Prve slike Spartana

poruka: 50
|
čitano: 6.768
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prve slike Spartana".
18 godina
Re: Prve slike Spartana
Sum_of_all_fears kaže...
tnakir kaže...

Zašto svi svršavaju na sintetičke benchmarke, load time i slične gluposti, a nije ih briga za ugodnost korištenja, proširivost i slično (gdje IE debelo puši)?

Zato jer su danas sajtovi natrpani sa javascriptom, Jqueryem i ostalim điđama koje se loadaju tri dana. Meni osobno je to jako bitno jer u pravilu, web app koje ja radim nemaju baš puno CSSa nit sličica - uglavnom hrpa HTMLa koja se mora što prije izrendati i još veća hrpa js-a koja to filtrira i obrađuje.

Mozda ne koristis ispravnu tehnologiju za to sto radis.

Uglavnom, vjerujem da se izmedju engina u stvarnom koristenju ne primjecuju toliko ocite razlike.

Rvat katolik!
11 godina
neaktivan
skank666 kaže...
nisam se ulovi nego, očito, krivo pretpostavio da ne znaš da ovaj nema double klik nego da ima middle... Što se tiće synca, syncam međusobno između PC doma i PC na poslu i onda lako preko mobitela pristupim bookmarksima. ili se mi ne razumijemo?

nisam ni rekao da mu nebi dobro došli addonsi nego da je ovaj sasvim pristojan browser... i da postoje neka rješenja  već ugrađena u njega (taj double klik, adblock i sync)... nije me briga tko što koristi nego treba ipak ispraviti nekoga kada je u krivu 

Ne postoji double click rješenje ugrađeno u IE, a specijalno ne konfigurabilno rješenje, slabo si me ispravio.

https://addons.cdn.mozilla.net/user-media/previews/full/65/65401.png

Još uvijek nisi objasnio kako napraviš sync IE na desktopu sa npr LG G2.

17 godina
odjavljen

A što drugo koristiti kad ti je back MSSQL, sajt je napisan u ASP.Netu i imaš hrpe tablica koje korisnik dinamički filtrira, pretražuje, boja retke, stupce... Loada se inicijalna kolekcija po kategoriji (videonadzor, npr) i onda klikanje po checkboxevima - IP only, 3 mpx +, HD snimanje, POE i anti-vandal kućište. Nema smisla da za svaki checkbox (kojih ovisno o kategoriji može biti i 30ak) šaljem ponovno upit serveru. Sva obrada te tablice se vrši kod klijenta.

Probali smo i obratno (da server tj. app filtrira). Zbog tog "updatea" se vrijeme loada inicijalne kolekcije (par tisuća redaka) skoro poduplao.

[edit] - a razlike se primjete. Firefox dosta teško barata sa velikim kolekcijama nakon par sati rada (a korisnici tih app vise u njima 6 sati). IE se pokazao bržim pri radu sa tim stvarima. A kako je aplikacija u osnovi čisti HTML + JS (sa malo bootstrap CSSa da ne izgleda kao da je ispala iz 1998), rendanje samog HTMLa i lijepljenje CSSa koje inače puno bolje ide Chromeu ne predstavlja problem.

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 15:42 (Sum_of_all_fears).
17 godina
odjavljen

Nisam ni rekao da postoji ugrađeni double click nego da postoji middle mouse button click da zatvoriš tab... Nemam android ali ako ima na playu za skinut IE, skineš ga, logiraš se i opališ sync my bookmarks. :/

Ili se mi ne razumijemo?

Opet se ponavljam, addonsi bi bili super da postoje i da ovaj već solidan browser naprave još i boljim...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina
Sum_of_all_fears kaže...

A što drugo koristiti kad ti je back MSSQL, sajt je napisan u ASP.Netu i imaš hrpe tablica koje korisnik dinamički filtrira, pretražuje, boja retke, stupce... Loada se inicijalna kolekcija po kategoriji (videonadzor, npr) i onda klikanje po checkboxevima - IP only, 3 mpx +, HD snimanje, POE i anti-vandal kućište. Nema smisla da za svaki checkbox (kojih ovisno o kategoriji može biti i 30ak) šaljem ponovno upit serveru. Sva obrada te tablice se vrši kod klijenta.

Probali smo i obratno (da server tj. app filtrira). Zbog tog "updatea" se vrijeme loada inicijalne kolekcije (par tisuća redaka) skoro poduplao.

[edit] - a razlike se primjete. Firefox dosta teško barata sa velikim kolekcijama nakon par sati rada (a korisnici tih app vise u njima 6 sati). IE se pokazao bržim pri radu sa tim stvarima. A kako je aplikacija u osnovi čisti HTML + JS (sa malo bootstrap CSSa da ne izgleda kao da je ispala iz 1998), rendanje samog HTMLa i lijepljenje CSSa koje inače puno bolje ide Chromeu ne predstavlja problem.

Dodaj pageing pa ce ti ici brze :)

Istina, ja sam radio par web aplikacija .net mvc api + jquery, ali nisam loadao tolike kolicine podataka koje bi ubijale browser ili smanjivale kvalitetu rada.

Rvat katolik!
14 godina
Friday kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Cijela firma je MSov pijun... Danas prešli na Office 365 (sav je fensi-šmensi i skoro pa zero-config), vrtim VS2015 Preview na Win10 (TP, prvi build), SQL Management Studio 2012, nedavno smo updateali sve servere na minimalno Win2008 (neki su i na 2012), niti jedan client (50ak računala) nema OS stariji od Win7 SP1 (samo virtualke za testiranje)...

Pa šta nisi onda i SQL 2014 stavio?

mozda mu stara verzija radi ispravno?!? cemu novija verzija?! :D

17 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
Friday kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Ja odvrtio prije 10 minuta na prosječno opterećenom stroju (VS i SQL Management upaljeni, loadan neki projektić)

Microsoftov igrač

Cijela firma je MSov pijun... Danas prešli na Office 365 (sav je fensi-šmensi i skoro pa zero-config), vrtim VS2015 Preview na Win10 (TP, prvi build), SQL Management Studio 2012, nedavno smo updateali sve servere na minimalno Win2008 (neki su i na 2012), niti jedan client (50ak računala) nema OS stariji od Win7 SP1 (samo virtualke za testiranje)...

i još se hvališ... 

www.pazii.com
17 godina
odjavljen
Prve slike Spartana

ne znam zašto rade novi browser kad su i zadnje verzije IEa ok i nema više zamjerki na njih. samo se nadam da će ovaj browser kad izađe biti gotov proizvod, ispeglan i držati se standarda jer ako isfuraju onu spiku kao to je novi browser pa još uvijek ne radi sve kako treba ali će dobiti updateove... mislim da ćemo mi koji se bavimo web devom ispizditi na živce jer će nam ga MS opet lijepo uvaljat kao i sa IE6, pa ti 5 godina poslije i dalje piši hackove zato jer je je verzija 1.0 Spartana bila poluproizvod, nadam se da neće tim putem

inače što se browsera tiče, meni je Chrome najdraži, super je za razvoj web aplikacija, a odlična stvar je sync i mogućnost da na mobu vidim koji su mi tabovi otvoreni na desktopu i obrnuto i onda kad se prebaciš na drugi uređaj samo nastaviš gdje si stao, takve stvari treba MS ugraditi da bi pridobio više ljudi na svoju stranu, genijalne male stvari koje puno olakšavaju život

www.pazii.com
Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
luka28 kaže...

i još se hvališ... 

Pa s obzirom da živimo od developmenta na MSovim tehnologijama i da imamo 24/7 support za sve to (samo ne sad početi o "prednostima" open sourcea i zajednice), zašto ne? Dokle god donosi zaradu, funkcionira i jednostavno je za setup i održavanje, super. Samo radi supporta se isplati a i VL cijene su smiješne (10ak kn dnevno po zaposleniku...)

luka28 kaže...

ne znam zašto rade novi browser kad su i zadnje verzije IEa ok i nema više zamjerki na njih. samo se nadam da će ovaj browser kad izađe biti gotov proizvod, ispeglan i držati se standarda jer ako isfuraju onu spiku kao to je novi browser pa još uvijek ne radi sve kako treba ali će dobiti updateove... mislim da ćemo mi koji se bavimo web devom ispizditi na živce jer će nam ga MS opet lijepo uvaljat kao i sa IE6, pa ti 5 godina poslije i dalje piši hackove zato jer je je verzija 1.0 Spartana bila poluproizvod, nadam se da neće tim putem

inače što se browsera tiče, meni je Chrome najdraži, super je za razvoj web aplikacija, a odlična stvar je sync i mogućnost da na mobu vidim koji su mi tabovi otvoreni na desktopu i obrnuto i onda kad se prebaciš na drugi uređaj samo nastaviš gdje si stao, takve stvari treba MS ugraditi da bi pridobio više ljudi na svoju stranu, genijalne male stvari koje puno olakšavaju život

Ne rade novu verziju, ovo će biti rebrandirani IE sa nekim dodacima kako bi se otarasili lošeg glasa koji dolazi sa imenom IE. Iz istog razloga se nikad nije pojavio Vista SP3 nego Win7 te neće biti SPova za 8/8.1 jer su navukli loš glas zahvaljujuć genijalcima i "stručnjacima" koji nebi prepoznali Vistu/7/8 sa uključenom classic temom... Win7 == Vista SP3, Win10 == Win 8.2, IE == Spartan.

My name is Legion... For we are many!
17 godina
odjavljen
meni je Chrome najdraži, super je za razvoj web aplikacija, a odlična stvar je sync i mogućnost da na mobu vidim koji su mi tabovi otvoreni na desktopu i obrnuto i onda kad se prebaciš na drugi uređaj samo nastaviš gdje si stao, takve stvari treba MS ugraditi da bi pridobio više ljudi na svoju stranu, genijalne male stvari koje puno olakšavaju život

I to postoji na IE...
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina
neaktivan
Ajar kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Zadnje verzije IEa su vrhunski browseri koji šišaju i Chrome i FFox po performansama.

imam tu IE 11.0.9 i nije dostojan Chromeu (ili Safariju) ni otići po šibice. FF ne koristim pa ne mogu usporediti ali za ono što mogu, IE je užas. brz je k'o baba na štakama preko ceste (da i ne spominjem nepostojanje AdBlocka itd.). 

Upali IE, koji god. Idi ovdje (pazi ovo, official AdBlock stranica!). Klikneš na veliki zeleni gumb "Install for Internet Explorer". Čekaj da se instalira i evo ti identičan AB kao na Chromeu, FFu i ostalim popularnim browserima. Molim.

P.S. Koristim FF.

Ako sam u krivu, ispravite me ;)
13 godina
neaktivan
Prve slike Spartana

Covjece pa neki komentarisu da uopste nisu isprobali e11 ,prvo probas pa komentarisi ako islis ozbiljno ucestvovat u raspravi ,a sad druge razloge nebi spominjao.

Sto se tice e11 mislim da je trenutno najbrzi pretrazivac i da mu nijedan nije ni blizu govorim iz razloga sto sam ga koristio na dobro starom racunaru i jedini je mogao uopste da radi ,ovi ostali jednostavno nisu bili ni blizu,

mana  e11 je sto microsoft nevodi racuna o prakticnosti ono jednostavno neke stvari nisu naruku sto bi se reklo,to je jedini razlog sto ga ja sad nekoristim al vjerovatno cu se opet vratit jer posljednja nadogradnja chroma je katastrofa i imam osjecaj da je sa svakom sljedecom sve losiji.

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Prve slike Spartana

Ovaj čitav članak je prilično netačno prenesen. Ona prva slika je fake. Druga slika je rekreacija koju su uradili na neowinu od dvije leakane slike. Možete vidjeti ovdje.

Prema glasinama biće dva browsera, IE i Spartan (kodno ime, za sad). IE za kompatibilnsot sa starim stranicama, a ovaj bi trebao biti lakši i moderniji. U pozadini bi trebao raditi na istom engineu kao i IE, odnosno na forku Tridenta i istom javascript engineu. Što nije uopšte loše. Javascript engine je najbolji, kao što vam je gore jedan forumaš demonstrirao sa rezultatima u sunspider benchmarku. A ni Trident nije loš, pogotovo u zadnje vrijeme. Fork istog bi trebao valjda ubaciti još više standarda. A ima i stranica na kojoj možete vidjeti šta je sve u planu za IE: https://status.modern.ie

A šta reći za hejterske komentare iznad? Likovi ne znaju ni da ima oficijalni Adblock Plus za IE. Jedan se lik predstavlja kao web developer, a kaže da nema za IE dev alata

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
indig0F10w kaže...

Upali IE, koji god. Idi ovdje (pazi ovo, official AdBlock stranica!). Klikneš na veliki zeleni gumb "Install for Internet Explorer". Čekaj da se instalira i evo ti identičan AB kao na Chromeu, FFu i ostalim popularnim browserima. Molim.

P.S. Koristim FF.

hvala ti. instalirao no nije konfigurabilan kao u Chromeu (nema korisničko dodavanje) i radi polovično (u najboljem slučaju). back to Chrome 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Zadnje verzije IEa su vrhunski browseri koji šišaju i Chrome i FFox po performansama.

Hvala bogu, konačno netko da ima muda da prozbori svaka čast.

Friday kaže...

Čujem samo dobre stvari o IE. * * * Možda sam zlopamtilo, možda sam zatucan ali ne mogu.

Naviknut si i ništa više kao i ja. IE mi je mašina za mljevenje mesa u odnosu na na ostalu trojicu. Ali eto i ja sam većinu vremena na Chrome (manje radi integracije samog googla accounta, mada se i to može uraditi u IE-u) ali više radi samo jednog addonsa: Hover Zooma. Chromeu tu pomaže malo i minimalistički dizajn, ali ne sumanjm uopće da ni novi IE neće slijediti trendove.

LudaRajcica kaže...
* * *

svatko svog konja hvali ali samo zatucani i neznalice to mogu s IEom

Samo neznalice i zatucani starim razmišljanjem takvih kao ti mogu takvo nešto pričati.

Prvo nitko nema svog konja, sva četiri (četvrti bi bila Opera) browsera su besplatna pa nitko ne zabranjuje da probaš čitavu ergelu. Dalje, nitko ovdje ne lobira ni za Microsoft, niti za Google niti za Mozzilu, jer da to rade, Bug Online Forum bi bio zadnje mjesto gdje bi 'svog konja hvalili'.

Drugo, vjerojatno nisi niti otvorio IE 11 (osim da pročitaš verziju). Test1 za tebe: Otvori FB i skrolaj jedno 5 metara stranicu u News Feedu na IE 11 i bilo kojem drugom, pa onda probaj skrolati stranicu onim klizačem. Treuntno samo IE 11 može harwderski (bez problema) skrolati takvu stranicu kao da je list papira dok ostali štucaju kao pneumatski čekić. Test2 za tebe: Generiraj obični HTML fajl iz Winampa ako u istom imaš cca 50.000 pjesama, pa onda taj HTML fajl otvori u IE11 i ostalim. IE11 otvara ga doslove instantatno, dok Chromeu treba par sekundi a FF-u je jedno vrijeme trebala cijela jedna minuta.

Ajar kaže...
* * *

* * *

imam tu IE 11.0.9 i nije dostojan Chromeu (ili Safariju) ni otići po šibice. FF ne koristim pa ne mogu usporediti ali za ono što mogu, IE je užas. brz je k'o baba na štakama preko ceste (da i ne spominjem nepostojanje AdBlocka itd.). * * *

Adblock postoji u IE 11 i to onaj od Eyeo GmbH i taj addons učitava se 0,27s i jedina je prepreka odnosno kočnica da se IE 11 ne učita instantno. Eko ne vjeruješ evo ti i slika na dva monitora: na lijeovm otvoren IE 11 a na desnom Chrome.

Na lijevom monitoru IE 11 sa Adblokom a na desnom Chrome Na lijevom monitoru IE 11 sa Adblokom a na desnom Chrome

Dakle totalno besmislena rasprava. Instalirajte sva četiri browsera i koristite onaj koji vašim potrebama najviše odgovara. 

15 godina
neaktivan
Prve slike Spartana
Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 12:50 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Prve slike Spartana

Nove slike:

Tu se vidi i novi taskbar. Izgleda moćno 

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bilal kaže...