Ja bi prije rekao da se MS boji androida jer praktički postaje na mobovima ono što su windowsi na PC-u, te njihov mobilni windowsi padaju u drugi plan...samo mi nije jasno što HTC ima stim, pa on samo trpa OS svoje mobove, valjda google treba reagirati na to koji je vlasnik OS-a.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja bi prije rekao da se MS boji androida jer praktički postaje na mobovima ono što su windowsi na PC-u, te njihov mobilni windowsi padaju u drugi plan...samo mi nije jasno što HTC ima stim, pa on samo trpa OS svoje mobove, valjda google treba reagirati na to koji je vlasnik OS-a.
Patenti su glupost koju treba iskorijeniti... softwareski patent ? koji je to K.?????
Nije mi jasno zašto to radi, pa nije njegov OS
Nekako mi se sve čini da će Win7 Mobile posebno dobro raditi na HTCu...
U teoriji - zato da MS ne tuzi Google za povredu patenata sto bi dovelo do zabrane prodaje uredaja koji na sebi imaju Android. Kako HTC vecinu svojih uredaja i best sellera drzi na Androidu, to bi bila katastrofa.
To je sve naravno u teoriji.
Ja uopce ne vjerujem u to.
Znaci HTC koji je korisnik Androida ce platiti MS-u neke pare jer su se nesto prepali. Sta oni imaju s tim? Valjda je red da Google reagira, ili im je Google sapnuo, ono, plati ti njima pa cemo mi tebi vratiti. Isto kao da HP placa "odstetu" (ne znam kako bi to drugo rekao, mozda preventivna monetarna obrana?) zato sto koristi Windowse. Kako drugi proizvodaci mobitela i dr. uredaja nemaju veze s tim. To ih se ne tice, jel? Mislim da ce ovo zavrsit kao losa sala. Vidjeti cemo kako ce se razvijati prica.
The company's growth has accelerated dramatically after being chosen by Microsoft as a hardware platform development partner for the Windows Mobile operating system (based on Windows CE).
http://en.wikipedia.org/wiki/HTC_Corporation
Odavno se i šuška da je Microsoft manjinski vlasnik HTC-a.
The company's growth has accelerated dramatically after being chosen by Microsoft as a hardware platform development partner for the Windows Mobile operating system (based on Windows CE).
Onda se može ovo uzeti kao neka vrsta indirektne prijetnje google-u i ostalim korisnicima androida.
čekaj, koliko sam shvatio to HTC plaća M$ za te licence što ih je "pokupio" Google?
Koji naslov!!
HTC plaća Microsoftu za Google-ov Android...=)
Kolko tvrtci...=)
Ovo je kao kad u meksičkim sapunicam glavni lik u 489. epizodi otkrije da je sam sebi otac. I onda plaća alimentaciju. Nekome...
Ovo je kao kad u meksičkim sapunicam glavni lik u 489. epizodi otkrije da je sam sebi otac. I onda plaća alimentaciju. Nekome...
tanam sam htio napisati tako nešto. komentar dana!
I prije nego sam ovo zadnje pročitao, pomislio sam da se radi o dogovoru M$-a i HTC-a kako bi prestrašili Google.
Onda se može ovo uzeti kao neka vrsta indirektne prijetnje google-u i ostalim korisnicima androida.
Microsoft je kontaktirao i neke ostale proizvođače uređaja baziranih na Androidu, a svim partnerima (oni koje drže i Windows mobile) uređaje nudi nagodbu kao HTC-u. Za ostale se još ništa ne spominje
Inače mogu se kladiti da će to ići ovako: Ako hoćeš proizvoditi Android uređaje morat ćeš platiti Microsoftu licencu koja će biti jednake ili veće cijene nego Windows Phone 7 licenca. Time se miče prednost Androida kao besplatne platforme pred WP7, a i ako želiš proizvesti android mobitel morat ćeš platiti Microsoftu kao da proizvodiš WP7 mobitele. Win-win situacija
znači, patentiram dio koda koji 99% ljudi koristi tipa nešto if then, pa onda svima pošaljem odvjetnike... nije mi jasno
znači, patentiram dio koda koji 99% ljudi koristi tipa nešto if then, pa onda svima pošaljem odvjetnike... nije mi jasno
Da, nedavno je bila vijest da je Nintendo tek na Vrhovnom sudu uspio osporiti patent na gamepad koji je neka tvrtka patentirala godinu dana nakon pojave Sony gamepada iz Playstationa 1. S M$ su se nagodili, a Sonya naravno nisu ni tužili.
ništa novo ovdje nema. microstoft malo, malo koristi svoju FUD taktiku. poznato je i kakve ugovore imaju kompanije koje rade desktop računala, prodavati isključivo s windowsima , inače nema popusta za kompaniju. pa i amazon plaća MS-u radi svoga kindlea koji je na linuxu btw o čemu sam pisano već ranije ovdje, jer žele ići linijom manjeg otpora, tj. lakše im je to nego se potezati po sudovima i u međuvremenu ne prodavati kindle i knjige. pa onda imamo microsoftove patente poput ovog na sudo , koji je na linuxu dugo prisutan. pa imamo zapošljavanje anti-linux gurua. pa onda odličan članak bivšeg CEO Sun-a kako pregovara MS i koja je to lakrdija. FUD i samo FUD.
ne mogu kvalitetnim proizvodom konkurirati na tržištu pa moraju nešto poduzeti. sad bi vjerovatno svi proizvođači trebali biti zabrinuti i ne koristiti android i MS će postići svoj cilj. vrlo vjerovatno će i ubuntu ovako nekako slično proći sa uvrštavanjem monoa, što sam već naglašavao ovdje. ljepota GPL licence je upravo u tome što čak i da android krši neke MS patente, napravi se fork koji ne krši patente, nazoveš ga Pandroid i šibaš dalje. linux is here to stay ;)
Ako se ja dobro sećam šta sam pročitao pre par dana, stvar je još više nalik sapunici nego što se vidi iz ovog teksta.
Navodno, Apple ima u planu neke tužbe protiv proizvođača telefona baziranih na Andriodu vezane za povrede patenata (ali za sada ne i protiv samog Googlea), a HTC je rešio da se zaštiti od toga tako što će manje više identične patente licencirati od MS-a, tako da, što se HTC-a tiče, Apple nek se prepucava bilo s Googleom bilo s Microsoftom po slobodnom izboru, ali oni su licence za ono što koriste platili.
ne podržavaju sve zemlje patente na softverski algoritam. apple želi tužiti htc zbog multitoucha. u amereci to može proći. u europi ne. i ova stvar s MSom vjerovatno ima neke veze sa samim UI-jem više nego s androidom, inače bi MS već tužio google. a možda čak i da ima veze sa samim ugovorima OEM proizvođača mobitela koji im nalaže koliko smiju prodati ne-MS uređaja.
Microsoft je kontaktirao i neke ostale proizvođače uređaja baziranih na Androidu, a svim partnerima (oni koje drže i Windows mobile) uređaje nudi nagodbu kao HTC-u. Za ostale se još ništa ne spominje
Inače mogu se kladiti da će to ići ovako: Ako hoćeš proizvoditi Android uređaje morat ćeš platiti Microsoftu licencu koja će biti jednake ili veće cijene nego Windows Phone 7 licenca. Time se miče prednost Androida kao besplatne platforme pred WP7, a i ako želiš proizvesti android mobitel morat ćeš platiti Microsoftu kao da proizvodiš WP7 mobitele. Win-win situacija
tako nešto .... a HTC je i ( bar do sad ) proizvodio malo more win telefona tako da bi bilo malo glupo zaratiti sa njima direktno na prvu loptu, pa su valjda za sad dogovorili neki kompromis, ipak su "partneri".
tako nešto .... a HTC je i ( bar do sad ) proizvodio malo more win telefona tako da bi bilo malo glupo zaratiti sa njima direktno na prvu loptu, pa su valjda za sad dogovorili neki kompromis, ipak su "partneri".
Neki čak tvrde da je to bio čisti partnerski dogovor između HTC-a i Microsofta.
Microsoft licencira patente za Android HTC-u od kojih neki mogu osporiti patente od Applea, a HTC plaćajući priznaje da su to Microsoftovi patenti i to se može prikazati kao velika prednost pri drugim dogovorima i tužbama MS vs. Android.
I opet imamo malo more Windows telefona od HTC-a
Patenti su glupost koju treba iskorijeniti... softwareski patent ? koji je to K.?????
Jako lijepo receno.
Jedini je problem sto u palaci pravde ide tvoja rijec protiv tima masno placenih micro$oftovih odjetnika. Kuzis sada problem?