Ja ne kužim gdje je problem? Ja i ovo pišem s iPhonea, a radno računalo je ugašeno. Na mailove odgovaram s iPhonea, surfam često na iPhoneu, serije i filmove gledam na iPhoneu (WC, vožnja, krevet, kauč), sve to mi je puno jednostavnije od bilo kojeg prijenosnika. Prije nabavke iPhonea namjeravao sam kupiti prijenosnik, ali nemam više potrebu za time osim što mi nedostaje veći ekran, a iPad to ima - iPad (ili neki drugi tablet) je zapravo ono što očekujem:
- mail - OK
- Internet (surfam jako često) - OK
- knjige (čitam po desetak knjiga mjesečno) - Svaka ima 10 stranica ili što? Uz moje radno vrijeme i obveze jednu knjigu čitam mjesec dana.
- filmovi (WC, vožnja, krevet, kauč, čekaonice) - Da, čekaonica je definitivno mjesto za gledanje filmova! Jel se to meni čini ili ovo čudo nema jack za slušalice?
- glazba - Predimenzionirani walkman. Jel se to meni čini ili ovo čudo nema jack za slušalice?
- prezentacije dokumenata i webova i sl. na sastancima - Jel se to meni čini ili ovo čudo nema priključak za projektor - ili misliš vršiti profesionalnu prezentaciju na 9 inčnom displaju pa neka svi vide kako masne prste imaš?
- poneka igrica kao tower defense - OK
- stane u ruksak i lagano je - OK
(sve ovo može i iPhone, ali je premalenog ekrana za podcrtano - da, iPad je povećani iPhone s kojeg ne može zvati)
Što ne mogu na tabletu?
- development - za to imam stolno računalo jer ionako nema prijenosnika dovoljno snažnog da na njemu radim. - lol
- FPS igre, RTS igre
Dakle, tablet (iPad) ispunjava 80% mojih potreba, a za onih 20% imam stolno računalo koje mi je nezamjenjivo.
Ako ti iPad zadovoljava 80% potreba, imaš jako malo potreba!
O Bože, daj barem ti citiraj kako treba. :)
- Karikirao sam, ali ako relano idem računati: 0.5 beletristrike i paralelno po 3-4 stručne u prosjeku. Recimo ovaj mjesec čitam E.A.Poea (The Collected...) i 2 knjige paralelno o MVC-u, dvije o REST-u i jednu o Silverlightu.
- ima jack za slušalice, čini ti se
- ima jack za slušalice, čini ti se
- projektor mi ne treba jer ne mislim na predavanja, već sastanke - dakle, klijentima i suradnicima pokazati razvojnu dokumentaciju, web sučelja ili funkcionalne aplikacije - to se dešava na kavama i ručkovima, a ne u konferencijskim dvoranama.
Koje ti potrebe osim nabrojanih imaš?
Koje gluposti se daju ovdje pročitati. Tableti su super rješenje: ekran na dodir - direktna komunikacija, brzina i praktičnost u odnosu na prevelike i nezgrapne laptope.
Znaci tebi je ugodno tipkati npr mail na ekranu dok tablet drzis na kolinima? Nema frustracija kad falijes slovo jer ipak - tipkas na ekranu. Takodjer sam dizajnt tableta ti ne daje drugu opciju nego ga drzat u ruci dok citas. Dok pises polomi se. Meni je sam koncept tableta debilan. Takav koncept je dobar za jednu jedinu stvar... citanje... sto je opet dvojbeno jer dugotrajno citanje sa ekrana umara puno vise nego sa papira.
Pa i knjigu držim u ruci ili na stolu ili na koljenima, kao što mogu i iPad. Ne, ne frustrira me jer sam dosta precizan i ne griješim čak ni na iPhoneu, tako da, meni je tablet super rješenje.
Dugotrajno čitanje umara? Pa 15 sati dnevno buljim u ekran, mislim da mi je sasvim svejedno u koji.