Čini se OK, ali mislim da je izjava "performanse slične SSD-ovima" malo pretjerana... Osim ako je sličnost vrlo malena.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Čini se OK, ali mislim da je izjava "performanse slične SSD-ovima" malo pretjerana... Osim ako je sličnost vrlo malena.
Na drugoj slici su performanse, za sekvencijalno su blizu prosjecnim SSD-ovima, ali zato za random pristup bas i nisu. Al za laptop odlicno.
155 dolara u USA, a kod nas toliko eura plus 50% marža za 3 godine
neloši diskovi.
Ovo je disk kojim bih svakako želio nadograditi laptop, samo da se pojave u nas i da im cijena bude usporediva s jeftinim SSD-ovima. Brzina veća od klasičnih diskova uz velik kapacitet po relativno povoljnoj cijeni baš je ono što je prijenosnicima, u kojima su uobičajeni 5400 rpm diskovi, potrebno.
Je li ovo moguće ugraditi u desktop računalo?
Adapter za napajanje i za SATA kabel su identični. Znači moguće je spojiti (dosta puta sam i to napravio)
I treba ti adapter da ugradnju hard diska 2,5" u 3,5" mjesto, ako misliš to stalno imati u desktopu.
http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=17509&s=1-HDD-DOD-Adapter-za-ugradnju-25-u-35
Doduše, točno ovaj model nije u opticaju maloprodaji/veleprodaji još:
Citat: "Seagate je OEM proizvođačima počeo isporučivati...
Adapter za napajanje i za SATA kabel su identični. Znači moguće je spojiti (dosta puta sam i to napravio)
I treba ti adapter da ugradnju hard diska 2,5" u 3,5" mjesto, ako misliš to stalno imati u desktopu.
http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=17509&s=1-HDD-DOD-Adapter-za-ugradnju-25-u-35
Doduše, točno ovaj model nije u opticaju maloprodaji/veleprodaji još:
Citat: "Seagate je OEM proizvođačima počeo isporučivati...
ma kakav adpter ,ja imam 2.5 inchni ssd bez ikakvog adapter u kucistu i sve je ok ,samo malo treba improvizirat .a moze se i na 1 šaraf stavit i to drži jer je disk jako lagan .
Nije loše...ali bilo bi i bolje da naprave verzije za stplni PC...ali punokrvnu, što bi volio da wd nešto ovakvo napravi s svojom black serijom...ali za desktop...auuuu
ma kakav adpter ,ja imam 2.5 inchni ssd bez ikakvog adapter u kucistu i sve je ok ,samo malo treba improvizirat .a moze se i na 1 šaraf stavit i to drži jer je disk jako lagan .
Neki ljudi ne improviziraju za 11, 12 kn :-), na opremi koja dođe 1500kn :-)