Pregrijavanje laptopa i smoceno kuciste PC-a

poruka: 13
|
čitano: 6.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Imam laptop hp 6715b, Evo pojednostavnit cu i skratiti. Laptop star 3 godine, kada sam ga dobio taj laptop je bio nakon pol sata,sat koristenja doslovno vrel. mislio sam ajde to je normalno (prvi puta sam se susreto s laptopom) stavljo sam ga na stol, nekad i na stranicu od kucista, sve je to bilo uredu radio je bucno ventilator je "puhao" na najjace cim bi se instalirao neki program. a danas mi se laptop iskljucuje i dok se ne ohladi 15-20 minuta nezeli se upalit upali se pa ugasi prevrel je, otvorio sam ocistio prasinu sve sam sredio idalje isto. neki savjet?

PC
Evo cudno ali eto -.-' : Prekjucer me stari komp nazivciro povadio sam kkomponente i bacio u smece, a kuciste ThunderMS Blue. izbacio sam ga van ispred kuce i pustio, preko noci pala je sugava kisa i smocila ga. narucio sam nove komponente koje ce mi stic u ponedjeljak, kuciste je osuseno, mene je strah stavljat sad te nove komponente u to kuciste jer je bilo namoceno vodom? dali postoji kakva opastnos da se nesto zakrati ili slicno? hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje laptopa i smoceno kuciste PC-a

Za laptop: morat ćeš ga rastaviti, temeljito očistiti od prašine, a po potrebi i zamijeniti termalnu pastu između procesora i hladnjaka.

PC kućište: ako si 100 % siguran da je sve suho, nemaj brige; ako nisi (tj, ako nema vidljive vlage ali sumnjaš), barem nemoj spajati osvjetljenje prednje stranice na napajanje, kao i prednje USB kabele.

KaeR
16 godina
neaktivan

Jbt kolko te morao nazivcirati da si pobacao komponente u smece i kuciste ostavio pred kucom hahahahahha LOL{#}.

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

prije raskapanja laptopa nabavi si ovo

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1015103

ili neki slični, dosta dobro rashladi

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 19:40 (Wolverine).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Aha dobro susi se jos uvijek i do ponedjeljka ce se susit... jos cu ga fenom ako treba...jer sad vise nemam nista da si kupim novo kuciste... a cuj hahahha digo mi je tlak na tisucu..imao je nekih problema kao naprimjer. odspojim hard spojim ponovo nece palit monitor (vadi sve van stavljaj unutra onda oce) isto tako sta god napravio nedobog pomaknuo ga nogom..i eto ko nebi puko? .
15 godina
neaktivan

Za laptop, pogledaj hladnjak kroz koji ventilator ispuhuje zrak van. Vjerojatno je zacepljen prasinom i morat ces se posluziti s kopresorom ili kompresiranim zrakom u spreju da bi to ocistio.

Za komp: cemu baciti komponente, ako se mogu spasiti i osposobiti. Mozda je neki banalan problem tipa napuhnutih kondenzatora ili kuciste negdje probija. Ako komponente jos uvijek nisu zavrsile na recikliranju, razmisli o donaciji forumasima koji bi pokusali osposobiti racunalo i pokloniti ga onome tko si ne moze priustiti racunalo.

www.dreamteh.com
15 godina
neaktivan
Nažalost o tome niosam razmisljao.. bacio sam ga , a sad je to zavrsilo na deponiju Čistoće... a za laptop sigurno cu pogledat sutra ...
14 godina
neaktivan

Ako nisi siguran za kuciste stavi mu rize pa ce ti izvuci vlagu

Nikola
15 godina
neaktivan
E vidis dobra ideja sad cu istrest 2 kile xD -.-' a neznam cini se suho evo susi se vec 2 dan, al stavit cu rize..ma mene samo zanima za ona smeca sto spajas na plocu: HDD led, power,reset,hd audio, usb-ovi i to... mislim da je suho al opet nisam siguran 100% sutra mi dolaze komponente. valjda ce bit suho sve. -.-'
14 godina
neaktivan

Valjda hoce ako ne bude rizu tako sam i ja imao ali ne na kompu stavio kilu rize i pustio preko noci sljedeci dan riza mekana o mokra

Nikola
15 godina
neaktivan
Evo starci kupili za kucu ceresit stop vlaga, ja sam to sad stavio u komp u kuciste tj. http://stopvlazi.henkel.hr/pictures/ceresitstop.jpg , i nadam se da ce to pomoc a stavit cu i rize jbg.. do sutra ima da bude sve spremno :D
14 godina
neaktivan

pa super :D drzim ti fige

15 godina
neaktivan
Nadam se da ce bit ajde hvala ti :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: