GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.581.202
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Izvukao sam 2214 MHz na jezgri i 2775 na memi, uz custom bios naravno, naravo treba stabilnost testirati.

EDIT: Frula je bios, iako imam vece frekve, karte su sporije, slaba je nada za custom bios koji ce biti dobar.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 17:30 (Leopard_st).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

Zato što dijeliš 'struju'. Nema pomoći tu. Ignoriraj VRAM iznad 11k.

Koji modeli su ti obje na 2.214?

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 9:48 (Tonči).
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Evga referentne, citam da je tako kod mnogih FE kartica, jebat ga, imam na stock biosu 2.1 GHz, zvacu sve na mojoj rezi.

17 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...
Tonči kaže...

Evga referentne, citam da je tako kod mnogih FE kartica, jebat ga, imam na stock biosu 2.1 GHz, zvacu sve na mojoj rezi.

Stock na 2.1? Nemoguće. Stock BIOS s tim taktovima sigurno ne postoji. Gdje očitavaš takt? Najviši stock takt je 1861 i to ne na FE. Auto-boost ide do 2.1 otprilike u prosjeku, ali ne za stock... stock je na oko 19xx.

prodajem jednu od mašina
14 godina
neaktivan

Sorry nisam se dobro izrazio, boost overclockan na stock biosu je 2.1 GHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kakvi su ovo novi driveri?

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Kakvi su ovo novi driveri?

Meni su ok, nemam problema.

17 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...

Pa ne postoje modificirani BIOS-i ionako. Svaki je stock.

prodajem jednu od mašina
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Leopard_st kaže...

Pa ne postoje modificirani BIOS-i ionako. Svaki je stock.

Znam, ovo sto sam ja probao je strix bios, mogu postat link ako neko hoce.

p.s. gubi se jedan display port.

17 godina
odjavljen

Samo oprezno, jer ako nije isti PCB, možeš zeznuti stvar.

prodajem jednu od mašina
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Samo oprezno, jer ako nije isti PCB, možeš zeznuti stvar.

Yep, mislio sam da sam ih brickovao, ali sreca bio je u pitanju display port koji se iskljuci sa strix biosom.

16 godina

pozz,

planiram uskoro (black friday) upgrade na 1070 i to msi armor,pa me zanima je li netko posjeduje tu graficku te ako mi moze reci koliko je hladna i tiha? Te ako imate neke preporuke koju da uzmem. Pitam ovdje jer mi se cini da je ovdje najveca koncentracija ljudi s 1070.

Hoce li moj i7 3770k na 4.2 biti bottleneck?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
izvone kaže...

pozz,

planiram uskoro (black friday) upgrade na 1070 i to msi armor,pa me zanima je li netko posjeduje tu graficku te ako mi moze reci koliko je hladna i tiha? Te ako imate neke preporuke koju da uzmem. Pitam ovdje jer mi se cini da je ovdje najveca koncentracija ljudi s 1070.

Zasto bas armor, mozda neka druga bude povoljnija?  Nemoj se zamarat bottleneckom, nekad ce biti bottleneck ali ces imat dovoljno fps-a...

14 godina
izvone kaže...

pozz,

Upravo mi stigla prije koji dan.

U Windowsima je naravno nečujna, ne rade ventilatori.

U igri glasnije čujem ventilatore kućišta nego nju, kućište mi je trenutno otvoreno!

Nisam ju još posebno testirao na temperature i mogućnosti, ali prema svemu viđenom, temeprature budu odlične :D

Prije nekoliko stranica je bilo razgovora baš o tišini, i samo su dvije-tri kartice tiše od nje.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
protjeran
izvone kaže...

pozz,

kolega Cyber ju je uzeo, svi cekamo dojmove:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gtx-10xx-pascal-klub-2016/223317.aspx?page=279&jumpto=5222245&sort=asc&view=flat

inace nemas problema, cpu je dovoljan ako si na 60hz monitoru!lp

edit. eto vraga!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 19:52 (Stjepanj).
14 godina
ansha kaže...
izvone kaže...

pozz,

Zasto bas armor, mozda neka druga bude povoljnija?  Nemoj se zamarat bottleneckom, nekad ce biti bottleneck ali ces imat dovoljno fps-a...

Na temi Black friday je izvone napisao da će na Casekingu biti na akciji.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
Stjepanj kaže...

kolega Cyber ju je uzeo, svi cekamo dojmove:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gtx-10xx-pascal-klub-2016/223317.aspx?page=279&jumpto=5222245&sort=asc&view=flat

inace nemas problema, cpu je dovoljan ako si na 60hz monitoru!lp

edit. eto vraga!

ako uzmem 1440p 144hz monitor ce mi biti? nisam znao da to utjece..

A armor zato jer je na casekingu bilo glasanje i zna se da ce bas ta bit na malo vecem popustu za black friday od ostalih,zato skupljam informacije prije eventualne kupnje

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 22:49 (izvone).
13 godina
protjeran
izvone kaže...

ako uzmem 1440p 144hz monitor ce mi biti? nisam znao da to utjece..

A armor zato jer je na casekingu bilo glasanje i zna se da ce bas ta bit na malo vecem popustu za black friday od ostalih,zato skupljam informacije prije eventualne kupnje

a posto dajes toliko love izbor ti je dosta velik!

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=180&jumpto=5109484&sort=asc&view=flat

na 2700k 4,6ghz gta5 nisam mogao navuci preko 90 sta god ja radio, bf4 takoder, s skylakeom je sve poletilo na prek 120+

ti imas jos vecu rezoluciju slabiji cpu pa ce ti veci fps biti problem nagurati na tih min 140+, moja preporuka ti je umjesto 144hz uzmes 1440p s gsyncom(ako mislis uzeti nvidiju) i rijesio si se svih problema!

neznam im cijene no sigurno bi se dalo naci nesto dobro!

LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 0:00 (Stjepanj).
16 godina

planirao sam i monitor i grafu uzet,posto postojeci ima 22 inca,a FHD mi vec mali zalogaj.

Nisam mislio da herci tolko utjecu na CPU,planiram novi komp kad vidim sljedecu intelovu generaciju,sada mi se ne isplati posto i nije neki pretjerani pomak,a ovaj cpu cu na 4.6 dignuti.

zato sada provjere i pitanja,da mogu u miru u petak spiskat sve svoje novceke

EDIT:g-sync monitori sa 1440p su mega skupi,500 je minimum,to mi malo previse...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 0:46 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
izvone kaže...

planirao sam i monitor i grafu uzet,posto postojeci ima 22 inca,a FHD mi vec mali zalogaj.

Nisam mislio da herci tolko utjecu na CPU,planiram novi komp kad vidim sljedecu intelovu generaciju,sada mi se ne isplati posto i nije neki pretjerani pomak,a ovaj cpu cu na 4.6 dignuti.

zato sada provjere i pitanja,da mogu u miru u petak spiskat sve svoje novceke

EDIT:g-sync monitori sa 1440p su mega skupi,500 je minimum,to mi malo previse...

Ako ces 27'' sa 1440p, IPS matricom , 144Hz i G-syncom  ne gine ti i preko 750€

Samsung S6 Edge+
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 8:15 (pasko).
14 godina

Kolko takvih monitora postoji? 3, 4?

Mislim da ih imaju samo Asus, Acer i Aoc.

17 godina
odjavljen

Najbolji Asusov PG279Q i Acer XB271HU.

prodajem jednu od mašina
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ovaj AOC 144hz FHD je meni sasvim dovoljan..

teško je gurat i fhd na 144fpsa a 1440p jos dosta teze..

mislim da nema smisla bas ici na 1440p i vise od 100 hz, mislim da se da naci odlicnih monitra 1440p@75hz doduše ne znam s gsync opcijom no freesync ih ima.

Jedina zemjerka ovog gore monitora je sto npr kada stavim "virualno" vecu rezoluciju sve bude izblurano na desktopu. jednostavno je najbolji na native.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
toxic kaže...

Ovaj AOC 144hz FHD je meni sasvim dovoljan..

teško je gurat i fhd na 144fpsa a 1440p jos dosta teze..

mislim da nema smisla bas ici na 1440p i vise od 100 hz, mislim da se da naci odlicnih monitra 1440p@75hz doduše ne znam s gsync opcijom no freesync ih ima.

Jedina zemjerka ovog gore monitora je sto npr kada stavim "virualno" vecu rezoluciju sve bude izblurano na desktopu. jednostavno je najbolji na native.

Tu se slažem, ali, nažalost, najbolje matrice su na 1440, IPS nema 1080. Jedini IPS 1080 je FreeSync LG 34UC79G.

http://www.144hzmonitors.com/gaming-monitor-list-120hz-144hz-165hz-200hz-240hz/

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 9:58 (Tonči).
16 godina

u pocetku sam mislio jedan od ova dva monitora uzet,prvi ima na slici g-sync,al ne pise u specifikacijama,nit je cjenovno kao da ga ima..naravno kod gledanja monitora nisam mislio da cu na kraju mozda uzet 1070 pa nisam ni gledao za G-sync

naravno,ako mislite da kod mene 144hz nece ici,ili nema potrebe,uzet cu neki sa 60-75hz. Jer ja podosta programiram i igram u slobodno vrijeme,pa mi gledanje u monitor 70% mog dana...

PRVI

DRUGI

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav dame i gospodo!

Dakle, nedavno sam nabavio novi 1440p monitor, i sada gledam kako bih mogao zamjeniti Gigabyte GTX970 WF3 sa nekom inačicom GTX1070 da ga pošteno utiliziram.

Napajanje je Antec TP3 550 (550W), i do sada me vjerno služilo (još od doba ATI 4870HD).

Međutim, ne znam koju inačicu GTX1070 uzeti. Koliko sam vidio, sve su više-manje dosta blizu u performansama. Ne bih baš htio skeširati više od 3500kn za nju.

Koja bi preporuka bila za jednu za 3500kn +-200kn?

BTW, sutra je famozni Black friday - jel neki od dućana možda nudi neki popust za neku GTX1070? Nisam uspio ništa naći ovako...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
izvone kaže...

u pocetku sam mislio jedan od ova dva monitora uzet,prvi ima na slici g-sync,al ne pise u specifikacijama,nit je cjenovno kao da ga ima..naravno kod gledanja monitora nisam mislio da cu na kraju mozda uzet 1070 pa nisam ni gledao za G-sync

naravno,ako mislite da kod mene 144hz nece ici,ili nema potrebe,uzet cu neki sa 60-75hz. Jer ja podosta programiram i igram u slobodno vrijeme,pa mi gledanje u monitor 70% mog dana...

PRVI

DRUGI

Ufff... Tough choice, fakat. Jedan i drugi imaju po samo jedan nedostatak (dva ako ćemo gledat TN panel). Prvi 24'', drugi nema gsync. Pošto mi je g-sync sinonim za uživanje u igrama i manje zamaranje brojkama, savjetovao bih aoc-a. No ako ti je veličina ekrana važnija... Tu ti odlučuješ. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
neaktivan

Trebao bi biti popust na msi armor 1070 (i 1080) na casekingu pa baci pogled sutra ako ti nije bed naručit iz DE.

9 godina
neaktivan
izvone kaže...

PRVI

DRUGI

sta god kupovao, kupi IPS panel

13 godina
protjeran

Neznam jel netko vec objavio, solidni popusti u Uzi Shopu:

Palit GTX 1060 3G Dual - 1650 kn

Gainward GTX 1060 3G Dual - 1650 kn

MSI GTX 1060 6G Gaming X za 2650 kn koja i nije puno manje od uobicajene cijene, ali trenutno je najjeftinija na nabavi i dostupna je u shopu

Moj PC  
3 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice