Facebook na burzi početkom 2012?

poruka: 18
|
čitano: 2.674
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Facebook na burzi početkom 2012?".
18 godina

a ne proizvode apsolutno ništa.. yebenica!

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Moj PC  
9 0 hvala 0
18 godina

Ma to je sve smeće. Kao i dionice hgspota kao i dionice linkedina, kao i većina tog izmišljenog sranja. Nitko ne proizvodi ništa, ali bi novce za taj "nerad". Facebook finu lovu ubire preko reklama, ne vidim razloga da se bace na burzu osim radi pohlepe.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 11:02 (zbuzanic).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Facebook na burzi početkom 2012?
nixass kaže...

proizvode ovisnike

ne shvacajte salu ozbiljno
15 godina
neaktivan

proizvode glupe klinke

Moj PC  
20 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A sta ta  tvrtka proizvodi????? Maglu možda.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zanimljivo... Ovo postaje opasno za Google najviše jer ipak se oni jedini od navedenih tvrtki bave

vecinom upravo podrucjem interneta i online komunikacija.

Što se tice facebooka, teško da ce još neznam koliko rasti. Svoj boom je doživio.

Pretpostavlja se da danas ima oko 7 milijarda ljudi. Kolko sam uspio naci internet danas

koristi preko 2 milijardi ljudi, a facebook broji preko 700 milijuna korisnika. Znaci trenutno prostora

za širenje ima duplo. Valja također uzet u obzir da se ljudi znaju zasitit stvari i ono što

je sad totalno "in" kroz koju godinu može postat totalno "out". Uvijek se može pojaviti netko kvalitetniji.

Vec se sad pocelo govoriti o laganom gubitku korisnika na faceu na najvecim tržištima.

A ovakve ljude proizvodi face:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ApOWWb7Mqdo

S druge strane uvijek ceš trebat od HP-a, Applea i slicnih laptop/smartphone i sl.da bi došao

do facea i svega ostalog.   {#}

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
8 0 hvala 0
18 godina

Oko cega se vi brinete - dali Facebook nesto proizvodi? Proizvodi reklame. Zasto se ne zapitate koliko ljudi zaradjuje za kruh zbog Facebooka? Cijela armija ljudi od webdizajnera, programera, administratora, operatera, ljudi za odrzavanje hardverske infrastrukture itd.

Nek izadju na bruzu, bar ce onda prestat naklapanja koliko zapravo Facebook vrijedi. I jos nesto - on nikada nece propasti. To je IN vec nekoliko godina i jos uvijek je. On je vec na toj razini da i najvece firme na svijetu idu napraviti nesto slicno za to bi im trebalo nekoliko godina. Kao WoW u svijetu MMORPG-a :))

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
apoteka kaže...
nixass kaže...

proizvode ovisnike

A sto T-mobile ili VIP proizvode? Isto "nista". Oni proizvode "komunikaciju", i jedni i drugi. Sad, to sto se radi o razlicitim oblicima (je li? gomile glupavih lancanih sms-ova i slicno od prije par godina nisu daleko od gluposti po FB?) je samo stvar gledanja. Facebook je komunikacijski proizvod s cime privlace korisnike, a zaradjuju od reklama. A ljudi vole komunicirati s drugim ljudima, i to jaaaako tako da jedini nacin na koji Facebook moze propasti je pojava boljeg proizvoda. Kaj se tice nekih konkretnih "doprinosa" na drugom nivou FB razvija dosta softwarea i dosta toga je vec preslo u druge projekte na principu otvorenog koda i dosta su posla napravili na redizajnu data centara i servera kaj isto shareaju s ostatkom svijeta kroz http://opencompute.org/. Tak da nije bas da prodaju maglu iako se i meni cini da 100 milijardi je puuuno precjenjeno ali cini se da ima dosta investitora s gomilom kesa koji ne znaju kamo ih investirati.

18 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

Nek izadju na bruzu, bar ce onda prestat naklapanja koliko zapravo Facebook vrijedi. I jos nesto - on nikada nece propasti. To je IN vec nekoliko godina i jos uvijek je.

ako nas je povijest ičemu naučila to je da svemu dođe kraj pa će tako doći i facebooku puno prije nego to mnogi misle. možda je baš izlazak na burzu početak toga kraja, vrijeme će pokazati.

18 godina
neaktivan
Kako ce biti "lijepo" kad se oko 2016te raspadne i ovaj soap bubble...

A sve ima da nadrljaju mali ljudi...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
16 godina
neaktivan

Jucer ja cak na HRT-ovom dnevniku bila vijest o krađi identiteta na FB i kako u razvijenim zemljama milijuni

ljudi brišu svoje profile, a da jedino raste na nerazvijenim tržištima gdje ga se još ljudi nisu zasitili.

Ima nade za društvo {#}

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Zanimljivo... Ovo postaje opasno za Google najviše jer ipak se oni jedini od navedenih tvrtki bave

vecinom upravo podrucjem interneta i online komunikacija.

Što se tice facebooka, teško da ce još neznam koliko rasti. Svoj boom je doživio.

Pretpostavlja se da danas ima oko 7 milijarda ljudi. Kolko sam uspio naci internet danas

koristi preko 2 milijardi ljudi, a facebook broji preko 700 milijuna korisnika. Znaci trenutno prostora

za širenje ima duplo. Valja također uzet u obzir da se ljudi znaju zasitit stvari i ono što

je sad totalno "in" kroz koju godinu može postat totalno "out". Uvijek se može pojaviti netko kvalitetniji.

Vec se sad pocelo govoriti o laganom gubitku korisnika na faceu na najvecim tržištima.

A ovakve ljude proizvodi face:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ApOWWb7Mqdo

S druge strane uvijek ceš trebat od HP-a, Applea i slicnih laptop/smartphone i sl.da bi došao

do facea i svega ostalog.  {#}

Ta tetovaža nije prava, nestane nakon par dana sama od sebe.

http://technolog.msnbc.msn.com/_news/2011/06/08/6814729-facebook-152-friends-on-arm-tattoo-is-a-lie

Only a dead noob is a good noob.
16 godina
neaktivan
NecroKnight kaže...

Ali i dalje ostaje cinjenica da je idiotizam. A ovo je samo blag primjer.

Što ljudi sve rade zbog facebooka.. Gube posao, ubijaju, provode tamo 0-24. kradu im identitete ..

Ali opet ima i pozitivnih stvari. Vecina dogovora na faxu u grupi rješavamo preko FB.

18 godina
alen-c kaže...
NecroKnight kaže...

Ali i dalje ostaje cinjenica da je idiotizam. A ovo je samo blag primjer.

Što ljudi sve rade zbog facebooka.. Gube posao, ubijaju, provode tamo 0-24. kradu im identitete ..

Ali opet ima i pozitivnih stvari. Vecina dogovora na faxu u grupi rješavamo preko FB.

Kao što si i sam u prošlom postu citirao, neće još dugo. Nije facebook kao takav negativan, negativno je što je prenapuhan. 
Kao i sve što ameri podvaljuju kao svoj izum. Stagnacija je već počela, lako je moguće da će primat preuzeti ozbiljniji servisi

poput linkedina za ovakve grupne/conference dogovore, lako je moguće da i MSskype/google izbace nešto upotrebljivo i

nenametljivo (lišeno reklama i spama) za socijalna druženja. Problem je da je facebook postao pretrpan reklamama jer svaka

firma i njen posinak želi sad tamo imati profil. A ljudi su tao da razgovaraju sa ljudima, a ne firmama. Pa odu gdje je manja

gužva. A oni su potencijalni klijenti tih debosa koji trpaju reklame, i timse se zatvara povratna sprega kojom će lako je moguće

facebook pojesti sam sebe. Nadam se prije nego na burzi naivni, pohlepni i lakovjerni uslijed špekulacija navale kupovati soap bubble

dionice. Mnogi su moguće premladi da se sjećaju sličnog dotcombubblea a i zasićenje blogovima i pad myspacea su dobar pokazatelj trenda.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 15:20 (overhaul).
18 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Ma to je sve smeće. Kao i dionice hgspota kao i dionice linkedina, kao i većina tog izmišljenog sranja. Nitko ne proizvodi ništa, ali bi novce za taj "nerad". Facebook finu lovu ubire preko reklama, ne vidim razloga da se bace na burzu osim radi pohlepe.

Ukoliko ne vidiš razlog zašto, preporučujem da nabaviš cvikse. Fino ti piše u članku zašto.

EnlightenedPhoenix kaže...

Ukoliko nas je prošlost nešto naučilo, to je onda to da se mali ljudi ne bi trebali petljati u velike poslove.

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

(...) Mnogi su moguće premladi da se sjećaju sličnog dotcombubblea a i zasićenje blogovima i pad myspacea su dobar pokazatelj trenda.

Sa svime se slazem, pogotovo zadnje dvoje. Nekad je bilo "cool" imati blog.

Svaka šuša ga je imala, od politicara, domacica, klinaca.. Svi su imali blogove.

Baš sam nedavno nabasao na neke prijašnje blogove od pojedinih frendova.

Svi imaju možda desatak tekstova, a zadnji su napisani tijekom 2007 ili 2008.

Jednostavno trendovi postoje, ali cesto ostaju samo to-prolazni trendovi.

Također sjecam se kad smo svi živi (bar u mojoj okolini) koristili tadašnji msn chat,

ili još prije toga kad su svi koristili iCQ. Sad je Face i Skype u modi, ali opet sutra vec može

to postat neka Googleova ili M$ usluga. Možda cak Appleova mada sumnjam jer i onaj Ping im

nije baš prošao.

Na kraju ce vjerojatno, nadam se,  ljudi otkrit da im je ipak ljepše komunicirat uživo  {#}

18 godina
i_rambo_plache kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...

Ukoliko nas je prošlost nešto naučilo, to je onda to da se mali ljudi ne bi trebali petljati u velike poslove.

Aha.. a ajde mi ti objasni ako ti mirovinski fond propadne, kako si se ti to petljao ili ne patljeo kao mali čovjek? 
kako smo se mi mali ljudi petljali u američki rusvaj koji su napravili cijelom svijetu sa plasiranjem visokorizičnih

hipotekarnih kredita? Kako su se to npr. mali ljudi Islanda petljali u velike poslove, da ih zapalo, plaćati tolike novce Engleskoj?
Ili sve države EU koje uplaćuju kojekakvim Grčkama, Portugalima, Španjolskoj? Mislim, jako

lijepo s visine držiš lekcije, pa da naučim nešto, jel da prepustimo sve velike poslove velikima, npr. Billderbergu ? 
;)

18 godina
neaktivan
overhaul kaže...
i_rambo_plache kaže...

Aha.. a ajde mi ti objasni ako ti mirovinski fond propadne, kako si se ti to petljao ili ne patljeo kao mali čovjek? 
kako smo se mi mali ljudi petljali u američki rusvaj koji su napravili cijelom svijetu sa plasiranjem visokorizičnih

hipotekarnih kredita? Kako su se to npr. mali ljudi Islanda petljali u velike poslove, da ih zapalo, plaćati tolike novce Engleskoj?
Ili sve države EU koje uplaćuju kojekakvim Grčkama, Portugalima, Španjolskoj? Mislim, jako

lijepo s visine držiš lekcije, pa da naučim nešto, jel da prepustimo sve velike poslove velikima, npr. Billderbergu ? 
;)

Fondovi nisu isto što i dionice. Pogotovo ne mirovinski fond koji bi u pravilu trebao poslovati samo sa sigurnim dilovima (to što u našoj vladi nema sposobne osobe je druga stvar). EU pomaže svojim članicama, al ne brini, sve što daju tim Grčkama, Portugalima i Španjoskama ide na kredit.

Uostalom, ja nigdje ne vidim malog čovjeka, sve što si ti nabrojao su državnički poslovi, a dobra država bi trebala biti jak igrač u tom biznisu.

Nikome ja ne držim lekcije, samo smatram da ljudima koji ne znaju ekonomiju nije mjesto na burzi. S razlogom postoji studij posvećen tom poslu.

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice