Tipkovnica od drveta

poruka: 61
|
čitano: 8.130
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tipkovnica od drveta".
15 godina
protjeran
Tipkovnica od drveta

Meni se svidja, fora izgleda, a sto se tice necistoca, perite ruke malo cesce. Ako vam se dlanovi jako znoje covjecanstvo je odavno izmislilo jedan strava izum....papirnate maramice. 

Jedino mi nije jasno cime tocno pravdavaju cijenu od 150 eura, s time sto je rucno radjena? Tko tu kome prodaje muda pod bubrege, ovo ako ides raditi rucno onda si debil jer se ovo bez problema napravi strojno. 

Ali ni ta cijena nije neki bauk, drveni misevi se vec mogu naci na trzistu, drvena tipkovnica nije nesto sto mozes patentirati tako da ce se sigurno jako brzo naci konkurentnih proizvoda po znatno nizim cijenama.

U svakom slucaju lijepa tipkovnica koja se moze fino uklopiti u cjelinu sa PC kucistem sa temom drveta. To sto neki briju na savrsenu funkcionalost i najbolji im je auto mercedes iz 1991. jer je to "nepoderivo" a drugi se pale na alien stil i copore LED dioda, to je vec druga prica. 

A i ove tipkovnice za 500+ kuna na koje ljudi bacaju lovu misleci da su kupili the best of the best sto industrija nudi....sve je to neki mali Ching Chang Chong proizveo za 2 dolara od recikliranih WC daski. Toliko o kvaliteti i realnoj vrijednosti. 

LP, pomodni macak. 

3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Tipkovnica od drveta
Tyberius kaže...

Meni se svidja, fora izgleda, a sto se tice necistoca, perite ruke malo cesce. Ako vam se dlanovi jako znoje covjecanstvo je odavno izmislilo jedan strava izum....papirnate maramice.

{#}

Netko je spavao na satovima biologije?

What Andy giveth, Bill taketh away.
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
Tyberius kaže...

{#}

Netko je spavao na satovima biologije?

Ne ja samo redovito perem ruke, ako ti jedes cevape za kompom pa onda ides tipkati sto tocno ocekujes {#} tetu Violetu da dodje i ocisti? 

Drvo se nakon obrade premazuje zastitom, sta vi mislite da se to samo tako obradi smirglom i salje van? {#}

Bas smo balkanci i pol sve znamo i u sve se razumijemo. 

16 godina
neaktivan
Tyberius kaže...

Ne ja samo redovito perem ruke, ako ti jedes cevape za kompom pa onda ides tipkati sto tocno ocekujes {#} tetu Violetu da dodje i ocisti?

Ne možeš dovoljno često prati ruke kako bi spriječio ostavljanje sebuma (loja) po stvarima koje dotičeš. To su gluposti. A sada kombiniraj prašinu, znoj i mrtve stanice pa da vidiš veselja...

Znaš kada ti je koža gotovo potpuno čista od loja? Kada ti se prsti smežuraju od vlage.

Tyberius kaže...

Zapravo je biologija usko vezana uz moju struku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 21:51 (rustweaver).
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
Tyberius kaže...

Ne možeš dovoljno često prati ruke kako bi spriječio ostavljanje sebuma (loja) po stvarima koje dotičeš. To su gluposti. A sada kombiniraj prašinu, znoj i mrtve stanice pa da vidiš veselja...

Znaš kada ti je koža gotovo potpuno čista od loja? Kada ti se prsti smežuraju od vlage.

Tyberius kaže...

Zapravo je biologija usko vezana uz moju struku.

A necistoce neces ostavljati na plasticnoj tipkovnici? Zar stvarno mislis da se drvo koristenu za tu tipkovnicu obradi i salje van u prodaju bez ikakve zastite od vlage pa ce to drvo vise upijati loj i znoj od plastike? 

16 godina
neaktivan
Tyberius kaže...

A necistoce neces ostavljati na plasticnoj tipkovnici?

Hoćeš, ali plastika ne upija.

Tyberius kaže...

Zar stvarno mislis da se drvo koristenu za tu tipkovnicu obradi i salje van u prodaju bez ikakve zastite od vlage pa ce to drvo vise upijati loj i znoj od plastike? 

Ne mislim, ali iz prakse znam da se na duge staze ta zaštita izliže. Održavam dosta drvenih površina doma...

Što slijedi? Premazivanje tipkovnice svake godine? A i povremeno brušenje? Činjenica je da je ovo za modne mačke koji više kane gledati u tu tipkovnicu nego tipkati po njoj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 22:00 (rustweaver).
14 godina
odjavljen
rustweaver kaže...

Ne mislim, ali iz prakse znam da se na duge staze ta zaštita izliže. Održavam dosta drvenih površina doma...

Ajde molim te, ne pretjeruj.

Drvo ima svojstvo upijanja te se može tretirati kemijskim sredstvima koje će se u njega upiti te ga štititi 10-ak godina. Ne lakiraju oni jeftikaner lakom za čamse od 5€ po kantici.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ajde molim te, ne pretjeruj.

Uopće ne pretjerujem. Urea u ljudskom znoju je također kemijski spoj, i to korozivni.

15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
Tyberius kaže...

A necistoce neces ostavljati na plasticnoj tipkovnici?

Hoćeš, ali plastika ne upija.

Tyberius kaže...

Zar stvarno mislis da se drvo koristenu za tu tipkovnicu obradi i salje van u prodaju bez ikakve zastite od vlage pa ce to drvo vise upijati loj i znoj od plastike? 

Što slijedi? Premazivanje tipkovnice svake godine? A i povremeno brušenje? Činjenica je da je ovo za modne mačke koji više kane gledati u tu tipkovnicu nego tipkati po njoj.

A sve one fensi smensi "gaming' tipkovnice futuristickog dizajna sa 100 LEDica nisu za pomodne macke? 

Daj molim te. 

16 godina
neaktivan
Tyberius kaže...

A sve one fensi smensi "gaming' tipkovnice futuristickog dizajna sa 100 LEDica nisu za pomodne macke? 

Jesu, ali tu ne pričamo o jednoj od tih tipkovnica.

14 godina
odjavljen
rustweaver kaže...

A šta si navalio na tu tipkovnicu? Boli te džon i za likove koji ju prave i koji ju kupuju. Pusti ljude s mirim-ako tebi nešto ne valja,ne znači da je svima tako.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
Tipkovnica od drveta

Imam drvenu tipkovnicu doma, istina ne koristim je puno (samo kad slažem neki drugi komp, da ne isključujem svoju primarnu).

Uglavnom, imam je več više od godinu dana i nisam primjetio nikakve "deformacije" na njoj, ili "anomalije" na boji.

Možda da se stvarno koristi svakodnevno, možda bi i bilo oštečenja, ovako, pa baš i ne...

Kod mene ta tipkovnica i nema neku svrhu, s obzirom da sam ja svoje drveno kučište prodao.

Bilo je par drvenih projekata na forumu kojim sam nudio tu tipkovnicu, ali uglavnom su je odbijali.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

A šta si navalio na tu tipkovnicu? Boli te džon i za likove koji ju prave i koji ju kupuju. Pusti ljude s mirim-ako tebi nešto ne valja,ne znači da je svima tako.

Nisam navalio. Samo komentiram...

15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
Tyberius kaže...

Aha znaci kad se iznese ociti dokaz da je 99% posto tipkovnica iznad 400 kuna krcato bekorisnim djindjurijama koje sluze samo ZA IGLED i MODU. 

Onda cemo ih ignorirati jer se na tapetu uzela tipkovnica kojoj je namjena da izgleda fora? 

Tipkovnica izgleda mrak, mene je odusevila (ok ajde cijena i ne bas toliko), ali ako se pojavi nesto slicno kod nas po nekoj normalnoj cijeni, definitivno ce se naci i kod mene jedan primjerak. 

I nece mi ju biti problem jednom godisnje prespricati bezbojnim lakom u spreju koji se posusi za manje od pol sata {#}

16 godina
neaktivan
Tyberius kaže...

Aha znaci kad se iznese ociti dokaz da je 99% posto tipkovnica iznad 400 kuna krcato bekorisnim djindjurijama koje sluze samo ZA IGLED i MODU. 

Onda cemo ih ignorirati jer se na tapetu uzela tipkovnica kojoj je namjena da izgleda fora?

Koliko ti godina imaš? Ignoriram spaceship tipkovnice iz razloga što to nije tema o jednoj i time bi samo offtopičario. Zar se nisam složio s tobom da su takve tipkovnice kič, što još hoćeš?

14 godina
odjavljen
rustweaver kaže...
Pranja kaže...

Nisam navalio. Samo komentiram...

Ne uopće. Svaki post ti je tvrdnja da je ta tipkovnica smeće i šrot.

16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ne uopće. Svaki post ti je tvrdnja da je ta tipkovnica smeće i šrot.

Samo dva posta. I nisam koristio izraze "smeće" i "šrot". Komentirao sam appleov dizajn i po mom mišljenju problematičan materijal.

14 godina
odjavljen
rustweaver kaže...

Samo dva posta. I nisam koristio izraze "smeće" i "šrot". Komentirao sam appleov dizajn i po mom mišljenju problematičan materijal.

Kad ju isprobaš i to potvrdiš,onda češ to moći i tvrditi.

16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Kad ju isprobaš i to potvrdiš,onda češ to moći i tvrditi.

A do tada nemam dopuštenje od tebe?

Isprobao sam dovoljno plitikih tipkovnica da znam da mi ne leže ni malo. A fala bogu znam i što je drvo. Ne moram isprobati tu konkretnu kombinaciju kako bih imao dobru sliku o konačnom proizvodu.

14 godina
odjavljen
rustweaver kaže...

A do tada nemam dopuštenje od tebe?

Isprobao sam dovoljno plitikih tipkovnica da znam da mi ne leže ni malo. A fala bogu znam i što je drvo. Ne moram isprobati tu konkretnu kombinaciju kako bih imao dobru sliku o konačnom proizvodu.

Boli ljude briga što tebi leži ili ti se sviđa. Pljujete po proizvodu koji niste ni uživo ni vidjeli,a kamoli probali.

Orah je tvrd,izuzetno tvrd. I kvalitetan,skup. Tako da-nemaš pojma. 

16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Boli ljude briga što tebi leži ili ti se sviđa.

Jedini u ovoj temi kojeg zanima što ja pišem si ti, tako da si slobodno to možeš mantrati...

Ja nisam nigdje govorio kako se mene treba slušati po pitanju odabira tipkovnice. Moj prvi post na ovu temu je na prošloj stranici i to je to.

A kasnije što sam ispravljao neke nebuloze koje se tiču osnovne ljudske fiziologije kao i činjenica da si mi se nakačio na postove su nešto posve drugo. I vrijeme je da ova rasprava prestane jer stvarno više nema smisla. To što si se ti našao uvrijeđen mojim podcjenjivanjem estetike nije moj problem.

Pranja kaže...
Orah je tvrd,izuzetno tvrd. I kvalitetan,skup. Tako da-nemaš pojma. 

Ovo je trenutak u kojem demonstriraš svoje superiorno znanje? Žalim, imam u podrumu nekoliko panjeva od oraha kojeg smo srušili prije dosta godina. Ali svejedno ne vidim kako je to bitno. I orah je na kraju dana drvo, što znači da ima neke karakteristike od kojih ne odstupa previše.

17 godina
Tipkovnica od drveta

Eh da, nisam komentirao cijenu. Moja je plaćena 14$...

Ja sam je dobio na poklon, ali eto, na kutiji s unutarnje strane, je još uvijek bila etiketa sa cijenom...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
rustweaver kaže...

Ovo je trenutak u kojem demonstriraš svoje superiorno znanje? Žalim, imam u podrumu nekoliko panjeva od oraha kojeg smo srušili prije dosta godina. Ali svejedno ne vidim kako je to bitno. I orah je na kraju dana drvo, što znači da ima neke karakteristike od kojih ne odstupa previše.

Na čemu ti baziraš svoje znanje o drvetu? Rušenjem u šumi?

Ja između ostalog proizvodim neke stvari od drveta-režemo ga laserom. Znam koliko što košta,koliko je nešto tvrdo i koliko će trajati.

Evo ti primjer konstrukcije od topole koja je jako mekano drvo za obradu-sve je teško 40 kg:

14 godina
neaktivan
Tipkovnica od drveta

Ja u tipkovnici trazim omjer cijene i kvalitete. Cinjenica da za 150 eura ja mogu kupiti jednu od najboljih tipkovnica (i to osvijetljenih, mehanickih, ergonomskih i sa makro tipkama) a umjesto toga kupim par dasaka... Neka hvala. To bi mozda prijalo korisnicima koji mare za estetiku (ako imaju puno drva u kuci) i sa dosta dubokim dzepom... Neka oni to kupuju. Ja da imam 150€ ja bi otisao ravno u corsair, razer ili roccat...

Edit: Kakav je ovo terminator u komentaru iznad? :o

ZeC1337
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 22:48 (Svenos).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Na čemu ti baziraš svoje znanje o drvetu? Rušenjem u šumi?

Mogao bih ti napisati ali sumnjam da bi te zadovoljilo. Ako ti je lakše zamišljati me kao drvosječu - samo daj.

14 godina
odjavljen
Svenos kaže...

Edit: Kakav je ovo terminator u komentaru iznad? :o

http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=259677

rustweaver kaže...

Mogao bih ti napisati ali sumnjam da bi te zadovoljilo. Ako ti je lakše zamišljati me kao drvosječu - samo daj.

Da, kemičar si,šumarski tehničar, projektiraš računalne periferije....

16 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Da, kemičar si,šumarski tehničar, projektiraš računalne periferije....

Kemičar jesam. Šumar nisam. Ne projektiram računalne periferije nego ih koristim pa imam izraženo mišljenje o onome što volim kao i o onome što ne volim.

EDIT: eh, da. U slobodno vrijeme pišem računalne programe, volim crtati, a htio bih i malo više znati o glazbenoj teoriji.

Još nešto?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 23:03 (rustweaver).
14 godina
odjavljen
rustweaver kaže...

Kemičar jesam. Šumar nisam. Ne projektiram računalne periferije nego ih koristim pa imam izraženo mišljenje o onome što volim kao i o onome što ne volim.

EDIT: eh, da. U slobodno vrijeme pišem računalne programe, volim crtati, a htio bih i malo više znati o glazbenoj teoriji.

Još nešto?

Još uvijek ne vidim ništa zbog čega si ti stručan za komentiranje te tipkovnice.

16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Još uvijek ne vidim ništa zbog čega si ti stručan za komentiranje te tipkovnice.

A ja još uvijek ne vidim razlog zašto tebe toliko bode u oči to što ja pišem. Pravi se da me nema.

14 godina
odjavljen
rustweaver kaže...

A ja još uvijek ne vidim razlog zašto tebe toliko bode u oči to što ja pišem. Pravi se da me nema.

Nemoj pisat, pa neću ni ja reagirati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice