Super mi je kad kaže da je to najbolji način korištenja neta.
Zašto ne prikazuje cijeli net a ne samo onaj dio koji ne narušava "korisničko iskustvo, fluidnost, brzinu i magičnost" TM
Ako na netu ima video dokaza da slabiji uređaji (mobiteli) taj vražiji nefluidni sadržaj izvode fluidno tko je nesposoban u priči?
Još bolje mi je kad kaže da je to najbolji uređaj za pregled fotografija.
Znači okinem 100 fotografija i što? metnem si karticu u guzicu pa očima projektiram sadržaj na ipad?
Znači moram imati računalo (ako sam kod kuće) ili laptop ako sam na terenu.
Pa koji k*rac sam kupovo ipad?
lakši za na put nositi ili po kući
autonomija - sigurnih 10 sati + ohoho standby
jednostavnije za rukovanje, recimo u avionu ili u kafiću ( ne trebam niti rasklopiti niti držati po kolinima )
neusporedivo brži a ono što meni treba ( surf, mail, lagane aplikacije i igre )
daleko kvalitetniji ekran za čitanje ( od netbooka usporedivih po cijeni )
3G
Prije puta moram točno odrediti što ću gledati i slušati jer u 21 stoljeću uređaj nema usb/čitač kartica.
Za 3g moraš kupiti sim karticu. Hmm a što treba da netbook ima 3g? Centrala?
Ja jesam za ideju tableta.
Prvo jer zbilja je lakše surfati i komotnije je u krevetu.
Ali meni tablet mora ispunjavati neke uvjete.
Prvo mora biti konektivan, to podrazumijeva usb, čitač kartica, pa čak i bluetooth.
Mora imati kamericu za skajp, jako ga često koristim i bilo bi mi bolje skajpati u krevetu ili na klupi u parku.
Bilo bi poželjno da mogu editirati office dokumente, tj. da na njega mogu instalirati slične programe kao na desktopu, da sam što manje ovisan o njemu.
Preferirao bih win, ali i android/linuks bi bio dovoljno dobar.
Želim imati podršku za sve formate, kako za net tako i za video.
Mora imati proširivu memoriji i sam biti mass storage device.
Zaključak iPad ne ispunjava niti jednu ovu stavku.
Kako je 90% ovih stvari dostupno na mobitelima, mislim da ne tražim puno za uređaj koji je 4x veći.