Cijene za GF GTX 480 i 470

poruka: 82
|
čitano: 12.490
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cijene za GF GTX 480 i 470".
18 godina
neaktivan

Ima jedna zanimljiva stvar!

Mnogi, zaista mnogi MORAJU imati najnovije,  bez obzira na probleme grijanja i potrošnje. Čak i ako performanse nisu dobre postoji stari dobri marketinški trik:"Novo je Novo"

Upravo na te ovisnike gađa tim iz NVidije. Njih ne zanimaju pametni ljudi koji znaju što im zapravo treba. Sve se vrti oko onog djela tržišta koje mora imati NAJNOVIJE. Kada, splasne ushićenje NAJNOVIJEGA i kad konzumenti marketinškog vica shvate da su mogli i bez toga, dogodi se izlazak NAJNOVIJE kartice i tako se priča ponavlja.

Izašlo je NOVO - moram to imati. Šta god mislili performanse su u drugom planu. Uostalom i to se da ušminkati

8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Cijene za GF GTX 480 i 470
Vortac kaže...
patch123 kaže...

ne smatram da je to epic fail

uz toliko nvidia fanboya i svu tu medijsku pažnju što vrtila oko fermija ne vjerujem da će im kartice ići loše

štoviše,vjerujem da će prodati većinu ako ne i sve što proizvedu za početak u prva 2 tjedna

Teško da će samo dva tjedna dobre prodaje Fermi učiniti profitabilnim jer je Nvidia u dugački razvoj tog čuda sigurno ulupala ogromne novce. Osim toga, kako mu cijena s vremenom bude padala, uskoro će postati posve neprofitabilan jer su mu troškovi proizvodnje isto veliki (zbog velike površine jezgre - 529 mm2 vs ATI-jevih 338 mm2).

ja ne kažem da će oni imati samo 2 tjedna dobre prodaje

kažem da će svi u prva 2 tjedna navaliti na te kartice da će ih biti teško pronaći dok se ne napravi još modela

ne vjerujem da je ovo veliki nvidijin promašaj,istina je da polako zaostaju za atijem ali da je baš tako loša situacija ne vjerujem

btw.onaj post iznad je zakon ^^

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 23:05 (patch123).
17 godina
odjavljen

Je da sam doletio u prolazu, ali stvarno je zanimljivo citati pojedine ljude ovdje.

Kao prvo mi smo (cijeli Balkan) obicno selo, odnosno saka jada sto se tice njihove zarade.

Naravno da ce prodati sve sto imaju u extra klasi i naravno da ce i sve sto dolazi prodavati bez imalo problema.

Snizavanje cijena takve kupce ne zanima. Njih zanima samo da imaju sto bolje. Potrosnja njih ne zanima kao niti cijena. Pa odite recimo na jedan nvnews forum i pogledajte konfiguracije ljudi.

I ne znam sto se palite na taj high end i komentirate ga kada u njemu lezi minimum zarade. Najvece pare oni izvlace iz low end ponude.

Ukoliko nVidia napravi dobar posao sa time, dobra zarada je zagarantirana. Pa kako sam vec napisao i u vrijeme katastrofalnog nv30, oni su mlatili debele pare na fx 5200.

Ne vrti se svijet oko igranja igrica sa mid end karticama na jednom PC-u. Za tako nesto je jeftinije uzeti konzolu - bar onima koji legalno kupuju igrice...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
16 godina
neaktivan

Preskupo... sve igre se ionako rade samo za konzole  koje imaju 5 godina staru arhitekturu tako da za PC verziju je dovoljno imati i par godina staru grafičku i sve super radi.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Da bas je...

Cas su slike ciste, cas zamucene...

Cas pise nesto na kineskom, cas na latinici (ceskom).

Pustite nagadjanja. Doci ce sve uskoro i sve ce se vidjeti.

17 godina
neaktivan

Meni je stric trenutno u SAD-u na šljaki u nekakvom tehničkom institutu i skupo im prodaje Hrvatsku pamet. Smijeh

Pogodite što ću ga zamolit da mi dofura na povratku u Lijepu Našu. Bogataš

Ah, kako je dobro razasut se po svijetu... Belji se

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Performanse će porast za dodatnih 10-tak% kad se ispeglaju i optimiziraju driveri..  

Sve u svemu solidan čip ali stiže prekasno Neodlučan   

Idući Nvidia GPU će biti za kupnju.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...

Performanse će porast za dodatnih 10-tak% kad se ispeglaju i optimiziraju driveri..  

Sve u svemu solidan čip ali stiže prekasno Neodlučan   

Idući Nvidia GPU će biti za kupnju.

A po cemu to stize prekasno.

Pa ja s ovom prapovijesnom kartusom pokrecem skoro sve. Aj' sto je je. Crysis mi jako trza, ako ne smanjim shadere.

Prije bi rekao da i jedni i drugi nisu izbacili nista vrijedno vec godinama, vec izvlace pare od naivnih ljudi.

18 godina

Sa ovim dvoglavim fermijem ce se dobivati i frizder gratis sa posebnim drzacem za kuciste.

Zapravo, frizder ce i biti kuciste za komponente.

Hebote, speces cevape na tome...

- Psiho246
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Omg pa kao da ati ne polira drivere -.-

18 godina
protjeran
Mrgud Veliki kaže...

Naravno da ce prodati sve sto imaju u extra klasi i naravno da ce i sve sto dolazi prodavati bez imalo problema.

Snizavanje cijena takve kupce ne zanima. Njih zanima samo da imaju sto bolje. Potrosnja njih ne zanima kao niti cijena.

Takvi kupci čine možda 1% tržišta i ako prodaja Fermija počiva isključivo na njima, gubici su dugoročno neizbježni. Uostalom, te adute je nVidia manje-više već ispucala sa GTX28X serijom i rezultati su se pokazali prilično lošima - nVidia nije mogla više smanjivati cijenu tih čipova jer su bili preskupi za proizvodnju tako da su ih na kraju jednostavno odlučili proizvoditi u malim količinama, te naposlijetku praktički odustali od skupog referentnog dizajna (i time stvorili cijelu zbrku sa mnogobrojnim jeftinijim revizijama PCB-a). Toliko o entuzijastima koji kupuju "sve najskuplje".

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 23:48 (Vortac).
18 godina
neaktivan

Ja čekam do kraja godine kad će nVidia optimizirati čip i izbaciti jeftinu a brzu karticu tipa 8800gt. Tome se barem nadam.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran

sudeci po ovim komentarima neko bi pomislio da nvidia ne drzi veliku vecinu svjetskog trzista diskretnih grafika. neko je vec spomenuo da se igrice proizvode za konzolaske zastarjele arhitekture i to je (uz nogomet i jos par sportkih simulacija) jedino dobro sto su konzole donijele gamerskom svijetu. kupaca koji zele najbolje i ne pitaju za cijenu ima i uvijek ce ih biti, a ako se nekome cini previse 30% veca cijena za 10% bolje performanse neka pogleda trziste procesora, memorija ili HDDova pa ce vidjeti da se za 5% bolje performanse cjene razlikuju i za 100%.

ako nvidia bude kao do sad suradjivala sa game developerima ove kartice ce vrijediti 30% vise od ati-jevih.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 0:38 (surki).

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
jastreb kaže...

Ja čekam do kraja godine kad će nVidia optimizirati čip i izbaciti jeftinu a brzu karticu tipa 8800gt. Tome se barem nadam.

hm, kad sam ja kupio 8800 bila je sve samo ne jeftina :)

17 godina
neaktivan
Vortac kaže...

Ovo je totalni nVidijin debakl. Ogroman čip, ogromna potrošnja, performanse daleko ispod očekivanja - šanse da iz tog čipa dugoročno izvuku nekakav profit su zanemarive. Čak i GTX285 im je bio problematičan po tom pitanju, a kamoli ovaj monstrum. No, uopće ne sumnjam da će nVidia radije Fermi proizvoditi s gubitkom (i praviti se da imaju nekakve pozicije na GPU tržištu) nego priznati grešku i krenuti iznova.

Pricas gluposti, profit iz fermija ce biti, istina bog da su slackali i nije ispalo kako su govorili ali sve u svemu to je više nego solidan proizvod koji ce se u 5xx inacici itekako isplaiti kada rjese sve nedostatke 4xx serijala, bar bi trebalo tako biti i ja se iskreno nadam da se biti malo tucnjave izmedu ati/nvidije da se malo cjene spuste makar i 1% :).

Go Go Nvidia smao naprijed da padne cijena 5870 da upiknem jos jednu :).

17 godina
neaktivan

Moj susjed Nvidia funboy s nestrpljenjem ceka izlazak Fermija. Sve pripreme je vec napravio (prodo auto, digo kredit, dao hipoteku na kucu, sagradi trafo stanicu u dvoristu), sad samo ceka izlazak GTX 480. Smijeh ali berem ce malo zimi uštedit na grijanju Cool

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 1:02 (mtopol).
Moj PC  
5 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Moj susjed Nvidia funboy s nestrpljenjem ceka izlazak Fermija. Sve pripreme je vec napravio (prodo auto, digo kredit, dao hipoteku na kucu, sagradi trafo stanicu u dvoristu), sad samo ceka izlazak GTX 480. Smijeh ali berem ce malo zimi uštedit na grijanju Cool

reci mu da kupi i novi friziderBelji se

Every time two people have sex, an angel gets a boner
18 godina
protjeran
surki kaže...

ako nvidia bude kao do sad suradjivala sa game developerima ove kartice ce vrijediti 30% vise od ati-jevih.

Misliš reč, ako budu plačali da se igrica lošije izvodi na ATI karticama

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
neaktivan

Za sad ne postoji igra koja bi zamorila GF285 a kamoli ovo cudoviste , sve je ovo prepuhavanje , a kako u zadnje vrijeme rade sve konzolaske portove ove kartice su potpuno nepotrebne , ipak ce se prodavati naveliko kako je neko spomenuo isto kao i HD5xxx cim ATI spusti cijene i svi ce ti n00bovi imati svoj novi ferari al zato umjesto autoceste imaju seoski put .

Do You Feel Lucky...Punk ?
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Clint Eastwood kaže...

Za sad ne postoji igra koja bi zamorila GF285 a kamoli ovo cudoviste , sve je ovo prepuhavanje , a kako u zadnje vrijeme rade sve konzolaske portove ove kartice su potpuno nepotrebne , ipak ce se prodavati naveliko kako je neko spomenuo isto kao i HD5xxx cim ATI spusti cijene i svi ce ti n00bovi imati svoj novi ferari al zato umjesto autoceste imaju seoski put .

Znaš za što postoje novci? Da se troše. Ako ekipa ima para neka kupi, šta tebe briga. Misliš da si ti drugaciji? Misliš da ti ne daješ pare za nešto nepotrebno? Daj pogledaj koliko ljudi u hrvatskoj ima smartphonove, pa to je bacanje para ako uzmeš u obzir da je mobilni internet pre skup. Ili koliko ljudi ima pre veliku kucu, ili previše odjece. Ili cesto farba kosu ili nešto sasvim trece. Svi ljudi troše pare na gluposti kad tad.

Ja da imam para nabavio bi si SSD od 2Tere brzinom citanja i pisanja preko 1000MB/s, 2 5970 sa 2GB VRAM-a sa vodenim hlađenjem, workstation sa 48 jezgri , 70" ili vecu plazmu, nabavio vlastiti opticki kabel tako da imam brzine preko 1000Mb/s uploada i downloada, 6 monitora za komp. Istina sve to bi bilo bacanje para i ogroman overkill, ali šta drugo raditi ako se ima para? Ti kao nebi troštio pare na gluposti da ih imaš na bacanje? Vecina nas bi.

Istina Fermi je za vecinu overkill, ali što ako ekipa hoce igrat na 3 monitora sa 3D-om? Onda možda dvije GTX480 nisu dosta da se to vrti na 60+ FPS-a sa svim opcijama na max. Onda imaš ekipu koja kupuje Tesla i Quadro kartice, tamo Nvidia najviše zarađuje.

18 godina
pinkskin kaže...
surki kaže...

Misliš reč, ako budu plačali da se igrica lošije izvodi na ATI karticama

Glupost.

Nvidia nije sabotirala ATI, vec je davala svoje kartice developerima koji bi za uzvrat stavljali Nvidin logo na igru.

Samim time sto su radili na Nvidiji, igre su bile vise optimiizirane za nju, a manje su gledali na ATI.

Isto to sad ATI radi u brojnim igrama.

Nista cudno i nije ni ATI nevin...nemoj bit naivan.

- Psiho246
17 godina
protjeran

Ostaje nada da će gtx470 biti cjenovno kao hd5850, i da onda padne cijena hd5850. Iako ne očekujem previše.

Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko ovo grije cudo kad izadje dvoglavi fermi bolje dati  pare na njega i spojiti ga na centralno grijanje u kuci nego par hiljada eura na dobru pec za centralno grijanje..., barem ce nam radijatori biti topli tokom cijele zimeSmijeh

He who dares, wins
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Koliko ovo grije cudo kad izadje dvoglavi fermi bolje dati  pare na njega i spojiti ga na centralno grijanje u kuci nego par hiljada eura na dobru pec za centralno grijanje..., barem ce nam radijatori biti topli tokom cijele zimeSmijeh

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhahahahahhahahahahah..

Ali da se vratim na temu....

Neznam opce cemu teze ati - nvidia ko je jaci ko je skuplji ko je bolji, svako govno svojeg kupca ima tako i to..

Mislim da je nama svima u interesu da nvidia i ati budu cim konkurentniji da cijene padnu i tako to..

16 godina
neaktivan
toxic kaže...

Neznam opce cemu teze ati - nvidia ko je jaci ko je skuplji ko je bolji, svako govno svojeg kupca ima tako i to..

Mislim da je nama svima u interesu da nvidia i ati budu cim konkurentniji da cijene padnu i tako to..

ne samo da će cijene pasti nego će se obje firme još više truditi kako bi dobili ono malo više prodaje nego oni drugi

a i bilo bi lijepo da opet bude prepucavanja ati/nvidia na forumu,naravno bez vrijeđanja i sa argumentima

trenutno jedino prepucavanje je da li uzeti 4890 ili 5770, 2x5870 ili 5970...

nvidije nema u svoj toj priči

18 godina
Geek kaže...

Ovo je odurno skupo, a performanse su malo bolje od ATI-a. 

Ja nezz, ali zar vi dajete za grafičke X>2500kn? Da bi se mogli igrat 2 godine? 

Meni je bilo puno dat 1400, za ovu trenutno koju imam xD 

Mislim da se ne isplati kupovat grafičke skuplje od 1500kn, jer ih za čas vrijeme pregazi.

Rađe potrošim pare na nešto dugotrajnije xD

Obično novce trošim na ono što mi je gušt. Nekoliko puta sam dao za karticu preko 4 tisuće kuna.  Netko te novce zapije u birtiji , netko ih ostavi u kladionici.

Svatko ima nekakav gušt i ako te to čini sretnim novci su dobro potrošeni.

18 godina
PlayMaker10 kaže...

samo 5% brza od 5870 a izlazi vise od pola godina kasnije ocekivao sam vise

najmanje bitan podatak. Nvidiu uvijek kupujem zbog pouzdanosti , boljih drivera , manje buke i bolje podrške u igrama. S atijem je uvijek neko sranje u pojedinim igrama a o bučnosti kartica da ne govorim ...

16 godina
neaktivan
movie kaže...

S atijem je uvijek neko sranje u pojedinim igrama a o bučnosti kartica da ne govorim ...

Samo ovo zadnje. Ja niti ne čujem svoju tako da ti je to krivi podatak, a imam i 9800 i poprilično je bučna... Čak je par NV zaposlenika svojevremeno snimilo kratki YT filmić gdje se našalila na bučnost svojih kartica...

Baš me zanima kako će Fermi biti tih.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 13:55 (Minoza).
17 godina
Psiho246 kaže...

Glupost.

Nvidia nije sabotirala ATI, vec je davala svoje kartice developerima koji bi za uzvrat stavljali Nvidin logo na igru.

Samim time sto su radili na Nvidiji, igre su bile vise optimiizirane za nju, a manje su gledali na ATI.

Isto to sad ATI radi u brojnim igrama.

Nista cudno i nije ni ATI nevin...nemoj bit naivan.

Batman: Arkham Asylum bez Anti-Aliasinga za ATI kartice

AMD je u svom testnom labu izveo nekoliko pokusa te potvrdio da je u igri implementiran kod koji jednom kad detektira ATI Radeon karticu u računalu, onemogućuje korištenje Anti-Aliasing algoritme koji mogu drastično povećati kvalitetu slike i doživljaj u igri. Zanimljivo da ovakvih „bugova“ nema na Nvidijinim karticama, a ne pojavljuju se ni kada su AMD-ovi tehničari promjenili identifikacijski kod Radeon kartica.

Batman: Arkham Asylum Enables AA Only on NVIDIA Hardware on PCs

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice