"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.531.129
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
moderator
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
dz_cak kaže...

Što se na kraju desilo sa Giztop-om.

Jesu li mobiteli završili na carini ili ne, ako jesu kako ste riješili problem (ako jeste) troškova PDV-a i obrade sa Giztop-om,  ili ste tražili direktno na Paypal, ili već...

Čekao sam da mi odgovore, htio da eksplicitno kažu da će mi vratiti $50 na PayPal račun, obećavaju da će vratiti $50 nakon što preuzmem mobitel, ali ne žele u mailu napisati "Da, vratit ćemo ti na PayPal račun". Ali bar su napisali da će mi vratiti $50.

Nije mi se dalo više natezati, danas su mi ocarinili mobitel, pa će valjda do mene stići prekosutra, pa ću onda tražiti od Giztopa da vrate lovu pa ćemo vidjeti.

9 godina
neaktivan
tražim mob za su prugu, kamera(stražnja) najbitnija, dizajn (ako može zlatni!tjoj) i cijena do cca oko otprilike negdje 1300 sa svim pdvima, dostavama
p.s. imam xiaomi rn2 i ona prezadovoljna kamerom (orjentir)
moji prijedlozi su joj, le2 x520, cool1, rn3pro i vernee mars...eto, ako netko posjeduje neki od nek ga hvali il kudi... hvala

0 0 hvala 0
15 godina
skorvy kaže...
domac5 kaže...

Redmi 4 prime za cca 1400 kn ili Mi5 za cca 2000 sa grossoshopa? jel se isplati dat 600 kn vise za mi5? bojim se kamere na redmiju jer ju nitko ne hvali pogotovo nocne slike, sad imam letv le 1s i njegovu kameru smatram fakat losom, prednja je ok..sad neznam jel redmi ima tu daje po kvaliteti istu ili bolju sliku od mog le 1s...znam da na giztopu ima par sto kuna jeftinije ali trebam mobitel sto brze a ne da cekam 2 tjedna

Svi ti oni daju loše slike u low light, čime pročitaš u nekoj recenziji gdje kažu zadovoljavajuće fotke u noćnim uvjetima znaš da je banana. Ja sam pročitao dosta tih stranica o recenzijama navedenih mobitela i nakraju sam se odlučio za Redmi Pro. Po svemu mob rastura, ali da ti kažem iz prve ruke, noćne slike(bez blica) su prilično užasne.

Ma mislim da cu dat tih 600 kn vise i bit siguran dulje vrijeme, da je redmi do 1200 i da mi dode do petka mislim da bih se odlucio cak i za njega.. ovako zao mi je dat tolke pare za redmi, do nekih 1400 kn ima finih mobitela ali je problem sto su svi 5,5" a to mi je preveliko.. necu propast za te pare a znam da cu sigurno bit zadovoljan s Mi5... steta sto sam propustio za mi5s akciju na 2100 kn koja je nedavno bila

15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

uzeo bi na honorbuyu sada redmi 4 prime ali mi je jako bitno da ima hrvatski jezik.pise da dolazi sa official global romom i nabrojani su mnogi jezici ali hrvatski nije.kako da brzo saznam dali podrzava hrvatski jezik?npr obicni redmi 4 na njihovoj stranici je naglasen i hrvatski jezik medju svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Blue2 kaže...

uzeo bi na honorbuyu sada redmi 4 prime ali mi je jako bitno da ima hrvatski jezik.pise da dolazi sa official global romom i nabrojani su mnogi jezici ali hrvatski nije.kako da brzo saznam dali podrzava hrvatski jezik?npr obicni redmi 4 na njihovoj stranici je naglasen i hrvatski jezik medju svima

Ako sam ja dobio na global romu za redmi pro koji je napravljen za cn tržište HR vjerujem da ima i na 4 prime..al opet..treba provjeriti

SkorvY
15 godina
neaktivan

koliko sam skuzio ako je developer rom na njemu onda ima hrvatski a ako je stable onda nema.bar koliko sam uspio prosurfati u zadnjih sat vremena.osobi kojoj kupujem je najbitnije da ima hrvatski jer druge jezike nezna

12 godina
odjavljen
Blue2 kaže...

koliko sam skuzio ako je developer rom na njemu onda ima hrvatski a ako je stable onda nema.bar koliko sam uspio prosurfati u zadnjih sat vremena.osobi kojoj kupujem je najbitnije da ima hrvatski jer druge jezike nezna

Da, ja sam stavio dev rom koji ide s OTA updatima svakog tjedna. I 2-3 dana što koristim mob, ne mogu reći da sam naišao na nekakve probleme tijekom korištenja.

SkorvY
15 godina

Kakva su iskustva s tim tinydealom i njeamčkim skladištem? Vidim da malo završe paketi na carini, malo ne. Jel vrijedi naručit od njih onda ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni sva tri došla direkt doma, posljednji 22.12. prošle godine.

dak
10 godina
neaktivan
berzerker kaže...

Kakva su iskustva s tim tinydealom i njeamčkim skladištem? Vidim da malo završe paketi na carini, malo ne. Jel vrijedi naručit od njih onda ili?

Do sada nisam imao problema, sve je došlo direktno na adresu kod mene. Međutim, kod tinydeala treba biti oprezan. Odete na ponudu iz EU skladišta i cijene koje tamo vidite još nisu (u pravilu) cijene EU skladište. Tek kad odabarete željenu stvar (mobitel) dobiti će te cijenu za EU skladište. Ali tome nije kraj. Kad plaćate morate cijelo vrijeme paziti da vam piše (a gotovo svagdje bi moralo pisati nešto kao "shipping from Germany"). To znaju promjeniti čak i u zadnjem koraku.

Tako da na kraju provjerite kod narudžbe (My order) da li piše "Shipping from: Germany".

Inače, jednom sam od njih dobio i mobitel koji nije bio ispravan, nije radio mikrofon. Nije bilo problema oko povrata,mada su tražili da šaljem u Kinu. Nisam pristao, rekao sam da sam uređaj kupio u Njemačkoj i ga mislim i vratiti u Njemačku, a ne čekati mjesec dana dok ne stigne u Kinu. Da li su mi nekakvu adresu u Njemačkoj, poslao sam tamo mobitel koji im je stigao za par dana i povrat na PayPal je bio par dana nakon što su primili mobitel.

Za sada, nemam primjedbi na tinydeal, neka tako i ostane. Sada sam, jučer, opet njih kupio jedan mobitel, pa se nadam da će nastaviti kao i do sada

16 godina
neaktivan
goldfinger kaže...
šaki01 kaže...

A šta kažete na Xiaomi Redmi 4 Prime ili Xiaomi Redmi Note 4. Sad ih gledam na giztopu, 199$. Ima netko iskustva s njima? Vidim ima dosta izbora do 200$. Neznam za kojeg se odlučiti

Oba su jako dobra i vrlo slična, prvenstveno ovisi koliki ekran trebaš (5" ili 5.5"). Note 4 ima nešto jaći procesor (iako se igre dobro vrte na oba). Samo pazi od kuda ih naručuješ jer iz Kine dolaze s prerađenim (Vendor) romom koji nema updates pa se moraš gnjaviti sa stavljanjem normalnog global ili eu roma. Honorbuy šalje s normalnim EU romom...

Hvala na savjetima, ali na kraju sam se odlučio za LeEco Le 2. Mislim da ću uzet sa to2c sa europskom dostavom. Da li je netko uzimao od tamo sa ovom dostavom, jel prošlo normalno bez carine i to

14 godina
neaktivan
šaki01 kaže...
goldfinger kaže...
šaki01 kaže...

A šta kažete na Xiaomi Redmi 4 Prime ili Xiaomi Redmi Note 4. Sad ih gledam na giztopu, 199$. Ima netko iskustva s njima? Vidim ima dosta izbora do 200$. Neznam za kojeg se odlučiti

Oba su jako dobra i vrlo slična, prvenstveno ovisi koliki ekran trebaš (5" ili 5.5"). Note 4 ima nešto jaći procesor (iako se igre dobro vrte na oba). Samo pazi od kuda ih naručuješ jer iz Kine dolaze s prerađenim (Vendor) romom koji nema updates pa se moraš gnjaviti sa stavljanjem normalnog global ili eu roma. Honorbuy šalje s normalnim EU romom...

Hvala na savjetima, ali na kraju sam se odlučio za LeEco Le 2. Mislim da ću uzet sa to2c sa europskom dostavom. Da li je netko uzimao od tamo sa ovom dostavom, jel prošlo normalno bez carine i to

Naruci, bas me zanima kako ces proc, jer i ja mislim ovih dana narucit. Praznici im do 04.02. traju i tek nakon toga šalju. Nisu mi jasni ti njihovi novogodisnji praznici di ne rade priko 2 tjedna. Svi shopovi ne rade. Ludo!

14 godina

Bok

I ja imam Redmi 3s mobitel, je to rezultat sa uključenim wifi i mobilnom mrežom.

Meni zbog nečega ostaje mobitel stalno budan, a za to je zaslužna Google usluga.

Je još netko imao problema sa time...

15 godina
neaktivan
ima li netko da posjeduje redmi4 prime sa global stable romom sa honorbuya da mi moze potvrditi dali ima hrvatski jezik na njemu ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Blue2 kaže...
ima li netko da posjeduje redmi4 prime sa global stable romom sa honorbuya da mi moze potvrditi dali ima hrvatski jezik na njemu ?

Nema hrvatski jezik.

Čeka se global beta kad će dobiti i hrv.

Želite zaraditi dok kupujete preko interneta? Registrirajte se. http://bit.ly/mcashback
10 godina
neaktivan
peropipic kaže...
tražim mob za su prugu, kamera(stražnja) najbitnija, dizajn (ako može zlatni!tjoj) i cijena do cca oko otprilike negdje 1300 sa svim pdvima, dostavama
p.s. imam xiaomi rn2 i ona prezadovoljna kamerom (orjentir)
moji prijedlozi su joj, le2 x520, cool1, rn3pro i vernee mars...eto, ako netko posjeduje neki od nek ga hvali il kudi... hvala

rn3pro ili cool1, na cool1 je bolja kamera koliko vidim i jeftiniji je, ali nema sd slot i softwer ne znam kakav je

12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Dvoumim se između xiaomi mi5 ili 5s

Vase misljenje :)

15 Xiaomi mi5
6 Xiaomi mi5s
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 18:37 (Zec_94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
5s
17 godina
moderator
mbaksa kaže...
dz_cak kaže...

Što se na kraju desilo sa Giztop-om.

Jesu li mobiteli završili na carini ili ne, ako jesu kako ste riješili problem (ako jeste) troškova PDV-a i obrade sa Giztop-om,  ili ste tražili direktno na Paypal, ili već...

Čekao sam da mi odgovore, htio da eksplicitno kažu da će mi vratiti $50 na PayPal račun, obećavaju da će vratiti $50 nakon što preuzmem mobitel, ali ne žele u mailu napisati "Da, vratit ćemo ti na PayPal račun". Ali bar su napisali da će mi vratiti $50.

Nije mi se dalo više natezati, danas su mi ocarinili mobitel, pa će valjda do mene stići prekosutra, pa ću onda tražiti od Giztopa da vrate lovu pa ćemo vidjeti.

Preuzeo sam mobitel (znači Xiaomi Redmi Note 4 srebrni 3/32GB), ukupni carinski troškovi ispali su 361 kunu i nešto lipa, što je $52 (točno onoliko koliko sam i predvidio) i sad sam poslao mail Giztopu s fotografijama računa, tražeći povrat od $50. Javim jesu li mi vratili ili ne, odnosno jesu li od riječi ili ne.

Što se tiče samog mobitela, došao je s global ROM-om, 8.0.3.0 i odmah sam ga bezbolno nadogradio na zadnju stabilnu verziju globalnog ROM-a 8.0.4.0. S mobitelom se isporučuje samo pin za vađenje ladice za SIM karticu, USB kabel, 2A punjač za američko tržište i prilagodnik za EU, što je loše, potencijalno opasno rješenje. Mobitel prilikom punjenja vuče oko 1,5A, dakle dobro da je isporučen 2A punjač, ali eto šteta što nije EU verzija.

12 godina
odjavljen

Tako sam i ja dobio Redmi Pro s kombiniranim punjačem US-EU(+iglica za sim i tjt). Mob je stigao s otključanim BL?

SkorvY
17 godina
moderator
skorvy kaže...

Tako sam i ja dobio Redmi Pro s kombiniranim punjačem US-EU(+iglica za sim i tjt). Mob je stigao s otključanim BL?

Ima neka jednostavna metoda za to provjeriti? Rootan nije.

16 godina
moderator

Imaš u developer opcijama unlock status.

Želite zaraditi dok kupujete preko interneta? Registrirajte se. http://bit.ly/mcashback
12 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Ili ovo dole, ili baš preko Fastboota.

XXX-Man kaže...

Imaš u developer opcijama unlock status.

Mislim da mu je zaključan, odnosno na svim Note 4 je bio, sada me zanima dali su počeli s otključavanjem.

SkorvY
17 godina
moderator
skorvy kaže...
mbaksa kaže...

Ili ovo dole

Nema unlock status u developerskim opcijama.

skorvy kaže...
ili baš preko Fastboota.

Sad instaliraj ovo, sad ono... Pa Device not found... Ne da mi se više zamarati s tim.

12 godina
odjavljen

Pa mislim, logično, dobio si ga s global ROM-om, China free, i to je super,  jer nemaš nikakvog benefita od lock/unlock BL.

SkorvY
16 godina
moderator
mbaksa kaže...

Nemaš ovo?

Koju verziju rom-a imaš? Nvm, vidim gore

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 22:26 (XXX-Man).
17 godina
moderator
XXX-Man kaže...
mbaksa kaže...

Nemaš ovo?

Njet. Ništa takvo, ništa slično. Moram za to imati Mi Account?

9 godina
neaktivan

Trebao bih pomoc oko odabira kineskog mobitela.

Kupujem kineski smartphone do 700 kuna ne narucujem izvana nego samo iz Hrvatske ali bilo bi jos bolje da je neki ducan iz Koprivnice.

Specifikacije neka budu balansirane.

AppleFanboy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
mbaksa kaže...

Pojma nemam...

Al čudno da nemaš to.

17 godina
moderator
mbaksa kaže...
Preuzeo sam mobitel (znači Xiaomi Redmi Note 4 srebrni 3/32GB), ukupni carinski troškovi ispali su 361 kunu i nešto lipa, što je $52 (točno onoliko koliko sam i predvidio) i sad sam poslao mail Giztopu s fotografijama računa, tražeći povrat od $50. Javim jesu li mi vratili ili ne, odnosno jesu li od riječi ili ne.

Odgovoriše mi na mail i rekoše da će mi vratiti $50 na PayPal račun 4. veljače, kad im završe njihovi praznici.

XXX-Man kaže...
mbaksa kaže...

Pojma nemam...

Al čudno da nemaš to.

Htio sam ti isposlikati cijeli izbornik da se sam uvjeriš, ali je dugačak dozlaboga pa... Ne da mi se. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice