Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.564
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Zamolio sam Bugovce da malo prokomentiraju ova 2 videa: 

i nitko ni riječ. {#} 

15 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
Tawals kaže...

Zamolio sam Bugovce da malo prokomentiraju ova 2 videa: 

i nitko ni riječ. {#} 

Znaci kada netko zeli da tema zamre samo stavi ova 2 vide i zamoli forumase da ih komentiraju. {#}

18 godina

Falio si topic. Ovo ide u teorije zavjere. U ovoj temi serremo po svima :)

Pogotovo po pijederima, crkvi, politici itd... Mi tu zapravo ne volimo nikoga!! :P 

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 23:07 (tnakir).
17 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Zamolio sam Bugovce da malo prokomentiraju ova 2 videa: i nitko ni riječ. {#} 

Evo jedne, a to su dvije riječi, man that sucks..

Čak sam i pregledao prvi klip. Bedasto, pretenciozno, glupavo složeno, štivo za modru lastu.. Glavno da se na početku qurči kako se osloboditi ropstva, a odgovor i način je 'probudite se'. I floydi u pozadini. Flashback u 70-te.. Nije funkcioniralo onda, neće ni danas. Taj smo film već gledali, seljačina ima više..

Mani se ćorava posla ili nađi neki bolji filmić. Ovo je već viđeno zilion puta u puno boljoj varijanti. A kako tek autor vješto skače iz prizora s čimpanzama u ljudsko ropstvo..

16 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Falio si topic. Ovo ide u teorije zavjere. U ovoj temi serremo po svima :)

Pogotovo po pijederima, crkvi, politici itd... Mi tu zapravo ne volimo nikoga!! :P 

Ovo je svih 784 strana, sročeno u 4 rečenice. Mislim da nebre bolje/jednostavnije od ovog...

Kak bi definirao ŠIRE?, Frend: Bočno dulje (c) Highway Star
18 godina

Danas sam bio u PU zagrebačkoj vaditi pasoš, i to onaj užurbani, u roku od 48 sati i po 200 kuna skupljoj tarifi. Vadi se na šalteru 8, tzv. žurni šalter. Čekao sam šest sati, a jedan do mene je čekao osam sati, od 10 ujutro. Za_ebavali smo se da imamo sreće da je žurni, jer da nije... 

Prvo, fora je što moraš izvaditi onaj broj. Međutoa, koji je smisao tog broja? Na ulazu u dvoranu imaju reklamni plakat kraj onog stroja što timbrava te brojeve na kojem piše "Ne čekajte u redu, izvadite broj!", ali to je totalna laž, dreck, smrad smrti dna gube jer ti taj broj ne znači NIŠTA.

Naime, kako imaju samo jedan aparat za brojeve, a razne šaltere (pasoši, prijava/osobne...) onda su ti brojevi podijeljeni u segmente ovisno o šalteru. Za žurni pasoš su brojevi 350 do 599, pa otpočetka. Kad sam ja došao, dobio sam broj 373. Odem na informacije i vidim da je trenutno aktualan broj 525 i pitam koliko treba čekati, give or take. "Odakle ja znam" ,kaže babac i u pravu je. Brojevi ti tamo ništa ne znače jer nema nikakve ni okvirne organizacije po kojoj bi se moglo zaključiti koliko treba za obradu jednog broja. Neki su sredili pasoš u 10 minuta (ja, kad sam došao na red u manje od 5), a neki su trtljali više od pola sata.

Dakle, tvoj broj ma koliko daleko bio od trenutnog, može se pojaviti za 10 minuta, a može i za 4 ili 8 sati. Ukratko, trebaš čekati u redu jer nema teorije niti okvirno da pogodiš kad će te prozvati.

Dva su babca na šalteru, ali zapravo nikad istovremeno. To se ide na piš pauze sve u 16 - doslovce nakon svake stranke baba se diže i odlazi negdje i nema je 10 minuta. Druga radi, a kad se ona prva vrati, evo ti ove ode negdje. 

Pitao murjaka na informacijama da li mi za sutra vijedi broj koji sam uzeo danas (bio sam siguran da neće stići do mog broja tempom kojim rade, a koji je ekvivalentan samo monumentalnim geološkim procesima), ali sam se zahebao i upotrijebio riječ "resetirati". Naime, pitanje je glasilo: "Da li mi se važi broj od danas i za sutra ili se sve resetira?", na što je blago zarzao i prebacio čačkalicu u drugi kraj usta. Objasnio sam mu na što sam mislio, pa mi je rekao: "Sutra je novi dan!". 

- A šest sati čekanja?

- E moj gospodine, Vani (čuvena strana zemlja Vani) se čeka dva tjedna na pasoš i nitko se ne buni!

- I ja bi rado čekao doma dva tjedna da mi ga pošalju umjesto što ovdje stojim. U kojoj to zemlji - Sjevernoj Abhaziji? - i tu sam ga ponovno izgubio.

Gledali smo se malo pogledima koji su govorili daleko više od riječi, a onda sam dostojanstveno otišao prije nego dobijem po pićci. 

Na koncu se ispostavilo ono s početka, da iako sam imao strašno visok broj, masu je ljudi odustalo i po 20 brojeva je bilo prazno pa sam na kraju nakon samo 6 sati došao na red. Jipiii. Živio žurni šalter. 

Međutim, tolika nonšalantnost prema tuđem vremenu me strašno raspi_dila. Ljudi doslovce provedu čitav dan u policijskoj upravi i nitko od tih debosa nije u stanju organizirati proceduru tako da možeš barem otprilike, unutar sata, planirati kad će biti tvoj red. Doslovce moraš čitav dan biti tamo. 

Po ovakvim stvarima se prepoznaje normalna država od seljačke zajednice budalaša koji bi se igrali države i mašu zastavama i padaju u kliničku depresiju zbog toga što im repka u dalekometnom boćanju za slijepe nije osvojila medalju, a ne padaju u depresiju što je državnu upravu organizirao čovjek s teškom prostrelnom ranom glave i nagnječenjem mozga. 

Mrždnja!

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 17:33 (Drago).
17 godina
neaktivan
Tawals, tu se nema nista pametno za reci. Od pradavnih vremena se zna da su ljudi ovce (osim zanemarivo malog postotka onih koji misle svojom glavom) i da je s njima lako manipulirati, jer podsvjesno zele da ih "nevidljiva ruka" (sudbina) vodi kroz zivot i servira im gotova rjesenja. Radim vec oko 5 godina na jako frekventnom mjestu gdje se susrecem s gomilom raznih ljudi, od poznatih "selebritija" s TV-a, "faca" s glazbene "scene" i politicara, pa sve do stranih diplomata, turista i doseljenika iz gotovo svih zemalja, aktualnih i bivsih sportasa, obicnih gradjana, neobicnih gradjana i svih mogucih (i nemogucih) ljudi. Vjerovao ili ne, ali gotovo svima je zajednicko da (kad nakon nekog vremena podvuces crtu) dominira zbunjenost i otezano snalazenje u svijetu koji ih okruzuje. Jako je malo onih koji znaju gdje idu i sta rade, a vecina je posve izgubljena kao guske u magli i gledaju na svijet poput naivnog djeteta uz neizostavnu postapalicu "aha" i blagi pogled teleci.
http://www.narodni-list.hr/articles/1DGpKjqH-qu
16 godina
neaktivan

Bio sam prije par tjedana u bolnici na kontroli jer sam slomio ruku.

Napokon 3 sata čekanja ulazim kod doktora:

- Jel te boli kad mičeš ruku?

- Ne

- Možeš ići kuć

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 23:41 (cuspajz).
15 godina
protjeran

Kakve crne teorije zavjere? Ljepo je objasnjeno da postoje ljudi farmeri i ljudi "stoka".

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
i_rambo_plache kaže...

Meni je najjače što u garantnom listu za mob piše da garancija ne vrijedi "Ukoliko je prilikom upotrebe mijenjan originalan software [...]". Nije ni čudo onda što se na Froyu vuče još 21% Androidaša. A ekipa iz T-mobilea sigurno ne bi bila presretna kad bi saznali da sam otključao mob. Ali nema veze, sve aplikacije su bile s "originalnog" Marketa (oliti Playa)... To je valjda ok? :D

Kao da ti HP odbije garanciju na laptop jer si na njega stavio Windowse, a on je u originalu dosao sa RedHatom ili nedajboze free dosom :)

Pa ne baš...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
18 godina
Ma dobro, kod rootanja i tih djidji postoji mogucnost brikanja al ono...
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Danas sam bio u PU zagrebačkoj ....

Dobro došli u državnu upravu!! Ali ,bitno je samo da su svi tamo zaštićeni ko' lički međedi ,sindikalno i kaj se radnog mjesta tiče!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
Drago kaže...

Danas sam bio u PU zagrebačkoj vaditi pasoš, i to onaj užurbani, u roku od 48 sati i po 200 kuna skupljoj tarifi. Vadi se na šalteru 8, tzv. žurni šalter. Čekao sam šest sati, a jedan do mene je čekao osam sati, od 10 ujutro. Za_ebavali smo se da imamo sreće da je žurni, jer da nije... 

Prvo, fora je što moraš izvaditi onaj broj. Međutoa, koji je smisao tog broja? Na ulazu u dvoranu imaju reklamni plakat kraj onog stroja što timbrava te brojeve na kojem piše "Ne čekajte u redu, izvadite broj!", ali to je totalna laž, dreck, smrad smrti dna gube jer ti taj broj ne znači NIŠTA.

Naime, kako imaju samo jedan aparat za brojeve, a razne šaltere (pasoši, prijava/osobne...) onda su ti brojevi podijeljeni u segmente ovisno o šalteru. Za žurni pasoš su brojevi 350 do 599, pa otpočetka. Kad sam ja došao, dobio sam broj 373. Odem na informacije i vidim da je trenutno aktualan broj 525 i pitam koliko treba čekati, give or take. "Odakle ja znam" ,kaže babac i u pravu je. Brojevi ti tamo ništa ne znače jer nema nikakve ni okvirne organizacije po kojoj bi se moglo zaključiti koliko treba za obradu jednog broja. Neki su sredili pasoš u 10 minuta (ja, kad sam došao na red u manje od 5), a neki su trtljali više od pola sata.

Dakle, tvoj broj ma koliko daleko bio od trenutnog moža se pojaviti za 10 minuta, a može i za 4 ili 8 sati. Ukratko, trebaš čekati u redu jer nema teorije niti okvirno da pogodiš kad će te prozvati.

Dva su babca na šalteru, ali zapravo nikad istovremeno. To se ide na pish pauze sve u 16 - doslovce nakon svake stranke baba se diže i odlazi negdje i nema je 10 minuta. Druga radi, a kad se ona prva vrati, evo ti ove ode negdje. 

Pitao murjaka na informacijama da li mi za sutra vijedi broj koji sam uzeo danas (bio sam siguran da neće stići do mog broja tempom kojim rade, a koji je ekvivalentan samo monumentalnim geološkim procesima), ali sam se zahebao i upotrijebio riječ "resetirati". Naime, pitanje je glasilo: "Da li mi se važi broj od danas i za sutra ili se sve resetira?", na što je blago zarzao i prebacio čačkalicu u drugi kraj usta. Objasnio sam mu na što sam mislio, pa mi je rekao: "Sutra je novi dan!". 

- A šest sati čekanja?

- E moj gospodine, Vani (čuvena strana zemlja Vani) se čeka dva tjedna na pasoš i nitko se ne buni!

- I ja bi rado čekao doma dva tjedna da mi ga pošalju umjesto što ovdje stojim. U kojoj to zemlji - Sjevernoj Abhaziji? - i tu sam ga ponovno izgubio.

Gledali smo se malo pogledima koji su govorili daleko više od riječi, a onda sam dostojanstveno otišao prije nego dobijem po pićci. 

Na koncu se ispostavilo ono s početka, da iako sam imao strašno visok broj, masu je ljudi odustalo i po 20 brojeva je bilo prazno pa sam na kraju nakon samo 6 sati došao na red. Jipiii. Živio žurni šalter. 

Međutim, tolika nonšalantnost prema tuđem vremenu me strašno raspi_dila. Ljudi doslovce provedu čitav dan u policijskoj upravi i nitko od tih debosa nije u stanju organizirati proceduru tako da možeš barem otprilike, unutar sata, planirati kad će biti tvoj red. Doslovce moraš čitav dan biti tamo. 

Po ovakvim stvarima se prepoznaje normalna država od seljačke zajednice budalaša koji bi se igrali države i mašu zastavama i padaju u kliničku depresiju zbog toga što im repka u dalekometnom boćanju za slijepe nije osvojila medalju, a ne padaju u depresiju što je državnu upravu organizirao čovjek s teškom prostrelnom ranom glave i nagnječenjem mozga. 

Mrždnja!

Kad radiš u fancy časopisu pa ste stalno vani, brzo ga popuniš sa žigovima. Oladite malo s bijelim svijetom, umjesto Las Vegasa trebalo bi otići na IT event u Gospić i od tamo izvještavati.{#}

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
14 godina
Drago kaže...
...

Ja sam tamo išao vaditi osobnu (stara istekla) i vidio more ljudi i taj jedan jedini queue aparatić i izvukao sam listić te usporedio broj na njemu sa onim na onim zaslonom iznad šaltera. Vidio sam da je ogromna razlika i da ću čekati ko ti cijelu jednu smjenu.

Pa sam se fino snašao, došao do cige koji isto vadi osobnu (valjda), ali usto ima broj koji je na redu za 10 min najviše. Fino sam mu ponudio 50 laganih kunića da si zamijenimo listiće - on me pogleda onako u nevjerici, oči mu se zacakle i kaže ushićeno da može. Bio sam na izlaznim vratima za 15 minuta.

Nebi ti ja čekao 6 sati, nema tog boga {#}

EDIT: Isto je i u banci u koju idem u Tratinskoj (ZABA), koliko starčadi ima mila majko! Također odrade jednu stranku i ajmo na Fejs ili na cigaretu i kavicu. A ima sedam (ej 7!) šaltera!

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 1:16 (pr0n_addict).
18 godina
odjavljen
cuspajz kaže...

- Ne

- Možeš ići kuć

Ja sam općenito uvijek kod doktora max 3 min, a u prosjeku cekam 2 sata, ne znam kaj ostali rade unutra, valjda piju kavu ili kaj vec.

http://isvijet.com.hr
18 godina
cuspajz kaže...

- Ne

- Možeš ići kuć

Standard. Kao nedostalje doktora, gužve ogromne, a kada dođeš kod jednoga uvijek je odgovor: - Miruj, nemoj se kretati.

Yebeno, kako se toga nisam sjetio {#}

Naravno, ako ne zna šta ti je, javi da dođeš za tjedan, dva i onda opet sve isto. Ili mu se jednostavno ne da zahebavati s tobom pa te pošalje drugom doktoru. A za radno vrijeme da ni ne govorim...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
17 godina
neaktivan

Internetovi bruje jutros o ovome:

http://www.index.hr/clanak.aspx?category=vijesti&id=621562

Bemti volontiranje

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
18 godina
Šef kaže...

Bemti volontiranje

Pa da bar sta valjaju :)

5x sam im postavija pitanje gdje su rezultati popisa stanovnistva. Jos odgovora nisam dobio.

17 godina
neaktivan
@ tnakir

Meni je moj izvor rekao da ih je pas pojeo.
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

Danas sam bio u PU zagrebačkoj vaditi pasoš, i to onaj užurbani, u roku od 48 sati i po 200 kuna skupljoj tarifi [...]

Trebale bi tete na šalteru nakon predavanja zahtjeva davati doznake za bolovanje da ne bi bilo problema na poslu.

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
5x sam im postavija pitanje gdje su rezultati popisa stanovnistva. Jos odgovora nisam dobio.

Teško im je zbrojit nestale i preminule a da im se uklapa u jednu lijepu finu brojku.

Procjenjujem da nas ima oko ˝dvesta miliona˝.{#}

15 godina
neaktivan
Šef kaže...

Bemti volontiranje

I ja bi tako volontirao :/ 

Nego kako bez natječaja? Kakoo? Zasto bas te osobe? 

agent_riko@me.com
17 godina
neaktivan
Ne znam za vas, ali ako bi imao firmu i ako bi se volonteri pokazali kao dobar izbor, ne vidim razlog zasto ih ne bi primio u stalni radni odnos do penzije.
18 godina
neaktivan
Evo ja bih se prijavio za volontiranje na fejzbuku za 6k kn. Ali to nije sve, uz fejzbukiranje nudim usluge tvitanja i forskveranja besplatno, a kao poseban bonus ubacujem pinteresanje... Nek se nađe.
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
neaktivan

Svirim k...u čitav život a od ZAMP-a nisam ni lipe dobio.

18 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Svirim k...u čitav život a od ZAMP-a nisam ni lipe dobio.

Da sviraš i na instrumentu ne bi baš pretjerano puno dobio. Eto frend dobio 20 kuna od ZAMP-a baš nedavno za prošlu godinu. :)

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
Drago kaže...

A očito nemaš prakse sa našom PU kad te to iznenađuje.

Ja kad idem rješavat' putovnicu ili osobnu dođem, uzmem broj, odem na kavu, popijem kavu, odem kupit' burek, pojedem burek, a ukoliko je ljeto još stignem i do lokalne kurve na malo opuštanje...onda se lijepo vratim u PU i pričekam 20-ak minuta {#}

18 godina

To vezano za PU... ja imam vezu. Mene lijepo uvedu iza saltera, dobijem kavu dok cekam dokumente, pozdravim gospodju i porucim da pozdravi svoje doma i odem doma. 5 minuta :P

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ja u utorak moram radit (produžit) novu dvosobnu i imam neki osjećaj da ću dobit napadaj ludila i slat sve oko sebe u pm ako budem morao par sati čekat unutra.

Ako išta mrzim to je usrano čekanje.

Kad idem svaki mjesec vadit krv to se oduži i na preko 3 sata. Naručen uvijek u 11 sati na red dođem ne prije 11:30 (makar imam broj), izvadi mi krv i onda moram čekat nalaz gustoće (45 min do sat i pol) i onda još čekat doktoricu da mi odredi terapiju (30-45 minuta). Koma!

tnakir kaže...

To vezano za PU... ja imam vezu. Mene lijepo uvedu iza saltera, dobijem kavu dok cekam dokumente, pozdravim gospodju i porucim da pozdravi svoje doma i odem doma. 5 minuta

Imaš koga tu u Ri poznatog pa da me preporučiš za ˝iza šaltera˝? Plaćam dotičnom kavu a ako je dotična može i sladoled:)

Ma trebalo bi napravit nešto onlajn za te dokumente. Uploadaš neki sken slike (propisat minimum dpi ili kako se to već zove), ispuniš online obrazac, internet bankarstvom uplatiš MUP-u pare i nakon par dana ili odeš samo po to ili ti pošalju kurirskom službom.

Nema čekanja a živci na broju:)

15 godina
protjeran
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice