Dolazi Googleov tablet?

poruka: 108
|
čitano: 9.353
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dolazi Googleov tablet?".
17 godina
neaktivan
Dolazi Googleov tablet?
domicius kaže...

poput ovih iz Apple-a:

Super mi je kad kaže da je to najbolji način korištenja neta.

Zašto ne prikazuje cijeli net a ne samo onaj dio koji ne narušava "korisničko iskustvo, fluidnost, brzinu i magičnost" TM

Ako na netu ima video dokaza da slabiji uređaji (mobiteli) taj vražiji nefluidni sadržaj izvode fluidno tko je nesposoban u priči?

Još bolje mi je kad kaže da je to najbolji uređaj za pregled fotografija.

Znači okinem 100 fotografija i što? metnem si karticu u guzicu pa očima projektiram sadržaj na ipad?

Znači moram imati računalo (ako sam kod kuće) ili laptop ako sam na terenu.

Pa koji k*rac sam kupovo ipad?

artfull kaže...

lakši za na put nositi ili po kući

autonomija - sigurnih 10 sati + ohoho standby 

jednostavnije za rukovanje, recimo u avionu ili u kafiću ( ne trebam niti rasklopiti niti držati po kolinima )

neusporedivo brži a ono što meni treba ( surf, mail, lagane aplikacije i igre )

daleko kvalitetniji ekran za čitanje ( od netbooka usporedivih po cijeni )

3G

Prije puta moram točno odrediti što ću gledati i slušati jer u 21 stoljeću uređaj nema usb/čitač kartica.

Za 3g moraš kupiti sim karticu. Hmm a što treba da netbook ima 3g? Centrala?

Ja jesam za ideju tableta.

Prvo jer zbilja je lakše surfati i komotnije je u krevetu.

Ali meni tablet mora ispunjavati neke uvjete.

Prvo mora biti konektivan, to podrazumijeva usb, čitač kartica, pa čak i bluetooth.

Mora imati kamericu za skajp, jako ga često koristim i bilo bi mi bolje skajpati u krevetu ili na klupi u parku.

Bilo bi poželjno da mogu editirati office dokumente, tj. da na njega mogu instalirati slične programe kao na desktopu, da sam što manje ovisan o njemu.

Preferirao bih win, ali i android/linuks bi bio dovoljno dobar.

Želim imati podršku za sve formate, kako za net tako i za video.

Mora imati proširivu memoriji i sam biti mass storage device.

Zaključak iPad ne ispunjava niti jednu ovu stavku.

Kako je 90% ovih stvari dostupno na mobitelima, mislim da ne tražim puno za uređaj koji je 4x veći.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
Moj PC  
6 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
RE: Dolazi Googleov tablet?
wyks kaže...

Ja jesam za ideju tableta.

Prvo jer zbilja je lakše surfati i komotnije je u krevetu.

Ali meni tablet mora ispunjavati neke uvjete.

Prvo mora biti konektivan, to podrazumijeva usb, čitač kartica, pa čak i bluetooth.

Mora imati kamericu za skajp, jako ga često koristim i bilo bi mi bolje skajpati u krevetu ili na klupi u parku.

Bilo bi poželjno da mogu editirati office dokumente, tj. da na njega mogu instalirati slične programe kao na desktopu, da sam što manje ovisan o njemu.

Preferirao bih win, ali i android/linuks bi bio dovoljno dobar.

Želim imati podršku za sve formate, kako za net tako i za video.

Mora imati proširivu memoriji i sam biti mass storage device.

Zaključak iPad ne ispunjava niti jednu ovu stavku.

Kako je 90% ovih stvari dostupno na mobitelima, mislim da ne tražim puno za uređaj koji je 4x veći.

usb/čitač kartica imaš, kupi si adapter i baci ga u ruksak i problem rješen, ako te to toliko muči.

kamera se isto da rješiti jer iPad može koristiti kameru od iPhonea al generalno si u pravu, ako si često na video konferencijama, nemaš mobač sa kamerom , nedostatak je.

office ( word, excell etc ) možeš editirati, a slične programe ... mislim da kap što sam rekao velika većina ne misli koristiti desktop programe na tabletu jer 1. nisu optimizirani niti za TS UI niti za hw slabijeg kapaciteta.

Ovo ostalo ... hmm ... jailbrake? 64 Gb ili 32 Gb ti nije dovoljno? mislim da je za veliku većinu ako ne sve moguće primjene jednog mobilnog uređaja više nego dovoljno ugrađene memorije.

Sorry al ga malo ipak sitničariš, tako malen uređaj i k tome prva generacija .., mislim da je ispao predobro.

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

usb/čitač kartica imaš, kupi si adapter i baci ga u ruksak i problem rješen, ako te to toliko muči.

kamera se isto da rješiti jer iPad može koristiti kameru od iPhonea al generalno si u pravu, ako si često na video konferencijama, nemaš mobač sa kamerom , nedostatak je.

office ( word, excell etc ) možeš editirati, a slične programe ... mislim da kap što sam rekao velika većina ne misli koristiti desktop programe na tabletu jer 1. nisu optimizirani niti za TS UI niti za hw slabijeg kapaciteta.

Ovo ostalo ... hmm ... jailbrake? 64 Gb ili 32 Gb ti nije dovoljno? mislim da je za veliku većinu ako ne sve moguće primjene jednog mobilnog uređaja više nego dovoljno ugrađene memorije.

Sorry al ga malo ipak sitničariš, tako malen uređaj i k tome prva generacija .., mislim da je ispao predobro.

Može i poletiti ako mu dokupim i naljepim RC avion na stražnju stranu.

Čekaj ti si upravo rekao da za kamericu na tabletu trebam imati iPhone od kojih 4k kn?

Konkurencija i razvoj tržišta će dovesti di procvata mobile verzija večih programa.

Nije mi dosta memorije jer mislim da je 64gb model preskup.

Da ima usb/čitač kupio bih najjeftiniji model s 3g i za razliku u cijeni dokupio memoriju koja nije vezana samo za ipad.

Ne sitničarim jer sam si upravo naveo da za moje potrebe (mislim da su normalne) moram dokupiti adapter, kameru, dodatnu memoriju i jailbreakati uređaj.

Previše posla a uređaj već košta ohoho.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
17 godina
Dolazi Googleov tablet?

Da cijena je problem. Kad bi 3G(ili čak bez 3G-a) i 64GB model koštao 500 dolara u nas, odmah bi ga kupio. A kod nas jednog dana i kad dođe najeftiniji će koštati oko 4-5 tisuća kuna, što je preskupo za uređaj koji bi mi malčice olakšao određene stvari pored desktopa i smartphona koje imam. Mada bi odabrao tablet prije laptopa jer mi on nema svrhu. Već sam sad primjetio kako puno manje visim na kompu odkako imam mob sa kojim mogu raditi sve. Oću surfat, mail, rad, zabava, sve mi je na njemu i nemam potrebu za paliti komp osim ako se idem igrati, ili nešto kao printanje ili slično što me više veže za komp. Tablet bi mi praktički služio za iste te funkcije samo bi imao veći ekran i malo teži bi bio. Baš zato i polažem nade u Android jer mislim da mi (pod mi mislim na one kojima iPad ne leži) trebamo uvećani nexus one ili HTC Desire.

Ali opet mi to sve blesavo ako mi treba neki ruksak/torba da bi ga nosio kad imam potpuno jednako funkcionalan uređaj u đepu težak 135 grama, jedino što je slabijeg hardvera i manjeg ekrana, je li se isplati još jedan poveći uređaj nositi? Ali kažem za šetat se po kući i "imati internet u rukama" ipad da podržava flash bio bi mi predobar i zbilja ništa više od njega ne bi tražio osim razumne cijene u Hrvatskoj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma jbeš flash ionako su samo reklame u njemu..

Od kad YT podržava HTML5 flash ni ne treba...

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
17 godina
wyks kaže...

Može i poletiti ako mu dokupim i naljepim RC avion na stražnju stranu.

Čekaj ti si upravo rekao da za kamericu na tabletu trebam imati iPhone od kojih 4k kn?

Konkurencija i razvoj tržišta će dovesti di procvata mobile verzija večih programa.

Nije mi dosta memorije jer mislim da je 64gb model preskup.

Da ima usb/čitač kupio bih najjeftiniji model s 3g i za razliku u cijeni dokupio memoriju koja nije vezana samo za ipad.

Ne sitničarim jer sam si upravo naveo da za moje potrebe (mislim da su normalne) moram dokupiti adapter, kameru, dodatnu memoriju i jailbreakati uređaj.

Previše posla a uređaj već košta ohoho.

Tebi bi onda isto ko i meni vjerojatno odgovaralo samo ovo: http://notionink.in/index.php

To je ja mislim najbolji tablet koji postoji, al pitanje je kad ce bit dostupan za kupovinu, osim ako mozda ovaj googleov isto ne bude bio takav.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 18:43 (Renesis).
16 godina

Zvijer!

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 18:45 (DamageHigh).
18 godina
neaktivan
Renesis kaže...

Tebi bi onda isto ko i meni vjerojatno odgovaralo samo ovo: http://notionink.in/index.php

To je ja mislim najbolji tablet koji postoji, al pitanje je kad ce bit dostupan za kupovinu, osim ako mozda ovaj googleov isto ne bude bio takav.

di je to? kad će biti dostupno i koliko će koštati ... to je pravo pitanje ... na papiru izgleda super.

A.
17 godina
Renesis kaže...

Ovo izgleda više nego odlično na papiru što artfull kaže, tegra+dual core ARM)+ android, treba vidjeti cijenu i autonomiju i onda možemo komentirati. Evo i jedan

tog tableta

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 18:56 (Stoja).
17 godina
artfull kaže...
Renesis kaže...

di je to? kad će biti dostupno i koliko će koštati ... to je pravo pitanje ... na papiru izgleda super.

Prema ovom June/July ove godine, vec se dugo radi na ovom tabletu tako da sigurno dolazi, a cijena je od 380$ do 800$, ovisno o konfiguraciji, valjda je specijalni ekran jako skup, al opet u odnosu na iPad.

http://technabob.com/blog/2010/02/15/notion-ink-adam-price-specs-release-date/

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 18:52 (Renesis).
18 godina
neaktivan
Dolazi Googleov tablet?

zvuči mi predobro da bi bilo istinito. 6 mjesec je tu, al da izađe i do kraja godine i da je upola dobar uživo kao što je na papiru biti će napokon konkurencija iPadu.

A.

0 0 hvala 0
18 godina
artfull kaže...
Renesis kaže...

Da izgleda još bolje nego HP Slate.

A što je sa Slateom, prije mjesec dva ekipa ovdje na forumu je ismijavala kupce iPada jer će plakat od muke kad Slate izađe, a

u zadnje vrijeme se slabo priča o njemu

17 godina
segregator kaže...
artfull kaže...
Renesis kaže...

Da izgleda još bolje nego HP Slate.

A što je sa Slateom, prije mjesec dva ekipa ovdje na forumu je ismijavala kupce iPada jer će plakat od muke kad Slate izađe, a

u zadnje vrijeme se slabo priča o njemu

Slate je otkazan, HP je kupio Palm i vjerojatno ce napravit tablet s webOS-om.

A jos je najbolje da Adam izide u 7. mjesecu s Androidom 2.2.

17 godina
Dolazi Googleov tablet?

E da android 2.2...nexus one u benchmarku postiže 450% veće performanse sa 2.2 verzijom na prema 2.1 a još će i neke sitnice ubaciti što su već trebali. To bi još više pomoglo bilo kojem uređaju da lakše diše i intenzivnijem radu, a nešto se spekuliralo se da je i autonomija povećana...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Stoja kaže...

Da cijena je problem. Kad bi 3G(ili čak bez 3G-a) i 64GB model koštao 500 dolara u nas, odmah bi ga kupio. A kod nas jednog dana i kad dođe najeftiniji će koštati oko 4-5 tisuća kuna, što je preskupo za uređaj koji bi mi malčice olakšao određene stvari pored desktopa i smartphona koje imam. Mada bi odabrao tablet prije laptopa jer mi on nema svrhu. Već sam sad primjetio kako puno manje visim na kompu odkako imam mob sa kojim mogu raditi sve. Oću surfat, mail, rad, zabava, sve mi je na njemu i nemam potrebu za paliti komp osim ako se idem igrati, ili nešto kao printanje ili slično što me više veže za komp. Tablet bi mi praktički služio za iste te funkcije samo bi imao veći ekran i malo teži bi bio. Baš zato i polažem nade u Android jer mislim da mi (pod mi mislim na one kojima iPad ne leži) trebamo uvećani nexus one ili HTC Desire.

Ali opet mi to sve blesavo ako mi treba neki ruksak/torba da bi ga nosio kad imam potpuno jednako funkcionalan uređaj u đepu težak 135 grama, jedino što je slabijeg hardvera i manjeg ekrana, je li se isplati još jedan poveći uređaj nositi? Ali kažem za šetat se po kući i "imati internet u rukama" ipad da podržava flash bio bi mi predobar i zbilja ništa više od njega ne bi tražio osim razumne cijene u Hrvatskoj...

ma kakav slabiji hardver, samo je ekran manji u smartphoneima zadnje generacije

a sto se adama tice, to bi trebalo odlicno biti, posto tegra 2 uz sve ima i hardversku akceleraciju za flash ako se ne varam :)

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 19:12 (grimyHR).
17 godina
grimyHR kaže...

A evo sad pogledaj ovaj iznad tablet što  bi trebao biti na androidu pa reci da ima isti hardver kao moj desire ili je ipak dosta jači? 

17 godina
neaktivan
Dolazi Googleov tablet?

Problem s cijenama je u tome da već postoji uređaj (ipad) koji se dobro prodaje a ima mjesta za napredak.

Netko će staviti nižu cijenu samo da bude niža a ostatak će nuditi po višoj cijeni jer će ponuditi uređaj koji nema nedostatke koje se ipadu zamjeraju.

Sad problem je u tome što svi uzimaju prodaju u SAD-u kao referencu.

Tablet je namjenjen ljudima koji za komociju ne gledaju cijenu.

Današnji tableti ne mogu zamijeniti računalo (bilo laptop/desktop) i ovisni su o njima.

Da li se za malo veću komociju isplati davati još 4-5000kn.

Gledajmo hrvatske prilike.

Meni nepada na pamet za 2 sata dnevno na kauču umjesto stolice davati isti novac koliki sam dao na desktop.

Dao bih 300-ak € isključivo zato jer nisam mobitel platio skoro ništa.

Mislim da ljudima koji već imaju smartphone od kojih 3-4000kn tablet ne treba.

Ali uvjek će biti trenutaka u kojima bi laptop bio daleko bolje rješenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Stoja kaže...
grimyHR kaže...

A evo sad pogledaj ovaj iznad tablet što  bi trebao biti na androidu pa reci da ima isti hardver kao moj desire ili je ipak dosta jači? 

adam? uf da bar imam tegru 2 u mobu :) dvojezgreni cortex-a9 na 1ghz

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice