kaže...

Može preporuka televizoru za 2500-2800 kn koji bi služio za gledanje filmova? Veličina 32'' ili više.

Može biti SMART, no kvaliteta slike je najbitnija. Philips ne dolazi u obzir.

S obzirom da su prioritet filmovi ja bi isao na ovaj 40" TCL sa VA panelom.

Hvala na preporuci.

A može preporuka televizora za dnevnu sobu koji nema VA panel?

Treba mi još jedan s širim kutem gledanja. Cjenovni rang je isti.

Potpis
13 godina

Jel imate kakva iskustva sa android tv-om?

Koristio bi ga vecinom za gledanje videozapisa sa yt-a i vjerojatno bih instalirao kodi.

Jel bolje kupiti običan tv i onda neki android box ili je okej i android tv?

Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.[121119962015]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
res03pem kaže...

Jel imate kakva iskustva sa android tv-om?

Koristio bi ga vecinom za gledanje videozapisa sa yt-a i vjerojatno bih instalirao kodi.

Jel bolje kupiti običan tv i onda neki android box ili je okej i android tv?

Zavi koji rang televizora češ kupit..Jer na višim rangima, radi nešto bolje zbog boljeg Chipseta  boljih procesora i Softwera.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.12.2017 15:40 (garfield1).
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Izbor za kupnju tv-a mi se suzio na ova dva:

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-43xe7077-4k.aspx

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-panasonic-tx-40ex603e.aspx

Pa bih molio za savjet, kut gledanja nebi bio veliki, pa me interesira dali bi bilo problema kod Panasonica ako ga netko ima.

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

moze li mi netko pomoci u odabiru, jeli ovo dobar TV

https://www.ekupi.ba/TOSHIBA-TV-LED-32W1753DG-HD-Ready-32-366831.aspx

inace cijena tu je izrazena u konvertibilnim markama, u kunama to je oko 1600 kuna

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
10 godina

kak mi na XE9005 nekad slika uz football mode bolja nego bez njega ? Ti mater pa vec 2 tjedna nemrem nac kombinaciju postavki najbolju. Stalno preriktavam pol toga ...sad gledam dunkirk i ko da na kraju bolje izgleda sa tim šitom upaljenim.A sa druge strane pol ih govori da se to ne pali. Korisnici istog modela slusam vas ?

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
sseennoonn kaže...

kak mi na XE9005 nekad slika uz football mode bolja nego bez njega ? Ti mater pa vec 2 tjedna nemrem nac kombinaciju postavki najbolju. Stalno preriktavam pol toga ...sad gledam dunkirk i ko da na kraju bolje izgleda sa tim šitom upaljenim.A sa druge strane pol ih govori da se to ne pali. Korisnici istog modela slusam vas ?

Ovdje imaš postavke za taj model.

Picture modeStandard

Backlight12

Contrast95

Brightness49

Colour saturation48

Colour temperatureNeutral

Tint / HueR3

Sharpness60

Auto Picture Mode auto
Gamma 0
Black Adjust med
Adv. Contrast Enhancer off
Auto Local Dimming med
X-tended Dynamic Range med
Adv. Color Temperature max/0
Live colour low
Reality Creation auto
Random NR auto
Digital NR auto
Smooth Gradiation low
Film Mode high
HDR Mode auto
HDMI Video Range auto
Colour Space auto

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.12.2017 16:37 (garfield1).
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Odlučio se na kraju ipak za sonya xe9005, i mogu reć da sam oduševljen. Android radi dobro, po recenzijama kritiziraju daljinski, meni je čist ok, slika perverzija.

Ako se netko nećka oko njega nema si kaj mislit

8 godina
neaktivan

Pozdrav. Molim pomoć oko odabira tv.za nase programe i ps4pro. 

Sony kd55xe8505

Panasonic tx58dx700e

ili malo skuplji

Panasonic tx50ex780e

Samsung oe55o6famtxxh

Sony kd55xe9005

Koji mi preporucate,nikako da se odlucim.dali mi je dovoljan od prva dva jeftinija ili da se stisnem jos malo pa jedan od ova tri? Ovaj samsung mi je nepoznat,to je prva serija pa neznam sta napraviti. Unaprijed zahvaljujem!

0 0 hvala 0
10 godina
Zimski promatrač kaže...

Sony kd55xe8505

Panasonic tx58dx700e

ili malo skuplji

Panasonic tx50ex780e

Samsung oe55o6famtxxh

Sony kd55xe9005

Koji mi preporucate,nikako da se odlucim.dali mi je dovoljan od prva dva jeftinija ili da se stisnem jos malo pa jedan od ova tri? Ovaj samsung mi je nepoznat,to je prva serija pa neznam sta napraviti. Unaprijed zahvaljujem!

Preporuka za xe9005 od friškog vlasnika ako se možeš protegnut. SD kanali su iznenađujuće dobri, a PS4 PRO fantazija

14 godina
protjeran
Zimski promatrač kaže...

Sony kd55xe8505

Panasonic tx58dx700e

ili malo skuplji

Panasonic tx50ex780e

Samsung oe55o6famtxxh

Sony kd55xe9005

Ja bi ti preporučio Philips model 7502:) Odličan za sadržaje nižih resolucija, a isto tako i za igre..Mogu ti poslat nešto slika, da malo vidiš..

18 godina

Nemoj ga slusat i uzmi sony eod...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zgadili ste mi ovu temu. Ovaj povise filipsoljubac i vi koji ga stalno napadate. Ne mozes vise ni posteni savjet dobiti. 

Ako i dajete savjete vas par, dajete ih za skupe tv-ove koje većina korisnika nece ni kupiti. Ok. Vaš izbor.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
delta-hawk kaže...

moze li mi netko pomoci u odabiru, jeli ovo dobar TV

https://www.ekupi.ba/TOSHIBA-TV-LED-32W1753DG-HD-Ready-32-366831.aspx

inace cijena tu je izrazena u konvertibilnim markama, u kunama to je oko 1600 kuna

hvala unaprijed

A u tom rangu i ne mozes puno birati a i  vidim da se daje 5 godina garancije tako da je to dobra opcija.

14 godina
protjeran

Večina ljudi ovdje traži televizor za SD i HD sadržaje pa naravno i druge..Danas se zna, da večina televizora može prikazat veoma dobru do odličnu sliku 4K i HDR sadržaja. A ne baš kvalitetnu sliku nižih resolucija:)Pa da malo napišem što je pored panela važno..Veoma važan je odličan procesor:)) Ovdje je riječ o Philips procesoru.

Vizualne nesavršenosti poput šumova i smetnji prisutne su u gotovo svim televizijskim sadržajima. P5 ih ispravlja, smanjujući šumove bez iritantnog zamućivanja slike te eliminirajući gubitak nijansi kroz proširivanje 8-bitne slike u prostor gotovo 14-bitne preciznosti.

Većina sadržaja dolazi u rezoluciji koja je tek djelić onoga što su današnji 4K zasloni sposobni prikazati. Algoritam Detail Enhancer procesora P5 poboljšava ulazni signal transformirajući ga u oštriju Ultra HD sliku. Rezultat je bolje definirana slika veće dubine i izraženije dimenzionalnosti.

10-bitna obrada boja koju koristi većina televizora ograničava moguć raspon boja za prikaz, bez obzira na kvalitetu zaslona. Upotrebom 17-bitne obrade, P5 oslobađa dodatne milijune boja. Zasićenost je živopisnija i intenzivnija, a nijanse kože izgledaju prirodnije.

Šireći kontrastni raspon, P5 svijetle dijelove slike može učiniti svjetlijima, a tamna područja tamnijima. Rezultat je dublja slika na kojoj su očuvani detalji.

Filmske kamere pokrete snimaju brzinom od 24 zasebnih sličica u sekundi. Zbog toga u slučaju brzih pomaka kamere možemo uočiti podrhtavanja koja nisu ugodna oku. P5 između dvije susjedne ubacuje tri dodatne sličice, čime postiže izuzetno uglađen, tečan i prirodan doživljaj gledanja.

0 2 hvala 0
14 godina
protjeran

Nešto slika novog QD Philips modela 8602.

0 1 hvala 0
15 godina
garfield1 kaže...

Večina ljudi ovdje traži televizor za SD i HD sadržaje pa naravno i druge..Danas se zna, da večina televizora može prikazat veoma dobru do odličnu sliku 4K i HDR sadržaja. A ne baš kvalitetnu sliku nižih resolucija:)Pa da malo napišem što je pored panela važno..Veoma važan je odličan procesor:)) Ovdje je riječ o Philips procesoru.

Većina proizvođača će ti isto reći i za svoje procesore. Sony, Panasonic, Samsung imaju horde ljudi koje rade samo na image processing i nema proizvođača koji se izrazito ističe po kvaliteti procesora. Nije P5 ništa bolji od X1 kod Sony ili HCX kod Panasonica...

14 godina
protjeran
zuper kaže...
garfield1 kaže...

Većina proizvođača će ti isto reći i za svoje procesore. Sony, Panasonic, Samsung imaju horde ljudi koje rade samo na image processing i nema proizvođača koji se izrazito ističe po kvaliteti procesora. Nije P5 ništa bolji od X1 kod Sony ili HCX kod Panasonica...

Pa ako kažem pošteno", se može sa tim procesorom, uspoređivat samo Panasonic procesor HCX2 i Sony X1 Extreme..Svi ostali su lošiji:) A dosta važno je, kako su i sami algoritmi posloženi na procesoru, a tu je Philips ove godine odradio svoj posao sa odlikom..A ovdje se lepo vidi sama kvaliteta procesora..Slika odlična na tv signalu, kamoli na 4K ili HDR. Ovdje je govora o modelu 7502.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.12.2017 21:06 (garfield1).
14 godina
protjeran

A ovdje jedan video, gdje se može vidjet šta može Philips televizor:)

0 0 hvala 0
15 godina
SLO HD izgleda odlično i na mom 8 godina starom Sony. A na ovoj 3. slici mi je sumnjiva uniformnost ekrana. Desna strana je dosta svjetlija od lijeve
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
zuper kaže...
SLO HD izgleda odlično i na mom 8 godina starom Sony. A na ovoj 3. slici mi je sumnjiva uniformnost ekrana. Desna strana je dosta svjetlija od lijeve

Što se tiče svjetla, je problem jer pada svjetloba više na jedan dio..Ali takve slike, ti sigurno nemaš na tvom Sonyu.

14 godina
neaktivan

da li je bolje kupiti KD-65XE9305 od KD-65XE9005?

9305 ima iznad i ispod backlight i 1400 cd/m2 i podrzava dolby vision dok 9005 ima direct led 900 cd/m2 i ne podrzava dolby vision

nekako mi mediatekov procedor nr ulijeva povjerenje. kakav je opcenito android tv na sony-ju?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.12.2017 22:55 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Pozz
Sutra prodajem TV iz Peveca ☺️
Ako bih mogla preporuka nekog TV-a 1900-2100Kn isključio za PS4
Širina gdje mi TV dolazi je 86cm.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Prodaješ ili kupuješ?;)
14 godina
protjeran
peace_of_cake kaže...

da li je bolje kupiti KD-65XE9305 od KD-65XE9005?

9305 ima iznad i ispod backlight i 1400 cd/m2 i podrzava dolby vision dok 9005 ima direct led 900 cd/m2 i ne podrzava dolby vision

nekako mi mediatekov procedor nr ulijeva povjerenje. kakav je opcenito android tv na sony-ju?

Pa ako ti nije HDR prioritet, ti je bolji model XE900. Za informaciju, model xe9300 ti ima svetilnost 751 cd/m2 a model xe9005 oko 520 cd/m2.

18 godina
Garac24 kaže...
Pozz
Sutra prodajem TV iz Peveca ☺️
Ako bih mogla preporuka nekog TV-a 1900-2100Kn isključio za PS4
Širina gdje mi TV dolazi je 86cm.

U tom cijenovnom rangu samo gledaj da ti ima 5 godina garancije, a sliku pogledaj pa odluči koja ti se čini najbolja.

32 VLE 6730 ima dosta dobru sliku u tom cijenovnom rangu, samo ne znam ako još uvijek ima 5g garancije

18 godina

to je minimalno ali peak je oko 1k...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice