Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dobro, u tom smislu naše fin.tržište je još uvijek prilično u povojima, možeš samo zamisliti kad bi kod nas krenuli hedgefondovi, šira primjena terminskih ugovora (futures, forwards, swaps) itd. pa to bi s našim mentalitetom bio cirkus..kao da si pračovjeku dao Zippo i kanticu sa gasolinom..

Većim dijelom smo i zbog te nerazvijenosti, uvjetno rečeno, prilično neokrznuti prošli kroz posljednju krizu, naši problemi su više strukturne i sustavne naravi (npr. nepovjerenje u vlastitu valutu) i monetarno-fiskalne politike koja se poništava, odnosno jedna drugoj anulira učinke, pa i eventualne pozitivne.

Makroekonomski se također u mnogočemu nismo maknuli sa osnova iz udžbenika i non-stop se po medijima povlače populizmi tipa jaka kuna, sruši tečaj kune tj. devalviraj (potpuno suprotan (kontrakcijski efekt) učinak u prezaduženim ekonomijama u stranoj valuti), poticanje izvoza (kojeg? gdje je naš forte - u domaćoj proizvodnji?!) i tome slično..

No da se vratim na banke. Na snazi imamo nekoliko zakona kojima  Vlada, odnosno većina u Saboru + kasnije HNB (neovisna institucija!) može na njih djelovati, od popularnog ZOKI-ja (..o kreditnim institucijama), do Zakona o Bankama,..o kreditnim Unijama itd. tako da je veliko pitanje i što je HNB radio svo ovo vrijeme u nekakvoj evaluaciji i procjeni rizika poslovanja komerc.banaka u smislu kreditiranja u francima..Ispada da je priča bila - podijelite Vi ekipi te kredite kad su već navalili zbog niže kamatne stope, valutna klauzula Vam drži leđa, pa šta bude..bude..sami su potpisali, nitko ih ne tjera..

Faith divides us - Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 16:44 (thedream).
17 godina
neaktivan

Ko ce kome, ako ne svoj svome.

http://danas.net.hr/novac/porezni-inspektori-nagovaraju-ugostitelje-na-pocinjenje-prekrsaja

Ako je ovo istina - pa ja ne razumijem sta je u glavi tim ljudima. Kao da se vesele ako ce nekome unistiti izvor prihoda...

They say freak, when you're singled out...
14 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Deus ex machina kaže...

Ko ce kome, ako ne svoj svome.

http://danas.net.hr/novac/porezni-inspektori-nagovaraju-ugostitelje-na-pocinjenje-prekrsaja

Ako je ovo istina - pa ja ne razumijem sta je u glavi tim ljudima. Kao da se vesele ako ce nekome unistiti izvor prihoda...

Skoro pa cijeli je narod takav. Neka te to ne čudi.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
odjavljen

Sebi Deuse. Dok oni ne shvate da ih mi iz privatnog sektora plaćamo, nema tu promjene. Privatni poduzetnik uvijek može otići poslovati negdje drugdje, a netko na državnom proračunu je "zapeo" gdje jest.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan

Ma, sve da ih se placa kroz drzavnog dabra koji nese zlatna jaja - ne kuzim kakvu perspektivu na svijet moras imati u glavi, da ides s namjerom nekome unistiti izvor prihoda, koji je danas jednostavno neophodan za zivot!

Pogotovu - cisto sumnjam da su inspektori malo placeni, tako da nemaju bas nekog razloga biti jalni na ljude oko sebe.

Da se razumijemo, mislim da se red mora uvesti, ali ovo je bas cisti dispet... takve stvari treba sankcionirati najstroze!

17 godina
odjavljen

Neka reda, ali ako je priča istinita, onda to samo pokazuje da u ovakvoj hipotetskoj situaciji (zbog Kaznenog Zakona u Hrvatskoj se ne smije o nikome ništa pisati) imamo nedostatak intelekta u pojedinaca, koji misle da glumljenom i namještenom revnošću namještaju sebi posao i dižu normu. Zapravo režu granu na kojoj sjede. Vjerovao ili ne, ali čak je i malo nereda dobro ako će grana preživjeti.

Uzmimo za primjer babu s kupusom i to kupusom kojeg je pola ubrano u polovici polja u Bosni, jer babi granica ide kroz polje pa je pola šverc, koja u tržišnoj situaciji prijavljuje samo 80% prometa, kako bi dosegla neku razinu za preživjeti troškove. Zatvaranjem babe u zatvor, imaš trošak zatvora, trošak kasnijeg socijalnog slučaja (baba propada tržišno), gubiš porez od prijavljenih 80% i praktički si odrezao proračunu ne samo babin porez na 80% prometa, nego nabio babu na socijalni kolac.

Istovremeno, dok se lokali zatvaraju za 50kn viška u blagajni (kad tupavi konobar manču ne razmijeni, nego sve ubaci u kasu), dok se namještaju zatvaranja poput spomenutog, opraštaju se na stotine milijuna kuna poreznih dugova onima koji bi trebali sjediti u zatvoru na mjestu babe.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 18:09 (Tonči).
17 godina
1domagoj1 kaže...

To je istina, da, jer ekonomija mora rasti, tj. tezi rastu. Nisam ja ni mislio da nema pokrice (mozda sam se nespretno izrazio) nego sam spomenuo da je vise "virtualnog" novca nego fizickog. Za sto ne smatram da je nuzno najbolje rjesenje. Na ovaj nacin ekonomija raste, ali do kad? Jer na kraju, resursi su - ograniceni. Mislim, ja sam s te strane takoder laik, ipak je to jedno izrazito kompleksno podrucje.

Znači sve bi bilo dobro samo da se tih 92% isprinta i posremi u neki podrum ili di već?

Pranja kaže...

Ukinuti sve valute na svijetu i zamijeniti ih sa bitcoinima-problem solved.

I vjerojatno isto popodne ušli u svijet ala Mad Max.

Anyway, jel ikome pomalo smiješno što jedan od najbogatijih ljudi i vlasnik vjerojatno najmoćnije korporacije na svijetu je u Hrvatskoj, a političarima je zanimljiviji Lex Perković zakon, dok novinarima je važnija vijest to što je Milanoviću pukla cijev u stanu?

Da ih novci u glavu pogode, oni ne bi ih uspijeli uhvatiti... Pa da se upucaš na licu mjesta tri puta

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 19:35 (Bukva).
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Znači sve bi bilo dobro samo da se tih 92% isprinta i posremi u neki podrum ili di već?

...

Anyway, jel ikome pomalo smiješno što jedan od najbogatijih ljudi i vlasnik vjerojatno najmoćnije korporacije na svijetu je u Hrvatskoj, a političarima je zanimljiviji Lex Perković zakon, dok novinarima je važnija vijest to što je Milanoviću pukla cijev u stanu?

Da ih novci u glavu pogode, oni ne bi ih uspijeli uhvatiti... Pa da se upucaš na licu mjesta tri puta

Nisam to rekao nigdje.

A moze malo detaljnije o tome koja su to pokrica novca i sl., npr. dok banka zaracuna kamatu, na taj nacin efektivno stvori novi novac kojeg prije nije bilo i tako to? S obzirom da na faksu nemam ekonomije, a znam da si ti na FOI-u studirao (valjda xD).

A tko je taj stricek? Dobre su onda novine kad nisam nigdje vidio tu vijest... HR FTW.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 19:42 (1domagoj1).
17 godina
1domagoj1 kaže...

A tko je taj stricek? Dobre su onda novine kad nisam nigdje vidio tu vijest... HR FTW.

Klik!

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Opa, stricek Google... E, ako makar 5 zastupnika zna tko je Larry Page, skidam im kapu {#}.

14 godina
odjavljen

Ja ne znam što bi vi. Da mu Linić dođe i vuče ga za nogavicu?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
1domagoj1 kaže...

A moze malo detaljnije o tome koja su to pokrica novca i sl., npr. dok banka zaracuna kamatu, na taj nacin efektivno stvori novi novac kojeg prije nije bilo i tako to?

Kad banka zaračuna kamatu, ona ne stvori novac kojega nije bilo. Kamata je renta za posuđeni novac. Kapa platiš mjesečnu stanarinu, vlasnik stana nije dobio stovrio novac kojega nije bilo do tada, niti si mu ti dao novac kojega do prije tog trenutka nisi posjedovao, već se dogodio tok novčanih sredstava - od tebe prema vlasniku stana.

Kada govorimo o pokriću novca to je gospodarstvo iza toga novca (uglavnom, najčešće). Vrijednost samog novca, kao i kod bilo kojeg drugog dobra (novac je univerzalno dobro) određuje potreba i potražnja za njim. Ako je neka valuta jako tražena, njena vrijednost raste. S druge pak strane, ako neke valute ima malo u opticaju, njena vrijednost opet raste. Recimo, iza funta je jaka valuta jer je tražena. Yen je jeftina valuta jer, iako iza nje stoji jako gospodarstvo, sama vlada osigurava da je ponuda veća od potražnje za tom valutom (odnosno, ispravno bi bilo odgovoriti da se potreba i potražnja sijeku u točci u kojoj Yen ima vrijednost koju ima).

Potpuno ista stvar je s bilo kojim drugim dobrom. Ako ima jako puno jabuka na tržnici, njihova cijena pada. Ako Ako je recimo potražnja za šljivama velika (cijena raste), a proizvođač u prodaju pusti dovoljno veliku količinu da se cijena formira na niskoj razini (jeftina cijena) i to će se i napraviti.

Nove novčane jedinice se stvaraju na tržištu rada, ne novčanom sektoru. Svakom novom novčanom jedinicom, vrijednost te jedinice opada (valuta gubi na vrijednosti). Novčane institucije (banke, između ostalih) samo preusmjeravaju novčane tokove. Problem koji je nastao je taj što banke imaju puno više novčanih sredstava od, recimo, industrije i tu onda sve ode k vragu.

Zavšrio sam FOI, ali nisam baš nešto ljubio ekonomiju. Anyway, bacam malo oko na jednu knjigu što mi je bila literatura na faksu (Ekonomija od Samuelsona i Nordhausa) i oni kažu -"Dok tržište može činiti čuda u proizvodnji rastućeg raspona dobara i usluga na učinkovit način, ne postoji nevidljiva ruka  koja bi osigurala da će slobodno tržište stvoriti pravilnu i pravednu raspodjelu dohotka i imovine". I onda ide objašnjenje gdje de facto kažu - dohodak i imovina će uvijek gravitirati prema nekome, a netko će uvijek izvući deblji kraj.

Kada novac nastaje ili se njime posluje, uvijek postoji vrijednost iza njega, nisu to puke brojke. Problem je trenutno, što pri tom nastajanju banke i kompanije uspiju dobiti najveći dio kolača (a efektivno, direktno ne stvaraju dodatnu vrijednost).

17 godina
Pranja kaže...

Da, jer mu je to posao. Ako svi živi diplomati, savjetnici i ostala birokracija nije uspijela uspostaviti kontakt sa Pageom i dogovoriti barem neformalni sastanak, onda koja uopće korist od njih?

18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Kad banka zaračuna kamatu, ona ne stvori novac kojega nije bilo. Kamata je renta za posuđeni novac. Kapa platiš mjesečnu stanarinu, vlasnik stana nije dobio stovrio novac kojega nije bilo do tada, niti si mu ti dao novac kojega do prije tog trenutka nisi posjedovao, već se dogodio tok novčanih sredstava - od tebe prema vlasniku stana.

...

Nove novčane jedinice se stvaraju na tržištu rada, ne novčanom sektoru. Svakom novom novčanom jedinicom, vrijednost te jedinice opada (valuta gubi na vrijednosti). Novčane institucije (banke, između ostalih) samo preusmjeravaju novčane tokove. Problem koji je nastao je taj što banke imaju puno više novčanih sredstava od, recimo, industrije i tu onda sve ode k vragu.

Zavšrio sam FOI, ali nisam baš nešto ljubio ekonomiju. Anyway, bacam malo oko na jednu knjigu što mi je bila literatura na faksu (Ekonomija od Samuelsona i Nordhausa) i oni kažu -"Dok tržište može činiti čuda u proizvodnji rastućeg raspona dobara i usluga na učinkovit način, ne postoji nevidljiva ruka  koja bi osigurala da će slobodno tržište stvoriti pravilnu i pravednu raspodjelu dohotka i imovine". I onda ide objašnjenje gdje de facto kažu - dohodak i imovina će uvijek gravitirati prema nekome, a netko će uvijek izvući deblji kraj.

Kada novac nastaje ili se njime posluje, uvijek postoji vrijednost iza njega, nisu to puke brojke. Problem je trenutno, što pri tom nastajanju banke i kompanije uspiju dobiti najveći dio kolača (a efektivno, direktno ne stvaraju dodatnu vrijednost).

Meh, nikad mi to nece biti jasno. Recimo da imamo zatvoreni sustav u kojem ja imam 5000 necega, a netko drugi ima 10000 necega. Meni treba 6000 da si nesto kupim. Pozajmim od ovoga s 10000 tu jednu tisucu, ali uz kamatu, nebitno koju. Na kraju mu moram vratiti recimo 1100. Pocetno stanje sustava je bilo 15000, konacno stanje je 15100. Meni kao laiku to izgleda kao stvoreni novac. Naravno, ovo je izrazito najgluplja i najjednostavnija situacija.

U principu, znamo sto je problem, znamo (ne znamo?) kako je nastao, sve je otislo k vragu i ne postoji interes da se to rijesi (jer znamo kome pase). Krasno, nema sto.

18 godina
1domagoj1 kaže...
Bukva kaže...

I postoji tek fragment IP adresa dodijeljenih providerima napsram koliko postoji korisnika interneta. Što bi se dogodilo kad bi odjednom svi uređaji na svijetu zatražili IP adresu u istom trenutku?

Općenito novčani sustav teži prema kartičnom poslovanju koje ima zilijune prednosti pred fizičkim novcem. Ali to ne znači da taj "novac" na kartici nema svoje pokriće. 

Zato imamo IPv6. {#}

I NAT-iranje.

Rvat katolik!
14 godina
odjavljen
Bukva kaže...
Pranja kaže...

Da, jer mu je to posao. Ako svi živi diplomati, savjetnici i ostala birokracija nije uspijela uspostaviti kontakt sa Pageom i dogovoriti barem neformalni sastanak, onda koja uopće korist od njih?

A što bi mu ponudili?

Zaraslo zemljište? Visoke poreze i namete? Nezainteresiranu i neobrazovanu radnu snagu?

17 godina
1domagoj1 kaže...

Meh, nikad mi to nece biti jasno. Recimo da imamo zatvoreni sustav u kojem ja imam 5000 necega, a netko drugi ima 10000 necega. Meni treba 6000 da si nesto kupim. Pozajmim od ovoga s 10000 tu jednu tisucu, ali uz kamatu, nebitno koju. Na kraju mu moram vratiti recimo 1100. Pocetno stanje sustava je bilo 15000, konacno stanje je 15100. Meni kao laiku to izgleda kao stvoreni novac. Naravno, ovo je izrazito najgluplja i najjednostavnija situacija.

Pa ako si kupio nešto za 6k, onda nakon kupnje u sustavu će biti 9k. Ako ti trebaš vratiti natrak 6.1k, podrazumjeva se da si kupio nešto što će ti omogućiti da zaradiš tih 6.1k. S obzirom da je ovih 6k otišlo nekuda (znači postoji barem još jedan sustav), ti ćeš prodati dobra ili usluge koje ćeš napraviti od tog stroja / alata / pojave što si kupio i, da, na kraju kad vratiš novac (ako ćeš vraćati tako da ćeš sav svoj dohodak staviti u cilj vraćanja duga sve dok ga ne vratiš) u tvom sustavu će biti 15100 nečega, ali će u nekome sustavu biti 100 nečega manje nego prije si ti kupio to nešto.

17 godina
Pranja kaže...

A što bi mu ponudili?

Zaraslo zemljište? Visoke poreze i namete? Nezainteresiranu i neobrazovanu radnu snagu?

Pa dobro ajde, ne bi bila baš najzgodnija ideja da ga se u Sisak odvede, to se slažem...

18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

A što bi mu ponudili?

Bilo sto vezano uz Google i njegovo poslovanje u drzavi, a i u ovoj regiji.

A sad, sto se nezainteresirane i neobrazovane radne snage tice, nije u redu generalizirati. Vec na ovom forumu se dobar dio ljudi isprofilirao koji su itekako dobri u bransi. Ove godine su nasi osvojili ovu neku nagradicu na Imagine Cupu, pretprosle takoder, tom timu od pretprosle godine je i Gates osobno urucio 75 000 $ (ondasnji Kidnect, sadasnji PeThe - promijenili ime jer im je M$ to toplo savjetovao jer je navodno preslicno brendu Kinect). Imamo odlicne programere koji osvajaju nagrade po olimpijadama, osobno znam par koji sada rade u Facebooku, jednog koji radi u Googleu. Ima ljudi koji su itekako zainteresirani i obrazovani. Ali sto nam to vrijedi kad se drzava svom silom zeli rijesiti takvih ljudi pa isti odlaze van...

Bukva kaže...

Pa ako si kupio nešto za 6k, onda nakon kupnje u sustavu će biti 9k. Ako ti trebaš vratiti natrak 6.1k, podrazumjeva se da si kupio nešto što će ti omogućiti da zaradiš tih 6.1k. S obzirom da je ovih 6k otišlo nekuda (znači postoji barem još jedan sustav), ti ćeš prodati dobra ili usluge koje ćeš napraviti od tog stroja / alata / pojave što si kupio i, da, na kraju kad vratiš novac (ako ćeš vraćati tako da ćeš sav svoj dohodak staviti u cilj vraćanja duga sve dok ga ne vratiš) u tvom sustavu će biti 15100 nečega, ali će u nekome sustavu biti 100 nečega manje nego prije si ti kupio to nešto.

Da, istina. Ali recimo da tom nekome u tom drugom sustavu dam tih 6000. On sad ima 6000 (bio je na 0 npr.), ja imam 0, banka ima 9000. I dalje je to 15000. Ja moram vratiti 6100, znaci moram nesto proizvoditi da bih skupio tih 6100 te ih dao banci. Znaci sustavi su u suficitu 6100. Ali ja moram proizvesti to neko dobro u toj vrijednosti iz nekih resursa. No ti resursi su ograniceni.

Ako bi gledali globalni ekonomski sustav kao zatvoren sustav, on se znaci temelji na ogranicenim resursima. Jednom ce tih resursa nestati (osim ako ne odemo dalje u Svemir, ali recimo da je to zasad SF). Dakle negdje mora postojati gornja granica (ogranicena kolicinom resursa) koliko se neke vrijednosti moze proizvesti. Istina, ti mozes rad pretvarati u novac, ali i taj rad ovisi o resursima, ako nema resursa, nema rada. Kad se dode do nekakvog limita, krah cijelokupnog sustava je neminovan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 21:48 (1domagoj1).
14 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Pa dobro ajde, ne bi bila baš najzgodnija ideja da ga se u Sisak odvede, to se slažem...

Ha-ha-ha. Funny-not. {#}

1domagoj1 kaže...

Bilo sto vezano uz Google i njegovo poslovanje u drzavi, a i u ovoj regiji.

A sad, sto se nezainteresirane i neobrazovane radne snage tice, nije u redu generalizirati. Vec na ovom forumu se dobar dio ljudi isprofilirao koji su itekako dobri u bransi. Ove godine su nasi osvojili ovu neku nagradicu na Imagine Cupu, pretprosle takoder, tom timu od pretprosle godine je i Gates osobno urucio 75 000 $ (ondasnji Kidnect, sadasnji PeThe - promijenili ime jer im je M$ to toplo savjetovao jer je navodno preslicno brendu Kinect). Imamo odlicne programere koji osvajaju nagrade po olimpijadama, osobno znam par koji sada rade u Facebooku, jednog koji radi u Googleu. Ima ljudi koji su itekako zainteresirani i obrazovani. Ali sto nam to vrijedi kad se drzava svom silom zeli rijesiti takvih ljudi pa isti odlaze van...

Skoro sve i jedna tvrtka je pokupila kofere i pobjegla u Srbiju-Srbija je u biti IT središte Balkana.

Znam da sam pretjerao u generalizaciji,ali-Google treba i ljude koji nisi IT branša-naposlijetku,treba i netko čistiti podove u zgradi. Poznajem i ja talentirane pojedince, nekima su i ponuđeni poslovi u Google-u i Facebooku,ali realno-oni će prije otići iz zemlje nego ostati ovdje,zar ne?

18 godina
neaktivan
Pranja kaže...
... Poznajem i ja talentirane pojedince, nekima su i ponuđeni poslovi u Google-u i Facebooku,ali realno-oni će prije otići iz zemlje nego ostati ovdje,zar ne?

Pa to sam i rekao, ne?

14 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

Pa to sam i rekao, ne?

Da, i onda nam ostaje kakva radna snaga? {#}

18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Da, i onda nam ostaje kakva radna snaga? {#}

Pa da, ali ako mi ponudi posao tu doma, prije bih tu ostao nego isao negdje van. Tako da sigurno da bi pojedinci ostali ovdje da imaju takvu priliku.

14 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

Pa da, ali ako mi ponudi posao tu doma, prije bih tu ostao nego isao negdje van. Tako da sigurno da bi pojedinci ostali ovdje da imaju takvu priliku.

Ali kao što rekoh-što Google ovdje dobiva?

18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

E tu dolazimo do politicara, tome oni sluze. Da izmisle, kenjaju, lazu, sto god je potrebno da uvjere firmu da napravi nekakve investicije.

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Poznati hrvatski mozak, koji je po narodnoj predaji glavni izvoz ;-) Zar nisi nikad cuo da su hrvati naspram svih ostalih naroda maheri u svemu?

P.S. Da se razumijemo - salim se samo donekle! Stvar je u tome da u hrvatskoj zaista ima vrlo kvalitetnih informaticara koji, zbog nedostatka kvalitetnih poslovnih ponuda srecu traze vani. Mislim da bi jedan Googleov ofis sa standardima kakve Google postavlja hrvatskoj donio jako puno dobroga.

Iako...realno gledajuci... ovaj u Montrealu ima svega 50-60 ljudi, i pomalo skaliraju... tako da ne znam bas koliko je za ocekivati.

P.S.2 @Domagoj - UK je dosta blizu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 23:26 (Deus ex machina).
14 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

E tu dolazimo do politicara, tome oni sluze. Da izmisle, kenjaju, lazu, sto god je potrebno da uvjere firmu da napravi nekakve investicije.

Pa oni i izmišljaju, kenjaju i lažu-ovome narodu. XD

Deus ex machina kaže...

Poznati hrvatski mozak, koji je po narodnoj predaji glavni izvoz ;-) Zar nisi nikad cuo da su hrvati naspram svih ostalih naroda maheri u svemu?

P.S. Da se razumijemo - salim se samo donekle! Stvar je u tome da u hrvatskoj zaista ima vrlo kvalitetnih informaticara koji, zbog nedostatka kvalitetnih poslovnih ponuda srecu traze vani. Mislim da bi jedan Googleov ofis sa standardima kakve Google postavlja hrvatskoj donio jako puno dobroga.

Iako...realno gledajuci... ovaj u Montrealu ima svega 50-60 ljudi, i pomalo skaliraju... tako da ne znam bas koliko je za ocekivati.

P.S.2 @Domagoj - UK je dosta blizu.

Što nam vrijedi sva ta pamet kada se ne može(ne zna?) iskorisiti?

No mislim da ima istine u toj "izreci" jer da bi se vidio u blatu, biser mora biti velik i sjajan (mora se potruditi i nadjačati sve),zar ne?

13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
1domagoj1 kaže...

Pa oni i izmišljaju, kenjaju i lažu-ovome narodu. XD

A te i takve političare su izabrali Marsovci...Mnogo je kvalitetnih umova u Hr i kod nas u BiH, ali teško je izroniti od ovih koji seru po svemu, a biraju te genijalne političare i najbolji odgovor koji imaju je treba otići vani...Mislim da bi razgovor s psihologom prije dodjele glasačkog prava trebao biti obvezan, ali to je kršenje demokratskih prava...pa znate šta; hebeš tu demokratiju svaka ovca ima pravo glasa...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 0:03 (battery992).
14 godina
odjavljen
battery992 kaže...

A te i takve političare su izabrali Marsovci...Mnogo je kvalitetnih umova u Hr i kod nas u BiH, ali teško je izroniti od ovih koji seru po svemu, a biraju te genijalne političare i najbolji odgovor koji imaju je treba otići vani...Mislim da bi razgovor s psihologom prije dodjele glasačkog prava trebao biti obvezan, ali to je kršenje demokratskih prava...pa znate šta; hebeš tu demokratiju svaka ovca ima pravo glasa...

Hmm, pametni ljudi obično i govore da treba otići van,tako da si se tu zeznuo-ali sa ostalim se slažem.

Doduše,treba ukinuti demokraciju. To je najveće zlo na Zemlji.

13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
battery992 kaže...

Hmm, pametni ljudi obično i govore da treba otići van,tako da si se tu zeznuo-ali sa ostalim se slažem.

Doduše,treba ukinuti demokraciju. To je najveće zlo na Zemlji.

Prvo treba nešto tu pokušati, a ne zabiti glavu u pijesak i čekati da završiš faks i da se ispališ...Uvijek su studenti bili nositelji promjena, a danas su ovce (čast poduzetnoj manjini) koje žive samo po onoj staroj sex, drougs, rock'n roll...Ono kao na mladima svijet ostaje, jadan taj svijet...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice