Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

Kinezi su kao i Rusi, imaju N bogatasa i milijarde sirotinje koja radi za kikiriki. Ja biram Svedjane/Norvezane/Njemce.

Preblizu su nam. Ako potpadnemo pod njih rashebat ćemo i njihove domicilne države.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
odjavljen

Može Australcima? {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Izgleda da je SDP u cijeloj drzavi izgubio busolu: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/273945/Splitski-proracun-pred-kolapsom-Baldasar-odbija-dijeliti-otkaze.html

Kao sto rekoh, prodajte nas njemcima, sve, kompletnu drzavu. Ja prvi potpisujem referendum za to.

Mislim da su ova dva komentara s portala dovoljna:
1. "1800 ljudi na plaći grada.Pa ko je ovde lud,1989 grad Split je imao isti broj stanovnika,bez kompjutora u gradskoj upravi radilo je 150 ljudi."

2. "U Splitu mladi ljudi traže vezu za uhljebljenje u gradskim firmama ili u gradskoj administraciji.Nitko nije lud otvarat svoj biznis,radit od jutra do sutra,plačat sve moguće namete,kazne i radnicima plaće,a na kraju godine zbrojit zaradu manju od običnog činovnika u Banovini koji radi pet dana u tjednu u prosjeku pola sata dnevno,spaja gomile praznika,godišnji odmor,regresi itd." - i to nije samo Split, tako je u cijeloj Hrvatskoj.

Ne, uopce pa ne idemo u pm.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
1domagoj1 kaže...

Ne, uopce pa ne idemo u pm.

Mi smo već tamo, pitanje je samo kuda dalje i može li se potonuti dublje.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

U 3 pm.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Of skroz da moze, samo gledaj kad se HDZ vrati na vlast. {#}

18 godina
1domagoj1 kaže...
mario.L_hr kaže...

Of skroz da moze, samo gledaj kad se HDZ vrati na vlast. {#}

Ma koga to više briga jel,Belji se sad je ionak kasno još malo pa bumo sve porasprodali ili iznajmili i eto onda okači gače na štap.Bitno da smo se nagurali u EU, dajte malo materijala za razbibrigu da se mozak malo odmori kao ovo dole i onda nema frke.{#}Smijeh

http://www.24sata.hr/domace-zvijezde/nives-drpic-u-stiklama-i-kratkoj-haljini-prala-aute-na-benzinskoj-323224

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
18 godina
neaktivan

Mah, vise ni mozak na pasi ne pomaze, a ova vijest mi je samo pokvarila dan. Je da je zenska medu zgodnijima, ali u glavi vakuum i mrak.

Evo bas gledam neke poslove preko student servisa: http://www.sczg.unizg.hr/student-servis/

Pa tu gotovo da nema "normalnih" poslova, samo neka prodaja, usluge, administrativni poslovi... Ajde ima cak jedna ponuda za web dizajnera, jedna ili dvije za sljakerske poslove i jedna za proizvodnju, ovo sve drugo marketing, turizam, ugostiteljstvo i sl. podrucja, nikakva industrija, nikakva proizvodnja... Tuzno. Da, shvacam da je to zbog toga sto je rijec o studentskoj ponudi poslova, ali situacija je nazalost slicna i na drzavnoj razini.

P.S. Kome da posaljem prijedlog za vijest na BOL-u?

14 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

Mah, vise ni mozak na pasi ne pomaze, a ova vijest mi je samo pokvarila dan. Je da je zenska medu zgodnijima, ali u glavi vakuum i mrak.

Evo bas gledam neke poslove preko student servisa: http://www.sczg.unizg.hr/student-servis/

Pa tu gotovo da nema "normalnih" poslova, samo neka prodaja, usluge, administrativni poslovi... Ajde ima cak jedna ponuda za web dizajnera, jedna ili dvije za sljakerske poslove i jedna za proizvodnju, ovo sve drugo marketing, turizam, ugostiteljstvo i sl. podrucja, nikakva industrija, nikakva proizvodnja... Tuzno. Da, shvacam da je to zbog toga sto je rijec o studentskoj ponudi poslova, ali situacija je nazalost slicna i na drzavnoj razini.

P.S. Kome da posaljem prijedlog za vijest na BOL-u?

Uf, neću ni pričati ništa o tim poslovima-jednom sam se prijavio na "prodaju web stranica" i završio na telefonskoj prodaji hebenog tag-a firme na Gooogle mapsu.

Nitko od tih preplaćenih debila u SC-u ne provjerava jesu li ti oglasi pravi.

Naravno,uvijek možeš "postati dio dinamičnog tima HT-a" jer oni uvijek primaju (ali minimalno na 6 mjeseci).

13 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...

Možemo, pravo pitanje  je što ćemo učiniti u vezi toga?

If you have a garden and a library, you have everything you need.
13 godina
protjeran

Hm, "debeli" je lopov? Imaš dokaza ili pišeš na pamet?

On je ratnik, te je bio tamo gdje su meci fijukali, te onda dok su mnogi bili u podrumu kao miševi sakriveni on je ratovao za slododu Hrvatske.

World's Strongest, Sharpest Knives
18 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
tnakir kaže...

Izgleda da je SDP u cijeloj drzavi izgubio busolu: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/273945/Splitski-proracun-pred-kolapsom-Baldasar-odbija-dijeliti-otkaze.html

Kao sto rekoh, prodajte nas njemcima, sve, kompletnu drzavu. Ja prvi potpisujem referendum za to.

Ja sam za Kineze ili Korejce.

Austrijancima, Austrijancima!

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

I za to je sad kriv SDP (i Baldasar)?!

Pošto je on zapošljavao svoje prijatelje i rodjake?!

Samo me interesira kakvi bi komentari bili da Baldasar sad podijeli 1500+ otkaza svim  uhljebima?!

1domagoj1 kaže...

1. "1800 ljudi na plaći grada.Pa ko je ovde lud,1989 grad Split je imao isti broj stanovnika,bez kompjutora u gradskoj upravi radilo je 150 ljudi."

2. "U Splitu mladi ljudi traže vezu za uhljebljenje u gradskim firmama ili u gradskoj administraciji.Nitko nije lud otvarat svoj biznis,radit od jutra do sutra,plačat sve moguće namete,kazne i radnicima plaće,a na kraju godine zbrojit zaradu manju od običnog činovnika u Banovini koji radi pet dana u tjednu u prosjeku pola sata dnevno,spaja gomile praznika,godišnji odmor,regresi itd." - i to nije samo Split, tako je u cijeloj Hrvatskoj.

A kao ,nešto drugačije je bilo u državnoj upravi i ministarstvima?

Zašto raditi kod privatnika ,ako imaš rođu koji će te preporučit šefu?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 20:40 (kizo2703).
18 godina
kizo2703 kaže...
tnakir kaže...

Nije kriv Baldasar zbog sadasnjeg stanja u blagajni, ali ni lokalna vlast, kao ni vlast na drzavnoj razini ne pokusavaju raditi rezove koji su potrebni da bi se stvari pokrenule, vec samo pripremaju teren za iduce izbore. Mislis da ce Split biti bolje za 4 godine sa ovakvim programom? Budemo se tipkali za 4 godine pa cemo vidit.

Da podijeli 1500 otkaza uhljebima, ja bih mu stisnuo ruku, kao i 200 000 Splicana. Onih 10-ak tisuca koji su direktno vezani uz tih 1500 uljeba bi mu vjerovatno spominjalo majku, ali 10 000 vs 200 000, mislim da je sve jasno.

Kizo kaže...

A kao ,nešto drugačije je bilo u državnoj upravi i ministarstvima?

U tome i je problem. Privatnici rade da nahrane drzavnu i lokalnu administraciju. Penzije pokrivamo sa kreditima. Vjerovatno i place. Pokrivamo luksuzna auta, bonuse bez pokrica, vecere glavonja i slicno. Sta kad dodjemo do tocke kad privatnici to ne budu mogli pokrivat? Izmislit ce jos koji porez? Dignit PDV? Kao do sada?
Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Nije kriv Baldasar zbog sadasnjeg stanja u blagajni, ali ni lokalna vlast, kao ni vlast na drzavnoj razini ne pokusavaju raditi rezove koji su potrebni da bi se stvari pokrenule, vec samo pripremaju teren za iduce izbore.

Da podijeli 1500 otkaza uhljebima, ja bih mu stisnuo ruku, kao i 200 000 Splicana. Onih 10-ak tisuca koji su direktno vezani uz tih 1500 uljeba bi mu vjerovatno spominjalo majku, ali 10 000 vs 200 000, mislim da je sve jasno.

Da ,nije kriv ,jel se je dvadeset godina radilo po principu ''poslije mene potop''. (kao uostalom i na državnoj razini)

Čisto sumnjam da bi. Prije bi se opet ''dogodila'' nekakva riva. Ali ,dobro ,možda se varam.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 23:21 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Šta kažeš na današnje vijesti Drago, još uvijek smiješno? {#} Pogledaj ovaj nastup banaka, točno što sam predosjetio/govorio pred koji post kad smo komentirali presudu..

Čista ucjena, sori državo, fak ju..

Gotovo da se može rezimirati ; presudite li (tj. ne Vlada već ovim potezom ugrožena toliko spominjana neovisna sudbena vlast) u korist potrošača odj*bat ćemo vaše državne obveznice i ostale vrijednosne papire, pa se vani (pre)zadužujte skuplje i dalje..

Stoka, ali tako logično i očekivano s njihove strane, meh..{#}

Faith divides us - Death unites us.
18 godina
thedream kaže...

Šta kažeš na današnje vijesti Drago, još uvijek smiješno? {#} Pogledaj ovaj nastup banaka, točno što sam predosjetio/govorio pred koji post kad smo komentirali presudu..

Gotovo da se može rezimirati ; presudite li (tj. ne Vlada već ovim potezom ugrožena toliko spominjana neovisna sudbena vlast) u korist potrošača odj*bat ćemo vaše državne obveznice i ostale vrijednosne papire, pa se vani (pre)zadužujte skuplje i dalje..

Daklem, banke su jace od vlade. Jace od drzave u kojoj posluju. Jace od svih i nitko im nista ne moze. To su htjeli poruciti? Drustvo nam je vrh. Zbilja smo evoluirali. Fuckyeah!

Rvat katolik!
14 godina
odjavljen

Da sam ja Linić, roknuo bi bankama porez na dobit na 75 % pa neka se onda oni hebu.

17 godina
1domagoj1 kaže...

..proizvodnju, ovo sve drugo marketing, turizam, ugostiteljstvo i sl. podrucja, nikakva industrija, nikakva proizvodnja... Tuzno. Da, shvacam da je to zbog toga sto je rijec o studentskoj ponudi .

-upravo su studentservis poslovi bili 'šljakerski' u vrijeme kad se na ovim vukojebinskim područjima nešto radilo (klasični NKV za vrijeme godišnjeg, utovar i slični jednostavni poslovi). Zapravo je to najlogičnije, jer privremenom zaposleniku bez ikakvih kvalifikacija se ne može dati odgovorniji posao. Tako da je i tvoje 'čuđenje' nenormalno... kao pokazatelj koliko smo otišli u 'nenormalnom smjeru..'

kizo2703 kaže...
..

Samo me interesira kakvi bi komentari bili da Baldasar sad podijeli 1500+ otkaza svim  uhljebima?!

..

-što mu je posao? Što je vlada također mogla dolaskom na vlast? Upravo ono zbog čega su dobili glas... Što svatko na svom radnom mjestu treba raditi?

.. ili obrnuto, što ako ne podijeli otkaze onima kojima se otkazi MORAJU dati ako su izmišljena-uhljebljena (ne)radna mjesta? Naravno, podići PDV, režije.. još ima dosta lufta do 100% poreza??

tnakir kaže...
..

..

...

tnakir kaže...
..

Daklem, banke su jace od vlade. Jace od drzave u kojoj posluju. Jace od svih i nitko im nista ne moze. To su htjeli poruciti? Drustvo nam je vrh. Zbilja smo evoluirali. Fuckyeah!

... naravno da su jače. One drže kasicu. Klasična mrkva i batina. Čudim se samo onima koji se čude tome...

Čak ni Merkelica ne može (pitanje koliko hoće) protiv bankarskog lobija, tj pred TV kamerama ''maše prstom'' ali što se poduzelo unazad nekoliko godina? = ništa. Zato imamo cipar, grčku, ... (mala slova, jer se ne odnosi na džavu nego na bankarske transakcije i ''slobodno tržište''). Tim malim slovima dodati leichtenstein, monaco, jersey... Naravno vlasnici su GB, Francuska, Njemačka..  Jednak razlog kao postojanje Guantanama, tj jurisdikcija i leglan način zaobilaženja legalnosti. Dok je tako, nema spasa protiv banaka, odnosno države koje upravljaju cijelom predstavom nemaju razloga to mijenjati osim pred kamerama mahati prstićem..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Želim Vam dobrodošlicu na planet Zemlja. {#}

Banke upravljaju svijetom već malo duže vrijeme.

Ad astra peronospora
18 godina
Bypass kaže...

Ma jasno mi je to bilo, ali nisam znao da banke mogu tako djubretarski odyebati cijelu drzavu i ova im ne moze nista. Ok, drzava vise nema sto izgubit. Ne moze se zaduziti kod ovih banaka, neka im opali porez pa nek tu namakne lovu. Ionako nisu zeljeli dirati banke bas zbog ovakve situacije.

Ocito je da je ovaj (virtualni) financijski sustav debilan i neodrziv. Zar nije moguce kreirati nekakav drugi sustav (paralelan, ali povoljniji od sadasnjeg) gdje bi banke popusile? Pa i prije se financiski sustav rusio na nulu i dizao novi - "bolji"? Ili za to nema interesa?

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
thedream kaže...

Nisu. Država uvijek može problem s bankama riješiti na manje nježan način. Sila Boga ne moli.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
neaktivan
ihush kaže...

-upravo su studentservis poslovi bili 'šljakerski' u vrijeme kad se na ovim vukojebinskim područjima nešto radilo (klasični NKV za vrijeme godišnjeg, utovar i slični jednostavni poslovi). Zapravo je to najlogičnije, jer privremenom zaposleniku bez ikakvih kvalifikacija se ne može dati odgovorniji posao. Tako da je i tvoje 'čuđenje' nenormalno... kao pokazatelj koliko smo otišli u 'nenormalnom smjeru..'

...

Ako pazljivije procitas, vidjet ces da sam napisao: "Ajde ima cak jedna ponuda za web dizajnera, jedna ili dvije za sljakerske poslove i jedna za proizvodnju, ovo sve drugo marketing, [...]" - dakle nisam nista rekao za sljakerske poslove, jer je to normalan studentski posao, dapace cak sam se zacudio i komentirao kako od svih ponuda ima samo jedna ili dvije za takav posao (mislim da je cak u pitanju jedan utovar i jedno slaganje artikala po policama ili sl.) dok su sve ostalo "usluge". A takva je situacija i na drzavnoj razini, svi bi samo pruzali "usluge", od toga drzava ne moze funkcionirati.

Bypass kaže...

Bas to. Nije tako kod nas, vec globalno.

tnakir kaže...

Ma jasno mi je to bilo, ali nisam znao da banke mogu tako djubretarski odyebati cijelu drzavu i ova im ne moze nista. Ok, drzava vise nema sto izgubit. Ne moze se zaduziti kod ovih banaka, neka im opali porez pa nek tu namakne lovu. Ionako nisu zeljeli dirati banke bas zbog ovakve situacije.

Ocito je da je ovaj (virtualni) financijski sustav debilan i neodrziv. Zar nije moguce kreirati nekakav drugi sustav (paralelan, ali povoljniji od sadasnjeg) gdje bi banke popusile? Pa i prije se financiski sustav rusio na nulu i dizao novi - "bolji"? Ili za to nema interesa?

Hehe, naravno da mogu, pa banke u biti i drze cijele drzave u saci. Cak i mocnije drzave od jedne Hrvatske. Jbg. A sto se poreza tice, tu se ne mogu vise sloziti. Udaraju svuda po dzepu poreznih obveznika i malih ljudi, podilaze krupnom kapitalu, e pa sad kad imaju i direktnu ucjenu nek opi*zde po dzepu one koje bi inace i trebalo cijediti ko mokru krpu do zadnje kapi. No nazalost, ako je Linic zbilja rekao da ce se zaduziti vani, onda gubim svaku vjeru u ovu drzavu i ljude koji ju vode. Umjesto da veli, nema veze, puknut cemo mi vama malo (zesceg) poreza pa onda vi fino poslujte, on veli nema veze zaduzit cu se vani {#}, pa mislim, je*ote ako ti ga netko tako podlo zafitilji, a imas mogucnosti vratiti mu itekak, onda mu vrati. S kamatama (kako prikladno {#}).

A gle, da je neodrziv ocito je vec jedno poprilicno duze vrijeme, ako u svijetu imas cca samo 8% stvarnog novca dok su ostalo fiktivne nule i jedinice u bazama podataka, znas da je nesto krivo. Ako su neki ljudi pokusali uvesti zlato kao standard s ciljem da se makne petrodolar, a zavrsili su s metkom u celu, znas da je nesto krivo. Ne, nema interesa za to. Interes nikad nije bio na strani obicnog puka i malog covjeka. Zato mi je ova presuda u prvom redu i bila zapanjujuca.

Ako se globalno puk ne ujedini protiv oligarhije, nema promjena. Jbt, te banke su zasticene kao licki medvjedi, negdje sam procitao da ukoliko u EU dode do masovnog povlacenja love iz banaka zbog panike ljudi i sl., da ce banke stititi vojska i policija te sprijecavati ljude da im se priblize (cak i da je taj clanak bio neki hoax, iskreno me ne bi cudilo da se i u stvarnom scenariju tako nesto napravi). Jer naravno sustav bi u tom slucaju dozivio totalni kolaps, fizicke love je 8% jel, otkud bi onda vratili onih 92%...{#}

18 godina
Tonči kaže...

Nisu. Država uvijek može problem s bankama riješiti na manje nježan način. Sila Boga ne moli.

Mozda neka drzava sa mudima poput Islanda. Ali drzava koju svatko ima u saci (lokalni serifi, razni Sanaderi, Todorici, banke, Crkva etc etc...) tesko da moze ista napravit osim poklonit se i slusati.

1domagoj1 kaže...

A gle, da je neodrziv ocito je vec jedno poprilicno duze vrijeme, ako u svijetu imas cca samo 8% stvarnog novca dok su ostalo fiktivne nule i jedinice u bazama podataka, znas da je nesto krivo. Ako su neki ljudi pokusali uvesti zlato kao standard s ciljem da se makne petrodolar, a zavrsili su s metkom u celu, znas da je nesto krivo. Ne, nema interesa za to. Interes nikad nije bio na strani obicnog puka i malog covjeka. Zato mi je ova presuda u prvom redu i bila zapanjujuca.

Ako se globalno puk ne ujedini protiv oligarhije, nema promjena. Jbt, te banke su zasticene kao licki medvjedi, negdje sam procitao da ukoliko u EU dode do masovnog povlacenja love iz banaka zbog panike ljudi i sl., da ce banke stititi vojska i policija te sprijecavati ljude da im se priblize (cak i da je taj clanak bio neki hoax, iskreno me ne bi cudilo da se i u stvarnom scenariju tako nesto napravi). Jer naravno sustav bi u tom slucaju dozivio totalni kolaps, fizicke love je 8% jel, otkud bi onda vratili onih 92%...{#}

Zasto bi drzava (vojska) stitila privatne firme (banke). Banke su zasticene sa svih strana, a nisu nista drugo nego internacionalna trgovacka korporacija (a trguje novcem). Kakve veze imaju drzave sa njima? Zasto su drzave ulagale lovu (citaj: spasavale) u privatne banke (na pocetku Krize)? Bankama je kriza kada ne ostvare povecanje profita, ne kada posluju u minusu. U Hrvatskoj niti jedna banka nije poslovala sa minusom (pa cak ni drzavna HPB), dok je N firmi propalo. Koji kua? Zasto bi mi to trebali tolerirati?

Na ovom podrucju sam jako tanak, dosta stvari mi nije jasno. Zbilja cu morat procitat neko stivo vezano za ovo (na ovu temu sam citao jedino Engdahlovo Stoljece rata, ali to granici sa ljudima gmazovima u nekim segmentima iako jako fino objasni neke uzroke - posljedice) pa ako mi mozete preporuciti neku knjigu, bio bih zahvalan.

Rvat katolik!
17 godina

Ajmo od osnova - izbite si iz glave ideju o postojanju nekog "fiktivnog novčanog sistema". Svaka vrijednosnica ili bilo koji drugi novčani ekvivalent (pa i sam novac) mora imati svoje pokriće, inače je ništavan. 

Možemo pričati o tome da je novac najskuplje dobro i da moderna ekonomija počiva na novcu i novčanim ekvivalentima i zbog toga novčani sektro ima upper hand nad ostalim granama ekonomije, ali ovo gore što pišete su gluposti. Da 8% novaca ima svoje pokriće, bijeli kruh bi došo cca 100 kuna kod nas.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Ajmo od osnova - izbite si iz glave ideju o postojanju nekog "fiktivnog novčanog sistema". Svaka vrijednosnica ili bilo koji drugi novčani ekvivalent (pa i sam novac) mora imati svoje pokriće, inače je ništavan. 

Možemo pričati o tome da je novac najskuplje dobro i da moderna ekonomija počiva na novcu i novčanim ekvivalentima i zbog toga novčani sektro ima upper hand nad ostalim granama ekonomije, ali ovo gore što pišete su gluposti. Da 8% novaca ima svoje pokriće, bijeli kruh bi došo cca 100 kuna kod nas.

Ne, nego je 8% novca u gotovini, opipljivih novcanica koje mozes spremiti u carapu. Bar tako kaze na tom linku. I da nije 8% nego vise, nije toliko niti bitno. Kad bi svi Hrvati odjednom pohrlili da dignu svu stednju iz svih banaka u Hrvatskoj da li bi te banke mogle svakome isplatiti u gotovini njegovu stednju? Mozda i bi, ali ne vjerujem da bi pristale na to. A globalno ne bi nikako.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 15:59 (1domagoj1).
17 godina

I postoji tek fragment IP adresa dodijeljenih providerima napsram koliko postoji korisnika interneta. Što bi se dogodilo kad bi odjednom svi uređaji na svijetu zatražili IP adresu u istom trenutku?

Općenito novčani sustav teži prema kartičnom poslovanju koje ima zilijune prednosti pred fizičkim novcem. Ali to ne znači da taj "novac" na kartici nema svoje pokriće. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

I postoji tek fragment IP adresa dodijeljenih providerima napsram koliko postoji korisnika interneta. Što bi se dogodilo kad bi odjednom svi uređaji na svijetu zatražili IP adresu u istom trenutku?

Općenito novčani sustav teži prema kartičnom poslovanju koje ima zilijune prednosti pred fizičkim novcem. Ali to ne znači da taj "novac" na kartici nema svoje pokriće. 

Zato imamo IPv6. {#}

To je istina, da, jer ekonomija mora rasti, tj. tezi rastu. Nisam ja ni mislio da nema pokrice (mozda sam se nespretno izrazio) nego sam spomenuo da je vise "virtualnog" novca nego fizickog. Za sto ne smatram da je nuzno najbolje rjesenje. Na ovaj nacin ekonomija raste, ali do kad? Jer na kraju, resursi su - ograniceni. Mislim, ja sam s te strane takoder laik, ipak je to jedno izrazito kompleksno podrucje.

14 godina
odjavljen

Ukinuti sve valute na svijetu i zamijeniti ih sa bitcoinima-problem solved.

18 godina
neaktivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice