Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.146.559
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/02/16/0304006.html?pos=n1 , ima sigurno nešto istine u tome što kaže ministar, ali ne vjerujem da ih je 100 000 takovih, čisto sumnjam {#} 

I'm from Hollywood
17 godina
Re: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
woodgamesfx kaže...

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/02/16/0304006.html?pos=n1 , ima sigurno nešto istine u tome što kaže ministar, ali ne vjerujem da ih je 100 000 takovih, čisto sumnjam {#} 

Ma seru. Pocevsi od premijerke, do ministara, do tajnika i ko zna koga jos. Nemaju pojma sta rade. Nemaju pojma sto se dogadja. Nemaju pojma kako dalje. Glasajte opet za njih!

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
15 godina
neaktivan

Ma problem u hrvatskom društvu je sve.

Jedino rješenje za mene je:Odseli se u Švedsku.

15 godina
neaktivan
g12356 kaže...

najbolje rješenje je da je se obrubi ogradom, okolo postave tribine, i da se cirkus počinje naplaćivat !

http://pdg.web.cern.ch/pdg/particleadventure/frameless/startstandard.html
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Da Šveđani nas jedva čekaju, ono samo im treba 1-2 milijuna Hrvata , pa da {#}, mi trebamo pljunut u šake i primit se posla .

Kak bi rekel Besni iz serije Gruntovčani : "Kobila Vas za glavu vgrizla, na posel ajte " 

I'm from Hollywood
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
g12356 kaže...

Da Šveđani nas jedva čekaju, ono samo im treba 1-2 milijuna Hrvata , pa da {#}, mi trebamo pljunut u šake i primit se posla .

Kak bi rekel Besni iz serije Gruntovčani : "Kobila Vas za glavu vgrizla, na posel ajte " 

Ma je,tko me prati mitraljezom ga sam oderem u ime Šveđana,išao bih tamo da pobjegnem od hrvata(iako sam i sam to),rodbine i hrvatske a ne da me prate...Vi koji želite ostati ovdje:Sami ste si krivi(kakav narod takva vlast).

18 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Da, bas nas u Švedskoj obozavaju, Skandinavcima je isto vec pun kufer doseljenika.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
g12356 kaže...

Da, bas nas u Švedskoj obozavaju, Skandinavcima je isto vec pun kufer doseljenika.

nije švedska ali sličan primjer kako nas vanka vole...švicarska, tamo uopće nije postojao zakon o bespravnoj gradnji dok nisu naši jazavci doselili...

u biti prvome koji je napravio kuću bez dozvole su poslali psihijatra {#}

15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
g12356 kaže...

Pa neka,ali ja bum se za sebe izborio da me puste...osim toga,u deklaraciji o ljudskim pravima stoji da ako nisam neki terorist da smijem ući.

18 godina
neaktivan
g12356 kaže...
AA-d00d kaže...
g12356 kaže...

Pa neka,ali ja bum se za sebe izborio da me puste...osim toga,u deklaraciji o ljudskim pravima stoji da ako nisam neki terorist da smijem ući.

Nemas se sta izboriti, odes, nadjes posao, dobis drzavljanstvo (neznam sad pojedinosti tocno), standardan postupak kao u vecini zemalja. Ono za sto se trebas izboriti je njihovo postovanje da te ne gledaju ispod oka, posto im se bezbroj puta obilo o glavu da su ih imigranti bezobzirno iskoristili, pogotovo balkanci.

15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
g12356 kaže...
AA-d00d kaže...
g12356 kaže...

Nemas se sta izboriti, odes, nadjes posao, dobis drzavljanstvo (neznam sad pojedinosti tocno), standardan postupak kao u vecini zemalja. Ono za sto se trebas izboriti je njihovo postovanje da te ne gledaju ispod oka, posto im se bezbroj puta obilo o glavu da su ih imigranti bezobzirno iskoristili, pogotovo balkanci.

A gle,briga me dal me gledaju ispod oka,mogu me šta se mene tiče gledati i ispod one stvari ako bum ja tamo bolje živio.A i nije da bum prvo u upoznavanju govorio,e bok,ja sam blakanac...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 17:49 (g12356).
18 godina
neaktivan

A sta ces reci dok upoznas nekoga pa te pita odkud si, "oprostite na naglasku, iz Stavangera sam" :P

16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

A gle,briga me dal me gledaju ispod oka,mogu me šta se mene tiče gledati i ispod one stvari ako bum ja tamo bolje živio.A i nije da bum prvo u upoznavanju govorio,e bok,ja sam blakanac...

Jer to ce biti vrlo tesko vidjeti i bez da ista kazes.

Imaju Skandinavci dosta iskustva s balkancima. I to ne dobrih iskustva. Kad uspijes, nakon godinu-dvije, pronaci nekog prijatelja koji je rodjeni Skandinavac, pitaj ga nek ti prica o divotama srpske, bugarske i _pogotovu_ hrvatske mafije. I nek ti prica kako su 90ih zapali u probleme za koje do tada nisu ni znali da postoje. Kako su se zakoni mijenjali jer postojeci zakoni nisu bili dorasli divljanju nasih naroda...

Pa mu se onda, kad covjek zavrsi pricati, fino nakloni i cestitaj mu sto je dovoljno otvorena uma, i ne sudi svakog pripadnika nekog naroda po onome sto vecina misli.

Meni se doslovce dogodilo... sa frendom Svedjaninom pijem u engleskom baru u Oslu (Andy's Sport pub u centru), oko ponoc i pol je i kod skandinavaca to obicno znaci, ako ne zelis spavati sam nocas, sad kreni u agresivni lov. Netko me zgrabi za dupe, okrenem se, plavusa mi namiguje... pocnemo pricati, u startu je skuzila da imam naglasak, pitala me otkud sam, kad sam rekao "Kroatisk", samo se okrenula i otisla dalje...

Znas ono, iznimka ne cini pravilo, ali...

I am Jack's dubious choice of one-way roads
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
g12356 kaže...

Jer to ce biti vrlo tesko vidjeti i bez da ista kazes.

Imaju Skandinavci dosta iskustva s balkancima. I to ne dobrih iskustva. Kad uspijes, nakon godinu-dvije, pronaci nekog prijatelja koji je rodjeni Skandinavac, pitaj ga nek ti prica o divotama srpske, bugarske i _pogotovu_ hrvatske mafije. I nek ti prica kako su 90ih zapali u probleme za koje do tada nisu ni znali da postoje. Kako su se zakoni mijenjali jer postojeci zakoni nisu bili dorasli divljanju nasih naroda...

Pa mu se onda, kad covjek zavrsi pricati, fino nakloni i cestitaj mu sto je dovoljno otvorena uma, i ne sudi svakog pripadnika nekog naroda po onome sto vecina misli.

Meni se doslovce dogodilo... sa frendom Svedjaninom pijem u engleskom baru u Oslu (Andy's Sport pub u centru), oko ponoc i pol je i kod skandinavaca to obicno znaci, ako ne zelis spavati sam nocas, sad kreni u agresivni lov. Netko me zgrabi za dupe, okrenem se, plavusa mi namiguje... pocnemo pricati, u startu je skuzila da imam naglasak, pitala me otkud sam, kad sam rekao "Kroatisk", samo se okrenula i otisla dalje...

Znas ono, iznimka ne cini pravilo, ali...

Haha,pa dvije godine sigurno nebi trajalo,kad hoću znam biti jako simpatičan,našao bih prve poznate začas,pa makar samo kolege s posla...A ako me budu loše procjenjivali zbog hrvatske mafije ja ću im reći da je to samo jedan od 500 razloga zašto sam i zbjegao od tamo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 18:15 (g12356).
17 godina

Deuse to sa zakonima me podsjeća na one snalažljive balkance u inozemstvu.

Bila je jedna priča da je u Švicarskoj čovjek sagradio kuću na samoj obali jezera, a švicarci nisu tatda imali zakon o bespravnoj gradnji...

Druga priča je bila da se jedan dovitljivi balkanac zaželio janjetine na ražnju no kako u EU nema cijele životinje za kupiti, čovjek je kupio janje u dijelovima i spojio ih žicom.

Ražanj je bio okrenut...

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
15 godina
neaktivan
wyks kaže...

Deuse to sa zakonima me podsjeća na one snalažljive balkance u inozemstvu.

Bila je jedna priča da je u Švicarskoj čovjek sagradio kuću na samoj obali jezera, a švicarci nisu tatda imali zakon o bespravnoj gradnji...

Druga priča je bila da se jedan dovitljivi balkanac zaželio janjetine na ražnju no kako u EU nema cijele životinje za kupiti, čovjek je kupio janje u dijelovima i spojio ih žicom.

Ražanj je bio okrenut...

pogle stranu prije {#}

15 godina
neaktivan

Provjerio sam malo podatke,ispada da većinu kriminala rade imigranti...ali oni iz bliskog istoka i sjeverne afrike.

17 godina
EraserHead kaže...
pogle stranu prije {#}

A inače detaljno čitam ovu temu...{#}

Promaklo...

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Haha,pa dvije godine sigurno nebi trajalo,kad hoću znam biti jako simpatičan,našao bih prve poznate začas,pa makar samo kolege s posla...A ako me budu loše procjenjivali zbog hrvatske mafije ja ću im reći da je to samo jedan od 500 razloga zašto sam i zbjegao od tamo.

Problem u je u tvojem stavu, u kojem mislis da se radi o tebi. Vjeruj mi na rijec - drugacija kultura.

Ja sam trenirao s njihovim traceurima vec drugi tjedan kad sam dosao u Oslo. Prosla su puna cetiri mjeseca, trening od po 3 sata 2-3 puta tjedno, da nismo spomenuli rijec icega drugog osim treninga. Tu i tamo neka posalica. Tek negdje kad je istekao 4 mjesec, kad su se malo opustili, pitali su me gdje radim i kako sam dosao u Oslo i slicno.

Nije stvar u tome koliko si ti simpatican, dapace to ce vecinu njih cak i odbiti jer su nekako navikli da kad je balkanac simpatican, pokusat ce ih za*ebat nekako.

Uopce nije stvar u tebi, i tu ne mozes apsolutno nista.

I am reflection of Jack's life, violently changing
15 godina
neaktivan
wyks kaže...
EraserHead kaže...
pogle stranu prije {#}

A inače detaljno čitam ovu temu...{#}

Promaklo...

događa se...ima tih priča, kažu da danci ni šveđeani nisu zaključavali kuće dok naši nisu gore stigli {#}

ali meni je daleko najjača priča sa onim igračem tomom ercegom u japanu, jesi čuo za to ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 19:25 (EraserHead).
17 godina
EraserHead kaže...
ali meni je daleko najjača priča sa onim igračem tomom ercegom u japanu, jesi čuo za to ?

Aj piši. Ja sam čuo o bosancu u Švedskoj, koji je lovio ribe u jezeru dinamitom, navodno je isto bio psihijatar u igri  :)

Gledam te!
16 godina
neaktivan

Jesam li ja jedini kojem je malo jezivo da ove price pocinju kao da se pricaju vicevi? :-D

18 godina
neaktivan

Nađu se Bosanac, Hrvat i Šveđanin i...

Umjesto 3 tockice umetnes neki istinit događaj :D

17 godina
neaktivan
Ja mislim da je sve to previse preuveličano...

Mi volimo sami sebe podcjenjivati...
18 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Ja mislim da je sve to previse preuveličano...

Mi volimo sami sebe podcjenjivati...

Prije bi rekao da se smatramo najvecim fakinima, zato se i rade gluposti vani (kao uostalom i ovdje)

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Jesam li ja jedini kojem je malo jezivo da ove price pocinju kao da se pricaju vicevi? :-D

Ti si već predugo vani :o)..

15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
g12356 kaže...

Problem u je u tvojem stavu, u kojem mislis da se radi o tebi. Vjeruj mi na rijec - drugacija kultura.

Ja sam trenirao s njihovim traceurima vec drugi tjedan kad sam dosao u Oslo. Prosla su puna cetiri mjeseca, trening od po 3 sata 2-3 puta tjedno, da nismo spomenuli rijec icega drugog osim treninga. Tu i tamo neka posalica. Tek negdje kad je istekao 4 mjesec, kad su se malo opustili, pitali su me gdje radim i kako sam dosao u Oslo i slicno.

Nije stvar u tome koliko si ti simpatican, dapace to ce vecinu njih cak i odbiti jer su nekako navikli da kad je balkanac simpatican, pokusat ce ih za*ebat nekako.

Uopce nije stvar u tebi, i tu ne mozes apsolutno nista.

Tako to ide.U biti uz iznimke tako je i meni bilo kad sam u drugom srednje promijenio školu.Uostalom čak i da si u pravu,a možda i jesi ja i dalje želim ići tamo,unatoč tome što se nebih odmah sprijateljio.A kultura,ako u njihovoj kulturi death metal ima važnost(a šveđani imaju najbolji death metal na svijetu) tu tek nebude problema.

18 godina

neimastina te dovede do superlucidnog petljanca.

vijuge ti samo rade u smjeru,kako nesto "preveslat"

prateci polustoljetni iseljenicki migracijski tok..."pinklec na rame"...te nakon par godina povratak u merđu iz minkena,

da se skontat kako su ljudi iz skrtog kamenjara jako "sposobni".

nemora biti ni minken...meni je cool onaj lik sto se kandidirao za prezidentea..drzi neke eco-plastik *zdarije po amerika :)

sada ga je malo na tv-u,ali obozavam ga vidjet dok zbori koju "pametnu".

http://hr.wikipedia.org/wiki/HNK_Hajduk_Split
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

neimastina te dovede do superlucidnog petljanca.

vijuge ti samo rade u smjeru,kako nesto "preveslat"

prateci polustoljetni iseljenicki migracijski tok..."pinklec na rame"...te nakon par godina povratak u merđu iz minkena,

da se skontat kako su ljudi iz skrtog kamenjara jako "sposobni".

nemora biti ni minken...meni je cool onaj lik sto se kandidirao za prezidentea..drzi neke eco-plastik *zdarije po amerika :)

sada ga je malo na tv-u,ali obozavam ga vidjet dok zbori koju "pametnu".

Nisam uzimao uopće u obzir gdje idu drugi Hrvati,u Švedsku hoću zbog hladne klime,Death metala,zato jer se Švedska smatra najliberalnijom zemljom(a ja se smatram liberalom) u eropi.

i ne,vijuge mi ne rade u tom smjeru nego samo u smjeru:kako da pobjegnem iz ove propasti koja se zove balkan.

Još bih rado otišao u Njemačku,Sibir(ili drugdje u Rusiji),Lihtenštajn,Japan i Norvešku,ali najradije u Švedsku.

16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Nisam uzimao uopće u obzir gdje idu drugi Hrvati,u Švedsku hoću zbog hladne klime,Death metala,zato jer se Švedska smatra najliberalnijom zemljom(a ja se smatram liberalom) u eropi.

i ne,vijuge mi ne rade u tom smjeru nego samo u smjeru:kako da pobjegnem iz ove propasti koja se zove balkan.

Još bih rado otišao u Njemačku,Sibir(ili drugdje u Rusiji),Lihtenštajn,Japan i Norvešku,ali najradije u Švedsku.

Znatizeljan sam, a i vezano je za temu kroz jednu trenutno nevidljivu nit:

sto si, do sada, napravio po tom pitanju? To sto volis svedski death je imho vrlo blesav razlog za odlazak, a sto se tice liberalnosti, pravilo broj jedan, ne zauzimaj stavove o necemu o cemu nemas pojma.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 21:57 (Deus ex machina).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice