Izvukao sam 2214 MHz na jezgri i 2775 na memi, uz custom bios naravno, naravo treba stabilnost testirati.
EDIT: Frula je bios, iako imam vece frekve, karte su sporije, slaba je nada za custom bios koji ce biti dobar.
Izvukao sam 2214 MHz na jezgri i 2775 na memi, uz custom bios naravno, naravo treba stabilnost testirati.
EDIT: Frula je bios, iako imam vece frekve, karte su sporije, slaba je nada za custom bios koji ce biti dobar.
Zato što dijeliš 'struju'. Nema pomoći tu. Ignoriraj VRAM iznad 11k.
Koji modeli su ti obje na 2.214?
Evga referentne, citam da je tako kod mnogih FE kartica, jebat ga, imam na stock biosu 2.1 GHz, zvacu sve na mojoj rezi.
Evga referentne, citam da je tako kod mnogih FE kartica, jebat ga, imam na stock biosu 2.1 GHz, zvacu sve na mojoj rezi.
Stock na 2.1? Nemoguće. Stock BIOS s tim taktovima sigurno ne postoji. Gdje očitavaš takt? Najviši stock takt je 1861 i to ne na FE. Auto-boost ide do 2.1 otprilike u prosjeku, ali ne za stock... stock je na oko 19xx.
Sorry nisam se dobro izrazio, boost overclockan na stock biosu je 2.1 GHz.
Kakvi su ovo novi driveri?
Kakvi su ovo novi driveri?
Meni su ok, nemam problema.
Pa ne postoje modificirani BIOS-i ionako. Svaki je stock.
Pa ne postoje modificirani BIOS-i ionako. Svaki je stock.
Znam, ovo sto sam ja probao je strix bios, mogu postat link ako neko hoce.
p.s. gubi se jedan display port.
Samo oprezno, jer ako nije isti PCB, možeš zeznuti stvar.
Samo oprezno, jer ako nije isti PCB, možeš zeznuti stvar.
Yep, mislio sam da sam ih brickovao, ali sreca bio je u pitanju display port koji se iskljuci sa strix biosom.
pozz,
planiram uskoro (black friday) upgrade na 1070 i to msi armor,pa me zanima je li netko posjeduje tu graficku te ako mi moze reci koliko je hladna i tiha? Te ako imate neke preporuke koju da uzmem. Pitam ovdje jer mi se cini da je ovdje najveca koncentracija ljudi s 1070.
Hoce li moj i7 3770k na 4.2 biti bottleneck?
pozz,
planiram uskoro (black friday) upgrade na 1070 i to msi armor,pa me zanima je li netko posjeduje tu graficku te ako mi moze reci koliko je hladna i tiha? Te ako imate neke preporuke koju da uzmem. Pitam ovdje jer mi se cini da je ovdje najveca koncentracija ljudi s 1070.
Zasto bas armor, mozda neka druga bude povoljnija? Nemoj se zamarat bottleneckom, nekad ce biti bottleneck ali ces imat dovoljno fps-a...
pozz,
Upravo mi stigla prije koji dan.
U Windowsima je naravno nečujna, ne rade ventilatori.
U igri glasnije čujem ventilatore kućišta nego nju, kućište mi je trenutno otvoreno!
Nisam ju još posebno testirao na temperature i mogućnosti, ali prema svemu viđenom, temeprature budu odlične :D
Prije nekoliko stranica je bilo razgovora baš o tišini, i samo su dvije-tri kartice tiše od nje.
pozz,
kolega Cyber ju je uzeo, svi cekamo dojmove:
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gtx-10xx-pascal-klub-2016/223317.aspx?page=279&jumpto=5222245&sort=asc&view=flat
inace nemas problema, cpu je dovoljan ako si na 60hz monitoru!lp
edit. eto vraga!
pozz,
Zasto bas armor, mozda neka druga bude povoljnija? Nemoj se zamarat bottleneckom, nekad ce biti bottleneck ali ces imat dovoljno fps-a...
Na temi Black friday je izvone napisao da će na Casekingu biti na akciji.
kolega Cyber ju je uzeo, svi cekamo dojmove:
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gtx-10xx-pascal-klub-2016/223317.aspx?page=279&jumpto=5222245&sort=asc&view=flat
inace nemas problema, cpu je dovoljan ako si na 60hz monitoru!lp
edit. eto vraga!
ako uzmem 1440p 144hz monitor ce mi biti? nisam znao da to utjece..
A armor zato jer je na casekingu bilo glasanje i zna se da ce bas ta bit na malo vecem popustu za black friday od ostalih,zato skupljam informacije prije eventualne kupnje
ako uzmem 1440p 144hz monitor ce mi biti? nisam znao da to utjece..
A armor zato jer je na casekingu bilo glasanje i zna se da ce bas ta bit na malo vecem popustu za black friday od ostalih,zato skupljam informacije prije eventualne kupnje
a posto dajes toliko love izbor ti je dosta velik!
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=180&jumpto=5109484&sort=asc&view=flat
na 2700k 4,6ghz gta5 nisam mogao navuci preko 90 sta god ja radio, bf4 takoder, s skylakeom je sve poletilo na prek 120+
ti imas jos vecu rezoluciju slabiji cpu pa ce ti veci fps biti problem nagurati na tih min 140+, moja preporuka ti je umjesto 144hz uzmes 1440p s gsyncom(ako mislis uzeti nvidiju) i rijesio si se svih problema!
neznam im cijene no sigurno bi se dalo naci nesto dobro!
LP
planirao sam i monitor i grafu uzet,posto postojeci ima 22 inca,a FHD mi vec mali zalogaj.
Nisam mislio da herci tolko utjecu na CPU,planiram novi komp kad vidim sljedecu intelovu generaciju,sada mi se ne isplati posto i nije neki pretjerani pomak,a ovaj cpu cu na 4.6 dignuti.
zato sada provjere i pitanja,da mogu u miru u petak spiskat sve svoje novceke
EDIT:g-sync monitori sa 1440p su mega skupi,500 je minimum,to mi malo previse...
planirao sam i monitor i grafu uzet,posto postojeci ima 22 inca,a FHD mi vec mali zalogaj.
Nisam mislio da herci tolko utjecu na CPU,planiram novi komp kad vidim sljedecu intelovu generaciju,sada mi se ne isplati posto i nije neki pretjerani pomak,a ovaj cpu cu na 4.6 dignuti.
zato sada provjere i pitanja,da mogu u miru u petak spiskat sve svoje novceke
EDIT:g-sync monitori sa 1440p su mega skupi,500 je minimum,to mi malo previse...
Ako ces 27'' sa 1440p, IPS matricom , 144Hz i G-syncom ne gine ti i preko 750€
Kolko takvih monitora postoji? 3, 4?
Mislim da ih imaju samo Asus, Acer i Aoc.
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Najbolji Asusov PG279Q i Acer XB271HU.
Ovaj AOC 144hz FHD je meni sasvim dovoljan..
teško je gurat i fhd na 144fpsa a 1440p jos dosta teze..
mislim da nema smisla bas ici na 1440p i vise od 100 hz, mislim da se da naci odlicnih monitra 1440p@75hz doduše ne znam s gsync opcijom no freesync ih ima.
Jedina zemjerka ovog gore monitora je sto npr kada stavim "virualno" vecu rezoluciju sve bude izblurano na desktopu. jednostavno je najbolji na native.
Ovaj AOC 144hz FHD je meni sasvim dovoljan..
teško je gurat i fhd na 144fpsa a 1440p jos dosta teze..
mislim da nema smisla bas ici na 1440p i vise od 100 hz, mislim da se da naci odlicnih monitra 1440p@75hz doduše ne znam s gsync opcijom no freesync ih ima.
Jedina zemjerka ovog gore monitora je sto npr kada stavim "virualno" vecu rezoluciju sve bude izblurano na desktopu. jednostavno je najbolji na native.
Tu se slažem, ali, nažalost, najbolje matrice su na 1440, IPS nema 1080. Jedini IPS 1080 je FreeSync LG 34UC79G.
http://www.144hzmonitors.com/gaming-monitor-list-120hz-144hz-165hz-200hz-240hz/
u pocetku sam mislio jedan od ova dva monitora uzet,prvi ima na slici g-sync,al ne pise u specifikacijama,nit je cjenovno kao da ga ima..naravno kod gledanja monitora nisam mislio da cu na kraju mozda uzet 1070 pa nisam ni gledao za G-sync
naravno,ako mislite da kod mene 144hz nece ici,ili nema potrebe,uzet cu neki sa 60-75hz. Jer ja podosta programiram i igram u slobodno vrijeme,pa mi gledanje u monitor 70% mog dana...
Pozdrav dame i gospodo!
Dakle, nedavno sam nabavio novi 1440p monitor, i sada gledam kako bih mogao zamjeniti Gigabyte GTX970 WF3 sa nekom inačicom GTX1070 da ga pošteno utiliziram.
Napajanje je Antec TP3 550 (550W), i do sada me vjerno služilo (još od doba ATI 4870HD).
Međutim, ne znam koju inačicu GTX1070 uzeti. Koliko sam vidio, sve su više-manje dosta blizu u performansama. Ne bih baš htio skeširati više od 3500kn za nju.
Koja bi preporuka bila za jednu za 3500kn +-200kn?
BTW, sutra je famozni Black friday - jel neki od dućana možda nudi neki popust za neku GTX1070? Nisam uspio ništa naći ovako...
u pocetku sam mislio jedan od ova dva monitora uzet,prvi ima na slici g-sync,al ne pise u specifikacijama,nit je cjenovno kao da ga ima..naravno kod gledanja monitora nisam mislio da cu na kraju mozda uzet 1070 pa nisam ni gledao za G-sync
naravno,ako mislite da kod mene 144hz nece ici,ili nema potrebe,uzet cu neki sa 60-75hz. Jer ja podosta programiram i igram u slobodno vrijeme,pa mi gledanje u monitor 70% mog dana...
Ufff... Tough choice, fakat. Jedan i drugi imaju po samo jedan nedostatak (dva ako ćemo gledat TN panel). Prvi 24'', drugi nema gsync. Pošto mi je g-sync sinonim za uživanje u igrama i manje zamaranje brojkama, savjetovao bih aoc-a. No ako ti je veličina ekrana važnija... Tu ti odlučuješ.
Trebao bi biti popust na msi armor 1070 (i 1080) na casekingu pa baci pogled sutra ako ti nije bed naručit iz DE.
sta god kupovao, kupi IPS panel
Neznam jel netko vec objavio, solidni popusti u Uzi Shopu:
Palit GTX 1060 3G Dual - 1650 kn
Gainward GTX 1060 3G Dual - 1650 kn
i MSI GTX 1060 6G Gaming X za 2650 kn koja i nije puno manje od uobicajene cijene, ali trenutno je najjeftinija na nabavi i dostupna je u shopu