Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.196
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Deus ex machina kaže...
skank666 kaže...

Skank... ne mislis li da to lagano spada u teorije zavjere? Mislim - ovo je na rubu Hostela.

gle i ja kažem da je ćudno ali zar isto tako nije ćudno da se ama baš nikakva sranja ne dešavaju na malom prostoru okruženom klubovima i sa jako puno pijanih i nadrogiranih turista. to je ipak malo čudnije.

ona brojka koju sam spomenuo možda i je, kao što sam napomenuo, preuveličana ali opet da se i o samo jednom slučaju radi opet nisi/niti ja o tome ništa službeno pročitao, kužiš?

za 2 smrtna slučaja znamo (mi pažani i novaljci) sa 100% sigurnošću, za pucnajvu na tifonu također a i za onu curicu... nije to rekla kazala. 

zrće je lijepo mjesto gdje se sranja ne dešavaju, gdje je sve puno cica i guzica, party non stop itd. ali daleko je to od istine. party prestaju kad ljudi odu (cca 5-6 sati ujutro) na jedan par cica ti dođe 10-ak pijanih švaba i slovenaca i ne dao bog da se zamjeriš izbacivačima (bilo muško ili žensko)... 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
odjavljen

Eto nam lijepog balkanskog mentaliteta. Sa 19 godina malo djubre si umislilo samo tako sa srednjom zgrnuti lovu. Ljena bitanga.

Za uspjeh su potrebni red,rad i disciplina koje taj mali klošar očito nema.

Kod nas ne bi ni imao posla i visio bi na socijalki.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina

Ajde ne se.ri ga Pranja.

Pa ti si taj koji želi što prije odavde otići i zgrnuti što više love.

Pa on je samo rekao da nije to tako jednostavno, da se puno radi i da lova sama ne pada s neba. 

I osim toga, kakve veze ima fax sa disciplinom, radom? Mislim da je debeli Deus {#} dobar primjer da ne treba imati faks da bi mogao negdje raditi, neka me netko ispravi ako griješim.

Btw, jedva čekam da više odeš u "obećanu zemlju".

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
veliki bebač kaže...

U vezi sa stanovanjem, ima još jedna opcija tj. podopcija kod kuća - montažne kuće.

Kod njih je dobro to što ne treba građevinska i uporabna dozvola nego samo lokacijska. U drvenim montažnim kućama je i zdravije i ugodnije 

Koliko znam, a radim u arhitekturi, za montažne kuće također treba građevinska dozvola/rješenje o uvjetima građenja (ovisno o kvadraturi) što navode i sami proizvođači spomenutih kuća. Ne znam od kuda si izvukao ovu informaciju, ali volio bih kad bi mi linkao nešto pa da podijelim po uredu.

Građevinska kao takva nije potrebna za kuće manje od 400 m2, neovisno o tome jesu li montažne ili ne. Ukratko, montažne i klasične kuće se ne razlikuju ako pričamo o papirima koje trebaš ishoditi.

Kuće od 400m2 ili kuće na zemljištu do 400m2?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

http://www.vecernji.hr/zivot/brodanin-bijelom-svijetu-kanada-nije-obecana-zemlja-clanak-582035

Da se malo osvrnem na miceka. :)

Dakle tip je otišao u Kanadu i nakon godinu dana se vratio s filingom da "to nije obećana zemlja", pa je s novinarima odlučio podijeliti svoja grozna iskustva.

Prvo, teško mu je bilo naći posao, a kad ga je našao radio je u lancu brze prehrane nevjerojatnih 7 sati bez pauze, a da bi stvar bila još gora tek je nakon mjesec dana našao posao u struci. Grozota!

Iz daljnjeg se teksta vidi da je on planirao otići na godinu dana i vratiti se pun ko brod, a kako nije (iako je nešto i uštedio) procijenio je da je Kanada šljuka. Šlag na tortu su i djetinjasti kanađani zbog čega se družio s "dva dečka iz Albanije, s jednim Rumunjom i dečkom iz Nikaragve."

Zanima me koliko će mu trebati da ovdje nađe posao u struci, da nešto uštedi. Al dobro, ovdje su bar ljudi ozbiljniji i zreliji, pa će im se pridružiti u ozbiljnim i zrelim aktivnostima poput češkanja jaja u potrazi za poslom.

P.S. Povrh toga, tip ima 19 godina i u Kanadu je išao izravno iz srednje. Savršeno je kompetentan govoriti o prilikama na kanadskom i hrvatskom tržištu rada te prije svega napraviti vrhunsku analizu jednog i drugog.

---

Prijatelj je u Vankuveru od prije 3 tjedna. Cura i on su našli poslove s plaćom nešto većom od minimalca (za početak) i kaže da si od jedne plaće pokriju najam, režije i hranu. Naravno, ovdje govorim o najosnovnijim namirnicama da ne budu gladni.

To "djetinjasti" se valjda odnosi na ono "nisu prefrigana stoka koja se "snalazi" najčešće na tuđu štetu". To je redovito analiza tipične osobe kakvim na Balkanu ima nešto više, nego na Zapadu, kad naleti na fine ljude kakvih ima vani (naravno da nisu, svi, ali su češći), kojima su neprihvatljive, ali često i neshvatiljive neke ideje koje su ovdje normalne.

Otići sa srednjom školom i ništa ne uštedjeti? Pa da, a što bi? Osim Deusa, poznajem još neke ljude koji su otišli na Zapad; točnije, od 10 poznanika i prijatelja 9 nije u Splitu odavno, a od tih 9, 5 je napustilo državu, što je porazna brojka. Svi oni vani žive mnogo bolje nego ovdje. Većini nedostaju rodbina i prijatelji, ali im je i jasno da se od toga ne živi i da je život dostojan čovjeka bolji od životarenja i međusobnog tješenja.

Nisam otišao vani iz razloga što još uvijek mogu prihvatljivo živjeti ovdje, nedavno sam odbio ponude dviju velikih firmi koje su inače vrh ponude u struci (koje bih instantno prihvatio da se nisam već vezao ovdje) i stalno sam na nekoj vagi, ali ako imate što tamo traže (pogotovo VSS i znanje koje treba iza stajati), svakako je "obećana zemlja" u odnosu na EU plažu i ugostiteljski objekt.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
15 godina
Tonči kaže...

Evo kratkih izvoda iz Zakona:

Članak 104.
Lokacijska dozvola izdaje se za sve građevine osim za zgrade čija građevinska (bruto) površina nije veća od 400 m, zgrade za obavljanje isključivo poljoprivrednih djelatnosti čija građevinska (bruto) površina nije veća od 600 m, te građevine, radove i druge zahvate u prostoru određene pravilnikom iz članka 209. stavka 5. ovoga Zakona.
Članak 209.
(1) Građenju zgrade čija građevinska (bruto) površina nije veća od 400 m i zgrade za obavljanje isključivo poljoprivrednih djelatnosti čija građevinska (bruto) površina nije veća od 600 m, može se pristupiti na temelju pravomoćnog rješenja o uvjetima građenja.
Stručnjak za odmaganje...
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kuće do 400 m2 (bruto površine) trebaju rješenje o uvjetima građenja, a kuće veće od te kvadrature trebaju lokacijsku i građevinsku. Veličina parcele nema veze s tim.

EDIT: Evo, linkao je drug i zakone.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 12:46 (Danny_HR).
14 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Ajde ne se.ri ga Pranja.

Pa ti si taj koji želi što prije odavde otići i zgrnuti što više love.

Pa on je samo rekao da nije to tako jednostavno, da se puno radi i da lova sama ne pada s neba. 

I osim toga, kakve veze ima fax sa disciplinom, radom? Mislim da je debeli Deus {#} dobar primjer da ne treba imati faks da bi mogao negdje raditi, neka me netko ispravi ako griješim.

Ne,ja želim otići odavde i živjeti u normalnoj zemlji među normalnim ljudima,a ne retardima kao što je ta panjina koja je otišla pa se vratila.

I ja isto jedva čekam-ne brini se,poslat ću ti slike.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Čitao sam Malnarove kolumne u Globusu i bio mi je jedan "jači" lik na sceni. Ali nikada mi neće biti jasno što je toliko smješno u emisiji koja se bazira na tome tko će kome prije majku spomenuti...

Nisu bile same psovačine, u njegovoj emisiji je gostovala i široka lepeza svakakvih smiješnih, glupih, ozbiljnih i pametnih ljudi. Budući da je šou bio satira hrvatskog društva, Malnar je dopustio da bude pun infantilnog humora i apsurdnih situacija. Još sad se smijem kad se sjetim da su Ševu znali ostaviti sat-dva da sam sjedi i gleda u kameru.

Uostalom, live nikad nije bio skriptiran ni cenzuriran i ja ne znam jel ikada postojao (ili postoji) šou koji je bio tako otvoren. Psovačine nisu bile cilj šoua, tako su ljudi reagirali kad ih se zaj*bavalo. Bilo je smiješno zato što uživo nije bilo glume.

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
18 godina
Pranja kaže...

1. Ne,ja želim otići odavde i živjeti u normalnoj zemlji među normalnim ljudima,a ne retardima kao što je ta panjina koja je otišla pa se vratila.

2. I ja isto jedva čekam-ne brini se,poslat ću ti slike.

1. Australija - normalna zemlja di je sve zivo otrovno i jedva te ceka ubit. 

2. Idi vise. Ne trebas slat slike. Prezivit cemo {#}

Rvat katolik!
14 godina
odjavljen
tnakir kaže...

1. Ajde ti meni kažei gdje ti tu vidiš nešto ubojito i otrovno:

2. Ma poslat ću slike-barem jednu sa srednjakom.

18 godina
Pero Dinamit kaže...

A čuj, i tamo ima interneta, tako da i dalje nisi siguran {#}

@Pranja - a gdje ti na toj slici vidiš normalne ljude?

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 13:50 (Veliki Brat).
14 godina
odjavljen
Veliki Brat kaže...

A čuj, i tamo ima interneta, tako da i dalje nisi siguran {#}

Naravno da ima interneta:

Pa eto ti ih na slici-zar ih ne vidiš?

17 godina
Pranja kaže...
tnakir kaže...

Gledao sam jednu emisiju na NG i 7 od 10 najotrovnih životinja živi u Australiji. Neke su kopnene a neke morske.

Evo ti neke.

EDIT:

Evo ove biljčice su zahebane. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 13:54 (amater_2).
14 godina
odjavljen
amater_2 kaže...

Gledao sam jednu emisiju na NG i 7 od 10 najotrovnih životinja živi u Australiji. Neke su kopnene a neke morske.

Evo ti neke.

EDIT:

Bio sam u Australiji i nisam naišao niti na jednu od tih životinja.

17 godina
Pranja kaže...
amater_2 kaže...

Evo ti neke.

EDIT:

Bio sam u Australiji i nisam naišao niti na jednu od tih životinja.

A vidi, dobro za tebe da ih nisi našao.

Samo pazi da one ne "nađu" tebe prije.

14 godina
odjavljen
amater_2 kaže...

A vidi, dobro za tebe da ih nisi našao.

Samo pazi da one ne "nađu" tebe prije.

Da,inače su im gradovi puni životinja-čak im i klokani skaču po dvorištu.

18 godina
Pranja kaže...
Veliki Brat kaže...
Pa eto ti ih na slici-zar ih ne vidiš?

Jok, niti jednog. čak niti nenormalnog.

Gledam te!
18 godina
Pranja kaže...

Dobro pa tako nešto ne postoji u HR {#}

I ta jedna slika je dovoljna, sve je takvo tamo. Divno, krasno, savršeno.

Ne mogu da verujem bre {#}

edit: bio mi krivi link {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 14:06 (Pero Dinamit).
17 godina

Pranja vidi se da ti je vrhunac života pruga Sisak - Zagreb. Kod nas je mila što se tiče ljudi. Australija ti je, vjerovo ili ne, multikulturalna zemlja u kojoj ćeš jako jako lako kao stranac nagrebusiti i ima sto puta većih pacijenata nego u nas. Jedino gdje je eventualno problematično područje u RH je krajnji istok države gdje, kad sam zadnji puta bio, morao si paziti da ne zađeš u srpski kafić ili ulicu.

Štoviše, ako u Hrvatskoj misliš da si okružen idiotima i budala, onda je to čisto problem tvoje socijalizacije, a ne problem društva.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 14:18 (Bukva).
17 godina
neaktivan
Dajte ne diskriminirajte Australiju i njene žitelje, kako vas nije sram? Gdje vam je učtivost, kultura i lijepo ponašanje na primjer drugima? Zar vas majka nije naučila da lijepo ponašanje i zlatna vrata otvara?
http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0
14 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Pranja vidi se da ti je vrhunac života pruga Sisak - Zagreb. Kod nas je mila što se tiče ljudi. Australija ti je, vjerovo ili ne, multikulturalna zemlja u kojoj ćeš jako jako lako kao stranac nagrebusiti i ima sto puta većih pacijenata nego u nas. Jedino gdje je eventualno problematično područje u RH je krajnji istok države gdje, kad sam zadnji puta bio, morao si paziti da ne zađeš u srpski kafić ili ulicu.

Štoviše, ako u Hrvatskoj misliš da si okružen idiotima i budala, onda je to čisto problem tvoje socijalizacije, a ne problem društva.

{#}

Tamo su svi stranci.

13 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
veliki bebač kaže...

U vezi sa stanovanjem, ima još jedna opcija tj. podopcija kod kuća - montažne kuće.

Kod njih je dobro to što ne treba građevinska i uporabna dozvola nego samo lokacijska. U drvenim montažnim kućama je i zdravije i ugodnije

Koliko znam, a radim u arhitekturi, za montažne kuće također treba građevinska dozvola/rješenje o uvjetima građenja (ovisno o kvadraturi) što navode i sami proizvođači spomenutih kuća. Ne znam od kuda si izvukao ovu informaciju, ali volio bih kad bi mi linkao nešto pa da podijelim po uredu.

Građevinska kao takva nije potrebna za kuće manje od 400 m2, neovisno o tome jesu li montažne ili ne. Ukratko, montažne i klasične kuće se ne razlikuju ako pričamo o papirima koje trebaš ishoditi.

Isprike, pobrkao sam stvari.

Evo sa jedne stranice: "Kako do vlastite montažne kuće?"

4. Ishođenje potrebnih dozvola

Slijedi birokracija. Svakako ne najugodniji, ali nužan korak. Prema novom Zakonu o prostornom uređenju i gradnji (stupio na snagu 1.10.2007.), za objekte do 400 m2 bruto površine (i poljoprivredne do 600 m2) više nije potrebna Lokacijska i Građevinska dozvola, već predajete zahtjev za Rješenje o uvjetima gradnje u nadležni Ured za graditeljstvo lokalne uprave. Zahtjevu je potrebno priložiti Idejno rješenje u tri primjerka, dokaz da vi kao investitor imate pravo graditi (npr. izvod iz zemljišne knjige), te dokaz o uplaćenoj vodnoj naknadi, komunalnom doprinosu i građevinskoj pristojbi.

Nema akcije bez reakcije
18 godina
neaktivan

Sve pet, samo to nema veze s montažnim kućama. Tako je za sve. :)

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina

Šta je na kraju? Treba li građevinska/lokacijska dozvola za objekte manje od 400m2 ili ne?

17 godina

Pa mario je u par postov gore odgovorio:

Evo kratkih izvoda iz Zakona:

Članak 104.
Lokacijska dozvola izdaje se za sve građevine osim za zgrade čija građevinska (bruto) površina nije veća od 400 m, zgrade za obavljanje isključivo poljoprivrednih djelatnosti čija građevinska (bruto) površina nije veća od 600 m, te građevine, radove i druge zahvate u prostoru određene pravilnikom iz članka 209. stavka 5. ovoga Zakona.
Članak 209.
(1) Građenju zgrade čija građevinska (bruto) površina nije veća od 400 m i zgrade za obavljanje isključivo poljoprivrednih djelatnosti čija građevinska (bruto) površina nije veća od 600 m, može se pristupiti na temelju pravomoćnog rješenja o uvjetima građenja.
18 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Šta je na kraju? Treba li građevinska/lokacijska dozvola za objekte manje od 400m2 ili ne?

Maksimalno pojednostavljeno:

Za kuće do 400 kvadrata radiš samo idejni i dobivaš rješenje o uvjetima građenja. Nakon toga gradiš s tim da na gradilištu trebaš imati glavni projekt, ali ne trebaš ishoditi daljnje dozvole.

Za kuće veće od 400 kvadrata trebaš idejni projekt po kojem dobivaš lokacijsku, a zatim glavni projekt po kojem dobivaš građ. dozvolu. U ovom slučaju na gradilištu moraš imati izvedbeni projekt.

U oba slučaja moraš platiti vodni i komunalni doprinos što ljudi često smatraju troškom građ. dozvole. 

18 godina

Izgleda da je SDP u cijeloj drzavi izgubio busolu: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/273945/Splitski-proracun-pred-kolapsom-Baldasar-odbija-dijeliti-otkaze.html

Kao sto rekoh, prodajte nas njemcima, sve, kompletnu drzavu. Ja prvi potpisujem referendum za to.

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...

Izgleda da je SDP u cijeloj drzavi izgubio busolu: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/273945/Splitski-proracun-pred-kolapsom-Baldasar-odbija-dijeliti-otkaze.html

Kao sto rekoh, prodajte nas njemcima, sve, kompletnu drzavu. Ja prvi potpisujem referendum za to.

Ja sam za Kineze ili Korejce.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
mario.L_hr kaže...
tnakir kaže...

Ja sam za Kineze ili Korejce.

Kinezi su kao i Rusi, imaju N bogatasa i milijarde sirotinje koja radi za kikiriki. Ja biram Svedjane/Norvezane/Njemce.

Rvat katolik!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice