K
K
gledao prve epizode prve sezone na hrt-u,najobičnija sapunica po ničem se ne razlikuje od turskih serija
gledao prve epizode prve sezone na hrt-u,najobičnija sapunica po ničem se ne razlikuje od turskih serija
Da sam i ja prvo gledao preko HRTa nikad nebi pogledao vise od jedne epizode. Ti naši prijevodi me jednostavno ubijaju u pojam i pokvare sve i jednu seriju.
vidis ja nisam nikada ni gledao ni vidio i aktivno pazim da niti ne ugledam :)
Bitno je samo da se pljuje, jel?
pa naravno, biti konstruktivan sa neinteligentnim hipnotiziranim trogloditima? ne pada mi na pamet, nisam ja Isus :))))
ne kaze se bez razloga: panem et circenses :) pametnome dosta :P
Karakterizacija likova je dobra, dijalozi su još bolji. Radnja je tak tak sa priličnom dozom sarkazma, brutalnosti i hedonizma. U svakom slučaju serija je +18, između ostalog i zato jer je na deset likova otprilike jedan koji bi mogao poslužiti kao uzor mladima, ostalo je karakterno smeće koje bi u normalnom društvu strpali u zatvor ili ludnicu.
Kako nisam gledao niti minute gore spomenutog naslova, može li mi netko objasniti po čemu se razlikuje od Sante Barbare, Zvijezde vodilje ili Marisol. Te tri sam gledao, kad je gore redovito na vrhu televizora išao tekst 'Opća opasnost Županja'
Likovi su vjerno okarakterizirani što daje dozu realizma iako se radi o fantasy svijetu. Glavna razlika u odnosu na Santu Barbaru i Marisol (da, gledao sam ih) je u tome da nema glavnog junaka(ako je i postojao sigurno je ubijen). Dali je to prednost ili ne, neznam ali serijal je svejedno interesantan zbog drugih odlika a jedna je ta da vjerno pokazuje kako se ljudi ponašaju kad ih se pusti s lanca. Danas je svijet "malo" mirnije mjesto ali prije par stoljeća grozote koje su ljudi radili drugim ljudima - ima ih u seriji napretek. Osim toga serija obiluje prostačenjem, nedoličnim ponašanjem, ima obilje golotinje(u posljednje dvije sezone značajno manje nego u prijašnjih) i ono po čemu je najpoznatija - ubijanjem. U jedakoj mjeri likova niskog i visokog profila. Bitaka ima sve više. Jedino što fali je da netko napravi kvalitetan RTS-RPG-FPS dostojan imena Game of Thrones.
Kakav je ovo amaterski tekst, pa ako vec pisete o GOT mogli ste malo bolje razraditi temu tako da bude primjerenija informatickom puku. Specijalni efekti, snimanje u Hr itd.
Sto se tice serije HBO je vecino zaposlio britanske glumce i svako malo ih ubija da se ne bi osilili kao americke kolege trazeci miljunske honorare.
Najžalosnije je što 99% ljudi na forumu ne zna šta znači "kroki", a vjerujem da je tako i s autorom posta na koji si dao odgovor.
Čast iznimkama..
Što se serije tiče, gledam GOT i serija je imho odlična.
Znam poveći količinu ljudi koji pljuju po istoj, a kasnije je gledaju kod kuće (kao što gledaju i mnogo drugih serija).
Uspoređivati GOT s Marisol je glupo, možemo početi s npr. radnjom i razradom likova pa do scenografije, kostimografije i kamere.
Uopće ne treba trošiti riječi na trolove i "hejtere", a posebno je žalosno kada vidim da se tako nisko spuštaju ljudi koji su moje godište ili stariji. Žalosno.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
dobre su mi epizode bez specijalnih efekata, akcijskih scena, tucnjava, zmajeva koji rigaju vatru, "zombija"... steta sto je takvih sve manje, a i broj zanimiljivih likova se prorijedio. valjda je danasnjoj mainstream publici nezamislivo gledat likove kako 45 minuta samo pricaju. i marisol je imala jacih epizoda od nekih u zadnjim sezonama got-a.:)
dobre su mi epizode bez specijalnih efekata, akcijskih scena, tucnjava, zmajeva koji rigaju vatru, "zombija"... steta sto je takvih sve manje, a i broj zanimiljivih likova se prorijedio. valjda je danasnjoj mainstream publici nezamislivo gledat likove kako 45 minuta samo pricaju. i marisol je imala jacih epizoda od nekih u zadnjim sezonama got-a.:)
Pa ako volis serije gdje samo pricaju a nista se ne dogadja imas Stargate Atlantis i slicne bljuvotine. Samo zato sto likovi pricaju ne znaci da je isto vrijedno spomena.
Na hbogo.hr se vec moze besplatno pogledati prva epizoda.
Koje su sad ovo fore sa sranjem po svakom članku koji se objavi, ako mislite da možete bolje otvarajte si svoje portale, nekužim...
Koje su sad ovo fore sa sranjem po svakom članku koji se objavi, ako mislite da možete bolje otvarajte si svoje portale, nekužim...
ne samo to, uvijek ima "onaj jedan lik" (ili vise njih) koji imaju potrebu naglasiti da oni ne gledaju tu seriju i prave se bedasti da ne znaju o cemu se u seriji radi.
svi smo imali jednog takvog u razredu, koji je iso "kontra" pop kulture, underground tipovi.
Ionako preferiram M4...
Hm, ne bi se baš dalo reći. Špek, šunka i sl. to već da. 
Pa to je Biggy, legenda kluba, puškostrojničar. Gdje taj postavi zasjedu, tu živa sila ne prolazi. Jedinstvena kombinacija oklopnog vozila i pješaka.
Ovdje je kao opforovac na tom treningu odstupuo od klupskog loadouta i ima supervjernu uniformu 101st Airborna (ostali smo u woodland marpatu, osim drugih opforovaca koji su PMC).
Pa ako volis serije gdje samo pricaju a nista se ne dogadja imas Stargate Atlantis i slicne bljuvotine. Samo zato sto likovi pricaju ne znaci da je isto vrijedno spomena.
to nigdje nisam napisao, nemoj trollat. :) samim time sto likovi pricaju znaci da se nesto itekako dogadja, jel to moram objasnjavat? taj komentar za mainstream publiku je opcenit, ne odnosi se samo na got i to ne znaci da svaka epizoda mora izgledat kao scena svecenika u Hungeru. zasto je got-u toliko padala kvaliteta iz sezone u sezonu moglo bi se raspravljat. jel problem u samoj prici i kako je koncipirana (autor ubija sve zanimljive likove) ili u tome sto serija sve manje prati knjigu (izbacuje vazne likove, dogadjaje ili ih kompletno mijenja) ili je stvar postala toliko popularna pa imaju lovu da u svaku epizodu utrpaju 20 minuta specijalnih efeketa i privuku jos nekoliko desetaka milijuna "tinejdera", "geekova" i slicnih genijalaca koji onda vode forumske ratove i po imdbu lupaju desetke, a ne znaju razliku izmedju twin peaksa i sopranosa. znam i dosta ljudi sa istancanim ukusom koji tvrde da je serija od samog pocetka bila smece. :)
Kako nisam gledao niti minute gore spomenutog naslova, može li mi netko objasniti po čemu se razlikuje od Sante Barbare, Zvijezde vodilje ili Marisol. Te tri sam gledao, kad je gore redovito na vrhu televizora išao tekst 'Opća opasnost Županja'
Eto, čisto da se informiraš - osim odličnih dijaloga, glume i općenito produkcije koja bi bila izvrsna i za filmske standarde a kamo li ne televizijske, jedna od glavnih čari serije je što prikazuje političke igre i smicalice i borbu za vlast i prirodu ljudi puno bolje od večine "realnih" serija, te se vrlo lagano može povuć paralela s real worldom - dosta događaja i likova je i inspirirano povješču.
http://emgn.com/entertainment/think-game-of-thrones-is-more-brutal-than-real-life-here-are-12-historical-moments-that-inspired-the-series/
Ono što je jedinstveno kod ove serije je što se o njoj uopće ne raspravlja kao o seriji, kad se s kolegama uživiš u raspravljanje raspravljaš o tim likovima i njihovim motivima i teorijama kao da se radi o pravim ljudima i događajima, što dovoljno govori samo za sebe.
Primjerice, Vikinzi su me izbacivali iz svijeta unatoč relativnoj povjesnoj točnosti upravo zato jer sam se često znao zapitati zašto su pisci krenuli u tom smjeru, ili napravili takvu očitu glupost... U GoT toga nema, svijet je stvoren i postoji van serije, a mi samo dobivamo uvid u što se dešava.
A i ono, da ubace zmajeve u House of cards isto bi bila još bolja serija :P
Edit: to prove my point:
http://sprdex.net.hr/2015-05/kad-bi-game-of-thrones-snimali-po-hrvatskim-politicarima-tko-je-tko/ :D
Na kojem je ovo jeziku? Niš ne kontam.