Rast plaća - manje mrtvih?

poruka: 31
|
čitano: 3.854
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rast plaća - manje mrtvih?".
16 godina
neaktivan

Kud ovaj svijet ide i oni se boje da će propasti zbog 10%, a radnike rećeno "tko šiša"....

Dompa
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne znam zašto me ovo podsjeća na jednu državicu na zapadnom balkanu...

Ljudi daju život tvornici za pišljivih 300 dolara, a kroz ruke im dnevno prođe tko zna koliko proizvoda koji krajnjeg kupca mogu koštati i dvostruko toliko po komadu. Tko tu drugi profitira nego vlasnici kompanije i uglađeni trgovci.

Samo neka ih oderu, i neka se što više piše o tome.

I ja ću sljedeći put kad kupim novi komad hardvera dobro razmisliti čije su ga ruke sastavile i stavile u tu kutiju, i je li ta osoba mogla pojesti barem pristojan obrok za taj svoj posao.

I tried being reasonable, I didn't like it.
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Rast plaća - manje mrtvih?
Eto sad ce im prosjecna placa biti 400 dolara... LOL... 2000 kuna...
In Control
17 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...

pa da, sad ce im biti kao da rade u hrvatskoj

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

Eto skoro pa minimalac...

Cujem da HUP zeli smanjiti minimalac...

Sto mislis trebam li ja u ime profita svojim radnicima za 10% placu...

LoL (hahah... sada bi mi psovali mater da vide kako se zafrkavam s time :) )

In Control
18 godina
protjeran

...u drzavi gdje je rucak+piće manje od dolara.

18 godina
neaktivan
metak kaže...

Pa slazem se za taj standard jako dobro...

ali ja sam to preracunao u kune pa dosao do zakljucka o nasem minimalcu...

In Control
16 godina
protjeran
grimyHR kaže...

Al im je kupovna moc puno veca od nekog ko u hrvatskoj radi za te pare.

18 godina
neaktivan

Koliko ja vidim i cujem na netu a i na TV-u samoubojstva u Foxconnu "nastaju" zato sto tvornica ne moze zadovoljiti potraznju za iPad.

Poznato je da Foxconn prozivodi i za ostale tvrtke kao sto su MSI, Sony (PS)  (SonyEricsson - mobiteli), Microsoft  (Xbox), Apple (iPad, iPhone..)

Koliko se ja sjecam slicna je frka nastala kada se lansirao Xbox uoci Bozica....

Hmmmm......mjesecna placa 300 eur. Koliko treba da radi prosjecan Kinez da bi kupio iPad?

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Koliko ja vidim i cujem na netu a i na TV-u samoubojstva u Foxconnu "nastaju" zato sto tvornica ne moze zadovoljiti potraznju za iPad.

Poznato je da Foxconn prozivodi i za ostale tvrtke kao sto su MSI, Sony (PS)  (SonyEricsson - mobiteli), Microsoft  (Xbox), Apple (iPad, iPhone..)

Koliko se ja sjecam slicna je frka nastala kada se lansirao Xbox uoci Bozica....

Hmmmm......mjesecna placa 300 eur. Koliko treba da radi prosjecan Kinez da bi kupio iPad?

A koliko prosječni Hrvat?

Sve što istinski volimo, postaje dio nas!
18 godina
neaktivan

Ajde da je nekome došlo 'iz guze u glavu' pa da ljudima da kakvu-takvu motivaciju Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
doxy kaže...
Lazarus Long kaže...

A koliko prosječni Hrvat?

To uopće nije bitno, prodati će se i kod nas i u Kini u zavidnim količinama.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
18 godina

pogledajte pogled nesretne radnice na slici.

godinama ponavljam i proričem...globalna revolucija je neminovna.

sad, hoće li bit...tvornice radnicima ili nešto drugo, neznam...ali nešto će bit.

pozdrav svima
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lako je kineskim tvrtkama. Imaju radnika na bacanje (neki se sami bacaju sa zgrada), jer da 1 kaže da neće radit - doći će drugi koji će ga zamijenit i radit će za mizernu plaću, ali neće prigovarat, jer i on je lako zamjenjiv kao onaj prije njega. A i radije će radit za manje od minimalca nego da je na ulici, bez hrane, vode...
Ingame: (_.:BRUNO:._) ///// Nalazim se na: m.bug.hr /// Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

pogledajte pogled nesretne radnice na slici.

godinama ponavljam i proričem...globalna revolucija je neminovna.

sad, hoće li bit...tvornice radnicima ili nešto drugo, neznam...ali nešto će bit.

Bilo je revolucija, doduše ne globalnih, kao i parola "tvornice radnicima" i nisu baš slavno prošle.

Mada, to nas ne spriječava da pokušamo ponovno.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
18 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina

žestoko mi je žalu se neki jadni i daleki kinezi a koliko toga ima kod nas

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 23:13 (blackalbum).
18 godina

Nije problem u plaći, nego u radnim uvjetima, a posebice u radnom vremenu. Da li bi netko od vas radio 72 sata u komadu, pa imao 12 sati odmora i opet tako u krug, za plaću od 15.000 €, pod uvjetom da radi minimalno 5 godina!?

Nadam se da vam je sada jasno.  Lakše je povećati plaću za 30% (i više), nego uzeti za svakog radnika još jednog, pa plaćati i njemu plaću + ostale namete koji idu.

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

pa nece ih veca placa sprijeciti da pocine samoubojstvo... dajte jadnim ljudima vremena da se odmore...

How yes no.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
metak kaže...

varate se...

u nekom prosjecnom restorancicu se moze dobit rucak+pice za nekih 10-15 dolara...

prije 2-3 mjeseca sam bio u Shenzhenu na 14 dana i vidio sam kakva je stvarna situacija, ovi stvarno imaju dobru placu (gotovo inzenjersku) ali standard je daleko od tog sto vi mislite... u velikim trgovinama je cijena ulja, brasna, secera, soli, ..., ista kao i kod nas... cijene svega su jednake nasima... a pokusajte vi zivjet sa 1500 kuna mjesecno i prehranite s time cijelu obitelj i poplacajte rezije... auti su tamo luksuz o kojem rijetki sanjaju... kuce su san bogatima a mini stanovi san direktorima i bolje placenim ljudima... cijena kvadrata stana u sredistu grada se penje i do 10 000 dolara dok je u predgradjima oko 2000 - 3000 dolara... prosjecan radnik ima dovoljno za najam stancica od 10-20 kvadrata u kojima zivi cijela obitelj... mobiteli, računala i ostale elektronike - cijene iste kao i kod nas - eventualno 10-20% nize... u unutrasnjosti je situacija drukcija - ali Shenzhen je prica za sebe...

nisam ni ja mislio da je situacija takva dok se nisam sam u to uvjerio... radnicka klasa u Kini je legalno roblje koje nema ama bas nikakva prava osim radit radit i samo radit, po zakonu radnik nema pravo na godisnji odmor... imaju samo par neradnih dana kroz godinu...

18 godina
protjeran
tomy kaže...
metak kaže...

varate se...

u nekom prosjecnom restorancicu se moze dobit rucak+pice za nekih 10-15 dolara...

prije 2-3 mjeseca sam bio u Shenzhenu na 14 dana i vidio sam kakva je stvarna situacija, ovi stvarno imaju dobru placu (gotovo inzenjersku) ali standard je daleko od tog sto vi mislite... u velikim trgovinama je cijena ulja, brasna, secera, soli, ..., ista kao i kod nas... cijene svega su jednake nasima... a pokusajte vi zivjet sa 1500 kuna mjesecno i prehranite s time cijelu obitelj i poplacajte rezije... auti su tamo luksuz o kojem rijetki sanjaju... kuce su san bogatima a mini stanovi san direktorima i bolje placenim ljudima... cijena kvadrata stana u sredistu grada se penje i do 10 000 dolara dok je u predgradjima oko 2000 - 3000 dolara... prosjecan radnik ima dovoljno za najam stancica od 10-20 kvadrata u kojima zivi cijela obitelj... mobiteli, računala i ostale elektronike - cijene iste kao i kod nas - eventualno 10-20% nize... u unutrasnjosti je situacija drukcija - ali Shenzhen je prica za sebe...

nisam ni ja mislio da je situacija takva dok se nisam sam u to uvjerio... radnicka klasa u Kini je legalno roblje koje nema ama bas nikakva prava osim radit radit i samo radit, po zakonu radnik nema pravo na godisnji odmor... imaju samo par neradnih dana kroz godinu...

Ma naravno. I ja sam u HR pio kavu za 20 kuna, jeo rucak za 500, i pio Heineken za 35, vidio stan koji se iznajmljuje 900 eura, itd... Kako da prezivi netko sa 2500 kn?

Kako samo povuces lukavo paralelu jednog od najskupljih gradova u Kini sa standardom ljudi u tvornicama po predgradjima i doseljenicima iz ruralnih sredina. Koliko sam shvatio taj grad, kao i drzava imaju ogroman pad nataliteta zbog izgladnjelosti? Ili sam nesto krivo shvatio.

18 godina
protjeran
Dompa kaže...

Kud ovaj svijet ide i oni se boje da će propasti zbog 10%, a radnike rećeno "tko šiša"....

ma,ne boje se,vec shpekuliraju namjerno

ako je realna cijena,ne znam,100 dolara i sada vrijedi 100 dolara,oce li rast?

teshko

ali ako pocnu sijat paniku,da sad na vrijeme prodaju na 95-100 dolara

i dionice padnu na 80 dolara,eto ti prilike da pocnu kupovati na 80-85 dolara,koji ce onda opet narasti na 100 dolara (pojednostavljeno)

te shpekulante treba zakonom zabraniti u cijelom svijetu

to je unishtilo kapitalizam,a dokrajcit ce svijet

zelim,hocu,mogu al neam koga
18 godina
protjeran
tomy kaže...
metak kaže...

varate se...

nabijem kapitalizam

zelim,hocu,mogu al neam koga
17 godina
neaktivan

The critic has to educate the public; the artist has to educate the critic.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mislim da je u onim plemenima daleko bolje zivit, sto ulovis pojedes i popijes i zivis bar kao covijek ,nego ziviti ovako kao oni, citav svoj zivot provesti za dosadnim poslom,gdje te svi tlace i ponizavaju a opet nemas ni za zivot.

0 0 hvala 0
18 godina
Kole kaže...
Mislim da je u onim plemenima daleko bolje zivit, sto ulovis pojedes i popijes i zivis bar kao covijek ,nego ziviti ovako kao oni, citav svoj zivot provesti za dosadnim poslom,gdje te svi tlace i ponizavaju a opet nemas ni za zivot.

Brzo bi ti odustao od takvog život. Sam da te još pitam: s čim bi brisao guzicu ako nemaš wc papira, a ni rijeka nije blizu? Smijeh

17 godina
protjeran
dd.inc kaže...
Kole kaže...

Brzo bi ti odustao od takvog život. Sam da te još pitam: s čim bi brisao guzicu ako nemaš wc papira, a ni rijeka nije blizu? Smijeh

s otrovnim brsljanom :)

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan

Kao sto kaze covek, bolje imati posao nego prositi na ulici. A cene iste kao i kod nas?! Ne bih rekao. Juce sam narucio dva telefona G3 Tiger iz Kine za samo 150$ (sa svim troskovima), a kod nas je cena 120 eura za jedan, sta znaci duplo jeftinije i isto tako mozes naruciti laptop za samo 90$. Na njihovom mestu se ne bih zalio i kad bih dobio ponudu rado bih otisao tamo raditi Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 13:47 (MadScientist).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
dd.inc kaže...
Kole kaže...

Brzo bi ti  odustao od  takvog život. Sam da te još pitam: s čim bi brisao guzicu ako nemaš wc papira, a ni rijeka nije blizu? Smijeh

s otrovnim brsljanom :)

S koprivom  Smijeh

Ingame: (_.:BRUNO:._) ///// Nalazim se na: m.bug.hr /// Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
17 godina

Jel se treba zgržati na Foxxconom ili nad to što ljudi nemaju alternativu i vjerojatno su sretni ko mali miševi da imaju uopće gdje raditi...?

Every hole is a goal!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice