Kompjuter - raspad sistema dio po dio

poruka: 9
|
čitano: 3.042
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

do nedavno kompjuter mi je ko švicarska urica radio (do negdje uskrsa)
kupio sam ga prije 2 i pol godine i sada se greške javljaju dio po dio
komponente
Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz (8 CPUs), ~2.7GHz

Motherboard: Asus rampage II

Memory: 4096MB RAM
Hard Drive: WD Caviar black750 GB
Video Card: ATI radeon 4850 1Gb
Monitor: Samsung SyncMaser T220
Operating System: Windows Vista™ Business 32bit

sadaa prvo su mi se počeli artefakti po ekranu pojavljivati kao na slici dolje
mislio sam da je ekran, netko me uputio da je vjerojatn nešto drugo
promjenio sam izlaz (ima grafička 2 dvi izlaza i spojio sam ekran na drugi) i do nedavno je bio problem riješen

sada 17.06. (nije da je datum bitan) je cijeli otišauo u...
slična stvar samo što su se crvene crte po ekranu pojavljivle i pri ulasku u windowse BSOD
mozgam ja što bi to moglo biti - očistim sve od prašine da nije pregrijavanje i štaja znam što nisam probao i nakraju odalamim kompjuter i radi - izgleda da grafička nema dobar kontakt sa matičnom pa sam ju podbočio sa nečime i sada radi (?!?!?! to mi je stvarno čudno)
ali kada uđem u sustav sada je užasno spor! svaki neki put mi pri paljenju na javlja (matična ima mali lcd koji javlja greške) "DET_DRAM" - zamjenim mjesta modullima memorijskim i opet radi neko vrijeme - ovisno kako su posložene prepoznaje više ili manje memorije (?!?!?!?) sada radim samo na 2gb modulu jer se doima da čak brže radi
možda je problem jer imam trokanalni pro pa mi pri nekim paljecesor a nemam 3 usklaene memorije (2gb + 2x1gb al to nije nikada b io problem mislim znam da ne izvlačim max performanse ali radilo je)

radi 5 sekundi i onda bloka 10 sekundi i tako stalno ponavlja i ništa ne radi a vidim da procesor radi na 20% kapaciteta ako i tolko (stalno bloka a u task manageru nikad niti ne dođe blizu 50% opterećenja niti jedna jezgra)
sada sam u safe modu gdje poprilično dobro radi

starno neznam 16 je radio ko nov a sada i ram i grafika ispor je ko puž i procesor nije iskorišten
neznam ako je itko bio u sličnoj situaciji neka pomogne

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja bih rekao da je matična dala svoje :-D

Mislim za artfekte može biti kriva i grafička kartica (zapravo u većini slučajeva i jest), ali i rami kasnije...

Ako imaš da kod nekog ispitaš komponentu jednu po jednu, to bi bilo idealno..

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu
Moj PC  
2 0 hvala 1
18 godina

Ovo su tipični artefakti raspada memorije. 90% da je grafička dala svoje, 10% da je RAM također otišao.

Uzmi bilo kakvu ispravnu PCIE grafičku, ubaci u komp i testiraj RAM sa memtestom.

Grafičku odmah izvadi van i pošalji na reklamaciju. Ako memtest pokaže greške, u isti paket ubaci i memoriju.

I ugodan dan želim :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
2 0 hvala 1
18 godina
neaktivan

i ja sam tako nekako mislio al sada kada sam slobodni rub grafičke podbočijo sa nekom kutijcom radi bez greške
i jel mogu memtest neki iz windowsa jer nemam praznih cd-ocva da spržim memtest86+

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Kompjuter - raspad sistema dio po dio
dantex kaže...

i ja sam tako nekako mislio al sada kada sam slobodni rub grafičke podbočijo sa nekom kutijcom radi bez greške
i jel mogu memtest neki iz windowsa jer nemam praznih cd-ocva da spržim memtest86+

Odi u dućan i kupi jedan, dve-tri kune.

Jesi ti sigurno pogurao grafičku do kraja, majstore? :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 8:21 (Father_Dougal).
16 godina
neaktivan

Kak ti graficka ima lufta? Ona mora fino sjest, lockat se na slot i zaserafiti u zadnji dio kucista... Ne smije ona mrdat, moja toxicica je 10 puta teza/veca/duza od tvoje te mi je kuciste jeftilen i opet je fiksna da ne moze ni mrdnut.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidim da se ovdje ljudi trude sve u 16 pomoci ovom forumasu , ali imam jedno pitanje .

Sta ce ti na takvoj pilani sa 4GB rama 32bitni Windows ?

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je . Trollovi , get a f*ckin' life !!!

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Inace, tockice po ekranu su meni UVIJEK bile kada je bio problem sa grafickom, pregrijavanje ili krepavanje. E sada, ja i dalje sam suglasan sa Ocem da ti grafulja nije sjela do kraja jer smatram da ni u kom slucaju ona moze biti "podbocena" i imati lufta.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

stvarno sam je gurnuo do kraja! sjela je onaj zaštitni mehanizam je uhvatio karticu, zašarafljena je na jednom od dva slota i kućišpte ima neki klik mehanizam zadržanje uz šarafiće na oba slota
stvarno me čudi jer mi je to zadnje palo napamet
i evo sada radi na jednom modulu sa podbočenom grafičkom u normalnom radu (ne safe mode) i sada se sjetio normalno raditi

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice