Kraj analogne televizije

poruka: 182
|
čitano: 18.469
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kraj analogne televizije".
17 godina
neaktivan
Kraj analogne televizije

Satelitski format nema apsolutno nikakve veze sa zemaljskim.

"Oh, yeah, it was sooo easy, I can't believe it... No, it wasn't" (Mika)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Kraj analogne televizije
rambox kaže...
blackalbum kaže...

nije samo problem nas korisnika,problem je i hrt-a kad se bude prebacivao na mp4 (kad tad hoče ) ponovno će kupovati novu opremu a to će sve platiti porezni obaveznici,a ovako su mogli odmah mp4 pa se samo prebaciti na hd,meni se to ne sviđa što državne firme koje mi financiraju stalno kupuju neku opremu po nekim čudnim kriterijima,pa za par godina ispočetka,eto zašto mi to najviše smeta

Ipak smo u Hrvatskoj a ne u Sloveniji recimo, oni su odma izabrali MPEG4 ko standard za digitalno emitiranje i signal pa nemaju problema s prebacivanjem u buducnosti.Nevinašce A kod nas sve po starom, kasnimo kaskamo ko šepava grba deva na svim poljima zbog budaletina na vlasti. MPEG2 standard je vec oronuo i zastario zapravo, mislim da je preporuka u Europi da se od 2012 samo MPEG4 koristi pa to sve govori. O nekom kvalitetnom programu za gledat u HD rezoluciji, znaci barem 1280-720 mozemo slobodno zaboravit pogotovo na HTV zbog sportskih prava prvenstveno koje ce izgubit pa onda i RTL ili Nova TV. Kaj ti vrjedi kvaliteta slike ak nemas kaj gledat, buducnost su placene platforme ko Max TV i slicno koje ce se u buducnosti samo nadograđivat i poboljšavat znaci plati i gledaj ko ce ti dat dobar program tj vise njih za badave nema šanse to ne postoji.CoolNevinašce

piči za sloveniju šta čekaš?

do 2012 svi u EU mpeg4?daj momak informiraj se malo prije no sto krenes bubat

16 godina
Pudge kaže...

Navedi jedan razlog zasto je sranje da i mene prosvijetlis?

Usporava net, česti crashevi, dosta ljudi nedostupan zbog loše infrastrukture, cijena, česta blokiranja itd..

U svakom slučaju, dobra ideja, vrlo loša realizacija..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
17 godina
neaktivan
Kraj analogne televizije

Kvalitetnu sliku sam imao i prije na svim nacionalnim i lokalnim kanalima. Meni se s digitalizacijom promijenilo nije ama baš ništa.
RTL sam iz memorije TV-a obrisao prije tri godine, a Novu TV prije tri mjeseca. Jedino što nude su zaglupljujući sadržaji (Farme, Staje, BigBortheri, Crveni tepisoni, Ekskluzivi, Skandali, Sranja, sapunice, sranja za pet, hrvatska traži debila, itd.)
Informativni program je na Novoj TV čisti trash. RTL ne moram ni spominjati. Nemojte me krvio shvatiti, ja volim trash kulturu, ali me u informativnom programu trash ne zabavlja. Kvalitetan film ili seriju na komercijalnim kanalima jednostavno je neopisivo zamorno gledati. Serije da ne spominjem.

U konačnici jedino što je bilo kvalitetno je Kapital Network. S dvadesetak zaposlenih radili su zaista 'čudo' od produkcije. Da su dobili koncesiju, koja bi im osigurala širenje, ja ne znam gdje bi im bio kraj. No, danas je to zahvaljujući mitu i korupciji uništeno. Dovedena je dupla doza petparačkih kanala sa slaboumnim sadržajima. Priči tu nije kraj. Čitah jučer kako je i TV Pink i dalje zainteresiran za ulazak na hrvatsko tržište. Ako ništa drugo, oni su barem nedvosmisleni u ocjeni svojeg programa namijenjenog gorenju naroda i sagorijevanju niskih strasti za razliku od RTL-Nove koji hine kako rade nešto spektakularno dobro i kvalitetno. :)

Sve u svemu prvotna intencija da se digitalizacijom ponudi famozna raznovrsnost TV sadržaja doživjela je totalni debakl, bruku i sprd iliti 'complete fail'.

8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pudge kaže...

Ma nemoj. Jedan je DVB/S a drugi DVB/T. Ovaj S je od sattelite, a T od terrestrial. Dakle sve je identično, samo način odašiljanja signala se normalno razlikuje. Što se tiče produkcije unutar TV kuće (HRT) stvar je identična. Pa nije HRT morala kupovati novu opremu zbog npr. MaxTV-a (IPTV) ili zbog Beneta (DVB/C, tj. kablovska).

16 godina
Karabaja kaže...

U konačnici jedino što je bilo kvalitetno je Kapital Network. S dvadesetak zaposlenih radili su zaista 'čudo' od produkcije. Da su dobili koncesiju, koja bi im osigurala širenje, ja ne znam gdje bi im bio kraj. No, danas je to zahvaljujući mitu i korupciji uništeno. 

Zbog njih sam zadnjh dana čak i gledao televiziju..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
17 godina
neaktivan
Pudge kaže...

Navedi jedan razlog zasto je sranje da i mene prosvijetlis?

Pa MaxTV-ov bitrate je banana. Slika se raspada na npr. sportskim utakmicama. Što se tiče bitratea ja ću prije izabrati SD sa dobrim bitrateom nego HD s lošim bitrateom. Npr. DVD od 8-9 Mbit/s je bolji od MaxTV-ovog HD-a.

17 godina
neaktivan
martin kaže...
Pudge kaže...

Ma nemoj. Jedan je DVB/S a drugi DVB/T. Ovaj S je od sattelite, a T od terrestrial. Dakle sve je identično, samo način odašiljanja signala se normalno razlikuje. Što se tiče produkcije unutar TV kuće (HRT) stvar je identična. Pa nije HRT morala kupovati novu opremu zbog npr. MaxTV-a (IPTV) ili zbog Beneta (DVB/C, tj. kablovska).

Sad se jedan pametnjakovic mene nasao uciti TV standarde. Zelim reci da izbor formata satelitskog emitiranja nema veze sa istim kod zemaljskog emitiranja. I nije indenticno: satelitski signal se emitira u Ku-bandu, a zemaljski u UHF spektru.

edit: Koliko sam do sada imao iskustva s Max TV, imao sam samo pozitivna iskustva, i po pitanju SD i HD, ali da se moze mjeriti sa B.Netovim DVB-C - ne moze.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 19:50 (Pudge).
17 godina
neaktivan
Pudge kaže...
martin kaže...
Pudge kaže...

Sad se jedan pametnjakovic mene nasao uciti TV standarde. Zelim reci da izbor formata satelitskog emitiranja nema veze sa istim kod zemaljskog emitiranja. I nije indenticno: satelitski signal se emitira u Ku-bandu, a zemaljski u UHF spektru.

Za TV kuću je identično jer oni ne odašulju signal, oni ga samo proizvode. A pričali smo o tome kakvu opremu HTV ima i što će morati kupitit, itd...

17 godina
neaktivan
Kraj analogne televizije

E sad smo se razumjeli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Drago mi je :-)

15 godina

nije ni čudo što hrt ima zastarijeli standard kad imaš 7000 zaposlenih nije baš lagano u napredak ulagati,ja mislim da je to najveći problem u digitalizaciji hrvatske i prelazak na hd standard,jer kad ima 1,5 miljardu kuna godišnje imaš para za 3d full hd ,samo treba kvalitetnije preusmjeriti novac

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
bugonja kaže...
rambox kaže...

Ipak smo u Hrvatskoj a ne u Sloveniji recimo, oni su odma izabrali MPEG4 ko standard za digitalno emitiranje i signal pa nemaju problema s prebacivanjem u buducnosti.Nevinašce A kod nas sve po starom, kasnimo kaskamo ko šepava grba deva na svim poljima zbog budaletina na vlasti. MPEG2 standard je vec oronuo i zastario zapravo, mislim da je preporuka u Europi da se od 2012 samo MPEG4 koristi pa to sve govori. O nekom kvalitetnom programu za gledat u HD rezoluciji, znaci barem 1280-720 mozemo slobodno zaboravit pogotovo na HTV zbog sportskih prava prvenstveno koje ce izgubit pa onda i RTL ili Nova TV. Kaj ti vrjedi kvaliteta slike ak nemas kaj gledat, buducnost su placene platforme ko Max TV i slicno koje ce se u buducnosti samo nadograđivat i poboljšavat znaci plati i gledaj ko ce ti dat dobar program tj vise njih za badave nema šanse to ne postoji.CoolNevinašce

piči za sloveniju šta čekaš?

do 2012 svi u EU mpeg4?daj momak informiraj se malo prije no sto krenes bubat

Nisi skuzil poantu procitaj još jedamput,Nevinašce treba znat citat EU preporucuje a ne naređuje od 2012 da se koristi i uvodi MPEG4 standard. Nemoj bit zavidan Slovencima oni uvjek vecinom naprave pravi potez a mi u Hrvatskoj stalno krive poteze.Smijeh Zato nam i je tak dobro, umjesto da rjesimo jednim potezom stvar uvođenjem MPEG4 mi napravimo korak u nazad kaj nije nist cudno. Jer nismo za ulazak u Euvropu uopce spremni, nit necemo bit još dosta vremena to je tak zalosno ali istina kaj se moze fuckaj ga.Cool

17 godina
neaktivan
Kraj analogne televizije

zeludac mi se okrece od ove digitalizacije, muznja novaca od obicnih ljudi, bolje bi bilo pricekati i prijeci na digitalno emitiranje kad se ispune uvjeti za HD i 16:9 sliku, ovako su nam sada uzeli novce, i uzet ce ih jos jednaput.... Stoka.....

AMD Athlon64 X2 5200+ 2.71 GHz , Asus Radeon HD3650, 2 GB RAM, 320 GB, Logitech X-530
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

pitanje tu kod mene jos nije ugasen analogni i zanima me na kolko je posto dititalni tj dal cu uspjet kad bude na 100% ulovit onu famoznu novu u HDu i hrt promo

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
17 godina
Kraj analogne televizije

Zanimljivo da još nitko nije komentirao da se popust daje samo na Vivax modele (i možda još nekog, ali ne i za narudžbe preko pošte). Iza Vivaxa stoji firma M SAN, ista firma koja ima sve važne ugovore sa državom i vladom.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne pričaj gluposti ,jel se bon može iskoristiti (istina ,ovisno o tome kaj ima u ponudi u dućanu) za kupnju bilo kojeg DVB recievera!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
dd.inc kaže...

Zanimljivo da još nitko nije komentirao da se popust daje samo na Vivax modele (i možda još nekog, ali ne i za narudžbe preko pošte). Iza Vivaxa stoji firma M SAN, ista firma koja ima sve važne ugovore sa državom i vladom.

Ima jos modela da, Konzum tj Superkonzum ima u ponudi Quadro DT-702 model i Strong SRT 5200 po istoj cjeni od 175 kuna. Znaci daš onaj bon ili koji je vrag vec nebitno, ak placaš HTV normalno i onda te ispadne 100 kn. Treba spomenut da je ovaj Quadro zantno bolji model, iako je cijena ista Quadro ima mogucnost snimanja PVR na USB disk ili Stick pušta Divx,Xvid filmovei ima USB utor s prednje strane te ima dva Scart prikljucka. Ovaj osnovni model Strong nema nista od navedenog, kaj sam spomenul kod Quadro vrlo cudno ista cijena a sasvim drukcije citaj bolje mogucnosti na Quadro modelu e moj Strong tak to ne valja nikak.CoolNevinašce

http://www.inem.hr/proizvod.php?id=853

http://www.strongsat.com/tvweb4/index.php?id=1878

17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

pitanje tu kod mene jos nije ugasen analogni i zanima me na kolko je posto dititalni tj dal cu uspjet kad bude na 100% ulovit onu famoznu novu u HDu i hrt promo

ni kod mene jos nije ugasen analogni (pozesko-slavonska zupanija),  ustvari mogu analogno gledat samo HRT1 i HRT2,...

AMD Athlon64 X2 5200+ 2.71 GHz , Asus Radeon HD3650, 2 GB RAM, 320 GB, Logitech X-530
16 godina
protjeran
gamer2 kaže...

zeludac mi se okrece od ove digitalizacije, muznja novaca od obicnih ljudi, bolje bi bilo pricekati i prijeci na digitalno emitiranje kad se ispune uvjeti za HD i 16:9 sliku, ovako su nam sada uzeli novce, i uzet ce ih jos jednaput.... Stoka.....

I nove cipele moras kupiti kada dobijes rupu u potplatu na starim cipelama, pa se ne zalis.

16:9 cemo dobiti 1.1.2011.

HD tko zna kada.

Tko je kupio novi televizor u zadnjih godinu dana imao je mogucnost bogatog izbora s tunerima koji podrzavaju mpeg4 i HD i sada je miran. Isto vrijedi i za samostalne prijemnike.

Tko nije, sada u velikim ducanima uz parizer i jogurt kupuje i jeftikaner mpeg2 prijemnike s prelosim scart kablovima.

Da se cekalo da _svi_ imaju uvjete za 16:9 i HD, nacekali bismo se jos ohoho. Zato je dobro da se sutra dovrsava gasenje analognog signala.

17 godina
neaktivan
Kraj analogne televizije

ok, pobijedio si..... peace....

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 22:25 (gamer2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...

16:9 cemo dobiti 1.1.2011.

Odakle ti informacija? Meni osobno, 16:9 je puno važniji od samog HD-a.

15 godina

ali nisu mi jasni ljudi koji brane hrt što uvodi zastarjeli format umjesto novog,da usporedim mi smo prije 15-20 godina imali crno bijeli televizor a hrt je emitirala u boji,i što je sad hrt morao emitirati i dalje u crno bijeloj tehnologiji jer određeni ljudi ne mogu pratiti u boji,treba ići prema budućnosti a ne uvoditi format koji će europa uskoro izbaciti iz upotrebe

15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ali nisu mi jasni ljudi koji brane hrt što uvodi zastarjeli format umjesto novog,da usporedim mi smo prije 15-20 godina imali crno bijeli televizor a hrt je emitirala u boji,i što je sad hrt morao emitirati i dalje u crno bijeloj tehnologiji jer određeni ljudi ne mogu pratiti u boji,treba ići prema budućnosti a ne uvoditi format koji će europa uskoro izbaciti iz upotrebe

Jel ti slusas uopce? Nitko ga ne uvodi, MPEG 2 je vec dugo tu. Samo sto su sada odlucili ugasiti analogni signal i emitirati potpuno digitalno. Receiver trebaju samo CRT televizori a oni ionako ne mogu prikazivati HD sliku pa bi MPEG 4 na CRT-u bio besmislen. Nitko tebi ne brani da ides prema buducnosti i kupis si plazmu sa MPEG 4 tunerom.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 23:05 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Kraj analogne televizije

aleluja,bilo je i vrijeme,bio sam kod frenda,on uspjeva hvatati slovence i nas,kad sam malo usporedio,slovenci imaju puno bolju sliku od nas,valjda emitiraju u nekom boljem formatu ili nešto,da se pohvalimo kako smo prešli na digitalni signal,slovenci bi pukli od smjehaŠutim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

dali ti radiš na hrt-u ,skoro čitava europa uvodi mp4 format a naši su ljude navukli da kupe mp2 znači od hd neće biti još godinama,zašto nisu odmah krenuli s mp4 to je moje pitanje

15 godina
neaktivan

Pa zato sto kosta. Ovo ih nije kostalo prakticki nista, jedini koji su nesto morali placati su korisnici CRT televizora jer doticni ne mogu prikazivati digitalni signal. Jesi sada poceo shvacati?

Cak su, cini mi se, negdje spominjali kako sada odasiljaci mogu sa manje snage emitirati pa i tu malo stede.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 23:13 (rustweaver).
15 godina

pogledao sam kartu europe više od pola zemalja koristi mp4 čak i srbija,samo su naši mudrac najpametniji,rekao si ne košta a zašto ljudi onda plaćaju pretplatu da bi voditelji vozili skupe aute ili da bi imali modernu televiziju,1,5 miljarda kuna je prihod moglo se malo uložiti i u budućnost,ljudi svaki mjesec plaćaju 70 i nešto kuna a gdje je napredak na hrt-u s tim parama mogu emitirati u 3d full hd,kažeš nije ih praktički ništa koštalo a gdje je onda para izvitrila bolje bi bilo da su uložili u novu tehniku nego u plaće od 40 000kn 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 23:28 (blackalbum).
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

pogledao sam kartu europe više od pola zemalja koristi mp4 čak i srbija,samo su naši mudrac najpametniji,rekao si ne košta a zašto ljudi onda plaćaju pretplatu da bi voditelji vozili skupe aute ili da bi imali modernu televiziju,1,5 miljarda kuna je prihod moglo se malo uložiti i u budućnost

Može link na tu kartu? Naime, ja sam na http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T doznao da je broj onih koju imaju kombinirano MPEG-2 i MPEG-4  (kao mi) i  onih koji imaju samo MPEG-4 oprilike isti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 23:31 (martin).
15 godina
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice