Taj Moore-ov zakon kao HDZ. Taman pomisliš gotovo je a ono neka nova okolnost i još deset godina isto... 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Djeco takve ćemo procesore imati 2020-e.Tj. to će biti Intelovi procesori,amd će i dalje na žalost kasniti sa Bulldozerom.A onda će slijedeći Duke nukem biti na polovici razvoja.
pa ako je trilion (eng) to i je tisuću milijardi (hrv)
hrv - eng
milijun - million
milijarda - billion
bilijun - trillion
bilijarda - quadrillion
trilijun - quintillion
Nisu fulali, to je po "američkom" :)
Sve 5 ali i tom zakonu će doći kraj kada toliko smanje površinu čipa a previše povećaju broj tranzistora-neće ih moći hladiti zbog male površine.
..budućnost je u kristalima (superman 1,2 i 3), a ne u čipovima xD
I don't need sex, T-com fucks me every day
Ne vidim u čemu je problem što je trilijun napisan prema američkom sistemu ako je isto naglašeno u zagradi.
a ko osim amerikanaca i pravi mikročipove(x86 i x64 arhitektura)? To ti je bolan čitava nauka
Ne vidim u čemu je problem što je trilijun napisan prema američkom sistemu ako je isto naglašeno u zagradi.
Jel nekažu ameri za po naši milijarada oni kažu bilion, onda bi 1 trilion bio 1000 biliona po američki
Da sam napisao da je 1000 biliona onda bi tek bilo pogrešno. Trilijun iz teksta je u našim brojkama 1000 milijardi...bez ikakve posebne filozofije.
Trebao sam inicijalno napisati bilijun odnosno pretvoriti njihovu trilijardu u našu notaciju.
I don't need sex, T-com fucks me every day