Intelova „zelena“ zgrada

poruka: 15
|
čitano: 2.017
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intelova „zelena“ zgrada".
17 godina
Intelova „zelena“ zgrada

S druge strane, pitam se, recimo, koliko se vode potroši na vrt na krovu...

Every hole is a goal!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Intelova „zelena“ zgrada
Možda skupljaju kišnicu, znate, tak su naši stari delali...
Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

S druge strane, pitam se, recimo, koliko se vode potroši na vrt na krovu...

"recikliranje i prikupljanje kondenzirane vode u klima uređajima"

kod mene normalno radi.....
16 godina
protjeran
Intelova „zelena“ zgrada
Ja se pitam koliko ovo sve kosta?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zeleno nije jeftino...  da je svi bi bili zeleni.

16 godina
protjeran
Intelova „zelena“ zgrada
Pa znam,zato i govorim.ovo ce biti tesko isplativa investicija ,ali treba i s ovim pocet da se to "zeleno" malo ubrza,da imamo vise "zelenih stvari" ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ovo je dobar prvi korak još kad bi se počelo više prebacivati na alternativne izvore energije dobro bi nam se pisalo,a ovako ćemo od ovog planeta napraviti mrtvi planet,evo sad problem sa tom naftom koja curi sa platforme ,a ima toga još masu,ako se ne počme mijenjati mentalitet ljudi shebat ćemo planet,ali dobro da je krenulo s ovakvim projektima i to od samog intela ,on ipak ima određen kapital,samo je pitanje koliko su njegovi pogoni ekološki i dali je ovo maska pred zelenima

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
18 godina
neaktivan
Intelova „zelena“ zgrada

Meni nija jasno zašto u Dalmaciji svaki krov nema barem bojler koji se grije na suncu. Barem je to svuda na Mediteranu normalna stvar.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Intelova „zelena“ zgrada
Zato sta to nije jeftina stvar.problem kod instalacija i tako dalje.ali se situacija popravlja i ide na bolje.ja
imam jednog na krovu:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intelova „zelena“ zgrada

Citat iz teksta "...grijanje zgrade toplinom koju proizvode klimatski uređaji i računala u podatkovnom centru..."

Ok ovo grijanje racunalima iz podatkovnog centra je ok ali grijanje toplinom koje proizvode Klima uredaji? Da li to znadci da klime rade kad je hladno da bi se toplina iz njih mogla koristiti za girjanje? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
JosephBullet kaže...

Citat iz teksta "...grijanje zgrade toplinom koju proizvode klimatski uređaji i računala u podatkovnom centru..."

Ok ovo grijanje racunalima iz podatkovnog centra je ok ali grijanje toplinom koje proizvode Klima uredaji? Da li to znadci da klime rade kad je hladno da bi se toplina iz njih mogla koristiti za girjanje? :)

u server salama klime rade 24/7 bez obzira da li je vani hladno ili ne tako da se prilikom hladnih perioda toplinska energija koja se proizvodi u radu klima uređaja za server salu može iskoristit za grijanje nekog drugog dijela zgrade isto kako se kondezirana voda koja nastaje kao nusprodukt prilikom rada klima uređaja može iskoristit za zaljevanje vrta koji imaju na krovu

17 godina

Istina, smetnuo sam to sa uma.

U svakom slucaju hvale vrijedna koncept. Bilo bi lijepo da do nas obicnih ljudi stignu rezltati  koristenja zgrade nagon godinu, dvije...

18 godina
neaktivan
JosephBullet kaže...

U svakom slucaju hvale vrijedna koncept. Bilo bi lijepo da do nas obicnih ljudi stignu rezltati  koristenja zgrade nagon godinu, dvije...

nema tu rezultata.

te investicije su tolike da se ne isplate u normalno zivotnom ciklusu. negdje sam citao da je investicija za kucu i implementaciju solarnih celija sa svim potrebnim dodacima i radovima bila 50.000€!

to je stvarno previse...

mislim, OK je sva ta "zelena" ideja ali i te investicije su jako tesko opravdane (s obzirom na BDP i broj nezaposlenih i cijene kuca/stanova)

16 godina
protjeran
Intelova „zelena“ zgrada
Takve kuce nisu isplative.razvojem tehnologije to postaje pristupacnije ali ne jos toliko da je svaka privatna kuca vakva
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
sasa kaže...
JosephBullet kaže...

nema tu rezultata.

te investicije su tolike da se ne isplate u normalno zivotnom ciklusu. negdje sam citao da je investicija za kucu i implementaciju solarnih celija sa svim potrebnim dodacima i radovima bila 50.000€!

to je stvarno previse...

mislim, OK je sva ta "zelena" ideja ali i te investicije su jako tesko opravdane (s obzirom na BDP i broj nezaposlenih i cijene kuca/stanova)

ne bih se u potpunosti složio s tobom

kaj se tiče velikih IT firmi (intel, google.....) večina njih to radi zbog prestiža, reklame i promoviranja tehnologije

s druge strane ako ne gledaš na kompletnu pametnu (solarno grijanje i struja, pametno hlađenje i još sto điđi) kuću nego čisto primjenu nekih "bezveznih nusprodukata" poput korištenje vode od klima uređaja za zaljevanje onda i ima nekog smisla. naravno ne treba ni preusko gledat u smislu ja od svoje klime dnevno dobim 2 litre vode koju onda koristim za zalijevanje cvijeća znači uštedio sam 2 litre vode a ako me kubik vode (1000 litara) košta 10 kuna onda sam uštedil 2 lipe tada se naravno to i ne čini nekom uštedom. no ako to sve skupa primjenimo na varijantu neke xy firme koja dnevno proizvede par kubika vode koji onda iskoristi za zaljevanje/ispiranje wc-a/pranje voznog parka i slično pa to još sve skupa pomnoži sa 365 dana tada se već i vidi neka ušteda

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice