Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.300.939
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
A deset godina... LOL, da. Što se drugoga tiče, mislim da to ne može proći više. Neka im CSS da neki prostor, to sigurno ne može tako ići. Fino radiš na crno i useliš u nekih lijepih 130m2. :) Da prste poližeš.
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina

Potpisujes ugovor na godinu dana, nakon par godina ih izbacis na ulicu i to je to. Nista ti vise ne treba.

Rvat katolik!
12 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Okvir.

Moguce je zivjeti van okvira. Treba se okuraziti i o*ebati okolinu.

Meni se čini da se tu samo mijenja okvir, a ne da se iz njega izlazi.

Deus ex machina kaže...

Ne bih se slozio iz jednog jedinog razloga - kredit donosi sa sobom 'vjeru' u buducnost koja ce biti jednaka sadasnjem stanu, a to je opasno zbog situacija kao sto je primjerice ovaj problem sa kreditima u svicarskim francima. Stvar je u tome da je moderni kapitalisticki sistem nastrojen u korist banki i u korist osobnog vlasnistva, sto znaci da se osoba koja nema ni jedno ni drugo nalazi u vrlo nepovoljnoj poziciji. Iz te pozicije se neces iskopati niti nakon 30 godina, nakon sto isplatis kredit za prvu nekretninu.

Mislim da je jedini nacin da prezivis u ovom svijetu na neki normalan nacin - da ne igras po pravilima, a pravilo je "Posjeduj". Ne moras nuzno krsiti zakon, ali ni toga se ne bi libio. Mislim da je bitno izvuci se iz tog mentaliteta da moras imati nesto svoje, koliko god izgledalo sigurno, jer ta sigurnost je puka iluzija.

Nije jednostavno, ali treba dan za danom pobrinuti se da odigras dobar hand sa kartama koje su ti podijeljene

Pa pretpostavka je naravno da se taj kredit savjesno diže, uz maksimalnu dozu opreznosti. Ove ostale tvoje rečenice su prilično široke, pa ne znam što bih ti konkretno na njih rekao, pomalo njuejđerske. {#}

Parva Diplodocus
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 3:30 (Anonimni_Korisnik_2013).
17 godina
neaktivan
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...
Deus ex machina kaže...

....

Meni se čini da se tu samo mijenja okvir, a ne da se iz njega izlazi.

Deus ex machina kaže...

....

Pa pretpostavka je naravno da se taj kredit savjesno diže, uz maksimalnu dozu opreznosti. Ove ostale tvoje rečenice su prilično široke, pa ne znam što bih ti konkretno na njih rekao, pomalo njuejđerske. {#}

1. OK... sto bi konstituiralo izlazenje iz okvira?

2. Nisu bas pomalo {#} Ja sam ti ko Mesic, okrecem se kako vjetar puse {#} 

Nego da - neovisno o tome koliko si savjestan, banka ce ti ispostaviti standardni ugovor. Oko tog ugovora bas i nema pregovaranja, tako da ti je izbor prilicno binaran - ili hoces, ili neces. Ako hoces, ugovor je tjuniran u korist banke... savjesnost ne moze bas previse pomoci ovdje

P.S. Umrla je legenda Zeljko Malnar {#}

http://danas.net.hr/crna-kronika/u-69-godini-zivota-preminuo-zeljko-malnar

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 5:17 (Deus ex machina).
17 godina
odjavljen

zrće report:

bodycount: 7 

teško je išta provjerit dalje od toga jer se od službenih kanala ništ ne može izvuć. hitna šuti, policija šuti, novine ne istražuju. prevelika lova u pitanju, očito ali to i dalje ne umanjuje činjenicu da je netko negde ostao bez sina/kčeri . OK obiteljska tragedija i još k tome u nekoj stranoj državi ali sranje se desilo tu (više manje svojom krivicom su nastradali, zgaženi, pali sa balkona, sletitli sa quadovima itd) i valjda svi moraju šutit. nije mi jasno zašto, veliki broj ljudi je u pitanju i da je ne znam kakvo osiguranje ne možeš svugdje biti i sve spriječit - to mi je jasno.

ok, ni ovo nije službeno. sve je ovo je rekla kazala ali nek je i pretjerana brojka opet je nekakva brojka o kojoj se šuti. o silovanima ni treba pisat dovoljno je reći da su cestari našli jednu curicu polugolu i odveli je u ambulantu u pagu. i onda došla direktiva da je vozi u hitnu u novalju. 

i onda npr okršaji pištoljima na tifonu, samo ranjeni... izvještaj: bacale se petarde. :/

i zato su vam novaljci protiv zrća. bili vi voljeli ovakvo nešto u svom gradu? sad se ne radi o tragedijama ne prešućivanjem istih? je8iga, sranje se desi i bez zrća.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
odjavljen

Kad, ove godine?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
12 godina
neaktivan
skank666 kaže...

zrće report:

bodycount: 7 

teško je išta provjerit dalje od toga jer se od službenih kanala ništ ne može izvuć. hitna šuti, policija šuti, novine ne istražuju. prevelika lova u pitanju, očito ali to i dalje ne umanjuje činjenicu da je netko negde ostao bez sina/kčeri . OK obiteljska tragedija i još k tome u nekoj stranoj državi ali sranje se desilo tu (više manje svojom krivicom su nastradali, zgaženi, pali sa balkona, sletitli sa quadovima itd) i valjda svi moraju šutit. nije mi jasno zašto, veliki broj ljudi je u pitanju i da je ne znam kakvo osiguranje ne možeš svugdje biti i sve spriječit - to mi je jasno.

ok, ni ovo nije službeno. sve je ovo je rekla kazala ali nek je i pretjerana brojka opet je nekakva brojka o kojoj se šuti. o silovanima ni treba pisat dovoljno je reći da su cestari našli jednu curicu polugolu i odveli je u ambulantu u pagu. i onda došla direktiva da je vozi u hitnu u novalju. 

i onda npr okršaji pištoljima na tifonu, samo ranjeni... izvještaj: bacale se petarde. :/

i zato su vam novaljci protiv zrća. bili vi voljeli ovakvo nešto u svom gradu? sad se ne radi o tragedijama ne prešućivanjem istih? je8iga, sranje se desi i bez zrća.

Šta ti piješ i ja bi to..... frende moj 

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Kad, ove godine?

ovi poginuli, da. sad kad je hideout festival bio. 15 000 engleza  na otoku. točnije, od luna do paga po apartmanima... 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
odjavljen
Igipeja kaže...

Šta ti piješ i ja bi to..... frende moj 

što ti nije jasno?

18 godina
skank666 kaže...

ovi poginuli, da. sad kad je hideout festival bio. 15 000 engleza  na otoku. točnije, od luna do paga po apartmanima... 

Čudno da nema ništa o tome, pa barem bi ona žutila od 24časa i indexa pisala o tome.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
12 godina
neaktivan

Šta pričaš ti?

17 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...
skank666 kaže...

Čudno da nema ništa o tome, pa barem bi ona žutila od 24časa i indexa pisala o tome.

čudno je da, to i kažem... ali kad ne želiš nikakav negativan publicitet. ljudi koji to govore nisu neki bezveznjaci (barem ovi što su meni rekli), to su mahom ozbiljni ljudi.

12 godina
neaktivan

Pfffffffff.Say it to me IRL

17 godina
odjavljen

ako imaš što za reći - reci a ako ne - ne trolaj

14 godina
neaktivan
The Man kaže...
Amerika je zakon i ima najljepšu (i najraznovrsniju) prirodu na planetu. To što tamo imaju urbanizirana gradska središta je puno bolje nego ova situacija kod nas di je sve raštrkano i čovjek svugdje živi i zagađuje. Nisam bio osobno tamo, ali gledao sam na tisuće fotki od poznanika koji su prošli (koliko su mogli) tu zemlju uzduž i poprijeko. Prvo i osnovno, to vam je fantazija kontinent za sve koji vole netaknutu (i mega raznovrsnu) prirodu. Naši balkanezi uglavnom odu u neki grad i onda po tome formiraju svoje mišljenje, ali Amerika nije grad, gradova ima svugdje, Amerika je kad sjedneš u rentani SUV i odeš negdje di čovjek inače nije doma s puškom za medvjede kalibra za ubit slona, a navečer se vratiš mado i sjedneš pred PC da uploadaš sliksone na net, a onda na masni burger i shake po izboru ako te veseli. Amerika je izbor, no ljudi ne vole kad im se previše toga nudi, jer onda zatilta mozak i lagano reset buraz. Ljudi vole živjeti pravocrtno i zato bacaju neargumentirani hejt 24/7, a pojma nemaju kako Amerika rula svemire.

Amerika u ♥ always and forever!

Amerika je dobra samo radi dvije stvari....COLoRADO i nacionalnih parkova 

Teško je naći svjetlo, ako ni ne znaš da živiš u mraku
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 13:58 (mali ivica86).
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ljudina i pol. Žao mi je što nisam živio u doba kad su njegove reportaže bile na TV-u, ali ću se uvijek sjećati Noćne more, dokaz da je za zabavnu emisiju bio dovoljan studio s plavom pozadinom, stolom i dobrom ekipom.

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

Skank... ne mislis li da to lagano spada u teorije zavjere? Mislim - ovo je na rubu Hostela.

They say freak, when you're singled out...
18 godina
Deus ex machina kaže...

A šta češ cigarete su ga dotukle na kraju, kao i mnoge druge ljude kaj se može ništa kako si posiješ tak i žanješ na kraju.S obzirom da smo u ovoj temi slobodno se može reč, fala mu za to jer je mnoge ljude zajedno sa svojim otkačenim društvom natjeral da se upišaju u gače od smjeha.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/filmovi-tv-serije-glazba/nocna-mora-by-zeljko-malnar/50833.aspx

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Da otišao je....

Njegova Noćna Mora, pored humora, davala je prostor raznoraznim tipovima s ulice da pričaju svoje gluposti, te gle čuda ljudima je to bilo zanimljivo, što je samo dokaza da Oliver i Helga su samo proizvod jednog totalitarnog sustava, te  da ljudi dobiju ono što zaslužuju.

Imao je zamljive goste, pogotovo Raos i Schwartz, ali malo ljudi je kužilo njihove spike, njima je bilo lakše kada je pričao Ševa il' Jaran...potonju dvojicu bilo je zanimljivo slušatio jedan tjeda, dva...ali, stalno ne baš...ali, neka ljudi biraju...

...meni još ta njegova Mora bilo dobra iz razloga što je tamo bilo prikazano, ono što se nije smijelo...npr. prvi su pokazivali uratke "četničkih vojnih kamapanja" kaj su ovi sami sebe snimali...tek je kasnije to došlo u jednu emisiju na komercijalnoj televiziji...

..pokušali je slična ekipa pokrenuti ligth verziju Noćne More, ali im baš nije uspjelo.

Željko Malnar je proizvod vremena u kojima je živio, te se nije mirio sa njima, a za sveca nije bio, pa je morao izigravati klauna. Te na taj način drmati ustajale strukture moći i učmalosti.

Eto od Ž. Malnar...

{#}

World's Strongest, Sharpest Knives
17 godina

Čitao sam Malnarove kolumne u Globusu i bio mi je jedan "jači" lik na sceni. Ali nikada mi neće biti jasno što je toliko smješno u emisiji koja se bazira na tome tko će kome prije majku spomenuti...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
neaktivan

U vezi sa stanovanjem, ima još jedna opcija tj. podopcija kod kuća - montažne kuće.

Kod njih je dobro to što ne treba građevinska i uporabna dozvola nego samo lokacijska. U drvenim montažnim kućama je i zdravije i ugodnije živjeti. Primjer Honka kuće, koje su skuplje i kvalitetnije, ima i 95 kvadrata ispod 50k ojra.

Npr. u Zgb zemljište unutar Zet bus mreže, za one koji nemaju auto, jer partner nema auto, kada djeca krenu u srednju,... Zaprešić, prema VG, prema Sesvetskom Kraljevcu, za one koji vole brege i šumu iznad Dubrave, iznad Sesveta...

Primjer Lužan, zadnja stanica Zeta prema Zelini. Zet busom do Sesveta 20 min, 10 do Dubca, tramvajem 35 do Trga. Ili Hžom od Sesveta do Glavnog za 15 min. Za one sa autom zaobilaznica prije Sesveta, Slavonskom do Savske cca 30 km. Zemljište 30k, 40k eura + kuća ispod 100k eura.

Nema akcije bez reakcije
16 godina

Počivao u miru Željko...{#}

18 godina
neaktivan
veliki bebač kaže...

U vezi sa stanovanjem, ima još jedna opcija tj. podopcija kod kuća - montažne kuće.

Kod njih je dobro to što ne treba građevinska i uporabna dozvola nego samo lokacijska. U drvenim montažnim kućama je i zdravije i ugodnije 

Koliko znam, a radim u arhitekturi, za montažne kuće također treba građevinska dozvola/rješenje o uvjetima građenja (ovisno o kvadraturi) što navode i sami proizvođači spomenutih kuća. Ne znam od kuda si izvukao ovu informaciju, ali volio bih kad bi mi linkao nešto pa da podijelim po uredu.

Građevinska kao takva nije potrebna za kuće manje od 400 m2, neovisno o tome jesu li montažne ili ne. Ukratko, montažne i klasične kuće se ne razlikuju ako pričamo o papirima koje trebaš ishoditi.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 23:23 (Danny_HR).
17 godina
Danny_HR kaže...
veliki bebač kaže...

Kod njih je dobro to što ne treba građevinska i uporabna dozvola nego samo lokacijska. U drvenim montažnim kućama je i zdravije i ugodnije 

Koliko znam, a radim u arhitekturi, za montažne kuće također treba građevinska dozvola/rješenje o uvjetima građenja (ovisno o kvadraturi) što navode i sami proizvođači spomenutih kuća. Ne znam od kuda si izvukao ovu informaciju, ali volio bih kad bi mi linkao nešto pa da podijelim po uredu.

Građevinska kao takva nije potrebna za kuće manje od 400 m2, neovisno o tome jesu li montažne ili ne. Ukratko, montažne i klasične kuće se ne razlikuju ako pričamo o papirima koje trebaš ishoditi.

Danny, vjerovatno je zamjenio "lokacijska" sa rješenjem o uvjetima gradnje koje se izdaje za kuće do 400m2.

Jbg. ljudi ne rade u toj branši i nije im za zamjeriti.

18 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Jbg. ljudi ne rade u toj branši i nije im za zamjeriti.

Ma naravski.

Ugl. isto je radio netko montažnu ili klasičnu kuću. Razlika u cijeni postoji, ali to nema veze s papirima.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
14 godina

Što kažete na ovu fotku? Kako se danas mladež lijepo provodi {#}

Na santimetar do masovnog silovanja...

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
18 godina
neaktivan

http://www.vecernji.hr/zivot/brodanin-bijelom-svijetu-kanada-nije-obecana-zemlja-clanak-582035

Da se malo osvrnem na miceka. :)

Dakle tip je otišao u Kanadu i nakon godinu dana se vratio s filingom da "to nije obećana zemlja", pa je s novinarima odlučio podijeliti svoja grozna iskustva.

Prvo, teško mu je bilo naći posao, a kad ga je našao radio je u lancu brze prehrane nevjerojatnih 7 sati bez pauze, a da bi stvar bila još gora tek je nakon mjesec dana našao posao u struci. Grozota!

Iz daljnjeg se teksta vidi da je on planirao otići na godinu dana i vratiti se pun ko brod, a kako nije (iako je nešto i uštedio) procijenio je da je Kanada šljuka. Šlag na tortu su i djetinjasti kanađani zbog čega se družio s "dva dečka iz Albanije, s jednim Rumunjom i dečkom iz Nikaragve."

Zanima me koliko će mu trebati da ovdje nađe posao u struci, da nešto uštedi. Al dobro, ovdje su bar ljudi ozbiljniji i zreliji, pa će im se pridružiti u ozbiljnim i zrelim aktivnostima poput češkanja jaja u potrazi za poslom.

P.S. Povrh toga, tip ima 19 godina i u Kanadu je išao izravno iz srednje. Savršeno je kompetentan govoriti o prilikama na kanadskom i hrvatskom tržištu rada te prije svega napraviti vrhunsku analizu jednog i drugog.

---

Prijatelj je u Vankuveru od prije 3 tjedna. Cura i on su našli poslove s plaćom nešto većom od minimalca (za početak) i kaže da si od jedne plaće pokriju najam, režije i hranu. Naravno, ovdje govorim o najosnovnijim namirnicama da ne budu gladni.

17 godina
neaktivan
To Rojs faco, ljubim te u tu glavu ćelavu. NEMA PREDAJE! (nadam se da će namazat onog ljigavog Božidara svojom XXL šakom kad se sretnu)

http://www.index.hr/vijesti/clanak/rojs-nova-prepreka-vladinom-planu-davanja-autocesta-u-koncesiju-nek-drzava-prvo-plati-onima-koji-su-ih-gradili/688251.aspx
http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0
15 godina
protjeran
The Man kaže...
To Rojs faco, ljubim te u tu glavu ćelavu. NEMA PREDAJE! (nadam se da će namazat onog ljigavog Božidara svojom XXL šakom kad se sretnu)

http://www.index.hr/vijesti/clanak/rojs-nova-prepreka-vladinom-planu-davanja-autocesta-u-koncesiju-nek-drzava-prvo-plati-onima-koji-su-ih-gradili/688251.aspx

Faco?? Ta lopovčina jedna ljigava? Vozač autobusa koji se obogatio za ne znam koliko destaka milijuna eura preko noći? Ilegalni graditelj.

I sad traži novce za vojsku? Od kad vojska ima komercijalne ugovore sa državom?

Očito čelavi želi namaknuti još kojih 100 milijuna kuna u džep pa galami. Fuj.

Ad astra peronospora
13 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

http://www.vecernji.hr/zivot/brodanin-bijelom-svijetu-kanada-nije-obecana-zemlja-clanak-582035

Da se malo osvrnem na miceka. :)

Dakle tip je otišao u Kanadu i nakon godinu dana se vratio s filingom da "to nije obećana zemlja", pa je s novinarima odlučio podijeliti svoja grozna iskustva.

Prvo, teško mu je bilo naći posao, a kad ga je našao radio je u lancu brze prehrane nevjerojatnih 7 sati bez pauze, a da bi stvar bila još gora tek je nakon mjesec dana našao posao u struci. Grozota!

Iz daljnjeg se teksta vidi da je on planirao otići na godinu dana i vratiti se pun ko brod, a kako nije (iako je nešto i uštedio) procijenio je da je Kanada šljuka. Šlag na tortu su i djetinjasti kanađani zbog čega se družio s "dva dečka iz Albanije, s jednim Rumunjom i dečkom iz Nikaragve."

Zanima me koliko će mu trebati da ovdje nađe posao u struci, da nešto uštedi. Al dobro, ovdje su bar ljudi ozbiljniji i zreliji, pa će im se pridružiti u ozbiljnim i zrelim aktivnostima poput češkanja jaja u potrazi za poslom.

P.S. Povrh toga, tip ima 19 godina i u Kanadu je išao izravno iz srednje. Savršeno je kompetentan govoriti o prilikama na kanadskom i hrvatskom tržištu rada te prije svega napraviti vrhunsku analizu jednog i drugog.

---

Prijatelj je u Vankuveru od prije 3 tjedna. Cura i on su našli poslove s plaćom nešto većom od minimalca (za početak) i kaže da si od jedne plaće pokriju najam, režije i hranu. Naravno, ovdje govorim o najosnovnijim namirnicama da ne budu gladni.

slažem se...da tip ima 30-35-40 godina i bez posla godinu - dvije  i da je istim sistemom otšao tamo i radio isti posao, bio bi super sretan i sigurno bi još i zaradio i nahvalio Kanadu...al takvi balavci kao taj iz članka nemaju pravu percepciju stvarnosti pa je mislio kak će za 6 mjeseci ima bar 30 000-50 000 dolara i ovdje doć ko lord kupit i bemburu od 750 konja!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 9:32 (zlatkor).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice