Tako je.
Lagano krenule i nadogradnje android sustava sa drugim modelima, vidjeti ćemo kad nas dočeka već.
Tako je.
Lagano krenule i nadogradnje android sustava sa drugim modelima, vidjeti ćemo kad nas dočeka već.
TikTok - bambitoss (Youtube - DAKI92 )
Ako je ovo točno što kaže za Ultru, a trebalo bi, odgoda slijedi dalje za OS, ali rade na najvećoj problematici Moto, pobljšanju na kamerama, sada dal će to biti što spomena vrijedno ne znam:
Ali, ako rade odgodu Androida na 13 zbog toga, onda bi se moglo reći da su uložili truda napokon u softver kamere.
Možeš odraditi koju fotku u usporedbu prije nadogradnje, ima li kakvog pomaka?
Stigla sigurnosna zakrpa za 1. Ožujak. Na 30 Fusion.
Očekivano je bilo za A13 ažuriranje u prvom kvartalu godine, očito je odgođeno sigurno tamo do sredine ljeta.
Vjerojatno i za 30 Ultra
Ja ne znam zašto se toliko ljudi uzbuđuje oko nadogradnji sustava?
znaci jedna jedina stvar ih dijeli od toga da budu top, ali zbog te jedne jedine stvari ti ne bi vise nikad uzimao motorolu i zao ti je sto si promijenio marku uredaja
Android 13 stigao u Brazil za 30 Fusion.
[Izvor]
Pitanje dana kad krene globalno i kod nas.
1.33Gb teži update, rekao bih prilično "čisto" bez bloata.
evo sletio a13 na e30 fusion. Zasad najveca promjena mi se cini u security, dobio sam novi moto security app, i ima masu opcija unutra ukljucujuci i opciju da se zakljucaju postavke neta u lockscreenu, tako da se vise nemoze mob prebacit u airplane mode ili ugasit internet u lockscreenu (mislim da je ovo a13 funkcija prije nego moto dodatak)
bateriju, kameru i ostalo komentiram ako skuzim razliku
I meni je u četvrtak isto došao A13.
Uz security opcije sada može se ukloniti i double line clock na zaključanom zaslonu i donji status bar na gestama i aplikacije idu na fullscreen. Neki bi rekli prilično iritantne sitnice.
Od ostalog, primjećujem štucanje u pojedinim animacijama (spuštanje status bara, zatvaranje app-sa itd). I system sada uzima cijelih 22gb.
Baterija nije isto najbolja, 2h SOTa na 57% drugo punjenje, trebalo je to već biti oko/preko 3h.
Kamera se čini nešto bolja za obradu slika, ali i dalje nije to na nekoj razini za hardver koji se nalazi u mobitelu. Također, trzanje 4k videa sa uključenim OIS-om je i dalje prisutno, u nekim pokušajima snimanja i gore nego prije.
Biti će u neko vrijeme tvornički reset pa vidimo dal se šta poboljša. Nastavi li to trzuckanje i trajanje baterije oko 4h (A12 6.5-7h) + trzuckanja videa, ići će na oglasnik jer ne planiram čekati 15mj da se sjete popraviti.
I meni je u četvrtak isto došao A13.
Uz security opcije sada može se ukloniti i double line clock na zaključanom zaslonu i donji status bar na gestama i aplikacije idu na fullscreen. Neki bi rekli prilično iritantne sitnice.
Od ostalog, primjećujem štucanje u pojedinim animacijama (spuštanje status bara, zatvaranje app-sa itd). I system sada uzima cijelih 22gb.
Baterija nije isto najbolja, 2h SOTa na 57% drugo punjenje, trebalo je to već biti oko/preko 3h.
Kamera se čini nešto bolja za obradu slika, ali i dalje nije to na nekoj razini za hardver koji se nalazi u mobitelu. Također, trzanje 4k videa sa uključenim OIS-om je i dalje prisutno, u nekim pokušajima snimanja i gore nego prije.
Biti će u neko vrijeme tvornički reset pa vidimo dal se šta poboljša. Nastavi li to trzuckanje i trajanje baterije oko 4h (A12 6.5-7h) + trzuckanja videa, ići će na oglasnik jer ne planiram čekati 15mj da se sjete popraviti.
i meni se cini da baterija malo losija, al tek su 2 dana prosla. Mozda treba onaj battery optimisation se ponovo naučit na korisničke navike...vidjet cu kroz tjedan 2. Ovo stekanje u oisu nisam vidio ni prije, doduse slabo kameru koristim, bas testiram. Ima neki specificni scenarij u kojem steka?
Može biti za bateriju. Vidit ćemo.
Upali 4k sa HDR10 i OIS, pokreni snimanje i odmah probaj micati mobitel lijevo/desno. U prvih 2-3 sec je prisutno. Ako je statičan mobitel ili nema akcije ispred neće se toliko primjetiti.
Evo testirao kameru i isto je u prve 2 sekunde nekakvo stucanje prisutno i onda je ok nakon toga
Užas. Reportao sam im i ja uz sample video, log-ove, verzije kamere itd, isto kao drugi i nisu na kraju to popravili.
on the good side cini mi se da baterija traje isto ko i prije, bar za moj use case
Gle, Motorala je u vlasništvu Lenova koji ne radi update-ove za ništa. Imam Lenovo tablet i dobio je samo jednu nadogradnju androida, ovo ostalo zaboravi, a imao je snage i za druge android verzije, ali Lenovo zaboli mauna, tako je i sa Motorolama. Jednostavno software podrška kod Motorole i Lenova je jedna od najgorih i treba ih izbjegavati u širokom luku.
30 Fusion; nisu ispravili niti jedan problem koji je prijavljen sa A12 u A13. Iskreno ne znam što su radili sve ove mjesece. Ok, dobili smo nekoliko novih značajki ali to je sve. Baterija je tako tako; čini mi se ista ili malo gora nakon A13, nakon nekoliko dana korištenja.
Odradim tvornički reset koji dan pa se nadam poboljšanju, i također pošto idem preko rescue suita, resetirati sistemsku particiju nazad na par gigabajta a ne sada 22gb koliko uzima nakon nadogradnje.
Baš odbijaju suradnju.
Ja sam se sa svojom 30 Fusion pozdravio, tj u oglasniku je.
Prešao na Nothing Phone (1), uhvatio na nekom popustu a oduvijek sam htio isprobati to čudo.