do nedavno kompjuter mi je ko švicarska urica radio (do negdje uskrsa)
kupio sam ga prije 2 i pol godine i sada se greške javljaju dio po dio
komponente
Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz (8 CPUs), ~2.7GHz
Motherboard: Asus rampage II
Memory: 4096MB RAM
Hard Drive: WD Caviar black750 GB
Video Card: ATI radeon 4850 1Gb
Monitor: Samsung SyncMaser T220
Operating System: Windows Vista™ Business 32bit
sadaa prvo su mi se počeli artefakti po ekranu pojavljivati kao na slici dolje
mislio sam da je ekran, netko me uputio da je vjerojatn nešto drugo
promjenio sam izlaz (ima grafička 2 dvi izlaza i spojio sam ekran na drugi) i do nedavno je bio problem riješen
sada 17.06. (nije da je datum bitan) je cijeli otišauo u...
slična stvar samo što su se crvene crte po ekranu pojavljivle i pri ulasku u windowse BSOD
mozgam ja što bi to moglo biti - očistim sve od prašine da nije pregrijavanje i štaja znam što nisam probao i nakraju odalamim kompjuter i radi - izgleda da grafička nema dobar kontakt sa matičnom pa sam ju podbočio sa nečime i sada radi (?!?!?! to mi je stvarno čudno)
ali kada uđem u sustav sada je užasno spor! svaki neki put mi pri paljenju na javlja (matična ima mali lcd koji javlja greške) "DET_DRAM" - zamjenim mjesta modullima memorijskim i opet radi neko vrijeme - ovisno kako su posložene prepoznaje više ili manje memorije (?!?!?!?) sada radim samo na 2gb modulu jer se doima da čak brže radi
možda je problem jer imam trokanalni pro pa mi pri nekim paljecesor a nemam 3 usklaene memorije (2gb + 2x1gb al to nije nikada b io problem mislim znam da ne izvlačim max performanse ali radilo je)
radi 5 sekundi i onda bloka 10 sekundi i tako stalno ponavlja i ništa ne radi a vidim da procesor radi na 20% kapaciteta ako i tolko (stalno bloka a u task manageru nikad niti ne dođe blizu 50% opterećenja niti jedna jezgra)
sada sam u safe modu gdje poprilično dobro radi
starno neznam 16 je radio ko nov a sada i ram i grafika ispor je ko puž i procesor nije iskorišten
neznam ako je itko bio u sličnoj situaciji neka pomogne