Procurili Dellovi tableti

poruka: 135
|
čitano: 25.725
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Procurili Dellovi tableti".
18 godina
neaktivan
RE: Procurili Dellovi tableti
Elles D. kaže...
naxeem kaže...

Ja ne kužim gdje je problem? Ja i ovo pišem s iPhonea, a radno računalo je ugašeno. Na mailove odgovaram s iPhonea, surfam često na iPhoneu, serije i filmove gledam na iPhoneu (WC, vožnja, krevet, kauč), sve to mi je puno jednostavnije od bilo kojeg prijenosnika. Prije nabavke iPhonea namjeravao sam kupiti prijenosnik, ali nemam više potrebu za time osim što mi nedostaje veći ekran, a iPad to ima - iPad (ili neki drugi tablet) je zapravo ono što očekujem:

- mail - OK

- Internet (surfam jako često) - OK

- knjige (čitam po desetak knjiga mjesečno) - Svaka ima 10 stranica ili što? Uz moje radno vrijeme i obveze jednu knjigu čitam mjesec dana.

- filmovi (WC, vožnja, krevet, kauč, čekaonice) - Da, čekaonica je definitivno mjesto za gledanje filmova! Jel se to meni čini ili ovo čudo nema jack za slušalice?

- glazba - Predimenzionirani walkman. Jel se to meni čini ili ovo čudo nema jack za slušalice?

- prezentacije dokumenata i webova i sl. na sastancima - Jel se to meni čini ili ovo čudo nema priključak za projektor - ili misliš vršiti profesionalnu prezentaciju na 9 inčnom displaju pa neka svi vide kako masne prste imaš?

- poneka igrica kao tower defense - OK

- stane u ruksak i lagano je - OK

(sve ovo može i iPhone, ali je premalenog ekrana za podcrtano - da, iPad je povećani iPhone s kojeg ne može zvati)

Što ne mogu na tabletu?

- development - za to imam stolno računalo jer ionako nema prijenosnika dovoljno snažnog da na njemu radim. - lol

- FPS igre, RTS igre

Dakle, tablet (iPad) ispunjava 80% mojih potreba, a za onih 20% imam stolno računalo koje mi je nezamjenjivo.

Ako ti iPad zadovoljava 80% potreba, imaš jako malo potreba!

O Bože, daj barem ti citiraj kako treba. :)

- Karikirao sam, ali ako relano idem računati: 0.5 beletristrike i paralelno po 3-4 stručne u prosjeku. Recimo ovaj mjesec čitam E.A.Poea (The Collected...) i 2 knjige paralelno o MVC-u, dvije o REST-u i jednu o Silverlightu.

- ima jack za slušalice, čini ti se

- projektor mi ne treba jer ne mislim na predavanja, već sastanke - dakle, klijentima i suradnicima pokazati razvojnu dokumentaciju, web sučelja ili funkcionalne aplikacije - to se dešava na kavama i ručkovima, a ne u konferencijskim dvoranama.

Koje ti potrebe osim nabrojanih imaš?

tnakir kaže...
naxeem kaže...

Koje gluposti se daju ovdje pročitati. Tableti su super rješenje: ekran na dodir - direktna komunikacija, brzina i praktičnost u odnosu na prevelike i nezgrapne laptope.

Znaci tebi je ugodno tipkati npr mail na ekranu dok tablet drzis na kolinima? Nema frustracija kad falijes slovo jer ipak - tipkas na ekranu. Takodjer sam dizajnt tableta ti ne daje drugu opciju nego ga drzat u ruci dok citas. Dok pises polomi se. Meni je sam koncept tableta debilan. Takav koncept je dobar za jednu jedinu stvar... citanje... sto je opet dvojbeno jer dugotrajno citanje sa ekrana umara puno vise nego sa papira.

Pa i knjigu držim u ruci ili na stolu ili na koljenima, kao što mogu i iPad. Ne, ne frustrira me jer sam dosta precizan i ne griješim čak ni na iPhoneu, tako da, meni je tablet super rješenje.

Dugotrajno čitanje umara? Pa 15 sati dnevno buljim u ekran, mislim da mi je sasvim svejedno u koji.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 10:10 (naxeem).
16 godina
neaktivan

Zanimljivo kako i dalje isti ljudi tupe iste stvari o kojima po svemu sudeći nemaju pojma (točnije nikad ih nisu radili).

na prezentacijama se koristi projektor i to se radi tako da izvrtiš svoju powerpoint prezentaciju usput malo pričaš i na taj način impresioniraš ljude kojima trebaš prodati nešto, ali to je u tom trenutku daleko od nekog gotovog proizvoda (koji god to bio).

na sastancima koristiš papire koji podijeliš ljudima da gledaju projektnu dokumentaciju, prijedloge projekata, nacrte, ideje... i to rade dok ti pričaš ili se dogovaraš nešto drugo. tu uskače tablet. umjesto papira tablet kruži okolo, dva tri čovjeka odjednom gledaju detaljinije jednu sliku, nacrt štagod. uočavaju detalje komentiraju.

ako ne znate kako izgleda poslovni sastanak nemojte pričati gluposti, na stotinu sastanaka na kojima sam bio nisam niti jednom koristio projektor. koristio sam ga isključivo na prezentacijama.

i slažem se s naxeemom. tableti ispunjavaju 80% potreba. za ostalo koristim stolno računalo. tu mi ni notebook ni netbook ni ništa ne pomaže nešto pretjerano.

18 godina
naxeem kaže...
Naxeem kaže...

Pa i knjigu držim u ruci ili na stolu ili na koljenima, kao što mogu i iPad. Ne, ne frustrira me jer sam dosta precizan i ne griješim čak ni na iPhoneu, tako da, meni je tablet super rješenje.

Dugotrajno čitanje umara? Pa 15 sati dnevno buljim u ekran, mislim da mi je sasvim svejedno u koji.

Da ali ne tipkas na knjigu...

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

- projektor mi ne treba jer ne mislim na predavanja, već sastanke - dakle, klijentima i suradnicima pokazati razvojnu dokumentaciju, web sučelja ili funkcionalne aplikacije - to se dešava na kavama i ručkovima, a ne u konferencijskim dvoranama.

Jedna mala stvar, što ako je klijentu potreban tvoj projekt i ti mu ga moraš nekako proslijediti a fajl je prevelik za mail? Ili je prijatelju s faksa potrebno nešto (pjesme, filmovi, zadaće, knjige)?

Što nebi bilo dobro da su stavili usb?

Kako trenutno imam problema s leđima i ponekad mi je neudobno raditi na računalu (ali moram) tablet bi mi stvarno dobro došao, ali ne ipad.

Sad sam na duže vrijeme primoran biti doma pa često skajpam s frendovima i ako sam vani tablet s kamerom bi me učinio stvarno dostupnim u svako vrijeme.

Druga moguća situacija ako je frend prikovan doma zbog bolesti mislim da bi bilo fora da skajpamo s njim dok smo na kavi, veliki 10" ekran bi stvarno bio odličan.

Slažem se s tvojim nabrajanjem potreba (da sad ne citiram zidove teksta) i da bi tablet stvarno većinu njih učinio lakšim, ali imam par primjedbi:

Tablet nije uređaj za puno uživanje u filmu u tu svrhu imam tv u sobi pa nemam potrebe za time.

Tablet je odličan za gledanje u situacijama koje si nabrojao (stvarno bih i kupio tablet za gledanje  na putovanjima) no vidim da ipad ima problema s podržanim video formatima a i 16/9 nebi bilo loše imati, kao i već spomenuti usb, tako da mogu uštekati svoj prijenosni hard.

Za muziku ga neću koristiti jer zašto natrpavati ionako malu memoriju muzikom koju imam u mp3 playeru kojeg bi mogao spojiti da su stavili usb.

Za surfanje (casual) smatram da je sigurno veći gušt u krevetu, ali zašto ne staviti podršku za sve web sadržaje?

Ako troši resurse ili ako mi ne treba, isključiš add on i svi sretni. Izbor ne ograničavanje korisnika.

Radije bih da mi baterija traje par sati manje (6-8 je sasvim dovoljno) nego da sam ograničen.

I naravno cijena, ipad od 500$ je totalno neisplativa kupnja zbog premalo memorije i jer nema 3G, a ipad bez neta dostupnog u svim situacijama je beskorisan.

Znači da bih zadovoljio svoje potrebe moram ili kupiti uređaj od min 32gb s 3g za kojih 700-ak$ ili onaj od 800 za 64gb. 800$ za gadget, 800$ za gadget.

Dobro mogao bih uzeti onog od 500 i uz to koristiti vlastiti hard no onda moram kupiti za 30$ usb konektor.

30$ usb u 2010g.

Sve u svemu mislim da se moraš previše prilagoditi uređaju za 500-800$ (što je svugdje ogroman novac) koji je sve problem mogao rješiti vrlo lako.

Znači tablet da ipad veliko NE.

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ja ne kužim gdje je problem? Ja i ovo pišem s iPhonea, a radno računalo je ugašeno. Na mailove odgovaram s iPhonea, surfam često na iPhoneu, serije i filmove gledam na iPhoneu (WC, vožnja, krevet, kauč), sve to mi je puno jednostavnije od bilo kojeg prijenosnika. Prije nabavke iPhonea namjeravao sam kupiti prijenosnik, ali nemam više potrebu za time osim što mi nedostaje veći ekran, a iPad to ima - iPad (ili neki drugi tablet) je zapravo ono što očekujem:

- mail

- Internet (surfam jako često)

- knjige (čitam po desetak knjiga mjesečno)

- filmovi (WC, vožnja, krevet, kauč, čekaonice)

- glazba

- prezentacije dokumenata i webova i sl. na sastancima

- poneka igrica kao tower defense

- stane u ruksak i lagano je

(sve ovo može i iPhone, ali je premalenog ekrana za podcrtano)

Što ne mogu na tabletu?

- development - za to imam stolno računalo jer ionako nema prijenosnika dovoljno snažnog da na njemu radim.

- FPS igre, RTS igre

Dakle, tablet (iPad) ispunjava 80% mojih potreba, a za onih 20% imam stolno računalo koje mi je nezamjenjivo.

ti mora da si neki perverznjak! filmove gledas na iphoneu u WC-u?  sta je u drugoj ruci?

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 11:03 (freud).
17 godina
protjeran
možda su neki usrani naslovi :)
Z
17 godina
protjeran
Solo761 kaže...

Ubaci CD/DVD u mobitel ili smartphone...

A i ne vidim kakve to veze ima sa njegovim mjesanjem pojmova NETbook i NOTEbook...

pa na smartphone spojis eksterni cd/dvd, u cemu je problem?

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan
Solo761 kaže...

@Cartman

Zasto non stop pilis o noteboocima, a mislis na netbookove? Ne znas razliku? Notebook 100% nije prakticniji od tableta bas zato sto je daleko veci i tezi, ultralaki su oko 13'' cini mi se, sto je opet vece od tableta. Netbook je druga prica, gabaritima su tu negdje, ali ti non stop notebook, notebook... Mozda da se ti malo informises?

U biti granica između netbooka i notebooka je 10" ekran. Sad to što neki proizvođači svoj 11" proizvod nazovu notebook a drugi pak netbook, da ti budem iskren, ni meni nije potpuno jasno, niti me pretjerano zanima. Stvar je u tome da ti neshvaćaš poantu moga piljenja, a ako ti smeta slobodno napusti ovu temu...

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you
16 godina
neaktivan
Cartman kaže...
Solo761 kaže...

@Cartman

Zasto non stop pilis o noteboocima, a mislis na netbookove? Ne znas razliku? Notebook 100% nije prakticniji od tableta bas zato sto je daleko veci i tezi, ultralaki su oko 13'' cini mi se, sto je opet vece od tableta. Netbook je druga prica, gabaritima su tu negdje, ali ti non stop notebook, notebook... Mozda da se ti malo informises?

U biti granica između netbooka i notebooka je 10" ekran. Sad to što neki proizvođači svoj 11" proizvod nazovu notebook a drugi pak netbook, da ti budem iskren, ni meni nije potpuno jasno, niti me pretjerano zanima. Stvar je u tome da ti neshvaćaš poantu moga piljenja, a ako ti smeta slobodno napusti ovu temu...

Stvar je u tome da je on jedna cangrizava baba koja kad nema sta pametno za reci hvata se neke banalne formulacije. Kad i na tom podrucju ispadne glup, ocekuj da ce se uhvatit kakve pravopisne pogreske, a ako je ne uspije pronaci pod ovom temom iskopat ce neki tvoj post od prije 3 mjeseca. Jednom rjecju - debil.  Za ovakve, te za ove sto gledaju filmove na mobitelu se i prave tableti.

16 godina
neaktivan

Haleluja :)

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you
17 godina
odjavljen

@wyks, kao da sam ja pisao taj post. Tablet je u dosta situacija praktičan, samo ostaje pitanje da li je to dovoljno da opravda cijenu, a ta procjena ostaje na svakom pojedincu koji razmišlja o kupnji istog.

Također, o svakom pojedincu ovisi koje mane je spreman podnijeti za dobiti neke prednosti (tipa USB vs trajanje baterije, multitasking vs debljina i sl.). Ja bih ipak rađe tablet koji ima USB na koji mogu spojit HSDPA modem ili mobitel koji će služiti kao modem (ista opcija putem BT-a za mobitel bi bila isto cijenjena) nego 3G verziju tableta. Nepotrebno je skuplji, a smatram da će se situacije u kojima se spajam na net preko 3G-a biti rijetke, a kako su podatkovni paketi kombinirani s voice uslugom sve povoljniji, spajanje mobitela na BT mi se čini kao dobar kompromis.

Naravno, to bi bilo u slučaju kad bi uzimao tablet, ali trenutno omjer mojih potreba i trenutne tržišne ponude kaže: Ne treba mi trenutno tablet, bar ne tih mogučnosti i po toj cijeni.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
wyks kaže...
naxeem kaže...

Jedna mala stvar, što ako je klijentu potreban tvoj projekt i ti mu ga moraš nekako proslijediti a fajl je prevelik za mail? Ili je prijatelju s faksa potrebno nešto (pjesme, filmovi, zadaće, knjige)?

Što nebi bilo dobro da su stavili usb?

Ja više uopće ne koristim prijenosne medije osim: diskova (2.5" ili 3.5" ovisno o veličini prijenosa) jer najviše što prenosim su filmovi i jednom sam trebao prenijeti 6GB bazu podataka, s tim da je to iznimno rijetka situacija. Sve što šaljem poslovno i privatno ide kroz mail i to prilozi i do 100MB bez problema. Kome je to puno, nek' nabavi bolju vezu ili sandučić, a opet, ni to ne ide bez prethodnog dogovora.

Inače, svi ti paketi su uglavnom prosljeđivanje koje često radim i sam tako da sam sebi pošaljem mail ili spremim GMail draft.

wyks kaže...
Druga moguća situacija ako je frend prikovan doma zbog bolesti mislim da bi bilo fora da skajpamo s njim dok smo na kavi, veliki 10" ekran bi stvarno bio odličan.

Da mu bolje vidišdreadlockse?

wyks kaže...

Tablet nije uređaj za puno uživanje u filmu u tu svrhu imam tv u sobi pa nemam potrebe za time.

Tablet je odličan za gledanje u situacijama koje si nabrojao (stvarno bih i kupio tablet za gledanje  na putovanjima) no vidim da ipad ima problema s podržanim video formatima a i 16/9 nebi bilo loše imati, kao i već spomenuti usb, tako da mogu uštekati svoj prijenosni hard.

Za muziku ga neću koristiti jer zašto natrpavati ionako malu memoriju muzikom koju imam u mp3 playeru kojeg bi mogao spojiti da su stavili usb.

Nije ni sobni TV. Ja za potpuno uživanje odem u kino i - uživam. Iskustvo TV-a, ako film nije FullHD na 100" plazmi ili na LCD projektoru sa 7.1 sustavom, nije ni blizu kinu, a blizu je iPhoneu - vidim što se događa u čujem dovoljno dobro (čak je zvuk odličan na iPhoneu).

wyks kaže...

Za surfanje (casual) smatram da je sigurno veći gušt u krevetu, ali zašto ne staviti podršku za sve web sadržaje?

Ako troši resurse ili ako mi ne treba, isključiš add on i svi sretni. Izbor ne ograničavanje korisnika.

Osobno rijetko susrećem Flash, a za reklame me ionako nije briga tako da me to ne smeta previše.

wyks kaže...

I naravno cijena, ipad od 500$ je totalno neisplativa kupnja zbog premalo memorije i jer nema 3G, a ipad bez neta dostupnog u svim situacijama je beskorisan.

Znači da bih zadovoljio svoje potrebe moram ili kupiti uređaj od min 32gb s 3g za kojih 700-ak$ ili onaj od 800 za 64gb. 800$ za gadget, 800$ za gadget.

3G verzija iPada će biti dostupna kroz nekoliko dana, a $1000 dolara (da je čak i toliko) nije pretjerana jer je to ipak uređaj s kojim bih ja provodio nekih 20% vremena (80% odlazi na 20% potreba tj. 75% na posao, 5% na igre) i koje bi ispunjavalo 80% mojih potreba za računalom.

wyks kaže...

Znači tablet da ipad veliko NE.

Mislim da si propustio moj raniji post gdje sam naveo da iPad = tablet i da se sve što pišem odnosi na tablet, ne nužno iPad, a da napišem iPad jer je jednostavno trenutno najzanimljiviji.

freud kaže...

ti mora da si neki perverznjak! filmove gledas na iphoneu u WC-u?  sta je u drugoj ruci?

Kita? xD - Ne nužno.

opcom kaže...
možda su neki usrani naslovi :)

Hahahahaha, zna se dogoditi, da.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
18 godina
naxeem kaže...

O Bože, daj barem ti citiraj kako treba. :)

Sorry, ali žurilo mi se :)

naxeem kaže...

- Karikirao sam, ali ako relano idem računati: 0.5 beletristrike i paralelno po 3-4 stručne u prosjeku. Recimo ovaj mjesec čitam E.A.Poea (The Collected...) i 2 knjige paralelno o MVC-u, dvije o REST-u i jednu o Silverlightu.

- Dakle 0.5 beletristike. Ovu radnu materiju ne računam u "knjige" kao takve. Ja sve ono što bi trebo čitati printam - moram priznati da mi čitanje na LCDu nimalo ne paše.

- na samom uređaju, bez nekakvog dodatka (hint, tipkovnica)?

- na samom uređaju, bez nekakvog dodatka (hint, tipkovnica)?

- OK dok god pokazuješ flashless/silverlightless web projetke (ako misliš pokazivati sve to što si nabrojao čeka te jaku puno paljenja i gašenja aplikacija jer naravno, multitasking ne postoji).

naxeem kaže...

Koje ti potrebe osim nabrojanih imaš?

Tu sam ja karikirao :) Doduše, ako bi brojao samo one potrebe koje iPad dobro odrađuje onda bi ocjena bila bliže 30%.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
18 godina
neaktivan

No, dobro, ali mislim na tablet, a realno ne vidim prednost notebooka/laptopa nad tabletom. Niti je snažan kao PC (a meni treba jako, jako puno RAM-a i brzine), niti je jeftin kao PC, a niti je prenosiv kao tablet.

Tablet je lagan i minimalan za prenosivost, PC za snagu i rad. Sve se nekako bojim tržišta za netbooke svakako, a laptopi...

Inače, kako ja strašno ne volim Apple i Apple-fanatike, ako ih ne voliš barem 10% kao ja, ovo će ti se svidjeti: http://i.imgur.com/W4bIB.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 11:59 (naxeem).
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Ne treba mi trenutno tablet, bar ne tih mogučnosti i po toj cijeni.

Za sad mi je dovoljan laptop, ako koji tablet zadovolji moje potrebe i cijenu koju sam spreman platiti naći će se na listi za kupnju.

naxeem kaže...
......

Još nisam dobio odgovor zašto nema usb-a.

Ne treba ni meni masa stvari na netu, ali opet svi ti dodaci se mogu isključiti da ne troše resurse.

Što se tiče filmova neportebno je uopće spominjati kino i uspoređivati ga s tv ili tabletom.

Tv i tablet će zadovoljiti moje potrebe svaki u svojoj situaciji. Film doma neću gledati na tabletu, ali neki sitcom ili crtić vjerojatno.

Meni je cijena prevelika a 1000$ mi je teško dati i za desktop.

Nekako mi je smiješno da toliko skup uređaj nema neke osnovne stvari.

Tada bi to bila revolucija.

Iako nekako mislim da ja tražim terenca a ti ferrari.

Ono s dredlocksima ne kužim.

naxeem kaže...

Inače, kako ja strašno ne volim Apple i Apple-fanatike, ako ih ne voliš barem 10% kao ja, ovo će ti se svidjeti: http://i.imgur.com/W4bIB.jpg

LOL!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 12:15 (wyks).
18 godina
jastreb kaže...

Htio sam još nadodati, par vas se prepucava da li je ergonomičniji tablet ili netbook za čitanje u krevetu. A što je sa čitanjem npr. na klupi u parku? Onaj ko ima netbook ili laptop će ga morati držati na koljenima, dok će se onaj sa tabletom lijepo zavaliti na klupu i čitati kao da u ruci drži knjigu. To je samo jedan od primjera, a ima ih bezbroj.

Pa dobro, kako ti čitaš knjigu? Mislim, kada ju ja čitam (ako sjedim) - malo ju držim u rukama, pa se umorim, pa ju polegnem u krilo, pa me zaboli vrat, pa ju opet dižem, pa me bole ruke i tako ukrug. Iz te perspektive, netbook je zapravo puno bolje rješenje; staviš ga u krilo, podigneš mu ekran i voziš - nema prebacivanja amo-tamo, jer nema niti potrebe za tim.

Zapravo, laptop je najbolji za čitanje u ležećem ili sjedećem položaju, jer ti sam, svojom težinom drži ekran uspravnim. Jedina situacija gdje je tablet bolji je kada stojiš. A i to onda opet ima smisla samo ako si prisiljen stajati, na što bi te opet mogao prisiliti samo posao, jer bi se u svakoj drugoj situaciji sjeo. A iPad (ovaj put konkretno baš on, ne tableti općenito) nije uređaj za poslovne korisnike.

Inače, vezano na naxeemov post o pokazivanju stvari klijentima na kavi... OK, ako sastanke održavaš u kavani, ali to mi se već samo po sebi baš ne čini profesionalno (no, to je sad već druga tema). A i to funkcionira samo ako mu pokazuješ nekakve radne web stranice (koje si prethodno s računala uplodao na neki server), jer ćeš demonstraciju klasičnog aplikacijskog softvera teško obaviti na iPadu (na nekom drugom tabletu možda lakše). Ako se sve svodi na pokazivanje slika (nekakav koncept) onda OK.

Gledam te!
18 godina
neaktivan

Pa profesionalno ili ne, ali u okruženju u kojem radim nemam na raspolaganju konferencijsku dvoranu već ured ili kavanu. Na oba mjesta mi je tablet prikladniji od registratora s papirima.

17 godina
odjavljen
naxeem kaže...

......

Mislim da bi trebao naučiti razliku između "Uređaj je dobar" i "Uređaj je dobar za moje potrebe".

naxeem kaže...

Mislim da si propustio moj raniji post gdje sam naveo da iPad = tablet i da se sve što pišem odnosi na tablet, ne nužno iPad, a da napišem iPad jer je jednostavno trenutno najzanimljiviji.

Kad napišeš tablet ljudi vide format uređaja koji je za kućnu upotrebu tek u povojima, ali ima velikog potencijala. Kad napišeš iPad, ljudi vide jednog predstavnika iz te kategorije koji ima prilično velika ograničenja (od kojih su neka i prilično blesava). Ako želiš reći da iPad zadovoljava sve tvoje zahtjeve, onda ne govoriš o tabletu općenito, već o iPad-u. To također ne znaći da tablet zadovoljava i moje potrebe ili potrebe neke treće osobe.

Ako želiš reći da tableti općenito zadovoljavaju tvoje potrebe, onda ne možeš govoriti o iPad-u jer je on samo jedan od predstavnika u kategoriji u kojoj mogu postojati velike varijacije na temu.

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Pa profesionalno ili ne, ali u okruženju u kojem radim nemam na raspolaganju konferencijsku dvoranu već ured ili kavanu. Na oba mjesta mi je tablet prikladniji od registratora s papirima.

ali nije prikladniji od laptopa. osim ako prezentacije ne vrsis ispred 2-3 ljudi tako da se svi mogu nadvirit nad tablet ili im objasnjavas jednom po jednom tako da svaki uzme tablet u ruku kad ga dodje red.

18 godina
neaktivan

Jel se to meni cini ili se naxeem navukao na iPad? OsmijehNamigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Meni se čini da mu je artfull maznuo pass.Smijeh

16 godina

Možda najbolje rješenje za onoga tko želi i tablet i laptop je ovo

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumg hvala.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
naxeem kaže...

Kad napišeš tablet ljudi vide format uređaja koji je za kućnu upotrebu tek u povojima, ali ima velikog potencijala. Kad napišeš iPad, ljudi vide jednog predstavnika iz te kategorije koji ima prilično velika ograničenja (od kojih su neka i prilično blesava). Ako želiš reći da iPad zadovoljava sve tvoje zahtjeve, onda ne govoriš o tabletu općenito, već o iPad-u. To također ne znaći da tablet zadovoljava i moje potrebe ili potrebe neke treće osobe.

Ako želiš reći da tableti općenito zadovoljavaju tvoje potrebe, onda ne možeš govoriti o iPad-u jer je on samo jedan od predstavnika u kategoriji u kojoj mogu postojati velike varijacije na temu.

Kada napišem "digitron" mislim li samo na proizvode Digitrona ili svaki kalkulator? - Raelno, u ovom trenutku i s obzirom na medijsku buku, iPad je sinonim za tablet.

freud kaže...
naxeem kaže...

ali nije prikladniji od laptopa. osim ako prezentacije ne vrsis ispred 2-3 ljudi tako da se svi mogu nadvirit nad tablet ili im objasnjavas jednom po jednom tako da svaki uzme tablet u ruku kad ga dodje red.

S obzirom da sam razvojni arhitekt sastanke održavam uglavnom samo s direktorom firme, a ne ostalih pedeset zaposlenika pa mi nije ni potreno širiti tablet svuda naokolo ili ga kopirati u više verzija. Eventualno se pridruži glavni programer, ali mislim da će mi i tu tablet biti dosta.

wyks kaže...
Lion King kaže...

Meni se čini da mu je artfull maznuo pass.Smijeh

Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 15:17 (naxeem).
17 godina
odjavljen
naxeem kaže...

Kada napišem "digitron" mislim li samo na proizvode Digitrona ili svaki kalkulator? - Raelno, u ovom trenutku i s obzirom na medijsku buku, iPad je sinonim za tablet.

1.) Digitron kao sinonim za kalkulator nije nastao zbog kratkotrajne medijske buke, već zbog dugotrajne velike zastupljenosti na tržištu. Nije ti baš neka usporedba.

2.) iPad je novi pojam i općenito, šira populacija nije ni čula ništa o njemu osim ako su eventualno pročitali u jutarnjem i sličnim novinama, tako da ne možeš govoriti o nekom sveopće prihvačenom sinonimu.

3.) Čak ni digitron nije nikad bio sinonim za kalkulator, već za onaj najobičniji, prilično limitirani (osnovne operacije, eventualno M+ i %). Za sve naprednije kalkulatore, bila je rijetkost čuti nekoga da ga naziva digitronom.

Uz to znam i neke ljude koji sigurno ne bi mirno prešli preko toga da recimo HP 49G nazoveš "digitron".

18 godina
neaktivan

Whatever.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Elles D. kaže...
ako misliš pokazivati sve to što si nabrojao čeka te jaku puno paljenja i gašenja aplikacija jer naravno, multitasking ne postoji).

Multitasking će biti moguć od jeseni kad nadograde OS:

http://news.yahoo.com/s/ytech_gadg/20100408/tc_ytech_gadg/ytech_gadg_tc1530

18 godina
neaktivan

Naslov mi zvuci kao da se vlasnici Dell tableta bune jer je neka tekucina pocela izlaziti iz njihovih ljubimaca. Uzas  Smijeh

Rjesava jednostavne probleme u podforumu Programiranje od 2008. xD

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
MrBlc kaže...
naxeem kaže...

1.) Digitron kao sinonim za kalkulator nije nastao zbog kratkotrajne medijske buke, već zbog dugotrajne velike zastupljenosti na tržištu. Nije ti baš neka usporedba.

2.) iPad je novi pojam i općenito, šira populacija nije ni čula ništa o njemu osim ako su eventualno pročitali u jutarnjem i sličnim novinama, tako da ne možeš govoriti o nekom sveopće prihvačenom sinonimu.

3.) Čak ni digitron nije nikad bio sinonim za kalkulator, već za onaj najobičniji, prilično limitirani (osnovne operacije, eventualno M+ i %). Za sve naprednije kalkulatore, bila je rijetkost čuti nekoga da ga naziva digitronom.

Uz to znam i neke ljude koji sigurno ne bi mirno prešli preko toga da recimo HP 49G nazoveš "digitron".

Koji je cilj te tvoje 3 tocke? 

Nije mi jasno zasto pokusavas negirat cinjenice, a cinjenice su da je uzrok najezde tableta i trenutne popularnosti istih upravo ipad, a velik broj ljudi ne bi nikad ni culi za tablet formu racunala da nije ipada.

Iznosis i apsolutno netocnu tvrdnju da sira populacija nije cula za ipad! Clanci o ipadu su izasli u svim dnevnim novinama i internet portalima.

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Koji je cilj te tvoje 3 tocke?

Nije mi jasno zasto pokusavas negirat cinjenice, a cinjenice su da je uzrok najezde tableta i trenutne popularnosti istih upravo ipad, a velik broj ljudi ne bi nikad ni culi za tablet formu racunala da nije ipada.

Iznosis i apsolutno netocnu tvrdnju da sira populacija nije cula za ipad! Clanci o ipadu su izasli u svim dnevnim novinama i internet portalima.

Šuškanja o tabletu je bilo i prije predstavljanja, a bilo je šuškanja i o Apple-ovom tabletu i o ostalim tabletima. Istina je da je jednim dijelom Apple probio led, ali je daleko od toga da iPad postane sinonim za tablete, pogotovo ne na način na koji je digitron sinonim za kalkulatore. Još nikoga nisam čuo da onako u kolokvijalnom govoru kaže "Ej, jesi vidija oni novi HP-ov iPad?".

Ako pročitaš ponovno moj post, ali ovaj put s razumijevanjem (umjesto da samo nabrijano tražiš za što se možeš uhvatiti) viditi ćeš da sam napisao da su čuli upravo iz dnevnih novina!

17 godina
neaktivan
ansha kaže...

a velik broj ljudi ne bi nikad ni culi za tablet formu racunala da nije ipada.

Pa ko bi lud onda kupovao rekalme!

Ustvari shvatiš koliko mediji imaju utjecaj na mišljenje ljudi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice